הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אלטרנטיבה לסקוואט

• פותח/ת השרשור Clop
  • פורסם בתאריך

Clop

משתמש פעיל
424
4
נק' מוניטין:
91
424
4
אהלן! אני מחפש אלטרנטיבה לסקוואט בעצימות גבוה כי אני לא אוהב את ההרגשה שאני עלול "להמעך ולמות", ואת המאמץ המנטלי והריכוז שזה דורש (ממני).

חלופה אידיאלית:
תשתלב בתוכנית כוח כמו SS או 5X5 לינארית.
תכיל כמה שיותר מהיתרונות של סקוואט.
פשוטה מבחינת טכניקה.

ממה שקראתי האפשרויות הן:
1. להחליף את הסקוואט בדדליפט / סומו דדליפט 3X5 ברוטציה.
2. להשאר עם בק סקוואט אבל להתקדם במחזור של: משקל, סטים, חזרות, התאוששות, חזור. במקום רק במשקל מאימון לאימון.
3. leg press באותה עצימות ולהוסיף תרגיל משלים לזוקפים / בטן.

מה עדיף?
האם זה מצריך לשנות את הנפח מבחינת סטים חזרות ו/או את ההתקדמות?

תודה ואחלה סופ"ש.

(הבנתי ש Bulgarian split squat קרוב, אבל נפסל כי הוא רחוק מדי מהסקוואט)

נערך לאחרונה:
אני אישית מעדיף שיגידו לי
''אחי איזה ז*ן של סוס יש לך!!''
🤣🤣

סוסון ים 😭
צודק, לא יכול להתחרות בראש הכחול שלך 🤩
זה מזכיר לי את זה רק עם ז

נערך לאחרונה:
מצטער שלא הייתי ברור, התכוונתי, למה בחרת דווקא ב"כירון" ככינוי שלך?

ואם כבר, אז אשאל גם,
מדוע שלא אעשה סקוואט עם המטרה שלי היא פיתוח גוף למשל? כפיפות ופשיטות, כמה יותר הם יתרמו לפיתוח גוף, אם אני אוכל להתקדם בהם פחות לאורך זמן?

הוא דמות מעניינת במיתולוגיה יוונית.

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. "סקווט" ו"פיתוח גוף" זה כללי מדי. ככל שמתבהרת התמונה בראש יחד עם כל הפרטים הנלווים, ככה אפשר לבחור את הכלים הכי המתאימים. יכול להיות שאפשר להגיע לאידאל שיש לך בראש עם סקווט משקל גוף, ויכול להיות שפשיטת ברך במכונה תעשה את העבודה. יכול להיות ש 3 סטים בשבוע זה סבבה לך ויכול להיות שפחות מ30 אין מה לדבר. זה משהו שלומדים עם תרגול וניסיון.

אפשר להכניס הרבה מאוד נפח אימון בפשיטות למיניהן במכונות מבלי להגיע לאותה רמת תשישות מערכתית כמו בסקווט (כבד).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית