הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגנה עצמית לאור שומר החומות

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
מבין 2 האפשרויות, תגיד לי איזו עדיפה מבחינתך.
בן אדם פלוני שגר בעיר מעורבת.
פורצת מלחמה כוללת ויש מהומות ופורעים מתחילים לשרוף לו את הבית.
הוא לא עומד בתבחינים להחזקת נשק ברישיון.
מה עדיף, תיאורטית, שיחזיק נשק בלי רישיון ואולי יצליח להציל את עצמו ומשפחתו,
או לחלופין שיהיה שומר חוק, יתקשר למשטרה, ימתין לבואם, ויהיה נתון לחסדי הפורעים?

כמובן שאין באמור לעיל משום המלצה לנשיאת נשק לא כחוק אלא מדובר בתרחיש תיאורטי בלבד
פתח טלגרם ותקנה אקדח לא חוקי מה רוצה שאני אענה לך על זה?
מקווה שהפרעות יגיעו לפני שתכנס לכלא ככה שתוכל לפחות להשתמש בו
מבחינתו אתה ילד קטן שבכה מזה, יותר מאשר להבין שתרסיס פלפל זה תרסיס פלפל, ולמשטרה אין משהו טוב יותר ממה שיש בחנויות
תרסיס פלפל זה תרסיס פלפל רק שאחד יהיה כמו סחוג בעין ואחד יכול לנטרל לחצי שעה

@Biggg
תלוי בכמות ריכוז החומר..
אבל נתקלתי בסרטונים,של אנשים שקיבלו תרסיס לפנים והמשיכו את המכות כאילו כלום.

איירסופט רגיל יכול לגרום לפציעה(תלוי במקום הפגיעה)
אבל
איירסופט עם Co2 בשילוב כדורי קרמיקה זה סיפור אחר !! לגמרי!

איירסופט רגיל יכול לגרום לפציעה(תלוי במקום הפגיעה)
אבל
איירסופט עם Co2 בשילוב כדורי קרמיקה זה סיפור אחר !! לגמרי!
אבל מתי תשתמש בזה?
נניח שהתוקף לא חמוש - באמוק שהוא נמצא בו שום איירסופט לא יעזור, לעומת זאת פלפל טוב ישבית אותו במקום, גם אם יבואו 20 עליך בהצלחה לירות בהם, הפלפל יתן לך מענה גם ליותר מ20
תוקף חמוש - לא זה ולא זה יעזור לך, אבל הפלפל עדיף פי כמה
תרסיס לפנים והמשיכו את המכות כאילו כלום
קשה לי להאמין שמישהו בלי מסכה או משקפי מגן יכול להמשיך אחרי הפלפל שאני מדבר עליו

אבל מתי תשתמש בזה?
נניח שהתוקף לא חמוש - באמוק שהוא נמצא בו שום איירסופט לא יעזור, לעומת זאת פלפל טוב ישבית אותו במקום, גם אם יבואו 20 עליך בהצלחה לירות בהם, הפלפל יתן לך מענה גם ליותר מ20
תוקף חמוש - לא זה ולא זה יעזור לך, אבל הפלפל עדיף פי כמה
מסכים בהחלט
הכל תלוי מצב!

הבעיה היא שיש מי שמאמין שהסכסוך הוא על 67. למרות שבמוקדם או במאוחר לא תהיה ברירה להגיע לאיזשהי הסדרה מדינית. לחשוב על מדינה פלסטינית בשטחי יהודה ושומרון אכן מפחיד, אבל בדיוק כמו מדינה לאומית. שום אופציה לא תהווה פתרון, רק לא בטוח מה יותר גרוע.

נערך לאחרונה:
החברה הישראלית במקרו היא חברה חילונית ובחלקה הגדול גם מאוד נאיבית, היא לא באמת מכירה את האויב שלה ולכן בתפיסה שלה היא לא מסוגלת להבין ששורש כל הסכסוך הזה הוא דתי בלבד ולא ייפתר בשום חלוקה שבה מדינת ישראל מופיעה על מפת האזור. לפחות לא עד שהעולם הערבי יעבור מהפכת חילון כללית שאירופה עברה כמה מאות שנים קודם לכן, וזה לא נראה כמו משהו ריאלי במאה הקרובה לפחות. המדינה הזאת תקום ותיפול על החרב, אין שום אופציה אחרת. אין דבר כזה שלום במזרח התיכון.
פותח האשכול, יש לא מעט דרכים להגן על עצמך בידיים ואם אתה כל כך רוצה להגן על עצמך תתחיל קודם מללמוד אומנות לחימה כמו קרב מגע או BJJ, אחר כך תחפש כלים קרים או חמים להסתובב איתם ולדפוק לך את העתיד בגלל תרחישים שיקרו בסבירות ששואפת לאפס. מבין את הצורך שלך להיות ערני אבל יש דרכים הרבה יותר קונבנציונליות לעשות את זה.

החברה הישראלית במקרו היא חברה חילונית ובחלקה הגדול גם מאוד נאיבית, היא לא באמת מכירה את האויב שלה ולכן בתפיסה שלה היא לא מסוגלת להבין ששורש כל הסכסוך הזה הוא דתי בלבד ולא ייפתר בשום חלוקה שבה מדינת ישראל מופיעה על מפת האזור. לפחות לא עד שהעולם הערבי יעבור מהפכת חילון כללית שאירופה עברה כמה מאות שנים קודם לכן, וזה לא נראה כמו משהו ריאלי במאה הקרובה לפחות. המדינה הזאת תקום ותיפול על החרב, אין שום אופציה אחרת. אין דבר כזה שלום במזרח התיכון.
פותח האשכול, יש לא מעט דרכים להגן על עצמך בידיים ואם אתה כל כך רוצה להגן על עצמך תתחיל קודם מללמוד אומנות לחימה כמו קרב מגע או BJJ, אחר כך תחפש כלים קרים או חמים להסתובב איתם ולדפוק לך את העתיד בגלל תרחישים שיקרו בסבירות ששואפת לאפס. מבין את הצורך שלך להיות ערני אבל יש דרכים הרבה יותר קונבנציונליות לעשות את זה.

כנראה התגובה השפויה היחידה בשרשור הזה עד כה.

כנראה התגובה השפויה היחידה בשרשור הזה עד כה.

מה שפוי בתגובה הזאת. לטעון שללמוד אומנות לחימה שברוב התרחישים זה לא יעזור לך יותר מידי. לא בפרעות ולא בשודים. יש להם נשקים והם באים בחמולות. וגם להגיד שהסבירות לסיטואציות שתצטרך נשק היא אפסית פשוט לא נכונה. ראה באר שבע כל יום בדואים שודדים חנויות. העיקר לא לתת רשיון נשק לעסקים.
המדינה לא נותנת מענה רציני לתופעות האלה.

מה שפוי בתגובה הזאת. לטעון שללמוד אומנות לחימה שברוב התרחישים זה לא יעזור לך יותר מידי. לא בפרעות ולא בשודים. יש להם נשקים והם באים בחמולות. וגם להגיד שהסבירות לסיטואציות שתצטרך נשק היא אפסית פשוט לא נכונה. ראה באר שבע כל יום בדואים שודדים חנויות. העיקר לא לתת רשיון נשק לעסקים.
המדינה לא נותנת מענה רציני לתופעות האלה.

א. אמרתי שללמוד להגן על עצמך עם הידיים זאת *התחלה* טובה.

ב. רוב התקיפות שהיו בשומר החומות לא כללו נשק קר או חם, אלא אם כן פותח האשכול גר בשועפט או בג'נין התרחיש שבו יתקפו אותו באופן ישיר עם נשק חם כמעט ולא קיים.

ג. אתה צריך להפחית בזמן הטלוויזיה שלך, הבדואים אכן עושים המון צרות בדרום אבל לא מסתובבים עם נשקים ברחובות ועושים מה שבא להם, למשטרה יש המון מה לשפר באופן הפעילות שלהם אבל זה עדיין לא סג'עייה כאן.

ד. אתה צודק, זה יותר שפוי להסתובב עם נשק איירסופט (שבנוי כך שלא יוכל לעבור הסבה לנשק חם ואלו שכן יכולים לעבור את ההסבה הזאת לא מיובאים לכאן) או עם סכין ולקבל תיק פלילי ואולי אפילו עונש מאסר. שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
התרחיש שבו יתקפו אותו באופן ישיר עם נשק חם כמעט ולא קיים.

זה עדיין לא סג'עייה כאן.

על פי המגמות וההערכות אנחנו מתקרבים לשם. ראה כל סבב לעומת קודמו

על פי המגמות וההערכות אנחנו מתקרבים לשם. ראה כל סבב לעומת קודמו

הערכות של מי?
על פי ההערכה שלי אם תסתובב יום יום עם נשק באופן לא חוקי אתה תפגוש את המשטרה הרבה לפני שתפגוש מישהו שינסה להרוג אותך. וזה מבלי לדבר על העובדה שאין לך מושג איך להשתמש או לתפעל נשק, ובעיקר אין לך מושג איך להתנהל עם נשק בסיטואציה שבה החיים שלך בסכנה. זה דבר אחד להחזיק נשק ודבר אחר להשתמש בו.
חוץ מזה, אני חושב שאם הייתי רציני בכוונה שלי להחזיק נשק באופן לא חוקי הדבר האחרון שהייתי מחפש זה עצה של מישהו אחר או לדבר על זה ברחבי האינטרנט. שא ברכה בכל החלטה שלך אבל בעיקר שא בתוצאות.

• פותח/ת השרשור
הערכות של מי?
על פי ההערכה שלי אם תסתובב יום יום עם נשק באופן לא חוקי אתה תפגוש את המשטרה הרבה לפני שתפגוש מישהו שינסה להרוג אותך. וזה מבלי לדבר על העובדה שאין לך מושג איך להשתמש או לתפעל נשק, ובעיקר אין לך מושג איך להתנהל עם נשק בסיטואציה שבה החיים שלך בסכנה. זה דבר אחד להחזיק נשק ודבר אחר להשתמש בו.
חוץ מזה, אני חושב שאם הייתי רציני בכוונה שלי להחזיק נשק באופן לא חוקי הדבר האחרון שהייתי מחפש זה עצה של מישהו אחר או לדבר על זה ברחבי האינטרנט. שא ברכה בכל החלטה שלך אבל בעיקר שא בתוצאות.

כרגיל הסקת מסקנות המאפיינת את יתר המגיבים באשכול פה, בצורה שגרמה לי כבר פחות ופחות להגיב.

מי אמר לך מה כוונתי?
מי אמר לך מה אני יודע או לא יודע לעשות?
אתה מסיק מסקנות לפי מה שנראה לך, ואז מגיב

לגבי ההערכות, ראה האלוף יצחק בריק לדוגמא

כרגיל הסקת מסקנות המאפיינת את יתר המגיבים באשכול פה, בצורה שגרמה לי כבר פחות ופחות להגיב.

מי אמר לך מה כוונתי?
מי אמר לך מה אני יודע או לא יודע לעשות?
אתה מסיק מסקנות לפי מה שנראה לך, ואז מגיב

לגבי ההערכות, ראה האלוף יצחק בריק לדוגמא

אתה פותח אשכול בפורום תזונה וכושר על מחשבה להצטייד בנשק באופן לא חוקי, אז אדם נורמלי יניח שהכוונה שלך היא להצטייד בנשק באופן לא חוקי.
אתה שוקל להזמין רובה אוויר עם כדורי עופרת, אז אדם נורמלי יניח שאין לך ניסיון בשימוש ובתפעול נשק כי אם היה לך אז היה לך רישיון לנשיאת נשק ולא הייתי צריך להתייעץ עם אנשים שאתה לא מכיר אם כדאי לך לעשות דבר כזה (שניכר שאתה גם לא מבין בחוקי ייבוא ומכס אם אתה שואל שאלה כזאת).
אני מסיק מסקנות לפי המילים שלך, לא לפי מה שנראה לי.
אני בסך הכול מנסה לומר כמה הרעיון שלך מונע מפרנויות ויכול להסב לך יותר נזק מתועלת, אתה מוזמן לעשות מה שאתה רוצה.
פעם הבאה תגיד איזה מילים אתה רוצה לשמוע כדי שנדע מה להגיב כשאתה שואל שאלות כאלה.

• פותח/ת השרשור
@Avanti לגבי זה שהמנוע הוא פרנויות, כבר המלצתי לך להאזין לבריק ואז תגיד לי אם זה פרנויות או הערכות מציאות.

ודבר נוסף, לא יזיק (ולא רק לך) שתבחין בין מה שנקרא "הרהור" לבין מה שנקרא "כוונה".
בן אדם גם יכול להרהר היפותטית בשוד בנק כי אין לו כסף, בפועל יכול להיות שהכוונה שלו לבצע זאת היא 0.

בן אדם גם יכול להרהר היפותטית בשוד בנק כי אין לו כסף, בפועל יכול להיות שהכוונה שלו לבצע זאת היא 0.

אז כל הדיון הזה הוא בעצם היפותטי ויש לך 0 כוונה לבצע את הרעיון שלך?
אז למה טחנת את הרעיון במשך 4 עמודים? עד כדי כך משעמם לך או שאתה בעצם מחפש שמישהו ישכנע אותך אחרת?

הנה סתם רעיון שאיש נורמלי, עם דאגות שדומות לשלך היה עושה: מתגייס למשטרה או לגוף בטחוני אחר.
ככה גם תקבל אקדח, גם הכשרה וגם יותר חופש תנועה

• פותח/ת השרשור
הנה סתם רעיון שאיש נורמלי, עם דאגות שדומות לשלך היה עושה: מתגייס למשטרה או לגוף בטחוני אחר.
ככה גם תקבל אקדח, גם הכשרה וגם יותר חופש תנועה

אתה אומר שאני בן אדם "לא נורמלי" מבלי שאתה מכיר אותי בכלל ועל סמך היכולות האיבחוניות שלך ואולי של נוספים פה בפורום בנוגע לאשכול על הגנה עצמית, ואז גם ממליץ לי להתגייס לארגון של המשטרה שלוקה בחלק ניכר מהבעיה של העדר תחושת בטחון .

על סמך 2 הנ"ל, לי נשמע שאתה בן אדם מסוכן

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית