הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"מסה נקייה"

ג'ינג'י צהוב

משתמש קבוע
1,459
263
נק' מוניטין:
376
1,459
263
ברור לי מה המונח הזה אומר, אבל מה הדרך להגיע למסה נקייה במעבר מחיטוב למסה?
האם עדיין חוק ה80-20 ביום נשמר או שבאופן תיאורטתי אי אפשר לגעת באוכל דחוס מאוד או ג'אנק כמו פיצות, צ'יט מיל וגלידות.

מסה נקייה זה לא מה אתה אוכל, זה כמה אתה אוכל. זה אומר לעלות במסת שריר במינימום אחוזי שומן, אם אתה אוכל פיצה אבל סופר אותה אז זה עדיין נקי.

במעבר בין חיטוב למסה אתה מעלה 100 קלוריות כול יום עד שאתה מגיע לנייטרלי, נשאר בנייטרלי שבועיים ואז מעלה שוב לאט לאט עד שאתה מגיע לפלוס קלורי שאתה רוצה.
ככה אני עושה
אין בעיה לאכול מאכלים דחוסים בקלוריות אם קשה לך לאכול.
אם אין לך בעיה לאכול אז עדיף מאכלים עם דחיסות קלוריות נמוכה.
כמובן גם עדיף מאכלים "בריאים" יותר בישביל כל הסיבים התזונתיים וויטמינים.

• פותח/ת השרשור
במעבר בין חיטוב למסה אתה מעלה 100 קלוריות כול יום עד שאתה מגיע לנייטרלי, נשאר בנייטרלי שבועיים ואז מעלה שוב לאט לאט עד שאתה מגיע לפלוס קלורי שאתה רוצה.
ככה אני עושה
אין בעיה לאכול מאכלים דחוסים בקלוריות אם קשה לך לאכול.
אם אין לך בעיה לאכול אז עדיף מאכלים עם דחיסות קלוריות נמוכה.
כמובן גם עדיף מאכלים "בריאים" יותר בישביל כל הסיבים התזונתיים וויטמינים.
ומה פה נקרא "מסה נקייה"?

פשוט הוספת קלוריות הדרגתית, לא משנה סוג המזון?

ומה פה נקרא "מסה נקייה"?

פשוט הוספת קלוריות הדרגתית, לא משנה סוג המזון?
משנה סוג המזון.
לדוגמה אם תוסיף כל יום 100 קלוריות רק משומן זה לא יהיה שווה ערך לחלוקה מאוזנת של חלבון-פחמימה-שומן מבחינת התוצאה שתקבל בעליית מסת השריר אל מול השומן.

חלבון 1.6-2.2 גרם פר משקל גוף
שומן 0.8-1 גרם פר משקל גוף
שאר - פחמימה

האם בעייתי במסה לאכול קרוב ל-2 גרם שומן פר משקל גוף? על חשבון השאריות מהפחמימה עם אותו סך קלורי כמובן. אני אוכל יותר שומן מפחמימה לרוב (פשוט כי אני לא אוכל דברים כמו לחם, בצק, אורז, פסטה, וכו אלא בעיקר ביצים, בשר ועוד)

נערך לאחרונה:
האם בעייתי במסה לאכול קרוב ל-2 גרם שומן פר משקל גוף? על חשבון השאריות מהפחמימה עם אותו סך קלורי כמובן. אני אוכל יותר שומן מפחמימה לרוב (פשוט כי אני לא אוכל דברים כמו לחם, בצק, אורז, פסטה, וכו אלא בעיקר ביצים, בשר ועוד)
אני אוכל ככה בימי מנוחה.
בימים עם אימון משנה לקצת יותר פחמימות במקום השומן.

לא אין עם זה בעיה.
בסופו של יום זה calories in = calories out
אז אם למשל אתה מחליט לאכול יותר שומן זה בסדר גמור
אם אתה מחליט לאכול יותר פחמימה זה גם בסדר גמור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית