הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בכתף שמתגברים מאימון לאימון

• פותח/ת השרשור avixup
  • פורסם בתאריך

avixup

משתמש מתחיל
92
7
נק' מוניטין:
7
92
7
שלום לכולם.
התוכנית שלי היא A - חזה יד אחורית וכתפיים ו B גב יד קדמית רגליים
לא אפרט עכשיו יותר מדי על התוכנית - זה בעיקר קורה באימוני A, אני מסיים את התרגילי חזה והכתף שלי מתה עוד לפני שהגעתי לכתפיים בכלל, ובכללי היא גם משפיעה על היד האחורית בפולי עליון אני מרגיש את הכאבים הנ"ל.
ממה זה נובע? יש לציין שנחתי כשבועיים ולא עזר יותר מדי.
מחר יש לי תור לאורתופד כתף ברוך השם, אך אני רוצה לדעת גם את חוות דעתכם בתור המקצוענים האמיתיים.
האם יש דרך לסדר את זה עם תרגילים שאני אעשה באופן עצמאי?

אני מסיים את התרגילי חזה והכתף שלי מתה עוד לפני שהגעתי לכתפיים בכלל

נשמע שאתה משתמש בכתפיים יותר מדי בבנץ', אולי טכניקה לא נכונה. אם יש לך בעיה רפואית שגורמת לכאבים זה כבר הבדיקה תגיד

הימור שלא מבוסס יותר מידי כי לא פירטת \ העלת סרטון טכניקה אבל סביר שיש בעיה בבנץ'
מוזמן להעלות סרטוני טכניקה מאמין שזה יוכל לעזור

לא כל אחד בפורום הוא מקצוען אמיתי, וגם מקצוען אמיתי אינו יכול לאבחן את הכאב בכתף שלך מבלי להכיר אותך ואת המקרה הספציפי שלך + להיות בעל רקע מבוסס באבחון פציעות ספורט *באזור הספציפי שבו נפצעת* וגם לתת לך תמונת מצב קלינית טובה ומשקפת כולל המלצה לטיפול נכון במידת הצורך.

לא ממש ברור אם הכאב שאתה מתאר הוא כאב בשריר או כאב במפרק עצמו, האם הכאב נחווה בתנועה או אך ורק במשקלים מסוימים ומעלה, והאם הכאב הוא מתחילת האימון או רק כשאתה מגיע לרמת עייפות מסוימת.

כאב יכול לבוא מחולשה של שריר/מפרק/רצועה/גיד והוא יכול לבוא כתוצאה מעומס מצטבר או פציעה שאספת בדרך.

יש פציעות שהרכישה שלהן היא מצטברת ולא פתאומית.
אתה יכול לקרוע גיד או רצועה בכתף בניסיון ללחוץ מעל הכתף משקל שהוא פי 1.5 מה-RM1 שלך (או פשוט 50% יותר כבד מהמקסימום משקל שאתה יכול להרים), ואתה יכול לקרוע את הכתף מביצוע חוזר והולך של המון סטים והמון חזרות מבלי שהתאוששת מאימון לאימון בצורה מספקת ואז ה-Grinding של כל האזור פשוט יוצרת קרע מינורי בלתי מובחן שהולך ומחריף עם הזמן ואתה מתחיל לגלות את זה כשכבר מאוחר.

אגב אם תרצה אני בעבר הייתי מקצוען בלהיפצע 🤣 ו-2 הכתפיים שלי נפגעו, האחת בפתאומי והאחרת במצטבר, מאחת החלמתי ומהשנייה לא ממש.

לסיכום אני יכול לומר בקלות דעת והיעדר הבנה ומקצועיות - שזה נראה(אינטואיטיבית) שיש מצב שהכאב אצלך מופיע כתוצאה מעומס יתר או פציעה שאתה סוחב או חולשה מוקדמת ספציפית שהייתה לך ספציפית בכתף.

אגב שים לב שכתבת בכתף אבל לא ברור אם זה באחת או בשתיהן, ובאיזה, ואם בכתף הזו הייתה לך נניח פגיעה כלשהי בעבר(גם אם זה אומר לפני עשור או יותר).

בכל אופן תן לאורטופד לעשות את שלו וקח בחשבון שגם הוא ישלח אותך לצילום אם הוא לא יזהה משהו ממש מובהק.

אני מסיים את התרגילי חזה והכתף שלי מתה עוד לפני שהגעתי לכתפיים בכלל,

הכאב מתחיל ממשקל מסוים? או ישר במוט ריק?

יש לציין שנחתי כשבועיים ולא עזר יותר מדי.

מה עשית במהלך השבועים האלו מבחינת עבדות פלג גוף עליון?

ושחזרת לאימונים, חזרת לאותם משקלי עבודה?

שלום לכולם.
התוכנית שלי היא A - חזה יד אחורית וכתפיים ו B גב יד קדמית רגליים
לא אפרט עכשיו יותר מדי על התוכנית - זה בעיקר קורה באימוני A, אני מסיים את התרגילי חזה והכתף שלי מתה עוד לפני שהגעתי לכתפיים בכלל, ובכללי היא גם משפיעה על היד האחורית בפולי עליון אני מרגיש את הכאבים הנ"ל.
ממה זה נובע? יש לציין שנחתי כשבועיים ולא עזר יותר מדי.
מחר יש לי תור לאורתופד כתף ברוך השם, אך אני רוצה לדעת גם את חוות דעתכם בתור המקצוענים האמיתיים.
האם יש דרך לסדר את זה עם תרגילים שאני אעשה באופן עצמאי?

תשמע, אין דרך לדעת בוודאות, אבל מה שאתה מתאר נשמע די תואם ל-shoulder impingement syndrome. הרבה פעמים נגרם בגלל טכניקה לקויה, ובפרט רוטציה פנימה של הזרוע כשהיא במצב מורם (זווית כהה/שטוחה ביחס לכתף), זה הניחוש שלי מניסיון עם בעיה דומה.

בהנחה שניחשתי נכון, יכול להיות שאפשר לסדר את זה עם תרגילים לבד. יכול להיות שגם תצטרך אנטי דלקתיים כדי אם נוצרה שם דלקת לא בטוח שהתרגילים יעזרו לבד.

העובדה שאתה מרגיש את זה בפולי עליון תומכת בהשערה הנ"ל. אם תקבל אנטי דלקתיים (במקרה הצורך) ותיפול על פיזיותרפיסט/ית טוב/ה זה יסתדר תוך כמה שבועות מתחילת הטיפול (בהנחה שיש לך את מה שהיה לי, זה מאוד נפוץ).

אחד התרגילים שהכי עזרו לי זה active hang על מתח, או מעבר מפאסיבי לאקטיבי:

אם תעשה את זה נכון (וזאת אכן הבעיה המדוברת), אתה אמור להרגיש את זה משתחרר (בהדרגה) בכתף, אם תעשה את זה לא נכון, זה אמור לכאוב.

בינתיים לפחות תבדוק את הטכניקה בלחיצות.

לי אותן דבר,לי היה בעיה בבנץ ברגע שהקטנתי את הזווית זה עבר,יענו סגרתי את הבית שחי לא יודע איך להסביר.
וגם עברתי מפרפר במשקולות לפרפר בקרוס.

• פותח/ת השרשור
האם אפשרי לעשות יד קדמית? גב? או שפלג עליון מנוטרל לגמרי?
ואעלה סרטון שאחזור להתאמן כרגיל

האם אפשרי לעשות יד קדמית? גב? או שפלג עליון מנוטרל לגמרי?
ואעלה סרטון שאחזור להתאמן כרגיל
אפשר לעשות כל תרגיל שלא יגרום להחרפה, אמרת שזה קורה אחרי לחיצות... גם לחיצות אפשר לעשות אם אתה יודע לעשות את זה בצורה שלא תחמיר את המצב... אם יש דלקת שפוגעת ביכולת של הכתף לנוע בצורה תקינה (מה שגורם לך להיפצע עוד יותר) אז אולי עדיף להימנע מלחיצות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית