הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגנה עצמית לאור שומר החומות

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
אתה מתייעץ בפורום ציבורי על הרעיון להחזיק נשק לא חוקי, לא נראה לי שצריך יכולות אבחנתיות חזקות במיוחד בשביל להבין שמדובר במעשה לא שפוי.

אתה מעלה סוגיה אחרת וזה הבלאגן וחוסר תחושת ביטחון, זה משהו אחר. אבל הרעיונות שלך מטורללים.

ואז גם ממליץ לי להתגייס לארגון של המשטרה שלוקה בחלק ניכר מהבעיה של העדר תחושת בטחון .

אתה לא חייב משטרה, יש גופים ביטחוניים אחרים. אחסוך לך זמן - כנראה שאף אחד מהם לא יעסיק אותך.

• פותח/ת השרשור
אתה מתייעץ בפורום ציבורי על הרעיון להחזיק נשק לא חוקי, לא נראה לי שצריך יכולות אבחנתיות חזקות במיוחד בשביל להבין שמדובר באיש לא שפוי.

אתה מעלה סוגיה אחרת וזה הבלאגן וחוסר תחושת ביטחון, זה משהו אחר. אבל הרעיונות שלך מטורללים.

אתה לא חייב משטרה, יש גופים ביטחוניים אחרים. אחסוך לך זמן - כנראה שאף אחד מהם לא יעסיק אותך.

דיווחתי על התגובה האומללה שלך. אם היית מכיר אותי כנראה לא היית מדבר כמו שדיברת, דבר שמעיד עוד יותר על יכולת הסקת המסקנות העלובה שלך. לקרוא לי לא שפוי/רעיונות מטורללים, נטו מראה את הרמה שלך.

בהתחשב במציאות הקיימת ושאר הערכות לגבי איך תיראה המלחמה הכוללת הבאה, כדאי שכל אחד יחשוב איך הוא יגן על עצמו. זה לא אני אומר, זה האלוף בריק אומר

עריכה: כתבה מעכשיו
חבר מועצת העיר עכו (ערבי): אם יקרה פעם נוספת, (מבצע בעזה) אנחנו שוב נצא, זה לא אמור להרתיע אותנו - חדשות רוטר

דיווחתי על התגובה האומללה שלך. אם היית מכיר אותי כנראה לא היית מדבר כמו שדיברת, דבר שמעיד עוד יותר על יכולת הסקת המסקנות העלובה שלך. לקרוא לי לא שפוי/רעיונות מטורללים, נטו מראה את הרמה שלך.

איש יקר, תדווח עד מחרתיים. אני צופה שהאשכול הזה יינעל בקרוב. לא תומכים פה במהלכים לא חוקיים.

הסוגיה שאתה מעלה היא אמיתית. אבל הפתרונות שלך בעייתים, ומעידים על אישיות בעייתית. לא מכיר, לא רוצה להכיר, אומר ממה שמשתמע.
אולי אתה נורמטיבי לחלוטין ולא סובל משום בעיות מתחת לקרקע.
אבל מאחר שניחנתי בזיכרון טוב וזכור לי אשכול שלך מבעבר, נראה לי שבמקום להשקיע אנרגיות וכספים ברעיון שהעלת, תפנה לקבלת עזרה מאיש מקצוע.

• פותח/ת השרשור
הבאתי את הידיעה הזאת כבר אתמול (כמה עמודים קודמים, כנראה שפספסת).

יש כתבות כאלה למכביר. אבל אם בן אדם יהרהר ויתייעץ מה הוא אמור לעשות בנדון, ויזרוק רעיונות היפותטיים לחלל האוויר, הוא נחשב בעיני המומחים פה למטורלל ולא שפוי.

יש כתבות כאלה למכביר. אבל אם בן אדם יהרהר ויתייעץ מה הוא אמור לעשות בנדון, ויזרוק רעיונות היפותטיים לחלל האוויר, הוא נחשב בעיני המומחים פה למטורלל ולא שפוי.
מצטער לאכזב אבל אני מסכים עם מה שאמרו לך לגבי החזקת נשק ללא רישיון שבעיני היא הרבה יותר מסוכנת מנהיגה על רכב ללא רישיון.

• פותח/ת השרשור
איש יקר, תדווח עד מחרתיים. אני צופה שהאשכול הזה יינעל בקרוב. לא תומכים פה במהלכים לא חוקיים.

הסוגיה שאתה מעלה היא אמיתית. אבל הפתרונות שלך בעייתים, ומעידים על אישיות בעייתית. לא מכיר, לא רוצה להכיר, אומר ממה שמשתמע.
אולי אתה נורמטיבי לחלוטין ולא סובל משום בעיות מתחת לקרקע.
אבל מאחר שניחנתי בזיכרון טוב וזכור לי אשכול שלך מבעבר, נראה לי שבמקום להשקיע אנרגיות וכספים ברעיון שהעלת, תפנה לקבלת עזרה מאיש מקצוע.

כמה שאתה שטחי, באמת מתאים לך לעבוד כחוקר במשטרה, אותם מאפיינים של ראייה שטחית ומגמתית.

ואני שמח שאתה לא תומך בדברים לא חוקיים. במיוחד באשכול הבא, בו המלצת על אופן השימוש בטסטוסטרון
האם לקיחת טסטסטורון מעלה את הביטחון העצמי?
מצטער לאכזב אבל אני מסכים עם מה שאמרו לך לגבי החזקת נשק ללא רישיון שבעיני היא הרבה יותר מסוכנת מנהיגה על רכב ללא רישיון.

אין לך על מה להצטער. יש הבדל בין להביע דעה כמו שאתה מביע, לבין ביב השופכין שיוצא לאנשים פה מהפה.

כבר כתבתי במפורש שאני לא ממליץ לאף אחד לעבור על החוק. שאלתי היפותטית, מה אנחנו כאזרחים צריכים לעשות, כשלכל הערבים יש נשק לא חוקי שבעתיד יכוון כלפינו.

ואני שמח שאתה לא תומך בדברים לא חוקיים. במיוחד באשכול הבא, בו המלצת על אופן השימוש בטסטוסטרון
האם לקיחת טסטסטורון מעלה את הביטחון העצמי?

לא רואה שום דבר פסול בתגובה שלי. אל תוציא דברים מהקשרם.
אתה עו״ד לכאורה, אתה באמת רוצה לדרדר את הסיטואציה?
הייתי ממליץ לך להיזהר. אתה לא רק כושל בעבודה שלך, אתה עלול ממש להזיק לעצמך.

כבר כתבתי במפורש שאני לא ממליץ לאף אחד לעבור על החוק. שאלתי היפותטית, מה אנחנו כאזרחים צריכים לעשות, כשלכל הערבים יש נשק לא חוקי שבעתיד יכוון כלפינו.

אל תסוג לאחור. שאלת לכאורה על ענייני מכס, רובי איירסופט וכדורי עופרת. אתה מבין עכשיו את הטעויות שאתה עושה?

• פותח/ת השרשור
לא רואה שום דבר פסול בתגובה שלי. אל תוציא דברים מהקשרם.
אתה עו״ד לכאורה, אתה באמת רוצה לדרדר את הסיטואציה?
הייתי ממלית לך להיזהר. אתה לא רק כושל בעבודה שלך, אתה עלול ממש להזיק לעצמך.

אל תסוג לאחור. שאלת לכאורה על ענייני מכס, רובי איירסופט וכדורי עופרת. אתה מבין עכשיו את הטעויות שאתה עושה?

אדון יקר, זכותי וזכותו של כל אדם, לשאול על כל דבר שמתחשק לו. עקרון בסיס בדין הפלילי "אין עונשין על מחשבות שבלב". ממליץ לך לקרוא קצת את חוק העונשין וכל מהות יסוד עובדתי ונפשי בעבירה.
אבל כמו שאמרתי כבר, לא מצופה מאדם כמוך להבין זאת.

אדון יקר, זכותי וזכותו של כל אדם, לשאול על כל דבר שמתחשק לו. עקרון בסיס בדין הפלילי "אין עונשין על מחשבות שבלב". ממליץ לך לקרוא קצת את חוק העונשין וכל מהות יסוד עובדתי ונפשי בעבירה.
אבל כמו שאמרתי כבר, לא מצופה מאדם כמוך להבין זאת.

בהצלחה עם זה. עומד על דעתי - עדיף טיפול פסיכולוגי, ויפה שעה אחת קודם.

• פותח/ת השרשור
בהצלחה עם זה. עומד על דעתי - עדיף טיפול פסיכולוגי, ויפה שעה אחת קודם.

כנל. כמו שנאמר הפוסל במומו פוסל. אתה חוזר על זה כל הזמן (מבלי שכלל נתבקשת לכך) עד שאני מתחיל לחשוד שאתה מבין שאתה זקוק לטיפול, ופשוט מדחיק זאת עי שליחת אחרים לשם. (לא שזה בושה, ההפך)

בכל אופן אני מפסיק בזאת את השיח איתך כי חוץ מלדרדר אותו כל פעם מחדש אתה לא עושה הרבה

כנל. כמו שנאמר הפוסל במומו פוסל. אתה חוזר על זה כל הזמן (מבלי שכלל נתבקשת לכך) עד שאני מתחיל לחשוד שאתה מבין שאתה זקוק לטיפול, ופשוט מדחיק זאת עי שליחת אחרים לשם. (לא שזה בושה, ההפך)

בכל אופן אני מפסיק בזאת את השיח איתך כי חוץ מלדרדר אותו כל פעם מחדש אתה לא עושה הרבה

אין צורך להיפגע. כל בר דעת יגיד לך את זה, המליצו לך על זה כבר באשכול הקודם שפתחת.
נשק חם לא יעזור לך במקרה הזה. אתה מכבה את השריפה עם דלקים. פירטת את זה באופן ברור בעבר:
היי חברים

רציתי לשתף ולהתייעץ לגבי תסביך שלא מסתיים אצלי.

זה צף בעיקר בימי מתיחות בטחונית, כשרואים בטלויזיה את כל החיילים פועלים למען בטחון המדינה..

עכשיו זה צף לי בגלל יום כיפור כשאני כל היום יושב ורואה את הסרטים והסדרות כל המלחמה ההיא.

הנקודה היא שמגיל מאוד צעיר (היום אני בן 32) הרבה לפני גיל גיוס, הייתי "מורעל" צבא. כל הזמן ראיתי ואהבתי סרטי מלחמות, קראתי כתבות, וממש אהבתי את התחושה של השייכות של להיות חלק ממשהו, מערכת שתעשה הרבה למענך כדי להכשיר אותך ולהשאיר אותך, זיכרונות והוואי חברתי שמתגבשים מתוך רגעים לא קלים, הריגוש שבסכנות וכו.

לבסוף, לאור העדר תמיכה משפחתית בלשון המעטה, הושפעתי להוציא הקלות ת"ש.
הרקע לזה הוא אבא שסובל מטראומה עקב יום כיפור והוא ממש לא קיבל את המחשבה שאלך לקרבי. בדיעבד הוא כן אמר "אם קרבי אז או תותחנים או נ"מ". בפועל הוא לא דחף אותי לזה, לא דירבן אותי, ובאותה תקופה היה לי קשה לפעול נגד זה.
אח שלי כן היה בשירות קרבי וכשחזר בחמשושים הוא קיבל יחס לא יפה מאבא שלי, דבר שגם כן לא חיזק אצלי את הדחיפה ללכת לשירות קרבי.

אז שיחקתי את המשחק והוצאתי הקלות תש. יצאתי משירות קרבי. קיבלתי שירות משמעותי במשרד הבטחון בקריה וגם משם יצאתי בגלל שהבינו שיצא לי להתנסות ב"סמים קלים" וזה לא מצא חן בעיניהם. ממילא חיפשתי באותה תקופה כבר שירות כמה שפחות דורשני, בהשפעת הסביבה שלי, ובסוף מצאתי את עצמי בתפקיד הכי נחות בצהל, עובד רסר. והכל באמצעות פנייה לגורמים שיבינו שאני צריך שירות כמה שפחות דורשני "כדי לעזור בבית".

אז עשיתי שירות של כמה שעות ביום בבסיס. מרגיש טוב עם עצמי. כולם ב"יחידה" (אלה שלא היו עןבדי רסר בעצמם) היו מקנאים בשעות שלנו.

במהלך השירות ניסיתי לבנות את עצמי מעט מבחינת זה שעבדתי וחסכתי קצת כסף.

היום אני אוכל את עצמי. "היום" הכוונה, מאז ועד היום. משתגע מזה שעשיתי שירות כזה סתמי. לא צברתי שום חוויות אמיתיות או חברי אמת מהצבא. ולא תרמתי שום כלום לא לחוויות האישיות ולבניין האישיות שלי, ולא למדינה ותקומתה. וגם התחושה שלי ביחס לאלה שעשו קרבי היא שכאילו אני פחות חזק או אמיץ, וגם שהצבא היה בונה לי אישיות חזקה יותר ועם משמעת עצמית גדולה יותר. והכל בו בזמן אני רואה כל הזמן את החיילים והחברים שכן עשו שירות קרבי ולא מפסיק לקנא לזה. אפילו לסדרות המטופשות שיש בטלויזיה על קרקל ויחידה מעורבת, ואומר לעצמי לפחות לשם הייתי הולך.

מאז ועד היום אני כל הזמן מנסה "לכפות" על התחושות שיש לי וכן לנסוץ לייצר לעצמי איזהשהי מציאות כאילו "קרבית" ובגלל זה הלגתי לעבוד בכל מיני עבודות של אבטחה עם נשק, בשיקוף כבודה בשדה התעופה, או בהתמחות שעשיתי כעורך דין פלילי. שום דבר לא הצליח באמת "למלא" את התחושה החסרה הזאת. שאולי המקור שלה הוא בכלל לא העדר שירות קרבי, אבל אולי השירות הקרבי היה יכול לסייע במילוי שלה.

מצד אחד אם היה אפשר לחזור אחורה הייתי חושב שאני רוצה ללכת לקרבי אבל בגלל הלחץ מהבית אני לא יודע מה הייתי עושה ויכול להיות שאותו הדבר. הייתי רוצה לקבל דחיפה או לפחות נייטרליות לשירות כזה אבל זה לא היה תלוי בי. כאילו תחושה שאם היה נהוג להתגייס פעמיים, אז הייתי רוצה להשלים את הפער הזה היום.

לא רוצה לחפור יותר מדי. רציתי לשתף ואם יש למישהו משהו להגיד בנדון אשמח לשמוע

אפשר להבין שלצד הסוגיה האמיתית שפותח השרשור העלה, יש בעיות אישיות אחרות, ואולי כדאי לחדול מלהציע לו פתרונות כאלו ואחרים.
אין לי כוונה להשפיל אותך או לצחוק עליך, אל תרגיש צורך להכניס לי בחזרה.

נערך לאחרונה:
אני חושב שראוי פשוט לעזוב את הדיון הזה ולהתקדם הלאה

@Forest
חחחחחח.....
אני מרחם עליך כמה שאתה עלוב

דרך אגב, קראתי שוב את האשכול הקודם שלך שציטטתי, ואני אומר לך את זה בתור מי ששירת בקרבי קרבי: החששות והדאגות שלך לא 100% רציונליות, כמו בדיון הזה בדיוק.

• פותח/ת השרשור
דרך אגב, קראתי שוב את האשכול הקודם שלך שציטטתי, ואני אומר לך את זה בתור מי ששירת בקרבי קרבי: החששות והדאגות שלך לא 100% רציונליות, כמו בדיון הזה בדיוק.

תשמע אדון, גם ההתנהלות שלך לא ממש רציונלית. הדעה שלך לא מעניינת אף אחד, בטח לא אותי.
מי שמך לאבחן רציונליות? מי ומה אתה חושב שאתה בדיוק?
חפש משרה כמאבחן במוסד פסיכיאטרי בברית המועצות. יתאים לך

תזמין אותו לגור אצלך,מבטיח לך שאף אחד לא יתעסק איתך
מה גם,ניכנס לשטחים ביחד
תראה שזה לא מפחיד

ותלמד,הפה שלך זה הכלי נשק הכי חזק שיש

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית