הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יד אחורית תפוסה משהו פיזדייץ

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אחרי הרבה מאוד שנים שלא עבדתי על היד האחורית עשיתי אתמול תרגיל של skull crushers.
יד אחורית שלי תפוסה בצורה מחרידה אפילו שעשיתי רק שתי סטים.

מחר אני אמור לעשות אימון עליות מתח כבד ואני מרגיש שבחלק העליון של עליית המתח אני כאילו לא מתפקד בגלל היד האחורית התפוסה.

האימון הכבד מחר. היום עשיתי סתם 2 חזרות משקל גוף והרגשתי מוות.

מישהו יכול לשלוח סרטון או להסביר באופן כללי מה מידת ההשתתפות או התרומה של היד האחורית לתרגיל כמו עליות מתח?

הרי מדובר בשריר אנטגוניסט..

אני כנראה אדחה את האימון מתח ביום אחד...

דעתי בנושא, ואני לא עכבר של אנטומיה
במתח אמנם אתה מרגיש בעיקר כפיפה בבייספס אבל יש גם פשיטה של הכתף והטרייספס משתתף בפשיטה של הכתף. ויותר מזה, בחלק האקצנטרי (הירידה) של התנועה הטרייספס גם עובד. הייתי מהמר שזה מה שאתה מרגיש.

*מתח זה לא תרגיל טוב לפיתוח טרייספס. שלא ישתמע אחרת במקרה.

• פותח/ת השרשור
מרגיש את הטרייספס בחלק הגבוה יותר של התנועה. אני חושב שככל שהמרפק מתקפל אז הטרייספס נמתחים וככל שהטרייספ מתארך יותר אז הוא מורגש ומציק יותר וזה קורה ככל שאני עולה גבוה יותר בחלק הקונצנטרי.

פשוט כל כך תפוס שזה ממש מפריע לתנועה.

תמיד ששריר אנטגוניסט יהיה תפוס התנועה תהיה קשה יותר כי הוא גם זז. אומנם לא הוא זה שמזיז אבל הוא כן מתארך ומתקצר מתנועת המפרק עצמה וגם ככל שאתה יותר ״בשליטה״ ופחות מתפרץ כך הוא יותר מופעל כי אתה לא נותן לשריר שמזיז חופש מלא עם המפרק.

נ.ב
אומרים פיזדץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית