הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה יותר ישפר אותי בספרינטים - אימונים פליאומטריים או ספרינטים רגילים?

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
מתנצל אם לא רשמתי תאימונים הפליאומטריים או איך שלא רושמים את זה נכון חחח

תלוי? אני חושב ששילוב של פליומטרי יחד עם עבודה לשיפור סף לקטט וסבולת לב ריאה יהיה השילוב האופטימלי.

מזה לשפר ספרינט ? אי אפשר כמעט לשפר את המהירות של האדם , מה שכן אפשר זה את הזריזות של התנועות עצמם ואת הכוח מתפרץ .
האימון שציינת מאוד דומה לאימוני כוח מתפרץ ולכן יכול לעזור בשיפור .
בגדול הייתי מנסה לשפר כוח מתפרץ שזה הדבר שיכול לגרום לספרינט קצר להיות מהיר יותר.

• פותח/ת השרשור
מזה לשפר ספרינט ? אי אפשר כמעט לשפר את המהירות של האדם , מה שכן אפשר זה את הזריזות של התנועות עצמם ואת הכוח מתפרץ .
האימון שציינת מאוד דומה לאימוני כוח מתפרץ ולכן יכול לעזור בשיפור .
בגדול הייתי מנסה לשפר כוח מתפרץ שזה הדבר שיכול לגרום לספרינט קצר להיות מהיר יותר.

אני חושב שכבר דיברנו על איך לשפר כוח מתפרץ לא? עם ווסט שכולל משקל.

אני חושב שכבר דיברנו על איך לשפר כוח מתפרץ לא? עם ווסט שכולל משקל.
נכון
בעיקר ספרינטים
לא נכון , ספרינט אחר ספרינט ישפר את הכושר הגופני, לא יגרום לספרינט שלאחריו יהיה מהיר יותר . זה סוג יכולת , זה כמו אוטו שיעשה 100 פעם האצה מ0 ל100 המהירות שלו לא תשתנה זה לא שהוא משפר את כוח המהירות . זה היכולת שלו .
יכולת של מהירות היא דבר שכמעט לא ניתן לשינוי , אלא רק בדברים קטנים כמו כוח מתפרץ וזריזות .

אפשר לקרוא באינטרנט על הרבה אימונים על שחקנים שרצו לפתח את יכולת הניתור / הריצה שלהם . רובם ניסו ללמוד איך לשפר את תנועות הידיים , שליחת רגל קדימה , כוח מתפרץ זריזות וכדו' .

נכון

לא נכון , ספרינט אחר ספרינט ישפר את הכושר הגופני, לא יגרום לספרינט שלאחריו יהיה מהיר יותר . זה סוג יכולת , זה כמו אוטו שיעשה 100 פעם האצה מ0 ל100 המהירות שלו לא תשתנה זה לא שהוא משפר את כוח המהירות . זה היכולת שלו .
יכולת של מהירות היא דבר שכמעט לא ניתן לשינוי , אלא רק בדברים קטנים כמו כוח מתפרץ וזריזות .

אפשר לקרוא באינטרנט על הרבה אימונים על שחקנים שרצו לפתח את יכולת הניתור / הריצה שלהם . רובם ניסו ללמוד איך לשפר את תנועות הידיים , שליחת רגל קדימה , כוח מתפרץ זריזות וכדו' .

נתת השוואה של מכונה לבן אדם, אי אפשר לתת השוואה כזאת.
וכן אפשר להשתפר בספרינטים כל עוד אתה מתאמן עליהם שוב ושוב ושוב.
יש עוד דרכים כמובן.

נתת השוואה של מכונה לבן אדם, אי אפשר לתת השוואה כזאת.
וכן אפשר להשתפר בספרינטים כל עוד אתה מתאמן עליהם שוב ושוב ושוב.
יש עוד דרכים כמובן.
מחילה אבל זה לא נכון , מהירות זה דבר שכמעט אי אפשר לשפר , כמו שאמרתי רק זריזות וכוח מתפרץ .
בטח שספרינט אחרי ספרינט לא ישפר לך את היכולת לרוץ מהר יותר.
אתה מוזמן לעשות ניסוי ולראות בעצמך, תרוץ כל יום 15 ספרינטים במשך חודש ,תמדוד כמה אתה עושה 60 / 100 מטר .
תבדוק עוד חודש ותעדכן : )

הדברים היחידים כמעט שיכולים לשפר זה לימוד תנועת ידיים ורגליים , זריזות וכוח מתפרץ. ספרינט אחר ספרינט לא מועיל בשיפור המהירות.

מחילה אבל זה לא נכון , מהירות זה דבר שכמעט אי אפשר לשפר , כמו שאמרתי רק זריזות וכוח מתפרץ .
בטח שספרינט אחרי ספרינט לא ישפר לך את היכולת לרוץ מהר יותר.
אתה מוזמן לעשות ניסוי ולראות בעצמך, תרוץ כל יום 15 ספרינטים במשך חודש ,תמדוד כמה אתה עושה 60 / 100 מטר .
תבדוק עוד חודש ותעדכן : )

הדברים היחידים כמעט שיכולים לשפר זה לימוד תנועת ידיים ורגליים , זריזות וכוח מתפרץ. ספרינט אחר ספרינט לא מועיל בשיפור המהירות.
בדקתי את זה לפני כל הגיבושים שהיו לי בצבא.

יש לך רפרנס לזה?

בדקתי את זה לפני כל הגיבושים שהיו לי בצבא.

יש לך רפרנס לזה?
לא - לך יש ?

ואולי לא היית בכושר / שלמדת תנועת ריצה נכונה יותר (שליחת רגל קדימה , דריכה מסוימת על הרגל , תנועות ידיים) מה הייתה התוצאה שלך לפני ואחרי?
הייתי בכדורגל לא מעט שנים, כשחקן וכמאמן ובעוד תפקידים , נחשפתי להמון המון שיטות אימון ותוכניות אימון של שחקנים מצליחים (מהארץ ומהעולם) , גם כשיש להם צוות אימון אישי .
לא אנקוב בשמות של המאמני כושר והשחקנים אבל כולם כאחד אמרו שמהירות זה דבר שכמעט ואי אפשר לשפר. מי שנולד איטי ישאר איטי , מי שנולד מהיר ישאר מהיר . הדרך לשפר זה אולי ממש במעט על ידי לימוד תנועה נכונה , זריזות וכוח מתפרץ .

לא - לך יש ?

ואולי לא היית בכושר / שלמדת תנועת ריצה נכונה יותר (שליחת רגל קדימה , דריכה מסוימת על הרגל , תנועות ידיים) מה הייתה התוצאה שלך לפני ואחרי?
הייתי בכדורגל לא מעט שנים, כשחקן וכמאמן ובעוד תפקידים , נחשפתי להמון המון שיטות אימון ותוכניות אימון של שחקנים מצליחים (מהארץ ומהעולם) , גם כשיש להם צוות אימון אישי .
לא אנקוב בשמות של המאמני כושר והשחקנים אבל כולם כאחד אמרו שמהירות זה דבר שכמעט ואי אפשר לשפר. מי שנולד איטי ישאר איטי , מי שנולד מהיר ישאר מהיר . הדרך לשפר זה אולי ממש במעט על ידי לימוד תנועה נכונה , זריזות וכוח מתפרץ .

כן יצא לי לראות רפרנס, אני אמצא אותו ואצרף.

לא נשמע לי גם הגיוני שמי שנולד מהיר מהיר ומי שאיטי איטי.

כן יצא לי לראות רפרנס, אני אמצא אותו ואצרף.

לא נשמע לי גם הגיוני שמי שנולד מהיר מהיר ומי שאיטי איטי.
חלק מכתבה שראיתי כרגע

מאה מטרים ב-41 צעדים

ספרינטרים ברמה עולמית בנויים כדי לכווץ את השרירים שלהם מהר. בשרירי השלד של אדם טיפוסי יש איזון בין סיבי שריר מהירים (המאפשרים כיווץ מהיר של השרירים ומייצרים כמות גדולה של כוח אך מתעייפים מהר) לבין סיבים איטיים (המשתמשים בחמצן, כלומר אירוביים, ויכולים להתכווץ לאורך זמן בלי להתעייף) שעליהם מסתמכים רצים למרחקים ארוכים. ברגליים של ספרינטרים החלוקה שונה: 70% מהשרירים הם מהירים ו-30% הם איטיים, מה שמאפשר להם להפעיל כל-כך הרבה כוח כל-כך מהר.

לספרינטרים באמת מיוחדים, כמו בולט, אמר למגזין TIME סקוט טראפ, מנהל המעבדה ליכולות אנושיות באוניברסיטת Ball State באינדיאנה, יש עוד תכונה שמפרידה ביניהם לשאר בני האנוש: שרירים סופר מהירים, שפועלים כפליים יותר מהר משרירים מהירים רגילים ומייצרים אפילו יותר כוח. אצל אנשים רגילים השרירים הסופר מהירים תופסים בין 1%ל-2% ממסת השרירים; אצל בולט הם תופסים קרוב ל-25%.

זאת לא התכונה המיוחדת היחידה של בולט. בולט מתנשא לגובה 1.96 מטרים: גבוה מדי לספרינטר לפי מאמר שפורסם ב-Journal of Sports Science & Medicine ומגלה שמאז שנות ה-90 הספרינטרים המובילים בעולם נעים בגבהים שבין 1.79 מטרים ל-1.92 מטרים. הנתונים האלה אינם מקריים. הגובה נותן יתרון בגודל הצעד (הצעד של בולט מגיע ל-2.44 מטרים: במירוץ שבו קבע 9.58 שניות בברלין הוא סיים את מאה המטרים ב-41 צעדים; טייסון גיי, האמריקאי שסיים שני, 1.80 מטרים, עבר את המרחק ב-44.5 צעדים. קרל לואיס האגדי, 1.92 מטרים, היה צריך בשיאו בין 43 ל-44 צעדים), אבל ככל שהספרינטר יותר גבוה כך לוקח לו יותר זמן לייצב את גופו ולהגיע לשיא המהירות שלו.
"להיות גבוה זה באמת חיסרון", אומר וונד. "בולט הוא פשוט פריק. באופן כללי, ככל שאתה יותר קטן, אתה יותר חזק ביחס למשקל שלך. בולט מערער את חוקי הביולוגיה עם הזינוקים שלו. הוא טוב בזינוק, והוא לא אמור להיות".

ניתוח הריצה של בולט בברלין לפי אינטרוולים של עשרים מטרים מראה שהוא היה הכי מהיר בכל שלב במירוץ (האינטרוול הכי מהיר שלו היה הרביעי, בין שישים לשמונים מטרים; הוא רץ בו במהירות ממוצעת של 44.72 קמ"ש). לראלף מאן, מומחה בביומכניקה שעובד עם איגוד האתלטיקה האמריקאי, יש הסבר חלקי לזינוק הלא סביר של בולט. כשבולט נשען על האדנים בזינוק, אמר מאן, הישבן שלו באופן טבעי יותר גבוה משל הרצים האחרים, ולכן הוא "מייצר כוח מהשריר המפלצתי, שריר העכוז הגדול (Gluteus Maximus muscle). ועדיין, אמר מאן, בולט "לא אמור להוביל אחרי עשרים מטרים. אילו הוא היה שביעי בשלב הזה, הייתי מתרשם. יוצא דופן זה ביטוי חלש מדי. הוא מהמם כמזנק".

זאת כתבה ארוכה אז העתקתי חלק , היה עוד חלק שדיבר שם על ספרינט בעיקר מדברים על הנושא של היציאה מהמקום ושליחת רגל קדימה , הדריכה על הקרקע וכדו'.

@דברים1
לא קראתי את כל הכתבה והתגובות שלך לעומק, רק אומר את דעתי שמבוססת רק על ניסיון שלי ושל מכרים שלי ולא על שום "מקצוען" כביכול וכו.
כשאתה מנסה לעשות ספרינט במהירות שהיא מעל ליכולותך יש משהו שמגביל אותך, בין אם זה הכושר האירובי, שרירי הרגליים וכו וכו. תשפר את הנקודה שמגבילה אותך ותשתפר בספרינט.

@דברים1
לא קראתי את כל הכתבה והתגובות שלך לעומק, רק אומר את דעתי שמבוססת רק על ניסיון שלי ושל מכרים שלי ולא על שום "מקצוען" כביכול וכו.
כשאתה מנסה לעשות ספרינט במהירות שהיא מעל ליכולותך יש משהו שמגביל אותך, בין אם זה הכושר האירובי, שרירי הרגליים וכו וכו. תשפר את הנקודה שמגבילה אותך ותשתפר בספרינט.
לא אמרתי שאין דרך לשפר ספרינט , אמרתי שספרינט לא משפר ספרינט .
והנקודות שמגבילות שצריך לשפר צריך לראות אם ניתן לשפר אותם , הדברים שניתן לשפר זה הכוח מתפרץ , הזריזות , הדריכה הנכונה על הקרקע , השליחת רגל קדימה , תנועות ידיים.

לא על ידי זה שתעשה ספרינט כמה פעמים הספרינט יהיה מהיר יותר. כמובן עבודה על שרירים וחיזוק ועבודה עם ריצה שיש התנגדות כמו משקולות וכדו' . לשפר כוח , יכולות ומיומנות.

לא אמרתי שאין דרך לשפר ספרינט , אמרתי שספרינט לא משפר ספרינט .
והנקודות שמגבילות שצריך לשפר צריך לראות אם ניתן לשפר אותם , הדברים שניתן לשפר זה הכוח מתפרץ , הזריזות , הדריכה הנכונה על הקרקע , השליחת רגל קדימה , תנועות ידיים.

לא על ידי זה שתעשה ספרינט כמה פעמים הספרינט יהיה מהיר יותר. כמובן עבודה על שרירים וחיזוק ועבודה עם ריצה שיש התנגדות כמו משקולות וכדו' . לשפר כוח , יכולות ומיומנות.
כשאתה עושה פעולה אתה בעצם עובד עליה. מה שמגביל אותך בספרינט זה של שרירי הרגליים? תעשה ספרינט, השרירים יגיעו לגירוי וישתפרו. כמו שעושים סקוואט בשביל סקוואט, תעשה ספרינו בשביל ספרינט.

כשאתה עושה פעולה אתה בעצם עובד עליה. מה שמגביל אותך בספרינט זה של שרירי הרגליים? תעשה ספרינט, השרירים יגיעו לגירוי וישתפרו. כמו שעושים סקוואט בשביל סקוואט, תעשה ספרינו בשביל ספרינט.
לא נכון .

תסביר. אסביר שוב את מה שאמרתי: כשאתה מתאמץ בספרינט ומגיע לעומס חדש שלא עשית בעבר (נניח יותר מהר) אז מערכת כלשהי בגוף (הנקודה החלשה) מגיעה למאמץ שדורש שיפור והתאקלמות לעומס החדש, ובימי המנוחה הגוף משתדרג ומתאים את עצמו לעומס הזה.
עכשיו תורך להסביר איפה לדעתך אני טועה, אולי תשכנע אותי.

תסביר. אסביר שוב את מה שאמרתי: כשאתה מתאמץ בספרינט ומגיע לעומס חדש שלא עשית בעבר (נניח יותר מהר) אז מערכת כלשהי בגוף (הנקודה החלשה) מגיעה למאמץ שדורש שיפור והתאקלמות לעומס החדש, ובימי המנוחה הגוף משתדרג ומתאים את עצמו לעומס הזה.
עכשיו תורך להסביר איפה לדעתך אני טועה, אולי תשכנע אותי.
אתה מדבר על פיתוח שריר לא על מהירות . ואין עומס חדש זה היכולת .

אתה מדבר על פיתוח שריר לא על מהירות . ואין עומס חדש זה היכולת .
פיתוח שריר, פיתוח מוטורי, פיתוח טכניקה וכל מה שעוד עולה על הדעת. ואם באימון עשיתי 5 שניות פחות מאימון קודם אז יש עומס חדש.

פיתוח שריר, פיתוח מוטורי, פיתוח טכניקה וכל מה שעוד עולה על הדעת. ואם באימון עשיתי 5 שניות פחות מאימון קודם אז יש עומס חדש.
אחי אתה מבין שיש שחקנים שהבעיה שלהם זה מהירות , אם הם היו מהירים כל הקריירה שלהם הייתה אחרת , והם שווים פי 5 בכסף , אתה חושב שאדם שזה המקצוע שלו והוא מוכן לתת הכל בשביל זה , 10 שנות קריירה מרוויח פחות ונשארת לו אותה בעיה ?
זה לא כמו שאתה מתאר את זה .

יש לנו שריר , שריר יכול לפתח כוח ויכול להיראות יפה , שאתה מפתח את השריר היד קדמית , הרווחת שריר חזק יותר או ניראות יפה יותר מה שאתה בוחר שעדיף לך , זה לא אומר שהכישורים של הילד הזאת ישתנו גם כן .
מהירות אפשר לשפר לא אומר שלא , בטח לא על ידי ספרינטים , והיכולת לשפר מהירות היא מאוד מאוד מאוד קטנה , בעיקר זה עובד על למידה נכונה של ריצה , זריזות וכוח מתפרץ .

קח שחקן תמדוד לו 60/100 מטר בגיל 20 , בוא נניח שהוא שומר על אותו כושר , הוא 10 שנים מתאמן כל יום שעות של ספרינטים , תן לו בגיל 30 או נניח שלא יהיה מבוגר מידי , גיל 27 אחרי 7 שנים של אימון לרוץ , אתה תראה כמעט את אותה תוצאה , ואם הוא ישתפר זה נטו כוח מתפרץ , זריזות , ולימוד ריצה נכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית