הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שתי שאלות לגבי חיטוב

fantasty

משתמש מתחיל
79
0
נק' מוניטין:
-5
79
0
- זה משנה כמה זמן עשיתי חיטוב מבחינת הזמן שבו אני צריך להיות במאזן קלורי ניטרלי?
כלומר אם עשיתי חיטוב קצר של חודש וחצי אני עדיין צריך שבועיים ניטרלי?
- אם בחיטוב שלי אני צורך כמאה גרם פחמימה שזה בערך שלושים אחוז מהסך הקלורי אני עדיין צריך לעשות העמסות?

כן, אם היית אנורקס על 500 קלוריות התקופה אורכת יותר זמן וגם עושים זאת בהדרגה.
במצב שלך, 10-14 ימים יספיקו.
עושים העמסות כל עוד אתה במאזן קלורי שלילי, זה לא משנה אם אתה עושה דיאטה עשירה בפחמימות או עשירה בחלבונים.

הדבר היחיד שיכול להגרום לך נזק הוא דיאטה חריפה מדי בתקופת החיטוב. אם המאזן קלוריות שלך היה שלילי אבל לא בצורה חריפה מדי אז אין סיכוי שיגרם לך איזשהו נזק.

• פותח/ת השרשור
ארבע מאות חמש מאות קלוריות מתחת לניטרלי...

אבל לא יכול להיווצר איזשהו נזק הורמנלי נכון?

אבל יש מצב שהאטת את קצב חילוף החומרים שלך בגלל שלא עשית העמסות

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני נוסע לחול עוד שבועיים אז אני מפסיק את החיטוב עוד יומיים כדי להיות עשרה ימים על ניטרלי,
יש טעם לעושת העמסה לפני שאני עובר לניטרלי?

אחי לפני שאתה אומר בולשיט תקרא מאמרים בפורטל קבל :

העמסת פחמימות בחיטוב

העמסת פחמימות כמו שרובכם שמעתם ולא הבנתם אז היא חשובה ואפילו מאוד חשובה וחלק מתהליך ההרזיה והחיטוב שלכם בתפריט "דל" פחמימות.
כאשר מאגרי הגליקוגן (הפחמימה שבשריר וחלקן הקטן בכבד) מתחילים להתרוקן הגוף נזקק לפחמימה הזו ובעצם הופך חלבון לפחמימה וגם שומן, לא נכנס לתהליכים הביולוגים של התהליך ושאר הירקות, רק נזכיר שהעמסת פחמימות חשובה להתאוששות הגלובלית של הגוף שלכם, לאיזון הורמונים שונים [ביניהם לפטין האחראי בעקיפין על תהליך החיטוב שלכם ובקרת הרעב], כמו כן על חילוף החומרים ולעוד המון פרמטרים שהגוף שלכם פשוט זקוק להם.
העמסת פחמימות מתפרסת בד"כ בין 24 ל-48 שעות, כאשר בזמן הזה אתם מקציבים לעצמכם תפריט או סגנון מסויים של תזונה והוא בעצם לא פחות ואף יותר חשוב מהתהליך שעשיתם כמה ימים או שבועות קודם לכן כי בלי זה אנשים נתקעים או שפשוט עוצרים את כל התהליך.
אז נזכיר את היתרונות של העמסת הפחמימות לפני שנעבור לתהליך המעשי.

יתרונות:

1. התאוששות הגוף ומילוי מאגרי הגליקוגן (מאגרי הפחמימה בשריר)
2. עזרה פסיכולוגית להמשך התהליך – קצת לצאת משיגרה "ולהשתגע" , בסה"כ כולנו בני אדם ולכולנו בא לפעמים משהו שלא נמצא "בתפריט" היומיומי שלנו
3. איזון הורמונים שונים ומשונים וכמו כן עזרה בשיקום מערכת חילוף החומרים

מה יצא לי מלקרוא את זה? קראתי כבר אגב..
חילוף החומרים יכול לרדת הכי הרבה ב 10-15 אחוז מקסימום וגם זה אחרי התעללות דיי גדולה וכאשר מגיעים ל5 אחוז שומן עם מחקר רציני שהיה (MINNESOTA STARVATION), שבמהלכו "הרעיבו" אנשים כ6 חודשים באותם תנאים ונצפתה ירידה של 10-15 אחוז במטבוליזם(וגם זה רק כאשר הם הגיעו ל5 אחוז שומן), לכן ה"מטבוליזם שלך נפגע והאטת" זה חרטא, אולי יש בזה משהו אבל לא ממש משמעותי:jester:

שמע גם לפי החישוב שלך 10-15 אחוז במצטבר זה משמעותי ..... נניח אדם שצורך 2000 בניטארליי אז 200\300 ליום קלוריות לאורך זמן זה נתון שלא צריך לזלזל בו.

לא סתם אומרים שהעמסות זה דבר חשוב בחיטוב. ואני מעיד על זה בעצמי זה חשוב ומכל הסיבות המפורטות בפורטל

לא אמרתי לזלזל בהעמסות חס וחלילה, העמסות אחד הדברים המועילים פסיכולוגית\פיזילוגיות, פשוט אמרתי שאין כזה דבר לדפוק לגמרי תחילוף חומרים או להאט אותו או "STARVATION MODE" וזה סתם מיתוס מטומטם.

לא לגמריי לדפוק אבל החילוף נפגע... זה ניתן לתיקון אתה יודע.... כמה עוגיות מחברה ידועה וקצת חלב 😃 הוא חוזר

מה יצא לי מלקרוא את זה? קראתי כבר אגב..
חילוף החומרים יכול לרדת הכי הרבה ב 10-15 אחוז מקסימום וגם זה אחרי התעללות דיי גדולה וכאשר מגיעים ל5 אחוז שומן עם מחקר רציני שהיה (MINNESOTA STARVATION), שבמהלכו "הרעיבו" אנשים כ6 חודשים באותם תנאים ונצפתה ירידה של 10-15 אחוז במטבוליזם(וגם זה רק כאשר הם הגיעו ל5 אחוז שומן), לכן ה"מטבוליזם שלך נפגע והאטת" זה חרטא, אולי יש בזה משהו אבל לא ממש משמעותי:jester:

אתה יכול להביא את המחקר המלא (מעניין לקרוא)

http://www.thefactsaboutfitness.com/research/lyle.htm
הוא נותן שם קישור למחקר ומסביר אותו, בקצרה - אנשים הגיעו תוך 6 חודשים ל5 אחוז שומן כאשר אכלו חצי מהBMR שלהם ואף יותר והמטבוליזם ירד רק ב 10 אחוז(ירד כ40 אחוז,אבל כ30 מהם מכיוון שגוף קטן יותר שורף מעט קלוריות), לכן מסקנה=המטבוליזם נדפק רק ב10 אחוז וזה גם חזר לנורמליות אחרי שעלו לאחוזי שומן נורמליים.

• פותח/ת השרשור
בבקשה שמישהו יענה לי זה ממש חשוב אני רוצה לסיים עם החיטוב מחר ואני רוצה לדעת אם אני צריך לעשות העמסה או לא לפני שאני יוצא לניטרלי כי הרי עד עכשיו לא עשיתי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא רוצה לפתוח נושא חדש בשביל זה, אני פשוט צריך לסיים מחר עם החיטוב ואני ממש רוצה לדעת אם אני צריך לעשות העמסה לפני שאני עובר לניטרלי? בגלל שעד עכשיו לא עשיתי במהלך החיטוב. תודה רבה על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית