הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

172.5x5 דדליפט

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
אחרי שלפני שלושה שבועות בערך פתחתי אשכול על זה שקשה לחזור לאימונים, רציתי לעדכן שהעניינים קצת השתפרו.

פרס - עוד לא חזר למצב שבו היה לפני כן.
בנץ' - הצלחתי לשבור שיא (82.5 לחמישייה), אבל הוא לא ירד כשחזרתי אחרי שבוע.
סקוואט - השיא הוא עדיין 130 לחמישייה אבל עשיתי את זה עוד פעמיים. היום שברתי שיא לנפח של 115x5x5. מקווה ביום רביעי לעשות 132.5 לחמישייה.
דדליפט - עשיתי 172.5 לחמישייה.

אז כמו שאמרתי, היום עשיתי 115x5x5 וזה היה די קל ויפה, יותר מהנפח שעשיתי עם 112.5.
ובדדליפט החמישייה עם 172.5 לא הייתה קשה כמו שציפיתי שתהיה. בבאק אוף עשיתי 160 לחמישייה שהייתה קלה בצורה מפחידה.

דווקא הרגשתי די תחת בתחילת האימון, כאילו קצת תפוס, אבל אני מניח שזה לא היה המצב.

לצורך השוואה, 160x5 בסט הכבד באימון דדליפט הכבד אחרי שחזרתי מהשבוע הפסקה שהיה לי:

ככה שדברים כנראה מסתדרים לאט לאט.
באופן מפתיע זה קרה אחרי שבוע עם חרא שינה ובאופן כללי תנאים לא הכי טובים להתאוששות. כנראה שאין לדעת מתי ימים טובים יפלו עליך.

ממה אני אעלב אם אני יכול לתת לו פייט מבחינה פיזיולוגית, הוא לא נתן דעה הוא ירד על אנשים, תהיה רפוי.
לא יודע ממה אתה נעלב אבל לקחת את זה קשה ראו אני פה רק לעזור לך לקחת דברים בקלות יותר 😍

בודדים ביותר תמיד מביאים תמונה של DAN GREEN כדי להוכיח את זה, כשבמציאות כדי להיות פוארליפטר ברמה ולראות טוב זה קורה 1 ל... וגם אז רק שהאו ברמה מאוד גבוה פה סרג' צודק לגמרי הרוב המוחלט של פווארליפטרים לא נראים חזקים במיוחד לא בהשוואה לבידלרים ואני בטוח שלא יהיה בעיה לראות את זה בתחרות הקרובה

נ.ב דן גרין מוזרק ואני מדברים על טבעים פווארליפטרים מוזרקים שנראים טוב יש בהרמות אבל זה לא חוכמה
אהההה נכוןןן, איך שכחתי...בילדרים פשוט לא מזריקים. איך שכחתי דבר כזה.

אהההה נכוןןן, איך שכחתי...בילדרים פשוט לא מזריקים. איך שכחתי דבר כזה.
אין בעיה אני אסביר לך לאט אתה תבין מהר

שמביאים דוגמה לליפטר שנראה טוב 90% מהם מזריקים
לעומת זאת אין בעיה להביא דוגמה לבילדר שנראה טוב ולא מזריק יש מבין?

אין בעיה אני אסביר לך לאט אתה תבין מהר

שמביאים דוגמה לליפטר שנראה טוב 90% מהם מזריקים
לעומת זאת אין בעיה להביא דוגמה לבילדר שנראה טוב ולא מזריק יש מבין?
לא, כי אנחנו נמצא הרבה פחי אשפה מהלכים שיגדירו את עצמם כבילדרים והם במסה תמידית.

עשה לי טובה, בילדרים, פאוורליפטרים - זה לא משנה. שני האוכלוסיות מתאמנים יכולים להיראות טוב.
זה בעיקר עניין של תזונה.

לא, כי אנחנו נמצא הרבה פחי אשפה מהלכים שיגדירו את עצמם כבילדרים והם במסה תמידית.

עשה לי טובה, בילדרים, פאוורליפטרים - זה לא משנה. שני האוכלוסיות מתאמנים יכולים להיראות טוב.
זה בעיקר עניין של תזונה.
גוף דורש נפח
כוח דורש עצימות

אם תשלב את שניהם ההתאוששות שלך תיפגע לכן רצוי שתבחר אחד מהם כמובן שאתה יכול לעשות חצי חצי ואז תהיה בלי גוף וגם בלי כוח

מה שאני מנסה להגיד שליפטר שיתן נפח של בילדר יפגע לעצמו בהתקדמות בהרמות

לא יודע ממה אתה נעלב אבל לקחת את זה קשה ראו אני פה רק לעזור לך לקחת דברים בקלות יותר 😍
פתח תרוחסן
גוף דורש נפח
כוח דורש עצימות

אם תשלב את שניהם ההתאוששות שלך תיפגע לכן רצוי שתבחר אחד מהם כמובן שאתה יכול לעשות חצי חצי ואז תהיה בלי גוף וגם בלי כוח

אידאלי זה פחות, אבל זה אפשרי, זה פשוט דורש הרבה יותר.

גוף דורש נפח
כוח דורש עצימות

מוניטין!

לא יצא לי לראות מישהו שבאמת הצליח לשלב בצורה טובה (אבל אני גם רואה די שחור ולבן ופרפקציוניסט)
שמע זה גם תלוי איך אתה רואה את זה, איך תגדיר מישהו שעושה פווארבילדינג ברמה טובה?

שמע זה גם תלוי איך אתה רואה את זה, איך תגדיר מישהו שעושה פווארבילדינג ברמה טובה?
אני אגדיר כל אחד לחוד ומבחינתי פוטר בילדר צריך לעמוד בשתי הדרישות
שיהיה קל אנשים עם וותק באימונים שנמצאים בטופ5~10 אחוז של המתאמנים בקטגורית המשקל שלהם

גוף דורש נפח
כוח דורש עצימות

היידההה

אני אגדיר כל אחד לחוד ומבחינתי פוטר בילדר צריך לעמוד בשתי הדרישות
שיהיה קל אנשים עם וותק באימונים שנמצאים בטופ5~10 אחוז של המתאמנים בקטגורית המשקל שלהם
לא הכי הבנתי תסביר שוב

גוף דורש נפח
כוח דורש עצימות

זה לא בדיוק נכון. אל תשכח שככל שהשרירים גדולים יותר, ככה גם יש יותר פוטנציאל לכוח, ובפאוורליפטינג אתה מתחרה בקטגוריית משקל. מכאן קל להסיק שאתה תנסה להיות עם כמה שיותר מסת שריר באותה קטגוריית משקל, פשוט כנראה שבתקופות היפרטרופיה ליפטרים יתמקדו בלבנות קבוצות שרירים קצת אחרות מבילדרים, ופחות יעניין אותם כתף אחורית ובייספס לעומת גב עליון והאמסטרינגס.
מעבר לזה, אימוני כוח זה דבר הרבה יותר מספק מבילדינג (לדעתי). כמה רחוק אתה כבר יכול להגיע מבחינה גופנית? אם באמת מעניין אותך להיות גדול ברמה שזה רק מה שמעניין אותך, להיות טבעי זה פחות שם המשחק פה. לעומת זאת, אם המטרה שלך היא כוח עם הזמן אתה תתחזק וגם תתמקד בלבנות מסה כדי להיות חזק יותר בסופו של יום וזה (לפחות לדעתי) משהו ששווה יותר לרדוף אחריו.
אני לא מנסה להיחשב פאוורבילדר או משהו, אבל כן מעניין אותי איך שאני נראה אבל גם מעניין אותי להיות חזק לא פחות. אתה יכול להיות חזק על אחוז שומן נמוך, כמו שכבר אמרו פה, אתה לא חייב להיות שמן כדי להיות חזק, ואם אתה לא מתחרה בקטג' של 125+ גם אין סיבה שתהיה.

לא הכי הבנתי תסביר שוב
אכתוב יותר בפשטות ויותר כללי שיהיה יותר מובן

מבחינתי רמה זה להיות טוב 5% במשקל גוף שלך
לליטר שירים בטופ 5%
בילדר שיראה טופ5%
פווארבילדר מבחינתי צריך לעמוד בשני הסטנדרטים
זה לא בדיוק נכון. אל תשכח שככל שהשרירים גדולים יותר, ככה גם יש יותר פוטנציאל לכוח, ובפאוורליפטינג אתה מתחרה בקטגוריית משקל. מכאן קל להסיק שאתה תנסה להיות עם כמה שיותר מסת שריר באותה קטגוריית משקל, פשוט כנראה שבתקופות היפרטרופיה ליפטרים יתמקדו בלבנות קבוצות שרירים קצת אחרות מבילדרים, ופחות יעניין אותם כתף אחורית ובייספס לעומת גב עליון והאמסטרינגס
כוח זה הרבה יותר משרירים תחשוב שאין בעיה למצוא איזה בחור מטר 90 ששוקל 90 ומטר 70 ששוקל 70 ועדיין ה70 ימים יותר למרות שהיא עם הרבה יותר שריר יעילות עצבית ועוד הרבה דברים משחקים משחק הרבה יותר גדול ממסת שריר אחרת כך אחד באולימפיה היה לוקח בקלות כל ליפטר
מעבר לזה, אימוני כוח זה דבר הרבה יותר מספק מבילדינג (לדעתי).
גם לדעתי ליפטינג יותר כיף מבילדינג אבל זה לא הנושא
כמה רחוק אתה כבר יכול להגיע מבחינה גופנית? אם באמת מעניין אותך להיות גדול ברמה שזה רק מה שמעניין אותך, להיות טבעי זה פחות שם המשחק פה. לעומת זאת, אם המטרה שלך היא כוח עם הזמן אתה תתחזק וגם תתמקד בלבנות מסה כדי להיות חזק יותר בסופו של יום וזה (לפחות לדעתי) משהו ששווה יותר לרדוף אחריו.
אני לא מנסה להיחשב פאוורבילדר או משהו, אבל כן מעניין אותי איך שאני נראה אבל גם מעניין אותי להיות חזק לא פחות
שטויות אפשר להגיע מאוד רחוק כטבעי והמרחק בין טבעי למוזרק הוא שנות אור גם בבייג'ינג וגם ליפטינג
אתה יכול להיות חזק על אחוז שומן נמוך, כמו שכבר אמרו פה, אתה לא חייב להיות שמן כדי להיות חזק, ואם אתה לא מתחרה בקטג' של 125+ גם אין סיבה שתהיה
מילים לחוד מציאות לחוד המון פווארליפטרים סתם שמנים
אם אזרוק סיבה יכול להיות שבגלל ששומן מוסיף משקל למוט וחיטוב יוריד להם חלק מכובד מהמשקל והם פוחדים מזה

אכתוב יותר בפשטות ויותר כללי שיהיה יותר מובן

מבחינתי רמה זה להיות טוב 5% במשקל גוף שלך
לליטר שירים בטופ 5%
בילדר שיראה טופ5%
פווארבילדר מבחינתי צריך לעמוד בשני הסטנדרטים

כוח זה הרבה יותר משרירים תחשוב שאין בעיה למצוא איזה בחור מטר 90 ששוקל 90 ומטר 70 ששוקל 70 ועדיין ה70 ימים יותר למרות שהיא עם הרבה יותר שריר יעילות עצבית ועוד הרבה דברים משחקים משחק הרבה יותר גדול ממסת שריר אחרת כך אחד באולימפיה היה לוקח בקלות כל ליפטר

גם לדעתי ליפטינג יותר כיף מבילדינג אבל זה לא הנושא

שטויות אפשר להגיע מאוד רחוק כטבעי והמרחק בין טבעי למוזרק הוא שנות אור גם בבייג'ינג וגם ליפטינג

מילים לחוד מציאות לחוד המון פווארליפטרים סתם שמנים
אם אזרוק סיבה יכול להיות שבגלל ששומן מוסיף משקל למוט וחיטוב יוריד להם חלק מכובד מהמשקל והם פוחדים מזה
אני לא מדבר על מה אנשים בוחרים לעשות, כל אחד ומה שהוא בוחר לעשות בסופו של יום.
אני רק זורק כאן אנקדוטה שאין צורך להיות שמן כדי להיות חזק, וברור שכוח זה הרבה יותר משריר, אבל אם לאותו בן אדם שמתקדם בכוח ידאג גם לבנות מסת שריר, יהיה לו יותר פוטנציאל לכוח ועל זה אין מה להתכווח. מוזמן להסתכל על ליפטרים ברמה עולמית ולראות שיש להם ממש תקופות יעודיות להיפרטרופיה מדי פעם, לא סתם לכיף, אלא גם כי יש לזה ערך מוסף.

זה באותו קו שאין קשר ישיר בין כוח למסת שריר, אבל it sure fucking helps.

מוזמן להסתכל על ליפטרים ברמה עולמית
אין מה הם מזריקים לא דוגמה לטבעי
אם לאותו בן אדם שמתקדם בכוח ידאג גם לבנות מסת שריר, יהיה לו יותר פוטנציאל לכוח ועל זה אין מה להתכווח
הם בונים לא בצורה יעילה ומה שאני מנסה להגיד זה שאם הם התמקדו בבניית שריר זה יפגע בהתקדמות בכוח מבחינת יעילות
זה באותו קו שאין קשר ישיר בין כוח למסת שריר, אבל it
sure fucking helps.
מסכים

אין מה הם מזריקים לא דוגמה לטבעי

הם בונים לא בצורה יעילה ומה שאני מנסה להגיד זה שאם הם התמקדו בבניית שריר זה יפגע בהתקדמות בכוח מבחינת יעילות

מסכים
יש גם כאלה שלא מזריקים, אבל אני לא אצליח לשכנע אותך מפה זה עניין של אמירה מול אמירה שאין באמת דרך מוצקה לבסס אותה. נסכים שלא להסכים על החלק הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית