הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להתקדם? לא סגור על זה

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
חזרתי להתאמן לפני כמה חודשים, ואני מרגיש שאני נוגע באיזושהי תקרה בעליות מתח עם משקל (אני לא בטוח לגבי זה).

המטרה:
להשלים אימון של 4X8 עליות מתח עם תוספת משקל 32KG.

הדרך שלי:
התחלתי עם 4,3,3,3 בתחילת יולי בערך\סוף יוני.
היום אני על 7,6,6,6 (כלומר סט ראשון שביעייה, סט שני שישייה, שלישי שישייה ורביעי שישייה).
מנוחה בין הסטים אגב - בין 3 ל-4 דק', במידת הצורך 4 וחצי דק'.

איך אני מתקדם?
מוסיף כל שבוע חזרה אחת בלבד לנפח הכולל של אותו אימון. זה אומר שבשבוע הבא אצטרך לעשות 7,7,6,6.

הערה לגבי החלוקה השבועית שלי בעליות מתח:
  • מתאמן על מתח בימי ראשון וחמישי.
  • בימי חמישי: אני עושה את האימון גב העיקרי שכולל
    4 סטים של מתח עם משקל,
    3 סטים של בנט אובר,
    ועוד 4 סטים של מתח בלי משקל בכל מיני וריאציות (8-12 חזרות).
  • בימי ראשון:
    אני עושה מתח עם משקל 20KG, ל-3 סטים. (כרגע אני על 9,8,8 כשהמטרה היא להגיע ל-10,10,10 ושוב, אני מוסיף חזרה אחת כל שבוע כלומר שבוע הבא זה יהיה 9,9,8).
    התרגיל השני באותו אימון הוא 3 סטים של 10-12 חזרות בלי תוספת משקל,
    והתרגיל השלישי הוא פשוט Bicep Curls ל-2-3 סטים של 10 חזרות.
הנה "הבעיה":
היום עשיתי את האימון. זה היה 7,6,6,6.
סט ראשון יש סיכוי שהייתה לי עוד חזרה אחת לתת.
בשאר הסטים? ספק אם הייתה לי חזרה נוספת בטנק.

בסט האחרון - זה כבר היה על סף כשל, בקושי השלמתי את החזרה האחרונה.
איך אני אתקדם ל-7,7,6,6 בשבוע הבא?

• האם פשוט לחזור על האימון בשבוע הבא ולהתקדם עוד שבועיים? (אני חושב שזה כנראה יעבוד)
  • האם לעשות Deload? (לא בא לי, השאלה אם יש דרך אחרת)
  • האם להוסיף סט חמישי של 3-4 חזרות כדי להגדיל נפח ואז להתקדם בשבוע שאחרי?
  • האם להעלות משקל ל-35kg ולעבוד לרביעיות עד שאתקדם לשישיות ורק אז לחזור לחזרות גבוהות יותר במשקל 32KG?
סליחה על האשכול הארוך - אבל זו הדרך היחידה שלי לשאול שאלה עם כמה שיותר נתונים כדי שמישהו יוכל על בסיסם לכתוב לי מה כדאי.

• האם פשוט לחזור על האימון בשבוע הבא ולהתקדם עוד שבועיים? (אני חושב שזה כנראה יעבוד)

אם אתה חושב שזה יעבוד אז תנסה את זה, מקסימום יעבוד.

• האם לעשות Deload? (לא בא לי, השאלה אם יש דרך אחרת)

לא, אם אתה לא צריך למה שתעשה?

• האם להוסיף סט חמישי של 3-4 חזרות כדי להגדיל נפח ואז להתקדם בשבוע שאחרי?

קודם כל תנסה לרווח את ההתקדמות לדו-שבועית.

• האם להעלות משקל ל-35kg ולעבוד לרביעיות עד שאתקדם לשישיות ורק אז לחזור לחזרות גבוהות יותר במשקל 32KG?

פחות מאמין במתודה, אבל יכול לעבוד במקרים מסויימים.

• פותח/ת השרשור
אם אתה חושב שזה יעבוד אז תנסה את זה, מקסימום יעבוד.

כן, נראה לי שיש סיכוי לא רע לאפשרות הזו. אני יכול "לנסות" להתקדם שבוע הבא אבל (א)סיכוי טוב שלא אצליח (ב)אני לא ממש אוהב את הרעיון של להיות בכשל במיוחד לאור ההסטוריה והטראומה שיש לי מזה וגם בגלל שעבודה ב-RPE10 ממש משפיעה על Fatigue תוך כדי האימון וכשאני כבר ממש בקצה של הקצה אז קשה מאוד להתקדם משם.

לא, אם אתה לא צריך למה שתעשה?
באחת ההרצאות של Mike Israetel הוא דיבר על זה שבד"כ בסוף הבלוק מגיעים לסטים שהם קשים יותר של RIR=0 ואם כבר הגענו לנקודה הזו זה אינדיקציה שצריך לעשות Deload, ולכן תהיתי אם אני חייב או לא חייב (בפועל, אני ממש לא רוצה עדיין לעשות דילואד).

פחות מאמין במתודה, אבל יכול לעבוד במקרים מסויימים.
כאילו יש פה סוג של "דילואד" מדומה, כי בעצם כנראה יהיה לי קל יותר לעשות רביעייה עם 35 מאשר שביעייה עם 32, ואז אם אני אסתגל מחדש למשקל הזה ואתקדם איתו, אז יהיה לי קל יותר. זו דרך ארוכה ממש גם. אני אשתמש בה אולי כשבאמת אראה שאני לא מתקדם.

נראה לי שבאמת הרעיון של להתקדם דו שבועי, ובשבוע הבא פשוט לחזור על האימון הנוכחי (בתקווה שפשוט הוא ירגיש לי "קצת יותר קל") אולי יעזור לי.

קודם כל תנסה לרווח את ההתקדמות לדו-שבועית.
אם לא יעבוד אז אולי אוסיף טיפה נפח בתקווה שזה יעזור באמת.

בקיצור - אולי באמת להפוך את ההתקדמות לדו שבועית יהיה רעיון טוב.

אגב, אני עובד לפי הרגשה באימון.
אם אני מרגיש שהסט השלישי קורע לי ת'תחת וסיימתי אותו על RPE10 כאשר מחכה לי סט רביעי שבו אני אמור לחזור על מה שעשיתי בסט השלישי, אז אני מבין שמשהו פה כבר צריך להשתנות (או שהמשקל צריך לרדת או שהחזרות).
אם אני מרגיש שהסט השלישי זרם לי ממש טוב והיה לי עוד כוח, אז הכל טוב.
אם אני מרגיש שהסט השלישי היה קל בצורה משמעותית אני אפילו אוסיף חזרה לסט הרביעי או משקל, תלוי בתרגיל ובמצברוח.

כן, נראה לי שיש סיכוי לא רע לאפשרות הזו. אני יכול "לנסות" להתקדם שבוע הבא אבל (א)סיכוי טוב שלא אצליח (ב)אני לא ממש אוהב את הרעיון של להיות בכשל במיוחד לאור ההסטוריה והטראומה שיש לי מזה וגם בגלל שעבודה ב-RPE10 ממש משפיעה על Fatigue תוך כדי האימון וכשאני כבר ממש בקצה של הקצה אז קשה מאוד להתקדם משם.

אז אל תהיה, תשמור על RIR 1, לא חייב להגיע לכשל.

באחת ההרצאות של Mike Israetel הוא דיבר על זה שבד"כ בסוף הבלוק מגיעים לסטים שהם קשים יותר של RIR=0 ואם כבר הגענו לנקודה הזו זה אינדיקציה שצריך לעשות Deload, ולכן תהיתי אם אני חייב או לא חייב (בפועל, אני ממש לא רוצה עדיין לעשות דילואד).

תשמע בכנות לא הקשבתי לאף הרצאה שלו ואני לא מכיר חוקיות כזו, בעצם אני לא מכיר שום חוקיות שקשורה באימונים, זה אחד התחומים שבו אין דרך אחת נכונה לכולם. דילואד עושים כאשר צריכים, כשמרגישים שמתקרבים לאימון יתר, שמתחילים סימפטומים של עומס יתר מצטבר.
אחד יעשה כל 6-8 שבועות והשני יצטרך כל חצי שנה, אין משהו קבוע.
ממש אין שום חובה לבצע DELOAD.

כאילו יש פה סוג של "דילואד" מדומה, כי בעצם כנראה יהיה לי קל יותר לעשות רביעייה עם 35 מאשר שביעייה עם 32, ואז אם אני אסתגל מחדש למשקל הזה ואתקדם איתו, אז יהיה לי קל יותר. זו דרך ארוכה ממש גם. אני אשתמש בה אולי כשבאמת אראה שאני לא מתקדם.

נראה לי שבאמת הרעיון של להתקדם דו שבועי, ובשבוע הבא פשוט לחזור על האימון הנוכחי (בתקווה שפשוט הוא ירגיש לי "קצת יותר קל") אולי יעזור לי.

זה לא DELOAD, זה אפילו לא קרוב להגדרה של דילואד.

אם לא יעבוד אז אולי אוסיף טיפה נפח בתקווה שזה יעזור באמת.

בקיצור - אולי באמת להפוך את ההתקדמות לדו שבועית יהיה רעיון טוב.

אגב, אני עובד לפי הרגשה באימון.
אם אני מרגיש שהסט השלישי קורע לי ת'תחת וסיימתי אותו על RPE10 כאשר מחכה לי סט רביעי שבו אני אמור לחזור על מה שעשיתי בסט השלישי, אז אני מבין שמשהו פה כבר צריך להשתנות (או שהמשקל צריך לרדת או שהחזרות).
אם אני מרגיש שהסט השלישי זרם לי ממש טוב והיה לי עוד כוח, אז הכל טוב.
אם אני מרגיש שהסט השלישי היה קל בצורה משמעותית אני אפילו אוסיף חזרה לסט הרביעי או משקל, תלוי בתרגיל ובמצברוח.

תתחיל מלרווח התקדמות, תשמור על RIR 1 לפחות כדי שלא תגיע לעומס שיגרום לך להרגיש לא בנוח.
במידה וזה לא יעבוד הייתי מתחיל לבחון אופציות לשנות את נפח האימון.

• פותח/ת השרשור
אז אל תהיה, תשמור על RIR 1, לא חייב להגיע לכשל.
כן, אני משתדל שכל הסטים שלי יהיו עם RIR=1 לפחות, ולפעמים יוצא שבאחד הסטים אני על RIR0 או RIR=0.5 אם יש כזה דבר בכלל חחחח

תשמע בכנות לא הקשבתי לאף הרצאה שלו ואני לא מכיר חוקיות כזו, בעצם אני לא מכיר שום חוקיות שקשורה באימונים, זה אחד התחומים שבו אין דרך אחת נכונה לכולם. דילואד עושים כאשר צריכים, כשמרגישים שמתקרבים לאימון יתר, שמתחילים סימפטומים של עומס יתר מצטבר.
אחד יעשה כל 6-8 שבועות והשני יצטרך כל חצי שנה, אין משהו קבוע.
ממש אין שום חובה לבצע DELOAD.

כן, אני איתך בזה.

זה לא DELOAD, זה אפילו לא קרוב להגדרה של דילואד.

נו, סתם אנסתי את זה ל-DELOAD. ת'כלס בהגדרה הדילואד יצריך ממני להוריד משקלי עבודה בערך ב-50% ולהוריד את הנפח גם, וזה ממש לא המקרה. אתה צודק. אולי זה סתם להוריד את הקירבה לכשל לכמה שבועות. במקרה הטוב.

תתחיל מלרווח התקדמות, תשמור על RIR 1 לפחות כדי שלא תגיע לעומס שיגרום לך להרגיש לא בנוח.
במידה וזה לא יעבוד הייתי מתחיל לבחון אופציות לשנות את נפח האימון.

סגור, תודה אחי. נשמע כמו עצה טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית