הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה ואיזו משמעות יש לאכילת ארוחה צמוד לאימון אחרי אימון בוקר?

ג'ינג'י צהוב

משתמש קבוע
1,459
263
נק' מוניטין:
376
1,459
263
אני מתאמן בבקרים אחרי צום לילי. כמה ואיזו משמעות יש לאכילת ארוחת הבוקר סמוך לסיום האימון?

האם אב מזון אחד משמעותי מהאחר? כמה זמן סמוך לאימון וכו'?

תודה רבה!

עדיף לחלק את הערכים היומיים שלך כמה שיותר במשך היום. במיוחד את החלבון:
תזונה ותוספים - האם הגוף יכול לספוג יותר מ-20 גרם חלבון בארוחה?
כמה סמוך לאימון, לזה כנראה אין חשיבות מיוחדת זאת שאלת מיתוס..
אם כבר הארוחה שהייתי יותר דואג לאכול בסמוך זה זאת שלפני אימון. כדי להבטיח שאין תחושות רעב ולאנרגיה מקסימלית.

לדעתי אין משמעות, פשוט צריך להקפיד לאכול את כל הערכים התזונתיים עד סוף היום.
גם אני התאמנתי כמוך על בטן ריקה, אבל היום אני צורך מעט פחמימה פשוטה + שמן MCT סמוך לאימון ואני מרגיש שיש לי יותר אנרגיה.

גם אני התאמנתי כמוך על בטן ריקה, אבל היום אני צורך מעט פחמימה פשוטה + שמן MCT סמוך לאימון ואני מרגיש שיש לי יותר אנרגיה.
תנסה מורכבת שעה-שעתיים לפני האימון(תלוי בכמות האוכל). אתה תרגיש יותר טוב לדעתי - אישית עובד לי מעולה

כמה ואיזו משמעות יש לאכילת ארוחת הבוקר סמוך לסיום האימון?
זכור לי שהיה כאן דיבור על הנושא שאם אתה מתאמן במצב של צום אז יש חשיבות בעיקר להכניס חלבון בהקדם אחרי האימון
תנסה מורכבת שעה-שעתיים לפני האימון(תלוי בכמות האוכל). אתה תרגיש יותר טוב לדעתי - אישית עובד לי מעולה
אם הוא מתאמן על הבוקר אז זה בעיה לאכול שעבה-שעתיים לפני האימון

• פותח/ת השרשור
זכור לי שהיה כאן דיבור על הנושא שאם אתה מתאמן במצב של צום אז יש חשיבות בעיקר להכניס חלבון בהקדם אחרי האימון

השאלה המתבקשת היא מה זה "בהקדם"?

השאלה המתבקשת היא מה זה "בהקדם"?
ממה שאני מבין זה שהשרירים עוברים תהליך של פירוק ואין להם חומר בניה (חלבון) שיעצור את זה ויתחיל תהליך של החלמה ובניה אחרי אימון, אז כמה שתאכל יותר מוקדם ככה התהליך יתחיל יותר מוקדם.
זה לא שיש איזה מספר קסם שנגיד אם תאכל חלבון עד 13 דקות אחרי אימון אז הכל סבבה ואם תאכל רק 14 דקות אחרי אימון אז זהו איבדת את כל הגיינז.

ממה שאני מבין זה שהשרירים עוברים תהליך של פירוק ואין להם חומר בניה (חלבון) שיעצור את זה ויתחיל תהליך של החלמה ובניה אחרי אימון, אז כמה שתאכל יותר מוקדם ככה התהליך יתחיל יותר מוקדם.
זה לא שיש איזה מספר קסם שנגיד אם תאכל חלבון עד 13 דקות אחרי אימון אז הכל סבבה ואם תאכל רק 14 דקות אחרי אימון אז זהו איבדת את כל הגיינז.

זה נכון השאלה ביחס לערכים יומיים אם יש הבדל. כי יכול להיות תהליכים קטבוליים ואנבוליים במשך היום ואם יש את הערכים היומיים הסופיים השאלה אם זה לא מתאזן בסוף?
אגב אני משער שלא אבל הייתי שמח למחקר. אולי אפתח אל זה אשכול שאלה

אז יש משמעות או אין משמעות?

לעניין, יש משמעות גם מבחינת פיזור חלבון וגם מבחינת זמינות פחמימה.
לא לכולם חשוב לאכול סמוך או לפני האימון ולא לכולם זה יתן יתרון משמעותי אבל זו בחירה שלך, תנסה עם ארוחה ובלי ארוחה ותחליט איך יותר נוח לך להתאמן.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אז יש משמעות או אין משמעות?

לעניין, יש משמעות גם מבחינת פיזור חלבון וגם מבחינת זמינות פחמימה.
לא לכולם חשוב לאכול סמוך או לפני האימון ולא לכולם זה יתן יתרון משמעותי אבל זו בחירה שלך, תנסה עם ארוחה ובלי ארוחה ותחליט איך יותר נוח לך להתאמן.

בהצלחה

תודה רבה. אני מדבר על אחרי האימון, לא לפניו.

אני מתאמן בבקרים אחרי צום לילי. כמה ואיזו משמעות יש לאכילת ארוחת הבוקר סמוך לסיום האימון?

מקווה שאתה לא מתאמן כך מתוך תקווה שזה ישרוף יותר שומן או בעקבות מיתוסים בסגנון. אתה יכול להתאמן מתי שנוח לך.

לשאלתך - עדיף שתצרוך את החלבון שלך לאחר האימון ולא תחכה יותר מדי. מצד שני, יותר חשוב שתגיע לכמות החלבון היומית שהקצבת לעצמך ואם הראשון לא קורה כי זה לא נוח לך זה לא ממש נורא, ואין טעם להתאמץ יותר מדי כדי לשנות את זה.

• פותח/ת השרשור
מקווה שאתה לא מתאמן כך מתוך תקווה שזה ישרוף יותר שומן או בעקבות מיתוסים בסגנון. אתה יכול להתאמן מתי שנוח לך.

לשאלתך - עדיף שתצרוך את החלבון שלך לאחר האימון ולא תחכה יותר מדי. מצד שני, יותר חשוב שתגיע לכמות החלבון היומית שהקצבת לעצמך ואם הראשון לא קורה כי זה לא נוח לך זה לא ממש נורא, ואין טעם להתאמץ יותר מדי כדי לשנות את זה.

אימון בוקר מטעמי נוחות.

"לא תחכה יותר מידי" = בסיום האימון? אחרי מקלחת? משנה בכלל?

על כמות החלבון והקלוריות אני מקפיד.

"לא תחכה יותר מידי" = בסיום האימון? אחרי מקלחת? משנה בכלל?
שעה בערך מהסיום.
אל תעמוד עם סטופר, אל תתאמץ יותר מדי ותפתח טונה במלתחות של החדר כושר, רק תבין את הקונספט שעדיף שלא לחכות 4 שעות או לאכול רק בצהריים.

ותזכור שבסוף תזונה אמורה להיות לפני הכל קלה ליישום ושפויה גם היא לא 100% אופטימלית, ובטווח הארוך עדיף באמת משהו שיהיה קל לך ליישום על פני משהו קשה יותר שיהיה 100% אופטימלי. זה נכון לגבי הכל - זמני "חלון הזדמנויות", סושי, ארוחות חג, קיזוזים וכד'.

על כמות החלבון והקלוריות אני מקפיד.
זה העיקר.

הייתי בדיוק אחרי משמרת לילה
המוח לא עבד
@yujinius
אה המוח כן עבד!
מה שכתבתי היה לבחור שציטטתי לא לג'ינג'י

• פותח/ת השרשור
תזכור שבסוף תזונה אמורה להיות לפני הכל קלה ליישום ושפויה גם היא לא 100% אופטימלית, ובטווח הארוך עדיף באמת משהו שיהיה קל לך ליישום על פני משהו קשה יותר שיהיה 100% אופטימלי. זה נכון לגבי הכל - זמני "חלון הזדמנויות", סושי, ארוחות חג, קיזוזים וכד'.
תודה רבה. מה שאני עושה מאוד קל לי ליישום. אני מנסה להפיק כמה שיותר ידע מהפורום המעולה הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית