הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה זמן אורכים האימונים הארוכים שלכם?

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
למשל בסוף בלוק.
האימון הנוכחי גרם לי להיות מאוד סקרן, לקח לי 3 שעות לעשות רק סקוואט ודדליפט.
והייתי אמור לעשות עוד תרגילים, שבגלל שאני בכל זאת רוצה קצת לאהוב את התחום גם ברגעים האלו... אני דוחה למחר כנראה, אם בכלל.

• פותח/ת השרשור
במכון בשבילהם.
אני מאוד מאמין בנפח עבודה גבוה.
מעולה, אבל שיצא מהפה שלך, לא שלי.
אני בכלל לא מופתע, רק יודע שזה ארוך לטעמך, ומשתדל בדרך כלל לתת לאנשים
האמת שלא התלוננתי על מגבלה של זמן כבר זמן מה, ואמרת שאתה מתעלל בי, הסקתי שזה אומר משהו אחר כנראה.
אין ספק שזה עניין שכן מטריד אותי, אפשר לראות את זה בין היתר בעדכוני לוג האחרונים, בהם עדכנתי גם את זמן המנוחה(:
וכמובן, את האשכול הזה ממש.
חוסר שינה מאריך את האימון שלי בבערך שעה.
אני צריך להכפיל מנוחה ככה.
גם כשאתה חש עירני יחסית?

שונא אימונים ארוכים . מתיש מנטלית ומקשה עליי להתמיד לאורך זמן.
הרצון זה 45 דק' זה מצויין , לפעמיים זה נגרר ל75 דק'.

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה מנטלי ויתחלק לשניים:

א) אלה שיגידו בקושי ישנתי, אין מצב אעשה את התכנון אז אקל על עצמי.
ב) אלה שיגידו בקושי ישנתי, אבל חייב להוכיח לעצמי שאני יכול בכל מקרה.
ויש אופציה שלישית.
ג) ההבנה שזו עומדת להיות מלחמה, אבל אין אופציה אחרת.

לדעתי זה מנטלי ויתחלק לשניים:

א) אלה שיגידו בקושי ישנתי, אין מצב אעשה את התכנון אז אקל על עצמי.
ב) אלה שיגידו בקושי ישנתי, אבל חייב להוכיח לעצמי שאני יכול בכל מקרה.

או אולי למקד את ״המלחמה״ בהשגת עוד 4 שעות שינה.

גם כשאתה חש עירני יחסית?
לדעתי, כשיש חוסר שינה, תמיד כדאי לנוח יותר בין הסטים.
שונא אימונים ארוכים . מתיש מנטלית ומקשה עליי להתמיד לאורך זמן.
הרצון זה 45 דק' זה מצויין , לפעמיים זה נגרר ל75 דק'.
אפשר טכנית להתאים תוכנית לכל אדם ולכל מצב, אבל נשאלת השאלה אחרת, אם מישהו מבקש שתעזור לו להתחזק הכי הרבה והכי מהר בלי הגבלת זמן אימון, מה אתה תציע?
אם יש לי מתאמן (ויש לי) שבוער לו כוח מפלצתי, והוא מוכן לעשות הכל בשביל המטרה הזאת, למה שאתן לו תוכנית קצרה בכוונה?
אני לא אתן לו משהו ארוך בכוונה, אבל אתן לו את מה שאני חושב הכי טוב, ולפעמים זה אומר אימון מאוד ארוך.

אני יודע שהמאמן שלי שבין כה וכה נמצא בחדר כושר כמה שעות כל יום, עושה אימונים מאוד ארוכים, כי למה לא? כמו שאפשר להתאים תוכנית שתיקח חצי שעה, אפשר להתאים תוכנית שתיקח 6 שעות.
זה כל כך נכון.
בוריס שייקו אומר שמתאמן צפוי, שאוכל וישן כמו שצריך, הכי קל לעבוד איתו, כי אפשר לצפות לראות תוצאות דומות מתוכניות דומות במהלך הדרך יחד. לעומת מתאמן שהשינה שלו פחות סדירה ודברים כאלו.
נכון שכל אדם שונה, ויש הגבלות, ודברים לא צפויים, אי אפשר לשלוט בחולי פתאומי או טרגדיות.
אבל ככל שכן אפשר לשלוט, נראה יכולת מדויקת יותר להתקדמות בגלל זה.

אם מתאמן יכול רק לישון 6 שעות ביממה, להתאמן חצי שעה ביום, אם זה עיקבי, במידה מסוימת זה קל יותר לעבוד איתו.

אבל זה לא חוכמה לעזור רק למתאמנים מסודרים, החוכמה זה לעזור גם למתאמנים הכי קשים.

לא רואה מה הקשר.
זה שלא ישנת לא אמור להאריך את האימון וככה לפגוע בשינה של עוד יום ולא רואה סיבה לוותר על אימון לגמרי כדי לצבור עוד שעות שינה.

אימון רגיל: בד"כ 1:45 ~ 1:15.

סוף בלוק: 2:15+-, לא כולל שירותים.

IMG_20220105_085215.jpg

IMG_20220105_085340.jpg

לא רואה מה הקשר.
זה שלא ישנת לא אמור להאריך את האימון וככה לפגוע בשינה של עוד יום ולא רואה סיבה לוותר על אימון לגמרי כדי לצבור עוד שעות שינה.

אם בקביעות זה 4 שעות שינה ושעתיים אימון או 6 שעות שינה אתה תבחר באימון?

חימום ל80% בשבילי שזה 185 ק"ג סקוואט הכי מהיר שאעשה יקח בערך 15 דקות. 5 סטים כאלו עם 6 דקות מנוחה שאשרוד בקושי, זה כבר שעה. זה במצב הכי טוב, תוסיף לזה שזה אימון שני כזה בשבוע או שלישי, תשכח מזה.

במצב כזה כנראה שהייתי מוריד את האחוזים יותר קרוב לאיזור ה70-75% כדי שיהיה אפשר לבצע את זה בפחות זמן. אני לא חושב שלעשות 5×5×185 עם 15 דקות מנוחה בין סט ולסיים כל סט מאוד קרוב לכשל יתן יותר תועלת מלעשות את אותו 5×5 עם 165 קג, 3-4 דקות מנוחה ולסיים כל סט עם 2-3 מכשל. אפילו להפך, אני חושב שהאופציה השניה תיהיה יותר טובה ובטח גם תחסוך קרוב לשעה של זמן מנוחה, שזה לדעתי הכי קריטי בכל הסיפור אלא אם כן יש למתאמן זמן בלתי מוגבל לאימונים.

בקשר לחימום, גם שם אני משתדל להיות מאוד יעיל ובדרך כלל מגיע ממוט ריק ל180 ב5-7 דקות. מוט ריק, 60, 100, 140, 160, 170, 180. משהו כזה. הזמן מנוחה בין הסטים זה הזמן שלוקח לי לסדר את הפלטות.

כל זה שיקולים שלי רק כדי לחסוך בזמן אימון. אני באמת לא במצב של להתאמן 3 שעות ברצף וגם המתאמנים שלי לא יוכלו להתמיד במצב כזה אז עושים התאמות.

אימון רגיל: בד"כ 1:45 ~ 1:15.

סוף בלוק: 2:15+-, לא כולל שירותים.

צפה בקובץ המצורף 74915

צפה בקובץ המצורף 74916
באימון הראשון יש לך רק 14 סטים קשים ואמיתיים בערך, כל השאר הם חימום או תרגול מיומנות.

עכשיו תדמיין שהיה לך 24 סטים קשים, כבר האימון יעבור את ה3 שעות.
ועוד אם זה יהיה בעצימות גבוה יותר, תעבור את ה4 שעות.

תדמיין תאורתית תוכנית שאתה מתבקש לעשות 24 סטים לסינגל מאוד כבד באותו משקל, תצטרך 10 דקות מנוחה לפחות בין כל סט. זה יקח המון זמן, אפילו 6 שעות.

בכל אופן, אימון ארוך זה לא בהכרח טוב או לא, אני פשוט מנסה לומר שנפח סטים גבוה, וחזרות נמוך יאריך כל אימון.
במצב כזה כנראה שהייתי מוריד את האחוזים יותר קרוב לאיזור ה70-75% כדי שיהיה אפשר לבצע את זה בפחות זמן. אני לא חושב שלעשות 5×5×185 עם 15 דקות מנוחה בין סט ולסיים כל סט מאוד קרוב לכשל יתן יותר תועלת מלעשות את אותו 5×5 עם 165 קג, 3-4 דקות מנוחה ולסיים כל סט עם 2-3 מכשל. אפילו להפך, אני חושב שהאופציה השניה תיהיה יותר טובה ובטח גם תחסוך קרוב לשעה של זמן מנוחה, שזה לדעתי הכי קריטי בכל הסיפור אלא אם כן יש למתאמן זמן בלתי מוגבל לאימונים.

בקשר לחימום, גם שם אני משתדל להיות מאוד יעיל ובדרך כלל מגיע ממוט ריק ל180 ב5-7 דקות. מוט ריק, 60, 100, 140, 160, 170, 180. משהו כזה. הזמן מנוחה בין הסטים זה הזמן שלוקח לי לסדר את הפלטות.

כל זה שיקולים שלי רק כדי לחסוך בזמן אימון. אני באמת לא במצב של להתאמן 3 שעות ברצף וגם המתאמנים שלי לא יוכלו להתמיד במצב כזה אז עושים התאמות.
בהחלט אפשר להתאים תוכנית לזמן שיש למתאמן להתאמן.
אבל במידה וזמן זה לא הגבלה, לא הייתי מעדיף להיצמד ל80% או יותר ולראות אימון של מעבר לשעה?

באימון הראשון יש לך רק 14 סטים קשים ואמיתיים בערך, כל השאר הם חימום או תרגול מיומנות.

עכשיו תדמיין שהיה לך 24 סטים קשים, כבר האימון יעבור את ה3 שעות.
ועוד אם זה יהיה בעצימות גבוה יותר, תעבור את ה4 שעות.

תדמיין תאורתית תוכנית שאתה מתבקש לעשות 24 סטים לסינגל מאוד כבד באותו משקל, תצטרך 10 דקות מנוחה לפחות בין כל סט. זה יקח המון זמן, אפילו 6 שעות.

בכל אופן, אימון ארוך זה לא בהכרח טוב או לא, אני פשוט מנסה לומר שנפח סטים גבוה, וחזרות נמוך יאריך כל אימון.

בהחלט אפשר להתאים תוכנית לזמן שיש למתאמן להתאמן.
אבל במידה וזמן זה לא הגבלה, לא הייתי מעדיף להיצמד ל80% או יותר ולראות אימון של מעבר לשעה?

עם 230 קג סקוואט כנראה שלא הייתי מתקרב ל80% 5×5 כמעט אף פעם. לדעתי יותר מידי תשישות על מעט מידי תמורה. 70% הרבה יותר ריאלי ויתן לדעתי תמורה יותר טובה. הייתי אומר שכל הסטים יהיו סביב RPE7-8, מאמין שזה אומר אחוזים סביב 70-72% עם בערך 4-5 דק מנוחה בין סט לסט.

אימון של שעה ומטה זה באמת קשה להשיג אלא אם כן יש ממש מעט נפח, אבל לדעתי עד שעה וחצי כמעט כמעט כל מתאמן יכול להצליח לעשות ולראות תוצאות טובות מאוד. מה שכן, זה לרוב ידרוש פיצול עליון תחתון ולא פול באדי. אני מריץ פיצול כזה גם על 4 פעמים בשבוע אבל גם על 3 פעמים בשבוע עם מתאמנים שלא רוצים להגיע 4 פעמים בשבוע לחדכש.

עם 230 קג סקוואט כנראה שלא הייתי מתקרב ל80% 5×5 כמעט אף פעם. לדעתי יותר מידי תשישות על מעט מידי תמורה. 70% הרבה יותר ריאלי ויתן לדעתי תמורה יותר טובה. הייתי אומר שכל הסטים יהיו סביב RPE7-8, מאמין שזה אומר אחוזים סביב 70-72% עם בערך 4-5 דק מנוחה בין סט לסט.

אימון של שעה ומטה זה באמת קשה להשיג אלא אם כן יש ממש מעט נפח, אבל לדעתי עד שעה וחצי כמעט כמעט כל מתאמן יכול להצליח לעשות ולראות תוצאות טובות מאוד. מה שכן, זה לרוב ידרוש פיצול עליון תחתון ולא פול באדי. אני מריץ פיצול כזה גם על 4 פעמים בשבוע אבל גם על 3 פעמים בשבוע עם מתאמנים שלא רוצים להגיע 4 פעמים בשבוע לחדכש.
הבנתי, אני לא מסכים.

היום אימון כוח לוקח לי 50 דקות-שעה כולל הכל, אם אני עושה ריצה אחרי זה אז עוד חצי שעה.
בעבר האימונים הכי ארוכים היו לי האימוני נפח בטקסס שהגיעו לשעתיים ויכלו להגיע לפעמים לשעתיים וחצי כשהתאמנתי במכון והיינו 6-7 ליפטרים שעושים 5X5 סקוואט באותו כלוב.

נדיר שאני מגיע לשעתיים בppl, מאמין שאחרי הקיץ או תוך כדי אכנס לבלוק כח, אולי אגיע ליותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית