הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בטן נפוחה לאחר אוכל

• פותח/ת השרשור BIW
  • פורסם בתאריך

BIW

משתמש מתחיל
54
8
נק' מוניטין:
1
54
8
עוד מישהו נתקל בתופעה הזאת? בבוקר כשאני קם הבטן שלי סבבה, אבל אחרי הארוחה הראשונה אני נראה כאילו השמנתי ממש. כל הקיץ הלכתי לים בצום כדי להיראות נורמלי וכך גם לאירועים חברתיים. בשלושה השבועות האחרונים ירדתי 3 ק"ג וחשבתי שזה יפתור את הבעיה, אבל זה לא ממש פתר. לכן כנראה אני צריך לרדת עוד 3 ק"ג נוספים, אבל נראה לי שחציתי את נקודת ה-SET POINT שלי כי בימים האחרונים הגוף שלי הגביר את תחושת הרעב. לכן למרות שאני אשמין זה כנראה הזמן להתחיל מסה.

אם זה בקטנה ובלי כאבים/עצירות/שלשולים/גזים או משהו כזה לא הייתי דואג. אם זה מתנפח ממש או מלווה בעוד משהו הייתי עושה ניסויים בתזונה ותבדוק אם יש משהו מסוים שגורם לזה (נניח שבוע שבועיים ואפילו שלוש של בלי חלב, אחרי זה תקופה דומה בלי לחם, כאלה), אם גם זה לא עוזר הייתי עושה בדיקת דם ובדיקת צואה.

אם זה בקטנה ובלי כאבים/עצירות/שלשולים/גזים או משהו כזה לא הייתי דואג. אם זה מתנפח ממש או מלווה בעוד משהו הייתי עושה ניסויים בתזונה ותבדוק אם יש משהו מסוים שגורם לזה (נניח שבוע שבועיים ואפילו שלוש של בלי חלב, אחרי זה תקופה דומה בלי לחם, כאלה), אם גם זה לא עוזר הייתי עושה בדיקת דם ובדיקת צואה.

הנפיחויות זה מהנתרן

יכול להיות שזה קורה בגלל צריכה מרובה של מלח?
הבטן שלך נפוחה מפני שהכליות תמיד מנסות לשמור על איזון אלקטרוליטים מסוים בגוף.
מכיוון שאתה צורך כמות גבוהה של נתרן, הכליות מפצות על כך באחזקה של יותר מים בגוף, שגורמת לנפיחות ולמראה הנוזלי.

פעם ראשונה שאני רואה סתירה ביניכם

שנטורופתיה זה לא באמת מקצוע.
@elchonon
מדברים פה לא יפה על נטורופתיה. תביא לו איזה צמח פוטנטי
(שזה מוזר הרי נטורופתיה משמעותה נטורל, כלומר טבעי..)
אני רוצה להיות עדין בהתחלה ולגרום לבנאדם להבין את זה לבד 🙄
אני רק יאמר שאני חייב לנטורפתיה את החיים שלי.

אני לא מכיר אף אחד ממצב קרוהן כמו שלי מגיע לבריאות ולתוצאות ספוטיביות כמו שלי בעזרת רפואה סינטטית ותזונאים.
אני בלי תרופות וסימפטומים של קרוהן ומרים משקלים כבדים יותר מאנשים שמעולם לא היו חולים, ואפילו כאלו על כימיה.

היה לי קרוהן חמור במיוחד, מקרהון כמו שלי לא יוצאים סתם ככה. כבר פגשתי עשרות חולי קרוהן גוססים שעזבו את הרופאים שלהם לטובת נטורופתים עם תוצאות.

אני לא מכיר אף אחד ממצב קרוהן כמו שלי מגיע לבריאות ולתוצאות ספוטיביות כמו שלי בעזרת רפואה סינטטית ותזונאים.
אני בלי תרופות וסימפטומים של קרוהן ומרים משקלים כבדים יותר מאנשים שמעולם לא היו חולים, ואפילו כאלו על כימיה.

היה לי קרוהן חמור במיוחד, מקרהון כמו שלי לא יוצאים סתם ככה. כבר פגשתי עשרות חולי קרוהן גוססים שעזבו את הרופאים שלהם לטובת נטורופתים עם תוצאות.
הרב של הבסיס אמר שלא צריך לזלזל בנטרופתיה, ונתן לי כמה דוגמאות אישיות, אני חושב שאפילו קיבל אותם מרופא אמיתי.
אני לא זוכר אף דוגמה, אבל אני חושב שהייתי זוכר חלק מהדוגמאות אם הן היו יוצאות נגד נטרופתיה.

אופי של דתל"ש.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאתם מגזימים עם הנטורופתית. היא שיחקה אותה עם המגנזיום טאורט והאומגה 3 שהיא ייעצה לי לצרוך. פתר לי הרבה בעיות. כך שלא צריך לזלזל.

ה' היה לצידך
אני חושב שאתם מגזימים עם הנטורופתית. היא שיחקה אותה עם המגנזיום טאורט והאומגה 3 שהיא ייעצה לי לצרוך. פתר לי הרבה בעיות. כך שלא צריך לזלזל.
אולי פתרה בעיות אבל גם יצרה

האם מה שאתה מכיר זו בהכרח דרך להבין מה קורה במציאות?
הרי אין הרבה פאוורליפטרים עם הישגים גבוהים כאן וגם אין הרבה חולי קרוהן. סטטיסטית הסיכוי שתפגוש מישהו שעונה על שתי התנאים האלה הוא נמוך ממילא, לא תלוי בסוג הרפואה.

אם אני אגיד לך שאני מכיר דוגמה הפוכה האם זה באמת יכול להעיד יעילות טיפול? זו תהיה בסה"כ אנקדוטה.
אתה צריך לחפש סטטיסטיקה על כמות רצינית של חולי קרוהן ומשם לצאת במסקנות.

האם מה שאתה מכיר זו בהכרח דרך להבין מה קורה במציאות?
זאת התחמקות.
אם נטרופותיה זה שטויות, לא אמור להיות אף מקרה הצלחה ממנה, או לפחות לא בכמויות שראיתי.
אם הרפואה המודרנית היא הצלחה, היינו צריכים לשמוע על יותר אנשים שהצליחו לצאת ממחלות בזכותה.

להגיד שמה שאנו רואים בכל מקום לא משקף את המציאות, זה מכניס את כל המושג מציאות בשאלה.

האם רק מה שסטודנט הסיק מלימודים בממסד שמקבל כסף כדי לחלק תעודות למקצועות ספציפיות משקף את המציאות?
כוויכוח או דיון בפורום, אנשים מוסתים אחרי התזונה שהם רוצים לאכול, ומקצועות פופולריות ונחשקות, וכמובן שזה ישמע להם מאוד הגיוני שלאכול מה שהם רוצים לא יגבה אף מחיר. לשאלה הפשוטה "אז מה גורם מחלות" הם יסתפקו ב"לא יודע", תוך כדי התעלמות ממה שהם רואים בעיניים.

אבל לאדם שהחיים שלו בסכנה, הוא נואש, מתקלף ממנו כל הנגיעות האלו ומאפשר לו להיות יותר אובייקטיבי. אני הייתי מוכן לנסות משהו שנותן לי סיכוי לחיות בריא לגמרי, על פני אלטרנטיבה שמבטיחה לי מחלה כרונית עם פרוגנוזה מפחידה. אולי לא הייתי לגמרי אובייקטיבי, אבל פתאום להימנע מסוכר מזוקק לא נראה כזה קשה. לפי הרופאים שלי, ומייצגי המדע, זה לא היה אמור לעבוד, אז איך זה עבד לי ולהרבה אחרים?

תקשיב, אם זה לא המציאות, למי איכפת מציאות. תן לי לחיות בריא ובלי מחלות בצורה שהוכיחה את עצמה, ולא משנה לי שאני עושה משהו שמצאותית לא עובד, עם עובדתית זה עובד.

אולי באמת מציאות לא מעניין, אלא רק עובדות. וזה מבלי שירדתי לסוף דעתך מה זה מציאות.
הרי אין הרבה פאוורליפטרים עם הישגים גבוהים כאן וגם אין הרבה חולי קרוהן. סטטיסטית הסיכוי שתפגוש מישהו שעונה על שתי התנאים האלה הוא נמוך ממילא, לא תלוי בסוג הרפואה.
יש סיבה שאין פאוורליפטרים כל כך חזקים כאן, כי זה קשה גם למי שלא היה חולה, ואפרגן לעצמי שעשיתי משהו יוצא מן הכלל, ואני זוקף חלק ממנה לתזונה שלי.

לגבי חולי קרוהן, לא חסר, גם כאן בפורום, תראה איך הם מטפלים בעצמם ומה רמת שביעות הרצון שלהם. ותצא מהפורום ותשב עם חולי קרוהן שטופלו על ידי נטורופתים מוצלחים ותראה תמונה אחרת.
אם אני אגיד לך שאני מכיר דוגמה הפוכה האם זה באמת יכול להעיד יעילות טיפול? זו תהיה בסה"כ אנקדוטה.
אתה צריך לחפש סטטיסטיקה על כמות רצינית של חולי קרוהן ומשם לצאת במסקנות.
תמיד יהיו מקרים שלילים ואנשי מקצוע לא מקצועים.

הבעיה כשנותנים למישהו שכבר לא מאמין באלטרנטיבות לנהל מחקר או סטטיסטיקה, שהוא ינהל אותה עם סטיות בלי לשים לב. הוא ישאל שאלות ספציפיות, ועל זה נאמר " אם הוא יגרום לך לשאול מה שהוא רוצה, הוא כבר לא צריך לדאוג איזה תשובה תקבל".

נמאס לי מהתחמקויות איך יצאתי ממה שעברתי והגעתי לאן שהגעתי, זה כמו לומר שאיכשהו התחזקתי, אבל לאימונים אין קשר.

כוויכוח או דיון בפורום, אנשים מוסתים אחרי התזונה שהם רוצים לאכול, ומקצועות פופולריות ונחשקות, וכמובן שזה ישמע להם מאוד הגיוני שלאכול מה שהם רוצים לא יגבה אף מחיר. לשאלה הפשוטה "אז מה גורם מחלות" הם יסתפקו ב"לא יודע", תוך כדי התעלמות ממה שהם רואים בעיניים
זה פורום של מתאמנים, לא של בריאותיים. בגלל זה מתייחסים אל תזונה שמתאימה לכושר, לא לתזונה שמתאימה לבריאות. אני די בטוח שאת רוב החברים בפורום לא מעניין מחלות (ברור שכמעט תמיד אם הם יחלו הם יחשבו אחרת) אלא רק להתקדם בספורט שלהם. זה פשוט לא אותו כיוון ודרישות, למטרות כושר באמת אין בעיה עם שום דבר כל עוד אתה מגיע לערכים (בצורה ישירה כמובן, בעקיפין עדיף לך להיות כמה שיותר בריא).

זה פורום של מתאמנים, לא של בריאותיים. בגלל זה מתייחסים אל תזונה שמתאימה לכושר, לא לתזונה שמתאימה לבריאות. אני די בטוח שאת רוב החברים בפורום לא מעניין מחלות (ברור שכמעט תמיד אם הם יחלו הם יחשבו אחרת) אלא רק להתקדם בספורט שלהם. זה פשוט לא אותו כיוון ודרישות, למטרות כושר באמת אין בעיה עם שום דבר כל עוד אתה מגיע לערכים (בצורה ישירה כמובן, בעקיפין עדיף לך להיות כמה שיותר בריא).
נכון, לכן אי אפשר לקחת דוגמה מהפורום הזה אם נטורופתיה עובדת או לא.
הדיון כרגע הוא על בריאות, ומה יעיל יותר כדי לפתור בעיות בריאות שונות.

אם הרפואה המודרנית היא הצלחה, היינו צריכים לשמוע על יותר אנשים שהצליחו לצאת ממחלות בזכותה.

אני חושב שאתה ממעיט בערכה של הרפואה המודרנית רק על סמך הניסיון האישי שלך, עד כדי עצימת עיניים כמעט מוחלטת מהעובדה שהרופאה המודרנית מצילה אלפי אנשים על בסיס יומי. כמובן שלא מדובר רק על מתן תרופות, אלא גם על התערבות רפואית עד לרמת החדר ניתוח והשתלת איברים. את כל זה עושים על בסיס ניסיון, סטטיסטיקה ושיטות מדעיות. בכל זאת, מדובר בחיי אדם. היית רוצה שמישהו ינתח אותך על בסיס תחושת בטן?

עם זאת אני לא ממעיט בערכה של נטורפתיה. לרפואה טבעית (מה ההגדרה לטבעי? כימיקל שנוצר דרך האדמה?) יש מקום. אבל בתחום הרחב של נטורופתיה צריך לברור יותר לעומק מה מבוסס ומה לא. הרבה בפעמים ברפואה המודרנית נותנים ׳לטבע לעשות את שלו׳ כי יש תהליכים שעדיין אין לנו תשובה לגביהם.

נכון, לכן אי אפשר לקחת דוגמה מהפורום הזה אם נטורופתיה עובדת או לא.
הדיון כרגע הוא על בריאות, ומה יעיל יותר כדי לפתור בעיות בריאות שונות.
לא אמרתי מה זה אומר על נטורופתיה, ואני בכלל לא יודע מה זה, רק ציינת שבדרך כלל אנשים הולכים רק לפי הערכים ואני הסברתי למה. יכול להיות שאתה צודק, אני לא מבין בזה אז אני לא מתערב בזה.

אילו בעיות המגנזיום והאומגה 3 פתר לך?

• פותח/ת השרשור
אילו בעיות המגנזיום והאומגה 3 פתר לך?
האומגה 3 (במינון גבוה בשילוב ויטמין E) העלימה לי בתוך מספר שבועות כאבי ראש כרוניים ואלרגיות שפגעו לי בתפקוד היום יומי. והמגנזיום טאורט פתר לי התכווצויות שרירים שהיו לי.

עריכה:
חשוב לי לציין שאומגה 3 זה אחד התוספים החשובים ביותר שהתחלתי לצרוך, מכיוון שהוא גם הוריד לי את הדופק ושיפר לי את הכושר בצורה די משמעותית. אני באמת ממליץ.

נערך לאחרונה:
האומגה 3 (במינון גבוה בשילוב ויטמין E) העלימה לי בתוך מספר שבועות כאבי ראש כרוניים ואלרגיות שפגעו לי בתפקוד היום יומי. והמגנזיום טאורט פתר לי התכווצויות שרירים שהיו לי.

עריכה:
חשוב לי לציין שאומגה 3 זה אחד התוספים החשובים ביותר שהתחלתי לצרוך, מכיוון שהוא גם הוריד לי את הדופק ושיפר לי את הכושר בצורה די משמעותית. אני באמת ממליץ.
נשמע טוב.. באיזה מינון אומגה 3??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית