הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מספיק פחמימה?

FatBoy

משתמש מתחיל
154
7
נק' מוניטין:
7
154
7
האם קיים כזה דבר?
אני עוקב אחרי הערכים שלי בmyfitnesspal וכמעט תמיד לא מגיע לערכים של הפחמימה(אני מעוניין לעלות במשקל)
בדרך כלל החלבון נמצא בעודף,האם יש לזה משמעות? השפעה שלילית?

להשפעות שליליות מעודף חלבון יש מחלוקות, יש כאלה שאומרים שזה מזיק יש כאלה שלא, לדעתי זה לא מזיק אבל לא בדקתי לעומק.

אין כזה דבר לא להגיע לערכים של הפחמימה כי אין כזה דבר ערכים של הפחמימה, אתה אוכל מספיק חלבון, שומן וכו ואם נשאר לך קלוריות עודפות אתה יכול להוסיף ממה שבא לך כל עוד אתה לא עובר את הערכים של אבות מסוימים (שוב, יש מחלוקת אם זה בעיה לעבור את הערכים של האבות מזון או לא).

בשביל עלייה במשקל אין עניין לאכול דווקא פחמימות, צריך לאכול באופן כללי קלוריות. אכלת יותר קלוריות מששרפת- עלית במשקל. אכלת פחות קלוריות או אותה כמות קלוריות ששרפת- לא עלית במשקל.

קח בחשבון כמה דברים,
צריכה מוגברת של חלבון לא נחקרה מספיק לעומק וכרגע העדויות לפה ולפה.

חלבון לרוב נוטריאנט יותר משביע, במידה ואתה רוצה לעלות במשקל גוף זה עלול להיות בעוכרייך.

לרוב נהוג במסה להוסיף קלוריות מפחמימה איך אין כל חובה כזו.

• פותח/ת השרשור
קח בחשבון כמה דברים,
צריכה מוגברת של חלבון לא נחקרה מספיק לעומק וכרגע העדויות לפה ולפה.

חלבון לרוב נוטריאנט יותר משביע, במידה ואתה רוצה לעלות במשקל גוף זה עלול להיות בעוכרייך.

לרוב נהוג במסה להוסיף קלוריות מפחמימה איך אין כל חובה כזו.
תודה על התגובות
קודם כל כשאני מדבר על אקסטרא חלבון אני מדבר על 2-2.5 גרם לקילו גג,ממה שאני זוכר ממייק אין בעיה גם בארבע גרם לקילו
השאלה אם לא יהיה יתרון למקסום כח ומסה אם העודף הגדול יהיה מפחמימה

תודה על התגובות
קודם כל כשאני מדבר על אקסטרא חלבון אני מדבר על 2-2.5 גרם לקילו גג

זה בסדר גמור.

השאלה אם לא יהיה יתרון למקסום כח ומסה אם העודף הגדול יהיה מפחמימה

אין קשר.
אם אתה מתאושש ולא מרגיש שחסרה לך אנרגיה באימונים / במהלך היום לא אמור להיות כל הבדל.

• פותח/ת השרשור
זה בסדר גמור.

אין קשר.
אם אתה מתאושש ולא מרגיש שחסרה לך אנרגיה באימונים / במהלך היום לא אמור להיות כל הבדל.
בשבועיים האחרונים דווקא מרגיש ירידה משמעותית
גם איכות השינה לא הייתה משהו אז כמובן שזה פקטור,אבל תהיתי אם זה יכול לעזור

בשבועיים האחרונים דווקא מרגיש ירידה משמעותית
גם איכות השינה לא הייתה משהו אז כמובן שזה פקטור,אבל תהיתי אם זה יכול לעזור

יש קשר ישיר בין פחמימה לייצור ATP (אנרגיה),
במידה ואתה מרגיש ירידה הייתי כן מנסה דווקא לנתב את הקלוריות מהפחמימה לקראת האימון.

בנושא השינה,
בתזונה קטוגנית יש גם סכנות, והיא עלולה לגרום למספר תופעות לוואי: תחושת עייפות וחולשה בתחילת התהליך, ריח של אצטון מהפה, בחילות והקאות, עצירות ובעיות שינה (הושאל מגוגל)

בכל מקרה אישית אני לא דוגל בתזונה דלת פחמימה.

אם מעניין אותך אתה יכול לקרוא בנושא קיטוזיס ולהחליט אם זה יכול להתאים לך.

למתאמנים שלי אני שומר על חלוקה של-
1.6-2.2 חלבון
0.6-1 שומן
השאר מפחמימה

• פותח/ת השרשור
יש קשר ישיר בין פחמימה לייצור ATP (אנרגיה),
במידה ואתה מרגיש ירידה הייתי כן מנסה דווקא לנתב את הקלוריות מהפחמימה לקראת האימון.

בנושא השינה,
בתזונה קטוגנית יש גם סכנות, והיא עלולה לגרום למספר תופעות לוואי: תחושת עייפות וחולשה בתחילת התהליך, ריח של אצטון מהפה, בחילות והקאות, עצירות ובעיות שינה (הושאל מגוגל)

בכל מקרה אישית אני לא דוגל בתזונה דלת פחמימה.

אם מעניין אותך אתה יכול לקרוא בנושא קיטוזיס ולהחליט אם זה יכול להתאים לך.

למתאמנים שלי אני שומר על חלוקה של-
1.6-2.2 חלבון
0.6-1 שומן
השאר מפחמימה
תודה רבה
לא הייתי מגדיר את עצמי על דל פחמימה אבל בהחלט אנסה ניתוב מחדש

האם קיים כזה דבר?
אין כזה דבר לא מספיק פחמימה בפני עצמו, אבל יכול להיות מצב של לא מספיק פחמימה ביחס למטרות שלך.
מחסור בפחמימה פשוט יכול להוביל לירידה ביעילות של אימוני כוח, אבל חוץ מזה אין הרבה

להשפעות שליליות מעודף חלבון יש מחלוקות, יש כאלה שאומרים שזה מזיק יש כאלה שלא, לדעתי זה לא מזיק אבל לא בדקתי לעומק.
אין ממש מחלוקת, יש ראיות טובות שמראות שאין נזק בהרבה חלבון באנשים בריאים, ויש ראיות חלשות לנזק, בעיקר נשענות על הנזק באנשים לא בריאים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית