הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה לתוכנית בנץ פרס

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
מחפש תוכנית שתשפר את הכוח שלי בבנץ פרס חשבתי על טקסס לעשות 5x5 ביום ראשון וביום שלישי לבצע פרס בעצימות נמוכה של 3x5-8 וביום חמישי לבצע עצימות של בנץ 1x3 מה אומרים אם זה מתאים?

משקל עבודה-
RM1 120kg
עד עכשיו לא הייתי עושה משהו ממש מסודר ובעבר הייתי עושה SS וכיום אחד לשבוע עובד במתכונת 4-5X5-8 של בנץ פרס

"לא צריך" זה משפט שנזרק הרבה אצל מאמנים רבים.

עם נפח ותדירות פסיכית אתה מפתח כוח מנטלי שחשוב יותר מכוח פיזי.

אחד היתרונות של נפח ותדירות גבוה זה התרגול הגבוה של התרגיל עצמו מספר רב של פעמים, ועם ידע נכון, זה המתכון לטכניקה טובה והרבה מאוד משקל על המוט.

מאמנים שנותנים למתאמן מתחיל בנץ' פעם או פעמיים בשבוע ל3 סטים כל אימון, לא נותנים לו הרבה תרגול, ומחפים על זה עם עוד עצימות שרק פוגעת יותר בטכניקה והתרגול. כמה תצליח לתרגל טכניקה עם rpe8 לעומת rpe3?

לכן בחרתי לי דרך מנופחת ותדירה להדריך מתאמן מתחיל על חשבון העצימות, אני לא חושש לתת למתאמן שבועות שבהם האימונים בrpe3.

אני לא רגיל לפגוש מתאמנים מתחילים או בינוניים שרוצים לעבוד על בנץ' בלבד כמו שסמולוב דורש, על פי רוב נוכל ונרצה לעבוד על עוד תרגילים מלבד הבנץ', אבל לו יצוייר שמתאמן חובבן ובינוני חפץ רק בבנץ', סמולוב יכול לעבוד.

בוא נתבונן בסמולוב רגע. מתאמן עם rm1 בנץ' של 100 ק"ג. אם יצליח לשרוד את השבוע השלישי של הבנץ' בו ידרש לעשות 90 ק"ג ל10 סטים 3 חזרות (אחרי שבוע מתיש במיוחד). ונאמר שהסט האחרון עם 10 דקות מנוחה בין הסטים הגיע לrpe10, אם כן, הסט שקדם לו היה חייב להיות מעט פחות מrpe10, והסט הראשון היה חייב להיות בערך rpe8.

(כמובן שכדי לשרוד כזאת תופעה המתאמן יצטרך לאמץ את הרגלי האכילה הכתובים בספר של מארק ריפטו, ולא לעשות עוד תרגילים מלבד הבנץ' ולישון כמו שהגוף דורש אחרי כזאת מסכת ייסורים).

אם כן השבוע השני שהוא 10 ק"ג פחות בחישוב מאוד ממוצע וגס, הסט האחרון הוא משוער להיות rpe7 בערך, והסט הראשון rpe5 בערך.

ובשבוע הראשון הסט האחרון משוער להיות rpe5, והסט הראשון rpe3.

והנה הכנסנו דברים לפרספקטיבה, העצימות נמוכה מאוד המאפשרת כזאת נפח ותדירות, אינה משלבת אף תרגיל אחר ומצפה מהמתאמן להשקיע בהתאוששות. והתאוששות זה החלק הכי אוטומטי אצל מתאמן בינוני.

הנכס של התוכנית, היא תקנה טכניקה טובה יותר (במידע ויש ידע בסיסי מה היא), משקלי עבודה יעלו, ואנחנו נפתח כוח מנטלי שאין להרבה מתאמנים שפשוט עושים AB ללא תכנון.

האם זה התוכנית האידיאלית? לא, אבל היא יכולה להיות יעילה מאוד גם למתאמן בינוני.
אומר לך את האמת, כתבת חיבור של בגרות לשון בכיתה י"ב. לא הולך לקרוא את זה.

חוזק מנטלי זה משהו שבנאדם נולד איתו ויש מעט מאוד מקום לשיפור.

מתאמן מתחיל/בינוני על פי ההגדרה שלו מתרגם יותר מהר מהקצב שסמולוב מכתיבה והוא יכול לעשות את זה בפחות מאמץ ממה שסמולוב דורשת.

אם מישהו מסוגל להתקדם פעם בשבוע/שבועיים אין סיבה שיעשה סמולוב.

תודה, מעריך את המחמאה I guess 🫤
חוזק מנטלי זה משהו שבנאדם נולד איתו ויש מעט מאוד מקום לשיפור.
לדעתי ממש לא, וזה אפילו רוב מה שתוכנית טובה צריכה להקנות לדעתי. לא יודע מה אתה יודע על אימונים, אבל תקרא את הספרים של לואי סימונס, ותקשיב לבוריס שייקו (או לתרגום שלו), ומאמנים דגולים נוספים. כוח מנטלי מתפתח ועוד איך, וזה רק עם עבודה קשה ושבירת מחסומים.
מתאמן מתחיל/בינוני על פי ההגדרה שלו מתרגם יותר מהר מהקצב שסמולוב מכתיבה והוא יכול לעשות את זה בפחות מאמץ ממה שסמולוב דורשת
תראה לי מתאמן מתחיל שמוסיף 10 ק"ג לבנץ' שלו ב3 שבועות.
אין אפילו מחקר כזה.
אם מישהו מסוגל להתקדם פעם בשבוע/שבועיים אין סיבה שיעשה סמולוב.
לא אמרתי שסמולוב זה מה שמתאים למתאמן מתחיל, אבל היא כן יכולה לתרום לו הרבה יותר מתוכניות רבות אם יבחר בה.

לדעתי ממש לא, וזה אפילו רוב מה שתוכנית טובה צריכה להקנות לדעתי. לא יודע מה אתה יודע על אימונים, אבל תקרא את הספרים של לואי סימונס, ותקשיב לבוריס שייקו (או לתרגום שלו), ומאמנים דגולים נוספים. כוח מנטלי מתפתח ועוד איך, וזה רק עם עבודה קשה ושבירת מחסומים.
חולק עליך, נולדת פחדן רוב הסיכויים שתשאר כזה.
אותו דבר לגבי וותרן/חזק/חלש מנטלית.
תראה לי מתאמן מתחיל שמוסיף 10 ק"ג לבנץ' שלו ב3 שבועות.
אין אפילו מחקר כזה.
אמממ כל תכנית כמו SS ודומותיה שבה המתאמן יוסיף 5 קילו כל אימון בהתחלה ואז 2.5 כל אימון?
שלא נדבר על זה שנדרש הרבה פחות מאמץ להגיע לתוצאה הזאת.
לא צריך מחקרים, מסתכלים על תוצאות בשטח. את אף אחד זה לא מספיק מעניין כדי לחקור את זה.

לא אמרתי שסמולוב זה מה שמתאים למתאמן מתחיל, אבל היא כן יכולה לתרום לו הרבה יותר מתוכניות רבות אם יבחר בה
תתרום מאיזו בחינה למתאמן המתחיל? התקדמות במשקל? לא.
אולי הוא יוכל לבלבל את המוח בפורום שהוא עושה תכנית עם שם מגניב שרוסים סוסים עושים ברוסיה

חולק עליך, נולדת פחדן רוב הסיכויים שתשאר כזה.
אותו דבר לגבי וותרן/חזק/חלש מנטלית.
יש לך ראיה מוגבלת, וזה מה שמבדיל בינך לאנשים חזקים באמת.
"חלש חושש שהוא תמיד מגזים, חזק חושש שהוא לא נותן מספיק".
אמממ כל תכנית כמו SS ודומותיה שבה המתאמן יוסיף 5 קילו כל אימון בהתחלה ואז 2.5 כל אימון?
שלא נדבר על זה שנדרש הרבה פחות מאמץ להגיע לתוצאה הזאת.
יש הבדל בין להוסיף 10 ק"ג לrm1, לבין להוסיף 10 ק"ג אחרי שלוש שבועות אימון לסט עבודה.
לא צריך מחקרים, מסתכלים על תוצאות בשטח. את אף אחד זה לא מספיק מעניין כדי לחקור את זה.
תראה לי תוצאות בשטח, אני אשמח.
תתרום מאיזו בחינה למתאמן המתחיל? התקדמות במשקל? לא.
אולי הוא יוכל לבלבל את המוח בפורום שהוא עושה תכנית עם שם מגניב שרוסים סוסים עושים ברוסיה
מה לא הבנת? זה יתרום לו יותר מSS וכל תוכנית שמשלבת עוד תרגילים.

יש לך ראיה מוגבלת, וזה מה שמבדיל בינך לאנשים חזקים באמת.
"חלש חושש שהוא תמיד מגזים, חזק חושש שהוא לא נותן מספיק".
טוב, פה כבר איבדת אותי, תכונות אופי זה משהו שכמעט ולא משתנה.
נסכים שלא להסכים.

יש הבדל בין להוסיף 10 ק"ג לrm1, לבין להוסיף 10 ק"ג אחרי שלוש שבועות אימון לסט עבודה.
יש הבדל, אבל בSS אתה מוסיף כל אימון לסטים של 3X5 אז אני לא באמת מבין מה אתה רוצה.

תראה לי תוצאות בשטח, אני אשמח.
כנס פה ללוגים של SS/מאדקאו/טקסס.
בכולן תראה קצב התקדמות גבוה יותר מסמולוב תמורת פחות מאמץ.

מה לא הבנת? זה יתרום לו יותר מSS וכל תוכנית שמשלבת עוד תרגילים.
מאוד פשוט, אתה אומר שיתרום יותר, סבבה, אבל איך?
שוב, אם מדובר על מתאמן מתחיל שהמטרה היא מקסימום משקל על המוט במינימום זמן, כל תכנית כח סטנדרטית למתחילים עדיפה על סמולוב.

@Walking Androgen
אני עכשיו התחלתי שוב את התוכנית של גרג נאקלס
לבנץ 3 פעמיים בשבוע
כח/נפח/עצימות אפשר לקרוא לזה...
בסיום 4 השבועות יש את היום האחרון לתת את המשקל החדש ל3 חזרות ואם יש ״עוד בטנק״ להוסיף משקל.

ואני נעצר ב125
120 יש לי זוג

אני דווקא חושב שהתגובה הזאת די שימושית. אפשר להתווכח על הניסוח, אבל התוכן רלוונטי. בשבילי לפחות שאני שוקל לעשות את התכנית הזאת.

נסכים שלא להסכים.
תכונות האופי שלי השתנו.
ובמקרים רבים, הם לא משתנים אבל מתחזקים ומשתפרים.
יש הבדל, אבל בSS אתה מוסיף כל אימון לסטים של 3X5 אז אני לא באמת מבין מה אתה רוצה.
אתה מוסיף לסט שלא נתת בה את המקסימום.
נגיד שSS מתחיל בrpe3, כל אימון אתה מוסיף rpe1 עד שאתה נתקע, לא התקדמת בהכרח הרבה בכל אימון, כי לא נתת את המקסימום בכל אימון כדי להשוות התקדמות. רק התקדמות בrm1 זה אינדיקציה אמיתית.
עשיתי את כולם, חלק מהם תוכניות טובות, וחלק פחות. אבל הם לא מתקרבים לכמה שסמולוב יתן לך ב3 שבועות, בעיקר כי אתה רק מתמקד בתרגיל אחד, אין מה להשוות בכלל.
כי יש כאן נפח ותדירות, ושינוי סטים וחזרות, ובקיצור, תוכנית מחושבת וחכמה לתרגיל בודד בלבד.
שוב, אם מדובר על מתאמן מתחיל שהמטרה היא מקסימום משקל על המוט במינימום זמן, כל תכנית כח סטנדרטית למתחילים עדיפה על סמולוב.
לא בהכרח, קשה לומר שתוכנית אחת טובה מהשניה, זה תלוי ביותר מידי דברים. אבל אין כמעט תוכנית לתרגיל אחד בלבד שמשתווה לסמולוב.

תכונות האופי שלי השתנו.
ובמקרים רבים, הם לא משתנים אבל מתחזקים ומשתפרים.
אנקדוטה אישית, לא רלוונטי. אני נשארתי עקשן בדמיק כמו שהייתי בגיל 16, אוטוטו אני 23 (תשאל את אליהו, יגיד לך שזה כמו לריב עם הקיר).

אתה מוסיף לסט שלא נתת בה את המקסימום.
נגיד שSS מתחיל בrpe3, כל אימון אתה מוסיף rpe1 עד שאתה נתקע, לא התקדמת בהכרח הרבה בכל אימון, כי לא נתת את המקסימום בכל אימון כדי להשוות התקדמות. רק התקדמות בrm1 זה אינדיקציה אמיתית.

פה בדיוק הטעות שלך, אין סיבה להתאמן כל הזמן על המקסימום, במיוחד מתאמן מתחיל, אין סיבה שייגע במקסימום בכלל, אלא אם הוא בפיק לתחרות.
מדובר במתאמן מתחיל, רק עכשיו הוא למד להוציא את המוט מהראק, מה הקשר לו ולRM1?
חוץ מזה שיפור של 5 קילו לאימון ל3X5 עדיף על שיפור של אולי 10 קילו בשלושה שבועות לRM1.

עשיתי את כולם, חלק מהם תוכניות טובות, וחלק פחות. אבל הם לא מתקרבים לכמה שסמולוב יתן לך ב3 שבועות, בעיקר כי אתה רק מתמקד בתרגיל אחד, אין מה להשוות בכלל.
זה כבר חוזר על עצמו.
מתאמן. מתחיל. אין לו בסיס לכלום עדיין, אין לו סיבה להתמקצע בתרגיל אחד.

כי יש כאן נפח ותדירות, ושינוי סטים וחזרות, ובקיצור, תוכנית מחושבת וחכמה לתרגיל בודד בלבד.
יש כאן נפח, תדירות, שינוי בנפח אוקיי אחלה מגניב.
בזבוז זמן אם אני יכול פשוט להתקדם ב5 קילו כל אימון.
מחושבת? לאו דווקא. תלוי למי.

לא בהכרח, קשה לומר שתוכנית אחת טובה מהשניה, זה תלוי ביותר מידי דברים. אבל אין כמעט תוכנית לתרגיל אחד בלבד שמשתווה לסמולוב.
מסכים, בערך.
סמולוב אחלה תכנית אבל אין סיבה לגעת בה כמתחיל.
@Walking Androgen
אני עכשיו התחלתי שוב את התוכנית של גרג נאקלס
לבנץ 3 פעמיים בשבוע
כח/נפח/עצימות אפשר לקרוא לזה...
בסיום 4 השבועות יש את היום האחרון לתת את המשקל החדש ל3 חזרות ואם יש ״עוד בטנק״ להוסיף משקל.

ואני נעצר ב125
120 יש לי זוג
ומבחינת תזונה ושאר התנאים להתאוששות?

אנקדוטה אישית, לא רלוונטי. אני נשארתי עקשן בדמיק כמו שהייתי בגיל 16, אוטוטו אני 23 (תשאל את אליהו, יגיד לך שזה כמו לריב עם הקיר).
האמת שאני לא כותב את מה שאני כותב לך, או במחשבה שתשנה את דעתך. אני כותב את מה שאני כותב עבור אנשים אחרים בפורום שמתעניינים בתוכניות אימונים שונות או סמולוב, והפילוסופיה שלי על תוכניות אימונים.
פה בדיוק הטעות שלך, אין סיבה להתאמן כל הזמן על המקסימום, במיוחד מתאמן מתחיל, אין סיבה שייגע במקסימום בכלל, אלא אם הוא בפיק לתחרות.
מדובר במתאמן מתחיל, רק עכשיו הוא למד להוציא את המוט מהראק, מה הקשר לו ולRM1?
חוץ מזה שיפור של 5 קילו לאימון ל3X5 עדיף על שיפור של אולי 10 קילו בשלושה שבועות לRM1.
סמולוב לא מתאמן עם rm1, אלא מתחיל בrpe3-4 בערך כמו שכתבתי. אף תוכנית לא מתאמנת עם rm1 כי זה בלתי אפשרי.
אני מסביר שכדי למדוד אפקטיביות של תוכנית, צריך לבדוק מה היה הrm1 לפני ואחרי. ובסמולוב תוך 3 שבועות הוא קופץ בערך 10 ק"ג, מה שלא תמצא באף תוכנית אחרת.
זה כבר חוזר על עצמו.
מתאמן. מתחיל. אין לו בסיס לכלום עדיין, אין לו סיבה להתמקצע בתרגיל אחד.
מתי עברנו למתאמן מתחיל? הדיון התחיל עם מתאמן בינוני, אם יש לך rm1 אתה לא מתאמן מתחיל בלי בסיס.
אבל ניחא, אם נראה לך שיש לך rm1 כשאתה מתאמן מתחיל בלי בסיס, רק לעשות בנץ' 7 פעמים בשבוע ל5×5 יקפיץ לך את הrm1 המדומיין שלך ב20 ק"ג.
יש כאן נפח, תדירות, שינוי בנפח אוקיי אחלה מגניב.
בזבוז זמן אם אני יכול פשוט להתקדם ב5 קילו כל אימון.
מחושבת? לאו דווקא. תלוי למי
🤦‍♂️
מה אתה מבין בתוכנית בכלל?
מסכים, בערך.
סמולוב אחלה תכנית אבל אין סיבה לגעת בה כמתחיל.
פותח הנושא אינו מתחיל, וביקש תוכנית טובה לבנץ', המלצתי את התוכנית שתמיד מרים לי את הבנץ' ועוד לא איכזב.

סמולוב האחרון שעשיתי הוליד לי בנץ' 187.5 אחרי שעתיים שינה לילה לפני כשאני שוקל 87 בערך. כשהשיא לפניו היא בערך 175 בערך.
לא בפלוס קלורי.
משו כמו 2100-2200 קל
שינה 6-7
ולפני שיסקלו אותי שוב,סובל מlow t
חשבת על סמולוב?

לא בפלוס קלורי.
משו כמו 2100-2200 קל
שינה 6-7
ולפני שיסקלו אותי שוב,סובל מlow
(לא מניסיון כי כרגע ההתקדמות של סומלוב נראית לי איטית מידי)
אבל סומולוב נראית תוכנית מצויינת לאנשים שנתקעים במשקלים למה שלא תנסה אותה?

נ.ב
אין צורך לכתוב סובל מ טסט נמוך זה ברור שאתה לא נהנה מזה

לא הסתכלתי אפילו..
כי חשבתי שזה רק של מתקדמים מאוד!

*יש לך קישור?
יש לי עוד שבועיים לתת עם גרג,אסיים ואז אתחיל בלי נדר
בבקשה
Screenshot_20210912-232829_Sheets.jpg

נסכים שלא להסכים.

מאוד פשוט, אתה אומר שיתרום יותר, סבבה, אבל איך?
לא יודע איל הגעתם לשיח הזה אבל אני חולק עלייך כוח מנטלי אפדר תמיד לשפר. לםחות ממה שאני למדתי על עצמי, חודב שלמדתי על עצמי הרבה במהלך השירות שלי בפן המנטלי ומהיום הראשון עד היום האחרון הכוח המנטלי לי שלי לא היה אותו הדבר כלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית