הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה נחשב לפרוגרסיב אוברלוד

מוטינחליאלי35

משתמש מתחיל
60
23
נק' מוניטין:
123
60
23
Shower thought

נגיד יש מתאמן שמרים לדוגמא 80 ק''ג בנץ. ככל שהוא עולה במשקל הגוף שלו כך יהיה לו יותר קל להרים את ה80 קילו האלו ליותר חזרות,סטים ולכן על מנת שהשריר יגדל אני צריך אני צריך לאתגר אותו ולעלות את משקל הבנץ, נכון? זה הפרוגרסיב אוברלוד שאנחנו הכי רגילים אליה (לפחות אני...) כלומר יש לאותו מתאמן יותר מסה להרים יותר משקל.

עכשיו נקח את אותו מתאמן אבל בגרעון קלורי. הוא מאבד משקל כמו שצריך מודד משקל הכל טוב ויפה, אבל הוא לא עולה במשקלי עבודה והוא מתבאס כי הוא חושב שהוא לא מתקדם.

אבל ככל שהוא מאבד יותר משקל גוף , כך שכנראה יהיה לו יותר קשה בכל אימון להרים את אותם 80 ק''ג... האם זה לא מאתגר את השריר מספיק? אמנם הוא 'נחלש' אבל אותם 80 ק''ג ניהיים כבדים וכבדים יותר יחסית למשקל הגוף שלו. כלומר הוא כן בסופו של דבר מאתגר את השריר שלו בכל אימון... לא?

Shower thought

נגיד יש מתאמן שמרים לדוגמא 80 ק''ג בנץ. ככל שהוא עולה במשקל הגוף שלו כך יהיה לו יותר קל להרים את ה80 קילו האלו ליותר חזרות,סטים ולכן על מנת שהשריר יגדל אני צריך אני צריך לאתגר אותו ולעלות את משקל הבנץ, נכון? זה הפרוגרסיב אוברלוד שאנחנו הכי רגילים אליה (לפחות אני...) כלומר יש לאותו מתאמן יותר מסה להרים יותר משקל.

עכשיו נקח את אותו מתאמן אבל בגרעון קלורי. הוא מאבד משקל כמו שצריך מודד משקל הכל טוב ויפה, אבל הוא לא עולה במשקלי עבודה והוא מתבאס כי הוא חושב שהוא לא מתקדם.

אבל ככל שהוא מאבד יותר משקל גוף , כך שכנראה יהיה לו יותר קשה בכל אימון להרים את אותם 80 ק''ג... האם זה לא מאתגר את השריר מספיק? אמנם הוא 'נחלש' אבל אותם 80 ק''ג ניהיים כבדים וכבדים יותר יחסית למשקל הגוף שלו. כלומר הוא כן בסופו של דבר מאתגר את השריר שלו בכל אימון... לא?

לא, אין טעם לרדוף אחרי פרוגרסיב אוברלאוד בחיטוב.

היפרטרופיה שרירית סביר להניח שלא תתקיים בגירעון קלורי, בטח לא לאוכלוסיה מאומנת כללית.

• פותח/ת השרשור
לא, אין טעם לרדוף אחרי פרוגרסיב אוברלאוד בחיטוב.

היפרטרופיה שרירית סביר להניח שלא תתקיים בגירעון קלורי, בטח לא לאוכלוסיה מאומנת כללית.
אז בחיטוב אחרי מה צריך לרדוף?

אם אחרי חיטוב מישהו מרים את מה שהרים לפני חיטוב - הוא התחזק (אני מכליל גם שבועיים של נייטרלי אחרי היחיטוב כדי שהמדידה תהיה מדוייקת)
הבן אדם התחזק גם יחסית (שוקל פחות מרים אותו דבר) וגם פיזית כי בחלק מהתרגילים מחסור במשקל גוף מורגש מאוד

כמובן תלוי כמה הוריד בחיטוב, וכמובן שזה לעולם לא יהיה יעיל כמו להתחזק בפלוס קלורי בכוח אבסולוטי

אם אחרי חיטוב מישהו מרים את מה שהרים לפני חיטוב - הוא התחזק (אני מכליל גם שבועיים של נייטרלי אחרי היחיטוב כדי שהמדידה תהיה מדוייקת)
הבן אדם התחזק גם יחסית (שוקל פחות מרים אותו דבר) וגם פיזית כי בחלק מהתרגילים מחסור במשקל גוף מורגש מאוד

כמובן תלוי כמה הוריד בחיטוב, וכמובן שזה לעולם לא יהיה יעיל כמו להתחזק בפלוס קלורי בכוח אבסולוטי

אתה יודע שזה לא עובד ככה…

אם אתה מרוויח 10k וחוסך 3k,
אחרי כמה חודשים העלת את החיסכון ל5k, אתה מרוויח יותר?

שריר כדי לגדול צריך גירוי מעבר למה שהיה רגיל (עומס יסף), ולעבור אדפטציה בהתאם.

מה שכן הגוף שלנו מורכב משומן ושריר , וברגע שאתה יורד במשקל ושומר על השריר ויורד בשומן , אז השריר לא גדל , אבל היחס שריר שומן השתנה לטובת השריר , מה שנותן חוויה של גדילה , וזה בעצם המטרה בחיטוב.

קודם כל אם העלת את החסכון ל5k
הבנת שאתה יכול להסתדר עם 5k לכלכל את חייך
ה2k ״שהוספת״ לחסכון,הם נטו רווח
למרות שהמשכורת נשארה אותו הדבר!
😃

מה שכן הגוף שלנו מורכב משומן ושריר , וברגע שאתה יורד במשקל ושומר על השריר ויורד בשומן , אז השריר לא גדל , אבל היחס שריר שומן השתנה לטובת השריר , מה שנותן חוויה של גדילה , וזה בעצם המטרה בחיטוב.
תגדיר ״חוויה של גדילה״.

זה כמו שתגיד שלהתאמן עייף זה גם פרוגרסיב אוברלאוד.

קודם כל אם העלת את החסכון ל5k
הבנת שאתה יכול להסתדר עם 5k לכלכל את חייך
ה2k ״שהוספת״ לחסכון,הם נטו רווח
למרות שהמשכורת נשארה אותו הדבר!
😃

2k הם לא רווח כי הרווחת אותו דבר.

שוב,
לקחת מכונית, תדלקת פול.
נסעת לאילת כל הדרך על 150 קמ״ש,
הגעת ונגמר הטנק דלק.

אחרי זה בחזור תידלקת שוב פול,
נסעת כל הדרך על 100 קמ״ש,
הגעת ונשאר לך רבע טנק.

תידלקת יותר בחזור? הטנק גדל ב25%?

k הם לא רווח כי הרווחת אותו דבר.
נכון.
רשמתי ההכנסה היא אותה הכנסה
אבל ה2k הם נטו ״רווח״ שלך,לאחר שגילית שאתה יכול לחיות עם הוצאה של x כסף.
ולחסוך יותר

רווח לוו דווקא צריך להיות כתוספת לשכר

אוקיי היפרטרופיה שרירית מדברת על גדילה בנפח של השריר.
לא רואה איך זה מתקבל בחיטוב.

מראה יותר ״שרירי״ יהיה, אבל אין שום קשר למשקל עבודה שתעבוד איתו.
נכון זה מה שכתבתי תקרא שוב את התגובה , אתה לא תגדל בשריר , אבל בחיטוב אם תצליח לשנות את המאזן של שריר ושומן , לדוגמא מ14 אחוז שומן ל12 אחוז שומן (סתם כדוגמא)ואותה מסת שריר אז לפחות תקבל את הכאילו גדלת כי אתה תראה שרירי יותר.

לא הבנתי את מה שאתה אומר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית