הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בגב עקב סקוואט בסמיט משין

Barkomedi

משתמש מתחיל
26
6
נק' מוניטין:
6
26
6
התחלתי להתאמן על סקוואט בסמיט משין כדי ללמוד טכניקה, לאחר האימון ממש כואב לי בגב למעלה, ושמתי לב היום שיש לי כחול בדיוק איפה שהמוט יושב, האיזור ממש חלש לצערי, אני עובד עם מאמן צמוד והוא אומר שאני אתרגל, מה דעתכם? לוותר על התרגיל? מצרף תמונה, מתאמן כ3 חודש, בשבוע האחרון לקחתי מאמן צמוד שבנה לי תוכנית fbw שכוללת סקוואט בסמיט כי לצערי לא מצליח לבצע סקוואט רגיל עדיין לא שם..

קבצים מצורפים

• 8002E6AF-D19D-4088-B4DD-EF98C67EC041.jpeg
    8002E6AF-D19D-4088-B4DD-EF98C67EC041.jpeg
    KB 98.4 · צפיות: 105
לגביי הכאב בגב העליון- בי אה מן
ואם המאמן לא מצליח ללמד אותך תרגיל- תחליף מאמן
סתם אתה לא חייב בגלל זה להחליף מאמן, הייתי צריך לחרוז, אבל כן הייתי חושב פעמיים אם זה מאמן טוב אם הוא לא יודע ללמד אותך טכניקה של תרגיל בסיס

מוזר לי קצת התירגול של הסקוואט בסמיט משין.
אולי עדיף שתיקח מקל מטאטא ותעשה סקוואט חופשי, או בוקס סקוואט.

• פותח/ת השרשור
לגביי הכאב בגב העליון- בי אה מן
ואם המאמן לא מצליח ללמד אותך תרגיל- תחליף מאמן
סתם אתה לא חייב בגלל זה להחליף מאמן, הייתי צריך לחרוז, אבל כן הייתי חושב פעמיים אם זה מאמן טוב אם הוא לא יודע ללמד אותך טכניקה של תרגיל בסיס

בכללי ישלי אחלה מאמן אני מבסוט מאוד ממנו, הוא כן מלמד אותי כמו שצריך אבל אני לא מצליח לעשות חח , אני מנסה לעשות סקוואט חופשי אבל לפעמים או שהגב לא ישר מספיק או שאני עולה אני נופל אחורה, אני לומד לאט לאט.. בקשר לכאבים, אני כן יכול להתגבר על זה, השאלה אם אמשיך עם זה ככה לא עלול להיווצר נזק לאיזור? המוט פשוט יושב על העצם כי אין לי כמעט שם שריר/שומן באיזור הזה

בכללי ישלי אחלה מאמן אני מבסוט מאוד ממנו, הוא כן מלמד אותי כמו שצריך אבל אני לא מצליח לעשות חח , אני מנסה לעשות סקוואט חופשי אבל לפעמים או שהגב לא ישר מספיק או שאני עולה אני נופל אחורה, אני לומד לאט לאט..
לא אמרתי שרק בגלל זה תחליף אותו (בהתחלה אמרתי אבל זה לא היה רציני) רק אמרתי שתשים לב אם הוא באמת טוב, כי חלק גדול מהתפקיד של מאמן למתאמן מתחיל זה ללמד טכניקה, וזה גם לא אמור להיות כזה קשה. אז פשוט תשים לב.
בקשר לכאבים, אני כן יכול להתגבר על זה, השאלה אם אמשיך עם זה ככה לא עלול להיווצר נזק לאיזור? המוט פשוט יושב על העצם כי אין לי כמעט שם שריר/שומן באיזור הזה
קודם כל אתה תתרגל, בהתחלה זה תמיד לא נוח כי אתה לא רגיל לשים משקל כבד על הגב, אבל תתרגל. דבר שני אתה תפתח מסת שריר שם בגלל האימונים אז זה ישתפר.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שרק בגלל זה תחליף אותו (בהתחלה אמרתי אבל זה לא היה רציני) רק אמרתי שתשים לב אם הוא באמת טוב, כי חלק גדול מהתפקיד של מאמן למתאמן מתחיל זה ללמד טכניקה, וזה גם לא אמור להיות כזה קשה. אז פשוט תשים לב.

קודם כל אתה תתרגל, בהתחלה זה תמיד לא נוח כי אתה לא רגיל לשים משקל כבד על הגב, אבל תתרגל. דבר שני אתה תפתח מסת שריר שם בגלל האימונים אז זה ישתפר.

תודה רבה אחי, האמת שהיום שמתי את הספוג על המוט והיה לי סבבה לגמרי, זה אפשרי להתקדם עם הספוג? או עדיף בלי?

תודה רבה אחי, האמת שהיום שמתי את הספוג על המוט והיה לי סבבה לגמרי, זה אפשרי להתקדם עם הספוג? או עדיף בלי?
אני מאמין שהגב עליון לא יתפתח מזה כמו שצריך, אבל האמת שבחיים לא השתמשתי בזה

למה אתה כל כך להוט לעשות סקוואט?
מה המטרה שלך?

לא רואה יותר מידי סיבות להמשיך לנסות ווריאציות שונות שגורמות אי-נוחות (אלא אם המטרה העיקרית היא להשתפר בסקוואט)

• פותח/ת השרשור
למה אתה כל כך להוט לעשות סקוואט?
מה המטרה שלך?

לא רואה יותר מידי סיבות להמשיך לנסות ווריאציות שונות שגורמות אי-נוחות (אלא אם המטרה העיקרית היא להשתפר בסקוואט)

אני עושה בנוסף לג פרס ולאנגים באותו אימון, רוצה ללמוד את זה בעיקר והמאמן המליץ, אנסה עוד כמה אימונים במידה והכאבים ימשיכו אוותר על התרגיל, תודה אחי

אני עושה בנוסף לג פרס ולאנגים באותו אימון, רוצה ללמוד את זה בעיקר והמאמן המליץ, אנסה עוד כמה אימונים במידה והכאבים ימשיכו אוותר על התרגיל, תודה אחי

זו לא סיבה, אם המטרה היא היפרטרופיה בעיקר אני לא רואה סיבה להכריח את עצמך לעשות סקוואט בעצימות שמרגישה לא בנוח.

תמיד אפשר לעבוד ולשפר אבל בסוף מבנה הגוף שונה אצל כל אדם ולאחד יהיה סקוואטים קלים כמו חמאה בזמן שאחר ירגיש שמישהו דורך לו על הראש לכל אורך הביצוע.

צריך להתאים תרגילים למטרות ולא להיפך.

בכל מקרה אתה יכול להעלות סרטון לפה ולקבל ביקורת יותר מדוייקת על הביצוע, בהצלחה

סקוואט בסמיט מאשין הוא מאוד מיותר, ושם אצלי בסימן שאלה את המאמן.
הספוג הורס טכניקה על ידי שהוא לא נותן לך לחוש, להצמיד ולייצב את המוט מספיק.

איזה מטרות אתה משיג מסמיט מאשין שלא תשיג באמצעים טובים יותר?
זה עובד על הרגליים בצורה דומה מאוד ללג פרס ואם למישהו יותר נוח ככה אז זאת יכולה להיות סיבה אחת. וזה כן מפעיל קצת את הגב (למרות שבאמת בקושי) לעומת לג פרס, אז זה יכול להיות יתרון.
ובשורה התחתונה, כל כך הרבה באדיבילדרים מוכרים משתמשים בסמית', שכנראה שיש בה יתרונות (גם אם אני לא יודע להצביע עליהם)

זה עובד על הרגליים בצורה דומה מאוד ללג פרס ואם למישהו יותר נוח ככה אז זאת יכולה להיות סיבה אחת. וזה כן מפעיל קצת את הגב (למרות שבאמת בקושי) לעומת לג פרס, אז זה יכול להיות יתרון.
ובשורה התחתונה, כל כך הרבה באדיבילדרים מוכרים משתמשים בסמית', שכנראה שיש בה יתרונות (גם אם אני לא יודע להצביע עליהם)
אתיחס לטיעונים שלך אחד אחד.

1. זה דומה ללג פרס כמו שסקוואט ודדליפט דומים ללג פרס. ואם מישהו צריך את הלג פרס, אין טעם לעבוד עם סמית מאשין.
2. אם תרגיל דומה ללג פרס אבל מפעיל את הגב הוא כמו לג פרס עם יתרון, אז דפסיט דדליפט וסקוואט חופשי הוא התרגיל שאתה מחפש, לא סמית מאשין.
3. באדיבלדרים מפורסמים גם טבעוניים, שותים שתן, ועושים לג פרס של טון לרבע תנועה בעזרת הידיים.

מה בדיוק הבעיה בסמית מאשין? ועל איזה אמצעים יותר טובים אתה מדבר?
הבעיות של סמיט מאשין:
1. אם אתה נכשל עם המשקל, אתה נקבר מתחת למוט ונמצא בסכנת חיים אמיתית.
2. אתה מוריד עבודת מייצבים ומפתח תלותיות במכשיר הזה, ולא נהיה יותר מוכן לסקוואט חופשי. הבחור ציין שזה הסיבה שהוא משתמש במכשיר, אם כן, זה מיותר לו.
3. אתה מפתח סקוואט עם מוט שזז בקו ישר, אבל לא בהכרח מעל הרגליים, שזה יקשה עליך ללמוד סקוואט חופשי.
4. אתה לומד לדחוף אחורה ולא למעלה, זה לא יעזור לסקוואט חופשי.
5. אתה עובד הרבה גב, ולכן זה מניב לא פחות תשישות מסקוואט חופשי, רק עם פחות מיצבים, ואז אין לך את היתרון של לג פרס ותרגילים מבודדים לרגליים.

אם אצליח למצוא למכשיר הזה יעוד, זה לא סקוואט.

אמצעי טוב יותר:
סקוואט חופשי תמיד תהיה הדרך הכי טובה ללמוד סקוואט, תעשה סקוואט חופשי אם אתה רוצה סקוואט.
תרגילים מבודדים לקוואדס זה למי שרוצה לעבוד על הקוואדס בלי להתיש את הגב.

בחיים לא יצא לי לעבוד עם סמית מאשין אבל להגיד שתרגיל הוא מיותר זה קצת בעייתי. לפיתוח מסת שריר אין תרגילים מיותרים (כמעט) ואין תרגילים שהם חובה, וסקוואט בסמית מאשין זה דרך טובה לעבודה על ארבע ראשי בלי ששרירים אחרים יקחו מהפוקוס. מן הסתם שיש עוד אלף דרכים וכל מתאמן יכול להעדיף תרגיל אחר שנוח לו, אבל להגיד שזה מיותר לדעתי לא נכון במקרה הזה. כשהמטרה היא פיתוח גוף האופציות הן כל כך הרבה יותר מגוונות מאשר פיתוח כוח, שבאמת אין תרגילים הגיוניים שלא יכולים לתת תועלת (ואני לא מדבר על סקוואט בבוסו) במצב כזה או אחר.

בקונטקסט הנכון לדעתי סמית מאשין זה ממש אחלה תרגיל לעבודה על הארבע הראשי ואם יש גישה אליו הייתי משתמש בו למתאמן שמעוניין בפיתוח גוף ולא רק פיתוח כוח.

בחיים לא יצא לי לעבוד עם סמית מאשין אבל להגיד שתרגיל הוא מיותר זה קצת בעייתי. לפיתוח מסת שריר אין תרגילים מיותרים (כמעט) ואין תרגילים שהם חובה, וסקוואט בסמית מאשין זה דרך טובה לעבודה על ארבע ראשי בלי ששרירים אחרים יקחו מהפוקוס. מן הסתם שיש עוד אלף דרכים וכל מתאמן יכול להעדיף תרגיל אחר שנוח לו, אבל להגיד שזה מיותר לדעתי לא נכון במקרה הזה. כשהמטרה היא פיתוח גוף האופציות הן כל כך הרבה יותר מגוונות מאשר פיתוח כוח, שבאמת אין תרגילים הגיוניים שלא יכולים לתת תועלת (ואני לא מדבר על סקוואט בבוסו) במצב כזה או אחר.

בקונטקסט הנכון לדעתי סמית מאשין זה ממש אחלה תרגיל לעבודה על הארבע הראשי ואם יש גישה אליו הייתי משתמש בו למתאמן שמעוניין בפיתוח גוף ולא רק פיתוח כוח.
עבור מי שמנסה ללמוד סקוואט חופשי, ומשתמש במכשיר כדי לתרגל טכניקה, זה מיותר.
אני כן יכול להבין שאפשר למצוא יעוד למכשיר במקרים מסוימים, אבל מי שמנסה ללמוד סקוואט חופשי, זאת לא הדרך ללמוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית