הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט תזונה מסה

KOKOPOKO

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
איך אני בונה תפריט תזונה למסה?
מה אני מחשב?
יש איזו נוסחה שצריך לחשב ואז?
איזה מאכלים לבחור מומלצים?
אם יש טיפים אשמח
תודה שנה טובה

תוריד את אפליקציית myfitnesspal.
תרשום בה כל דבר שאתה אוכל ותדאג שכל יום תכניס:
*2000 קלוריות בדיוק.
*פי 1.6 גרם חלבון לפחות ממשקל הגוף שלך.
*פי 0.8-1 גרם שומן ממשקל הגוף שלך.

אלה העקרונות החשובים, אם אתה רוצה להשקיע יותר אתה יכול, אבל אלה החשובים.

תשקל כל בוקר ישר אחרי שאתה קם ועושה את מה שאתה עושה בשירותים ולפני שאתה אוכל ושותה. תרשום את המשקל שיצא.
אחרי שבוע תעשה ממוצע מכל הימים וזה הממוצע השבועי שלך.
תשווה כל שבוע בין הממוצעים ותדאג שאתה עולה במשקל לפי איך שתכננת.
אם עלית יותר מידי במשקל - תוריד קלוריות.
אם עלית פחות מידי במשקל/ המשקל נשאר זהה/ ירדת במשקל - תוסיף קלוריות.
בהצלחה.

אחרי שבוע תעשה ממוצע מכל הימים וזה הממוצע השבועי שלך.
תשווה כל שבוע בין הממוצעים ותדאג שאתה עולה במשקל לפי איך שתכננת.

אני לא המפרסם אבל יש אצלי קטע הזוי שהעלייה אף פעם לא קרובה להיות לינארית למרות שאני אוכל את אותה כמות קלוריות.

בהרבה שבועות אני קולט שהעלייה מהירה מדי ואני נכנס לפאניקה. אבל יש שבועות שהעלייה יותר נורמלית.

אוכל קצת מעל 2000 קלוריות כל יום, מאוד פעיל מבחינת פעילות לא יזומה (15,000+ צעדים כל יום בלי אירובי מכוון) ועדיין עולה מהר. יכול להיות שיש לי ניטרלי של ילדה? או שהרבה ממה שעולה זה שריר כי לא הייתה עליי שום מסה בכלל והתחלתי לאכול סוף סוף?

יש לך הסבר לדבר כזה?

נערך לאחרונה:
אני לא המפרסם אבל יש אצלי קטע הזוי שהעלייה אף פעם לא קרובה להיות לינארית למרות שאני אוכל את אותה כמות קלוריות.

בהרבה שבועות אני קולט שהעלייה מהירה מדי ואני נכנס לפאניקה. אבל יש שבועות שהעלייה יותר נורמלית.

אוכל קצת מעל 2000 קלוריות כל יום, מאוד פעיל מבחינת פעילות לא יזומה (15,000+ צעדים כל יום בלי אירובי מכוון) ועדיין עולה מהר. יכול להיות שיש לי ניטרלי של ילדה? או שהרבה ממה שעולה זה שריר כי לא הייתה עליי שום מסה בכלל והתחלתי לאכול סוף סוף?

יש לך הסבר לדבר כזה?
אם אני אומר לך ככה בלי לחשוב יש שלוש אופציות לדעתי למה זה קורה:
1. אתה סופר לא נכון את הקלוריות, גם אם אתה בטוח שכן, יכול להיות שלא.
2. אתה פעיל בצורה שונה בין כל יום, נניח יש ימים שאתה רץ והולך הרבה ויש כאלה שאתה נח כל היום מול הטלוויזיה.
3. יש לך שינויים קיצוניים בכמה אתה שותה, יום אחד 8 ליטר ויום אחד חצי ליטר.
שלושתם יכולים לגרום לשינויים במשקל.

יש לך הסבר לדבר כזה?
יכול לנבוע בעיקר בגלל פחמימות, פחמימה סופחת נוזלים, כל גרם פחמימה - 3 גרם נוזלים.
זה יכול להסביר למה יש לך תנודות במשקל כשאתה נשאר על הסך הקלורי הקבוע.
בנוסף, יש מזונות שמכילים יותר פחמימות וכאלו שפחות.
זה בקצרה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית