הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף חיטוב

• פותח/ת השרשור noy123
  • פורסם בתאריך

noy123

משתמש מתחיל
4
3
נק' מוניטין:
3
4
3
היי הייתי חצי שנה בחיטוב
על אכילה מועטה 1200-1400 קלוריות
העלתי 4 קילו מסת שריר
למרות שגם לפני התאמנתי 5 פעמים בשבוע אימוני כוח
ירדתי סהכ 2-3 קילו וירדתי 20% שומן
עכשיו אני 18%
התחלתי לאכול 1700 קלוריות במשך שבועים ואני רואה על המשקל 2 קילו יותר
האם זה שומן?
הגעתי למצב שאני לא מסוגלת יותר לאכול 1200 קלוריות
איך מאזנים את הגוף

נקודה שהפריעה לי
4 קילו מסת שריר
איך את יודעת כמה שריר העלית?
האם זה שומן?
בשבועיים את לא תעלי 2 קילו של שומן. זה נוזלים.
איך מאזנים את הגוף
תישארי על 1700 קלוריות עוד שבועיים, תעשי ממוצעים שבועיים ותשווי בין השבועות ואז תראי מה המגמה של המשקל. אחרי זה תוסיפי/תורידי 100 קלוריות כל שבוע לפי השינויים במשקל עד שתגיעי למגמה שרצית.

האם זה שומן?

כנראה שרוב העלייה היא נוזלים

איך מאזנים את הגוף

נשקלים כל יום ואחרי ולכל שבוע עושים משקל ממוצע. מסתכלים על 2-3 שבועות בהם את על 1700 קלוריות ורואים מה המגמה.
אם את לא רואה מגמה ברורה, אלא רק שינויים של 100 גרם לפה או לשם, את הגעת למאזן ניטרלי.

יכולה גם לקרוא את זה: Aanmelden bij Facebook

_____

הגעתי למצב שאני לא מסוגלת יותר לאכול 1200 קלוריות
כנראה שלא עשית משהו נכון. תתייעצי עם תזונאי בפעם הבאה.

• פותח/ת השרשור
התהליך היה עם תזונאי
4 קילו מסת שריר שנבדק במשקל מיוחד עם פרמטרים של אחוז שומן,נוזלים שריר וכו...
לגבי הנוזלים זה ירד מתישהו תוך כדי שהגוף מתאזן או שזה פשוט ישאר כך עד ששוב אעשה חיטוב?

לגבי ה1200 קלוריות לא מסוגלת לאכול את הכמות כזו עם האימונים שאני עושה זה היה לי הרעבה מדי אחרי חצי שנה

התהליך היה עם תזונאי
טוב לדעת.
האם את מקבלת ליוויי גם בתקופת האיזון או שהאינטראקציה ביניכם הסתיימה?

לגבי ה1200 קלוריות לא מסוגלת לאכול את הכמות כזו עם האימונים שאני עושה זה היה לי הרעבה מדי אחרי חצי שנה
זה היה כך לאורך כל החיטוב או רק בסוף כשהחלטת להפסיק?

4 קילו מסת שריר שנבדק במשקל מיוחד עם פרמטרים של אחוז שומן,נוזלים שריר וכו...
יש כאן בלבול.
יש מכשירים שונים שיכולים לבדוק לך את הרכב הגוף, אך עבור רוב המכשירים הזמינים בשוק התוצאה לרוב לא תכמת לך את מסת השריר הטהורה אלא מה שנקרא fat free mass, כל מה שהוא לא שומן (כלומר לא השריר בלבד, אלא גם עצמות, נוזלים, חלבונים ועוד...). לגבי "המשקל שמודד שומן", זה נקרא BIA והוא לרוב בעל סטיות משמעותיות. אם החלטת להשתמש בדבר כזה כדאי לשלב מדידות נוספות (היקפים, משקל וכד') ולא להסתמך עליו לגמרי.

לגבי הנוזלים זה ירד מתישהו תוך כדי שהגוף מתאזן או שזה פשוט ישאר כך עד ששוב אעשה חיטוב?
הנוזלים יהיו שם, האם הם יהיו באותה כמות בעוד חודש? קשה לדעת, אבל בכל מקרה אל תסיקי מסקנות עכשיו, זה מוקדם מדי.
ובכל מקרה זה לא משנה, מה שמשנה זה האם את מרוצה מהתוצאה וגם זה שהבנת מה עושה לך רע ופחות מתאים.

בגדול תמיד יהיו לך סטיות במשקל בגלל נוזלים, יש ימים שיש יותר ויש ימים שפחות.
זה מושפע מכמה את שותה, כמה מזיעה, כמה בשירותים, כמה מאכלים סופחי נוזלים אכלת...
קיצור יש הרבה משתנים לזה.
בגדול בדרך כלל במסה יצברו הכי הרבה נוזלים ובחיטוב הכי פחות, אבל עדיין זה דומיננטי. בכל מקרה בגלל זה פשוט עושים ממוצע שבועי ולא מתעניינים בשינויים בין יום ליום כי מראש מוותרים ויודעים שזה לא מדויק.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על המענה.
כמובן שלקחתי מדדים נוספים
ירדתי סה"כ 2 קילו ו20 סנטימטר היקף בטן
זה למה גם היה הגיוני העליה במסת שריר הגוף כמעט אותו משקל וההרכב מאוד שונה
ה1200 היו לקראת הסוף על שעה אימון כוח מאוד קשוח ושעה אימון אירובי ברמה יומית.
לא הגעתי לתוצאה שרציתי ולכן החלטתי לעשות הפסקה להתאזן קצת על דעת עצמי העלתי ל1700 קלוריות זה הכמות שגם מספקת אותי פיזית ומנטלית וקיוותי שמזה לא אעלה כי הפעילות שלי נשארה אותו הדבר ואפילו להפך האימונים הפכו להיות חזקים יותר.

טוב לדעת.
האם את מקבלת ליוויי גם בתקופת האיזון או שהאינטראקציה ביניכם הסתיימה?

זה היה כך לאורך כל החיטוב או רק בסוף כשהחלטת להפסיק?

יש כאן בלבול.
יש מכשירים שונים שיכולים לבדוק לך את הרכב הגוף, אך עבור רוב המכשירים הזמינים בשוק התוצאה לרוב לא תכמת לך את מסת השריר הטהורה אלא מה שנקרא fat free mass, כל מה שהוא לא שומן (כלומר לא השריר בלבד, אלא גם עצמות, נוזלים, חלבונים ועוד...). לגבי "המשקל שמודד שומן", זה נקרא BIA והוא לרוב בעל סטיות משמעותיות. אם החלטת להשתמש בדבר כזה כדאי לשלב מדידות נוספות (היקפים, משקל וכד') ולא להסתמך עליו לגמרי.

הנוזלים יהיו שם, האם הם יהיו באותה כמות בעוד חודש? קשה לדעת, אבל בכל מקרה אל תסיקי מסקנות עכשיו, זה מוקדם מדי.
ובכל מקרה זה לא משנה, מה שמשנה זה האם את מרוצה מהתוצאה וגם זה שהבנת מה עושה לך רע ופחות מתאים.

בתאכלס אתה לא חושב שלעלות מ1200 ל1700 זה לא קצת בעייתי בגלל האדפטציה של הגוף?
לא היה עדיף לעשות ריברס דיאט כדי להבטיח שהעליה לא תגיע משומן?
בתור אחת שעשתה פעמיים חיטוב ויצאה מהם בריברס דיאט איטי

בתאכלס אתה לא חושב שלעלות מ1200 ל1700 זה לא קצת בעייתי בגלל האדפטציה של הגוף?
לא היה עדיף לעשות ריברס דיאט כדי להבטיח שהעליה לא תגיע משומן?
אני מניח שאת מתכוונת לעליה הדרגתית יותר.
לא מאוד קריטי כל עוד מתאזנים על ניטרלי בסוף, העלייה הזו בכל מקרה לא משומן ברובה.

• פותח/ת השרשור
אגב, רציתי מאוד לעשות את זה בהדרגה אבל במקרה לי שהייתי כבר ממש רעבה העדפתי את זה על לסיים את היום באכילה מכופלת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית