הרגשתי שזזה חוליה לאחר דדליפט מה זה לדעתכם?

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
היי עשיתי דדליפט תאמת לא משקל ממש גבוה , אבל הרגשתי פתום שבחזרה השניה זזה לי חוליה כאילו השריר זז מהמקום זה לא היה כאב של דקירה,
זה היה כאב שכאילו משהו זז לי בשריר>באזור היד האחורית למעלה מאחורי הכתף ממש מאחורי הכתף , השאלה שלי מה הסיכוי שזה קרע?, אני לא רואה שיש לי אדום או סימנים לאחר מכן
אבל כן אם נתלתי על מתח הרגשתי דקירות מבחינת תנועות ידיים אני לא מרגיש שאני מוגבל כרגע,מציין שהייתה לי פציעה בעבר ליד בית השחי בחזה העליון שהיה לי שם קרע קטן.
שהחלמתי ממנו מה שקרה לי היום זה בדיוק באותו צד אבל לא באותו אזור, השאלה שלי האם זה קרע לדעתכם?,כמה זמן לתת לגוף לנוח עד שאפשר להתאמן שוב?
כמובן שאלך לאורטופד לעשות צילום אולטראסאונד מה שצריך, אבל אשמח לשמוע מהניסיון שלכם האם מדובר בקרע (ברגע שמרגישים ששריר זז באמצע התרגיל מדובר באזור מאחורי הכתף למעלה ביד האחורית בערך זה האזור)
יכול להיות שזה משהו יותר פשוט ולא בטוח קרע?

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזו המון פרנויה ואין לך ממה להתרגש, אין כאב=אין דאגה
איך אין כאב? אני מזיז את היד פותח את הדלת של הקכב אני מרגיש כאב הרגשתי שזז לי משו באזור בזמן התאגיל ועדנ עכשיו אני מרגיש כאב ותחושה לא נעימה

איך אין כאב? אני מזיז את היד פותח את הדלת של הקכב אני מרגיש כאב הרגשתי שזז לי משו באזור בזמן התאגיל ועדנ עכשיו אני מרגיש כאב ותחושה לא נעימה
סליחה כנראה שלא קראתי נכון

מתי התחיל הכאב? היום, לפני כמה ימים, שעות

• פותח/ת השרשור
סליחה כנראה שלא קראתי נכון

מתי התחיל הכאב? היום, לפני כמה ימים, שעות
היןם במהלך דדליפט זה קרה כמו שאמרתי
הייתי מחכה יום יומיים לראות אם יש רגיעה של הכאב, ובמידה ויש הקלה בכאב לא ממשיך כרגיל
במידה והרגשתי שזזה חוליה כאילו השריר זז מזה אומר?, שבטוח זה קרע? קבעתי תןר תאורטופד בכל מקרה לשישי אבל אורטופד לא ידע כלופ צריך לשלוח לצילום אולטראסאונד..

היןם במהלך דדליפט זה קרה כמו שאמרתי

במידה והרגשתי שזזה חוליה כאילו השריר זז מזה אומר?, שבטוח זה קרע? קבעתי תןר תאורטופד בכל מקרה לשישי אבל אורטופד לא ידע כלופ צריך לשלוח לצילום אולטראסאונד..
לא בטוח כלום ואפילו ספק רב.

אם הבנתי נכון אתה מדבר על החלק האחורי של הכתף, חוליות נמצאות במרכז הגוף, בעמוד השדרה.

אז כנראה שחוליה לא זזה. הגוף שלך לא עשוי מחרסינה שהוא יתפרק ככה תחת עומס נמוך.

זה למה אני ממליץ להמתין כמה ימים ולהוריד לחץ - סביר להניח שכבר מחר זה יעבור או תהיה הקלה משמעותית של הכאב. ואם אין אחרי יומיים הייתי הולך לפיזיו.

גם אני מצטרף, הייתי בודק את התוכנית והטכניקה שלך אצל מאמן מנוסה בשביל העתיד.

אבל הייתי ממשיך להתאמן כרגיל עם משקל נמוך שיעזור להתאוששות, מסתבר שזה רק כאב בשריר.

• פותח/ת השרשור
גם אני מצטרף, הייתי בודק את התוכנית והטכניקה שלך אצל מאמן מנוסה בשביל העתיד.

אבל הייתי ממשיך להתאמן כרגיל עם משקל נמוך שיעזור להתאוששות, מסתבר שזה רק כאב בשריר.
מה זה להתאמן רגיל לא עדיף לתת לגוף לנוח עד שאין כאב?, ובמידה וזה קרע מה הגידה הנכונה לא להתאמן עד שכקרע מחלים או להתאמן בתרגילים שלא מרגיד כאכ בהפ מה הדרך הנכונה להתאושש?, בנתיים אני מרריש ממש כאכים בטזור ואני עברתי קרע בעבר וכמעט בטוח שזה קרע לפי ההרגשה..

מה זה להתאמן רגיל לא עדיף לתת לגוף לנוח עד שאין כאב?, ובמידה וזה קרע מה הגידה הנכונה לא להתאמן עד שכקרע מחלים או להתאמן בתרגילים שלא מרגיד כאכ בהפ מה הדרך הנכונה להתאושש?, בנתיים אני מרריש ממש כאכים בטזור ואני עברתי קרע בעבר וכמעט בטוח שזה קרע לפי ההרגשה..
כמעט אף פעם לא צריך מנוחה מוחלטת, אפילו להזרים דם על ידי תנועה יעזור להתאוששות לסוגי פציעות שונים.
כל עוד אפשר לבצע את התנועה בלי כאב, כדאי לעבוד עליו במשקל ובתוכנית שלא כואבת, ואם אין, אז בווריאציה או תרגיל שלא כואבת.

קרע זה לא משהו שסתם ככה אמורה להתרחש, אם זה אכן קרע, אני מציע לך להפקיד את כל מה שאתה עושה בידי איש מקצוע, כי אתה איכשהו עושה טעויות אנושות עם התכנון ועוד דברים כדי להיפצע בכזאת צורה.

לא יודע מה עשית, אבל איך לעזאזל קורעים שריר בגב מדדליפט? צריך לתכנן בצורה מאוד קפדנית כזאת קרע, זה לא אמור סתם לקרות.

אולי גם התזונה, נוזלים ושינה שלך לוקים בחסר.

בקיצור, עזוב אותך רק איך להתאושש, תשאל את עצמך מה עשית כל כך גרוע להיפצע ככה?

• פותח/ת השרשור
כמעט אף פעם לא צריך מנוחה מוחלטת, אפילו להזרים דם על ידי תנועה יעזור להתאוששות לסוגי פציעות שונים.
כל עוד אפשר לבצע את התנועה בלי כאב, כדאי לעבוד עליו במשקל ובתוכנית שלא כואבת, ואם אין, אז בווריאציה או תרגיל שלא כואבת.

קרע זה לא משהו שסתם ככה אמורה להתרחש, אם זה אכן קרע, אני מציע לך להפקיד את כל מה שאתה עושה בידי איש מקצוע, כי אתה איכשהו עושה טעויות אנושות עם התכנון ועוד דברים כדי להיפצע בכזאת צורה.

לא יודע מה עשית, אבל איך לעזאזל קורעים שריר בגב מדדליפט? צריך לתכנן בצורה מאוד קפדנית כזאת קרע, זה לא אמור סתם לקרות.

אולי גם התזונה, נוזלים ושינה שלך לוקים בחסר.

בקיצור, עזוב אותך רק איך להתאושש, תשאל את עצמך מה עשית כל כך גרוע להיפצע ככה?
אני אפילו עד עכשיו לא יודע להגדיר אם זה קרע בגב או ביד האחורית למעלה מאחורי הכתף אני לא יודע כלום, יש לי ביום שישי תור לאורטופד אני מהצד שלי כבר רוצה לעשות US שיביא לי תשובה מיידית אם זה קרע או לא, אבל חייב הפניה מאורטופד..
לכן אני מחכה בנתיים כרגע בכל מקרה אתה טוען שגם אם האורטופד אומר שלא להאתמן אפשר לחזור להאתמן נגיד שבוע אחרי ובמשקלים נמוכים ובחזרות גבוהות וזה יעזור להתאושש? אתה לא ממליץ קודם לראות תוצאות של US ולהבין מה חומרת הפציעה אם זה קרע מלא-חלקי או שלא קרע?, יש סיכוי שיש לי כאבים וזה לא קרע בכלל?,תחשוב שהרגשתי שמשו בשריר זז במהלך העליה בדדליפט לכן אני חושב שזה כן קרע אבל מצד שני לא הרגשתי דקירה מסוימת פשוט כאילו השריר זז.

אני אפילו עד עכשיו לא יודע להגדיר אם זה קרע בגב או ביד האחורית למעלה מאחורי הכתף אני לא יודע כלום, יש לי ביום שישי תור לאורטופד אני מהצד שלי כבר רוצה לעשות US שיביא לי תשובה מיידית אם זה קרע או לא, אבל חייב הפניה מאורטופד..
לכן אני מחכה בנתיים כרגע בכל מקרה אתה טוען שגם אם האורטופד אומר שלא להאתמן אפשר לחזור להאתמן נגיד שבוע אחרי ובמשקלים נמוכים ובחזרות גבוהות וזה יעזור להתאושש? אתה לא ממליץ קודם לראות תוצאות של US ולהבין מה חומרת הפציעה אם זה קרע מלא-חלקי או שלא קרע?, יש סיכוי שיש לי כאבים וזה לא קרע בכלל?,תחשוב שהרגשתי שמשו בשריר זז במהלך העליה בדדליפט לכן אני חושב שזה כן קרע אבל מצד שני לא הרגשתי דקירה מסוימת פשוט כאילו השריר זז.
אין לי איך לדעת מה יש לך, אבל מה עשית כל כך לא נכון שזה קרה לך? אתה ישן אוכל ושותה? יש לך מאמן?

תמיד תנועה תעזור למעט מקרים מאוד חריגים.

רוב הסיכויים לדעתי שזה לא קרע, אבל אל תחכה לקרע, תתחיל לעבוד נכון, חבל לסבול.

• פותח/ת השרשור
אין לי איך לדעת מה יש לך, אבל מה עשית כל כך לא נכון שזה קרה לך? אתה ישן אוכל ושותה? יש לך מאמן?

תמיד תנועה תעזור למעט מקרים מאוד חריגים.

רוב הסיכויים לדעתי שזה לא קרע, אבל אל תחכה לקרע, תתחיל לעבוד נכון, חבל לסבול.
שמע עזוב מה שהיה בטכניקה אני למדתי מזה ואלמד מזה, עשיתי עם גב עגול דדליפט אבל שוב המשקל לא היה כבד בכלל זה מה שמוזר
כאילו זה לא שהעמסתי משקל מטורף שאנ יבקושי יכול לקום ממש לא, תסביר לי רגע איך אתה יכול להגיד שלדעתך זה לא קרע אם אני אומר לך שהרגשתי שהשריר זז באמצע התרגיל לפי מה אתה מסיק באמת אני שואל איך אפשר לבחון עצמאית אם זה קרע או לא ואם זה לא קרע אז כמה זמן זה אמור לעבור?, היה לי פעם קרע בחזה מתחת לבית שחי מבנץ כבד של 130קילו ולקח לזה 3חודש עד שיכולתי לחזור להתאמן בלי כאבים, לכן אני שואל אותך מה הסיכוי שזה קרע לדעתך ואם לא לפי מה אתה מסיק?
ובמידה וזה כן קרע אתה אומר שעדיין צריך להמשיך להתאמן האם צריך לעשות משקלים חופשיים,תרגילי בסיס עדיין במידה ולא כואב?,ובמידה וכואב לא לעשות?.

שמע עזוב מה שהיה בטכניקה אני למדתי מזה ואלמד מזה, עשיתי עם גב עגול דדליפט אבל שוב המשקל לא היה כבד בכלל זה מה שמוזר
כאילו זה לא שהעמסתי משקל מטורף שאנ יבקושי יכול לקום ממש לא
מזה בדיוק אני חושש, שאתה לא מפיק את הלקחים הנכונים. @Whale פעם קרעת שריר מהדדליפט גב חתול שלך?
תסביר לי רגע איך אתה יכול להגיד שלדעתך זה לא קרע אם אני אומר לך שהרגשתי שהשריר זז באמצע התרגיל לפי מה אתה מסיק באמת אני שואל איך אפשר לבחון עצמאית אם זה קרע או לא ואם זה לא קרע אז כמה זמן זה אמור לעבור?
אני יכול להגיד מה שאני רוצה, אני לא אריב איתך על זה. אני רק אומר שקשה לי להאמין שככה הגיע לך הקרע. אם כי אתה מלא בהפתעות, אין לי מושג איזה הדרכה יש לך, ומה אתה עושה.
ובמידה וזה כן קרע אתה אומר שעדיין צריך להמשיך להתאמן האם צריך לעשות משקלים חופשיים,תרגילי בסיס עדיין במידה ולא כואב?,ובמידה וכואב לא לעשות?.
אני אומר שתפסיק להדריך את עצמך, תפנה לפיזיותרפיסט, תזונאי, מאמן ופסיכולוג.
אין לך את הכלים לעזור לעצמך, תפנה למישהו שיש לו את הכלים על ידי התאמה אישית ולא ניחושים וספקולציות שלי ושל אחרים באינטרנט.

• פותח/ת השרשור
מזה בדיוק אני חושש, שאתה לא מפיק את הלקחים הנכונים. @Whale פעם קרעת שריר מהדדליפט גב חתול שלך?

אני יכול להגיד מה שאני רוצה, אני לא אריב איתך על זה. אני רק אומר שקשה לי להאמין שככה הגיע לך הקרע. אם כי אתה מלא בהפתעות, אין לי מושג איזה הדרכה יש לך, ומה אתה עושה.

אין לך את הכלים לעזור לעצמך, תפנה למישהו שיש לו את הכלים על ידי התאמה אישית ולא ניחושים וספקולציות שלי ושל אחרים באינטרנט.
אם יש לך המלצה למאמן שיכול חעזור לי במחיר שפוי, אני אשמח לעזרה אני מאזור מבשרת לידמ ירושלים אבל לא שולל להגיע למרכז אם זה מאמן טוב שמבין בפציעות ויודע לעזור עם ניסיון, אשמח בכל מקרה להדרכה כרגע מה יש לי לעשות?, לא להתאמן עד אחרי צילןם ה us והתוצאות? שיכול לקחת גם עד שבועיים?

Nope

מאיזור ירושלים ממליץ לך על אלחנן פה.

• פותח/ת השרשור
Nope

מי זה אלחנן? אשמח לפרטים,
תגיד הגיוני שאמרו לי שאם היה לי קרע לא הייתי יכול להזיז את היד בצורה חופשית כמו שאני עכשיו או שזה לא קשור? כאילו אני לא מוגבל בתנועות אבל אני מרגיש כאב מסוים שאני עושה תנועות מסוימות,יש סיכוי שזה לא קרע בגלל זה שאני לא מוגבל מבחינת התנועה עצמה אבל עדיין מרגיש כאב? או שאין קשר בין הדברים?

אם יש לך המלצה למאמן שיכול חעזור לי במחיר שפוי, אני אשמח לעזרה אני מאזור מבשרת לידמ ירושלים אבל לא שולל להגיע למרכז אם זה מאמן טוב שמבין בפציעות ויודע לעזור עם ניסיון, אשמח בכל מקרה להדרכה כרגע מה יש לי לעשות?, לא להתאמן עד אחרי צילןם ה us והתוצאות? שיכול לקחת גם עד שבועיים?
תפנה לאליהו הנקין שמאמן בסנטר 1, ואלכסנדר גוטין באזור כנפי נשרים, שאגדה בהחלמה מפציעות.
אשלח לך מספר בפרטי.
Nope

תודה, אני ממש מעריך.
אני מעדיף לעבוד בעיקר אונליין, למעט מצבים חריגים.

מי זה אלחנן? אשמח לפרטים,
תגיד הגיוני שאמרו לי שאם היה לי קרע לא הייתי יכול להזיז את היד בצורה חופשית כמו שאני עכשיו או שזה לא קשור? כאילו אני לא מוגבל בתנועות אבל אני מרגיש כאב מסוים שאני עושה תנועות מסוימות,יש סיכוי שזה לא קרע בגלל זה שאני לא מוגבל מבחינת התנועה עצמה אבל עדיין מרגיש כאב? או שאין קשר בין הדברים?

קרע זה אבחנה ולא פציעה

יכול להיות שיש קרע ולא תרגיש אותו והוא יעבור לבד, ויכול להיות שיהיו כאבים עזים ללא קרע או תסמין פיזי בכלל.

מציע לך להוריד מהחשיבות של האבחנה לשם האבחון ובעיקר בהורדת רמת בכאב, וחזרה לפעילות מלאה

לגבי זה יש שינוי ברמת הכאב מאתמול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית