הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה זמן אורכים האימונים הארוכים שלכם?

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
למשל בסוף בלוק.
האימון הנוכחי גרם לי להיות מאוד סקרן, לקח לי 3 שעות לעשות רק סקוואט ודדליפט.
והייתי אמור לעשות עוד תרגילים, שבגלל שאני בכל זאת רוצה קצת לאהוב את התחום גם ברגעים האלו... אני דוחה למחר כנראה, אם בכלל.

באימון הראשון יש לך רק 14 סטים קשים ואמיתיים בערך, כל השאר הם חימום או תרגול מיומנות.

עכשיו תדמיין שהיה לך 24 סטים קשים, כבר האימון יעבור את ה3 שעות.
ועוד אם זה יהיה בעצימות גבוה יותר, תעבור את ה4 שעות.

תדמיין תאורתית תוכנית שאתה מתבקש לעשות 24 סטים לסינגל מאוד כבד באותו משקל, תצטרך 10 דקות מנוחה לפחות בין כל סט. זה יקח המון זמן, אפילו 6 שעות.

בכל אופן, אימון ארוך זה לא בהכרח טוב או לא, אני פשוט מנסה לומר שנפח סטים גבוה, וחזרות נמוך יאריך כל אימון.
אתה לא מכיר אותי, אז אתה מנסה לשים דברים בתוך הקונטקסט של מה שאתה רגיל אליו.

אני לא מאמן דדליפט.
למעשה, אני בקושי עושה דדליפט.
אני מאמן סנאטץ' פול, ואחת ל... בודק סנאטץ' דד. (190kg אחרי תקופה ייעודית. באופן רגיל אני כנראה אוכל קש ב-170, ומגרד 180 מכוער).

ב-15.5.11 ניסיתי דד, והצלחתי 190kg.

הפעם הבאה שבה בכלל נגעתי בדדליפט הייתה ב-9.9.11, ועלה לי 210kg.

בחודש שעבר החלטתי לעשות לעצמי "Off Season" של וריאנט על 5/3/1. (סקוואט זה התרגיל *היחיד* שאני מאמן מבין ה-4 הראשיים!)

אז אם נסתכל חזרה על האימון, וננקה רגע קצת מהסרבול, זה בסך הכל:

5/3/1 עם פרס + ג'וקרים
5/3/1 דדליפט + ג'וקרים
50 חזרות דדליפט
50 חזרות פרס

זה אומר שלפני זה היו לי בסך הכל שני סשנים של דדליפט (שבוע 1 ושבוע 2, וגם בהם באקססורי עשיתי בכלל קלין פול), עם המשקלים הלא-ממש-רציניים של 5/3/1 (גם בחרתי TM של 85%).

חזרה לאימון:
רואה את ה-3x167.5kg?
זה AMRAP.
אחרי החזרה הראשונה לא היה בא לי על השנייה. בשנייה ידעתי ש"אני עושה שלישית רק אם מכוונים עליי אקדח" - ונתתי שלישית. זהו. זה היה סט מאוד עצים בשבילי. בכלל שקלתי לא לעשות ג'וקרים. גם כאב לי במקומות שאני לא כל-כך רגיל אליהם.

סינגל 175 - סביר.
סינגל 182.5 - סט חילזון. (לא הפוסטורה; הקצב!)
אם היית עומד מולי, כנראה הייתה אומר שלפי המהירות שלו זה אחרון להיום... אם אני רוצה - אפשר אולי עוד אחד.

אבל אני רגיל לגריינד בקצב איטי מהסנאטץ' דד הכבדים, לטווח של קילומטר...

אז נכנסתי 190, ומכנסתי נכנסתי 197.5, חנכנסתי 205, ונכנסתי 215, ונכנסתי 222.5... ואני חותם לך: כל אחד מהם היה נראה כאילו הוא האחרון להיום.

עכשיו תסתכל על כל ה-Back Offs, עבודה לחזרות, ותגיד לי אם הם פרופורציונים למישהו שלא נותן 167.5 לרביעייה. ועוד בקונטקסט של אחרי כמה וכמה סינגלים של גריינד.

אתה *חושב* שאין שם סטים קשים.
כל אחד מהם *מאוד* רציתי לחתוך, בערך באמצע.

עברתי לעבודת הנפח בפרס.

כמה אנשים אתה מכיר, שנתקעים ב-90, ועושים אחרי זה סשן לדד... ויכולים אחרי זה ללחוץ 75 לשמינייה? זה לכשעצמו משקל לשמינייה מקסימלית, ללא התשה לפני.

רואה את הירידה הדרסטית במשקל?
זה כי אשכרה לא היה לי כוח להחזיק Brace.
רואה את המעבר ללחיצות מאחורי הצוואר? כנ"ל.
הסטים האלה רצחו לי את היד האחורית עוד בערך מהאמצע. כל סט מלחמה מנטלית.

עכשיו לך תגיד לי שהיו שם "רק 14 סטים קשים ואיכותיים".

-----

-אני מסכים אתך שנפח של סטים כבדים זו דרך לא יעילה להתאמן כפונקציה של זמן, אבל הקיבולת שלי לעבודת סינגלים-גג שלשות היא מאוד גבוהה, ואני גם בד"כ לא צריך לנוח הרבה בין סטים כאלה.

אלו דווקא הסטים מרובי החזרות שגומרים אותי, אבל... אני נלחם בהם כרגע.

נערך לאחרונה:
לאקסל לא אכפת משעות שינה.
עם מספיק סמים לא צריך שעות שינה
hqdefault.jpg

ישנתי פחות משעתיים הלילה לדעתי, זה בטח לא עזר.

באופן מאוד משונה הביצועים הכי טובים שלי הגיעו בתקופה שהייתי על 5-6 שעות שינה
היו לי לא מעט אימונים טובים אחרי לילות של 3-4 שעות שינה, הכל גם אחרי גיל 30 (לאלה מהפוסט ההוא שפוחדים מהמספר 30)

אני לא מאמן דדליפט.
אני מאמן סנאטץ' פול, ואחת ל... בודק סנאטץ' דד. (190kg אחרי תקופה ייעודית. באופן רגיל אני כנראה אוכל קש ב-170, ומגרד 180 מכוער).

בחודש שעבר החלטתי לעשות לעצמי "Off Season" של וריאנט על 5/3/1. (סקוואט זה התרגיל *היחיד* שאני מאמן מבין ה-4 הראשיים!)

5/3/1 עם פרס + ג'וקרים
5/3/1 דדליפט + ג'וקרים
50 חזרות דדליפט
50 חזרות פרס

זה אומר שלפני זה היו לי בסך הכל שני סשנים של דדליפט (שבוע 1 ושבוע 2, וגם בהם באקססורי עשיתי בכלל קלין פול), עם המשקלים הלא-ממש-רציניים של 5/3/1 (גם בחרתי TM של 85%).

חזרה לאימון:
רואה את ה-3x167.5kg?
זה AMRAP.
אחרי החזרה הראשונה לא היה בא לי על השנייה. בשנייה ידעתי ש"אני עושה שלישית רק אם מכוונים עליי אקדח" - ונתתי שלישית. זהו. זה היה סט מאוד עצים בשבילי. בכלל שקלתי לא לעשות ג'וקרים. גם כאב לי במקומות שאני לא כל-כך רגיל אליהם.

סינגל 175 - סביר.
אם היית עומד מולי, כנראה הייתה אומר שלפי המהירות שלו זה אחרון להיום... אם אני רוצה - אפשר אולי עוד אחד.

אז נכנסתי 190, ומכנסתי נכנסתי 197.5, חנכנסתי 205, ונכנסתי 215, ונכנסתי 222.5... ואני חותם לך: כל אחד מהם היה נראה כאילו הוא האחרון להיום.

עכשיו תסתכל על כל ה-Back Offs, עבודה לחזרות, ותגיד לי אם הם פרופורציונים למישהו שלא נותן 167.5 לרביעייה. ועוד בקונטקסט של אחרי כמה וכמה סינגלים של גריינד.

עברתי לעבודת הנפח בפרס.

כמה אנשים אתה מכיר, שנתקעים ב-90, ועושים אחרי זה סשן לדד... ויכולים אחרי זה ללחוץ 75 לשמינייה? זה לכשעצמו משקל לשמינייה מקסימלית, ללא התשה לפני.

-----

-אני מסכים אתך שנפח של סטים כבדים זו דרך לא יעילה להתאמן כפונקציה של זמן, אבל הקיבולת שלי לעבודת סינגלים-גג שלשות היא מאוד גבוהה, ואני גם בד"כ לא צריך לנוח הרבה בין סטים כאלה.

רק 14 סטים קשים ואיכותיים

לדעתי, כשיש חוסר שינה, תמיד כדאי לנוח יותר בין הסטים.

אפשר טכנית להתאים תוכנית לכל אדם ולכל מצב, אבל נשאלת השאלה אחרת, אם מישהו מבקש שתעזור לו להתחזק הכי הרבה והכי מהר בלי הגבלת זמן אימון, מה אתה תציע?
אם יש לי מתאמן (ויש לי) שבוער לו כוח מפלצתי, והוא מוכן לעשות הכל בשביל המטרה הזאת, למה שאתן לו תוכנית קצרה בכוונה?
אני לא אתן לו משהו ארוך בכוונה, אבל אתן לו את מה שאני חושב הכי טוב, ולפעמים זה אומר אימון מאוד ארוך.

אני יודע שהמאמן שלי שבין כה וכה נמצא בחדר כושר כמה שעות כל יום, עושה אימונים מאוד ארוכים, כי למה לא? כמו שאפשר להתאים תוכנית שתיקח חצי שעה, אפשר להתאים תוכנית שתיקח 6 שעות.

זה כל כך נכון.
בוריס שייקו אומר שמתאמן צפוי, שאוכל וישן כמו שצריך, הכי קל לעבוד איתו, כי אפשר לצפות לראות תוצאות דומות מתוכניות דומות במהלך הדרך יחד. לעומת מתאמן שהשינה שלו פחות סדירה ודברים כאלו.
נכון שכל אדם שונה, ויש הגבלות, ודברים לא צפויים, אי אפשר לשלוט בחולי פתאומי או טרגדיות.
אבל ככל שכן אפשר לשלוט, נראה יכולת מדויקת יותר להתקדמות בגלל זה.

אם מתאמן יכול רק לישון 6 שעות ביממה, להתאמן חצי שעה ביום, אם זה עיקבי, במידה מסוימת זה קל יותר לעבוד איתו.

אבל זה לא חוכמה לעזור רק למתאמנים מסודרים, החוכמה זה לעזור גם למתאמנים הכי קשים.
סבלתי תקופה מבעיות שינה חמורות 2-4 בלילה והייתי הולך ונותן אימונים ממש טובים,הבעיה זה הרגשה,אתה עצבני מרגיש מגעיל.
ברוך ה אני ישן עכשיו כמו תינוק 8-10 שעות ללילה וזה מדהים,לישון 8 שעות זה פשוט מאסט אצלי

אני לא מאמן דדליפט.

5/3/1 עם פרס + ג'וקרים
5/3/1 דדליפט + ג'וקרים
50 חזרות דדליפט
50 חזרות פרס

חזרה לאימון:
רואה את ה-3x167.5kg?
זה AMRAP.

סינגל 175 - סביר.

עברתי לעבודת הנפח בפרס.

-----

חזק מאוד כמה אתה שוקל?
רק 14 סטים קשים ואיכותיים
תגיד יש לנו במכון חברה ברמה עולמית בפאורליפטינג?
ממה שהבנתי ממש לא מתקרבים מה אומר?

תגיד יש לנו במכון חברה ברמה עולמית בפאורליפטינג?
ממה שהבנתי ממש לא מתקרבים מה אומר?
מה זה רמה עולמית כי רמה עולמית אין בארץ חחח
אם אתה מדבר על רמה גבוה מאוד יש את יונתן ואסף עם 300 דד ב82.5 אוני כמובן שרמה עולמית

מה זה רמה עולמית כי רמה עולמית אין בארץ חחח
אם אתה מדבר על רמה גבוה מאוד יש את יונתן ואסף עם 300 דד ב82.5 אוני כמובן שרמה עולמית
אסף בושיהזה? הוא לא מתאמן שם
מה עם תומר?
שמע אחי יש ילדים שוקלים 70 בipf מטורפים
מה זה אוני אחי

אסף בושיהזה? הוא לא מתאמן שם
לפי מה שאני יודע הוא מגיע לפעמים
מה עם תומר?
נראה לי הוא שוקל 97 או משהו (הוא גם גבוה) אז כדי להיות ברמה עולמית הוא צריך להרים הרבה יותר מהשאר
שמע אחי יש ילדים שוקלים 70 בipf מטורפים
Powerlifting Rankings (openpowerlifting.org)

אני לא מאמן דדליפט.

5/3/1 עם פרס + ג'וקרים
5/3/1 דדליפט + ג'וקרים
50 חזרות דדליפט
50 חזרות פרס

חזרה לאימון:
רואה את ה-3x167.5kg?
זה AMRAP.

סינגל 175 - סביר.

עברתי לעבודת הנפח בפרס.

-----

הנה סרטון שממבט ראשון מאוד מרשים, תראה איזה מאבק עם המשקל Login • Instagram

אבל ממבט שני, יש כאן חוסר כיווץ לדעתי שגרם לתנועה להיות הרבה יותר איטית ולא יציבה.

במצב תקין, משקל כבד כל כך שלוקח יותר מ5 שניות להרים, זה כנראה לא יעלה.

אם במשקל שהוא 85% זז כל כך לאט, יש כאן בעיה מסוימת, אני לא יודע להניח עליו את האצבע כי לא ראיתי טכניקה ואת כל התוכנית עד אז.
אבל אם באותו אימון הצלחת גם 100% אני משוכנע שיש כאן בעיה ביציבות או ברייטינג או תוכנית או משהו, אולי הבעיה בחימום בכלל.
85% לא אמור לגמור אותך באותו אימון שאתה הולך להצליח 100%, גם 95% לא.

אתה מגדיר את עבודת הבאק אוף שלך קשים בגלל שעבודת הסינגלים שלך קשים כבר ב85%, ולכן נראה לך שהבאק אוף קשים.
יש כאן לדעתי כשל מסוים שאני לא יודע בדיוק מהו שהכל כל כך קשה גם כשדי ברור שאתה יותר חזק, וה100% כל כך הרבה יותר גבוה.

לכן, אימונים שלך שלוקחים מעט זמן הם לא אינדיקציה למצב תקין של כולם. נכון, האימונים שלך קשים בכל הרמה, נכון אתה לא זקוק להרבה מנוחה, אבל הם תוצאה של בעיה במשהו שאתה עושה שכל הדברים שאמורים להיות קלים, קשים.

לעשות בקושי סינגל כבד, ומיד שמיניה עם משקל מעט נמוך יותר, יכול להעיד על כשל טכני. היה לי מתאמן שעשה בנץ' 97 לשלשות, וב100 גם לא אחד. לדעתי מלבד מחסום פסיכולגי למשקל, היה שם טכניקה ומיומנות לוקה שלא אפשר לו להרים שהוא באמת יכול.

אם יש לך 75 לשמניה, מאוד הגיוני שהRM1 שלך הוא 90 ק"ג. 75 ל8 אומר שכל חזרה הוא 2.5% מהRM1. ובמילים אחרות, 75 לסינגל היה RPE3 או RIR7.
7×2.5=17.5 שאומר שבחישוב גס הRM1 שלך אמור להיות 92.5. וכמובן שבחזרות הגבוהות זה לא מדויק, לכן זה לא באמת 2.5, אלא אפילו 2.2, והנה הסיפור שלך מאוד מובן ולא מפתיע.

אני לא חושב שאתה עוף מוזר, רק שאולי התוכנית, טכניקה, מיומנות, ואולי עוד דברים משפיעים על רמת הקושי שלך, ובעקיפים על זמן אימון.
לא אהיה מופתע אם תצליח אפילו לקצר את האימון המדובר ההוא.

הנה סרטון שממבט ראשון מאוד מרשים, תראה איזה מאבק עם המשקל Login • Instagram

אבל ממבט שני, יש כאן חוסר כיווץ לדעתי שגרם לתנועה להיות הרבה יותר איטית ולא יציבה.

במצב תקין, משקל כבד כל כך שלוקח יותר מ5 שניות להרים, זה כנראה לא יעלה.

אם במשקל שהוא 85% זז כל כך לאט, יש כאן בעיה מסוימת, אני לא יודע להניח עליו את האצבע כי לא ראיתי טכניקה ואת כל התוכנית עד אז.
אבל אם באותו אימון הצלחת גם 100% אני משוכנע שיש כאן בעיה ביציבות או ברייטינג או תוכנית או משהו, אולי הבעיה בחימום בכלל.
85% לא אמור לגמור אותך באותו אימון שאתה הולך להצליח 100%, גם 95% לא.

אתה מגדיר את עבודת הבאק אוף שלך קשים בגלל שעבודת הסינגלים שלך קשים כבר ב85%, ולכן נראה לך שהבאק אוף קשים.
יש כאן לדעתי כשל מסוים שאני לא יודע בדיוק מהו שהכל כל כך קשה גם כשדי ברור שאתה יותר חזק, וה100% כל כך הרבה יותר גבוה.

לכן, אימונים שלך שלוקחים מעט זמן הם לא אינדיקציה למצב תקין של כולם. נכון, האימונים שלך קשים בכל הרמה, נכון אתה לא זקוק להרבה מנוחה, אבל הם תוצאה של בעיה במשהו שאתה עושה שכל הדברים שאמורים להיות קלים, קשים.

לעשות בקושי סינגל כבד, ומיד שמיניה עם משקל מעט נמוך יותר, יכול להעיד על כשל טכני. היה לי מתאמן שעשה בנץ' 97 לשלשות, וב100 גם לא אחד. לדעתי מלבד מחסום פסיכולגי למשקל, היה שם טכניקה ומיומנות לוקה שלא אפשר לו להרים שהוא באמת יכול.

אם יש לך 75 לשמניה, מאוד הגיוני שהRM1 שלך הוא 90 ק"ג. 75 ל8 אומר שכל חזרה הוא 2.5% מהRM1. ובמילים אחרות, 75 לסינגל היה RPE3 או RIR7.
7×2.5=17.5 שאומר שבחישוב גס הRM1 שלך אמור להיות 92.5. וכמובן שבחזרות הגבוהות זה לא מדויק, לכן זה לא באמת 2.5, אלא אפילו 2.2, והנה הסיפור שלך מאוד מובן ולא מפתיע.

אני לא חושב שאתה עוף מוזר, רק שאולי התוכנית, טכניקה, מיומנות, ואולי עוד דברים משפיעים על רמת הקושי שלך, ובעקיפים על זמן אימון.
לא אהיה מופתע אם תצליח אפילו לקצר את האימון המדובר ההוא.
ראיתי את הסרטון ההוא, והתגובה המיידית שלי הייתה שזו כניסה מטופשת. המחיר שלה לא שווה את התמורה אם היא מצליחה, ובטח לא שווה את התמורה אם היא לא.

משקל של 85% זז לאט, כי אני... לא מתורגל בדדליפט. מילא התנועה עד לברך, אבל אני מורגל לסיים כמו משיכות של WL, לא ה"טוסיק קדימה" של דד. מצד שני - אני מתורגל במשיכות אינטנסיביות (190 סנאטץ' דד "רומז" על יותר מ-222.5 דד), וגם ב"דרך ארוכה", אז... אם לא מוותרים למשקל שעבר את הברך - הוא מתישהו יינעל.

-אין ספק שהכשל שלי בפרס הוא טכני.
אני לוחץ 80kg מאחורי הצוואר כשאני יושב בסקוואט... עם קצת לג דרייב - אני לוחץ מאחורי הצוואר 120kg.

אני לא מסכים אתך שאני מקל באינטנסיביות של הסטים הכבדים שלי. בבאק סקוואט - כן.
במשיכות? בפרונט סקוואט? ממש לא.
אני פשוט מאוד מאוד מאוד מורגל לעבוד ל-1-2.
מן הסתם ככל שאני מתקדם - זה נהיה יותר ארוך (כי אני צריך הרבה סטים), וגם פחות חכם, או אפילו פחות עובד... ולכן אני מתחיל לטפס בטווחי החזרות, ואני בטוח שככל שאהיה יותר בקונדישן לזה - אני אוכל להתאמן בצורה יותר יעילה. (בין אם באספקט של זמן, או באספקט של השגת גירוי הולם בפחות התשה). אבל *כרגע*? - אני "עוף מוזר" שיודע לתת סינגל, לעשות מיני סיבוב, ותת עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד...

ראיתי את הסרטון ההוא, והתגובה המיידית שלי הייתה שזו כניסה מטופשת. המחיר שלה לא שווה את התמורה אם היא מצליחה, ובטח לא שווה את התמורה אם היא לא.

נראה לי שכניסה כזאת בונה אותך מנטלית בצורה יוצאת דופן. מצד שני, כניסה כזאת מעידה על מנטליות מטורפת שכבר קיימת.

אפשר טכנית להתאים תוכנית לכל אדם ולכל מצב, אבל נשאלת השאלה אחרת, אם מישהו מבקש שתעזור לו להתחזק הכי הרבה והכי מהר בלי הגבלת זמן אימון, מה אתה תציע?
אם יש לי מתאמן (ויש לי) שבוער לו כוח מפלצתי, והוא מוכן לעשות הכל בשביל המטרה הזאת, למה שאתן לו תוכנית קצרה בכוונה?
אני לא אתן לו משהו ארוך בכוונה, אבל אתן לו את מה שאני חושב הכי טוב, ולפעמים זה אומר אימון מאוד ארוך.

אני יודע שהמאמן שלי שבין כה וכה נמצא בחדר כושר כמה שעות כל יום, עושה אימונים מאוד ארוכים, כי למה לא? כמו שאפשר להתאים תוכנית שתיקח חצי שעה, אפשר להתאים תוכנית שתיקח 6 שעות.
.

רשמתי לגבי עצמי בלבד , מה שרשמת זה הנקודה חשובה שרק מאמן מבין .
אין תוכנית שמתאימה לכולם , כל אחד יש לו צרכים אחרים ורצונות אחרים . אחד יעדיף להגיע לתוצאות מקסימליות כמה שיותר מהר גם אם זה אומר שהוא צריך לישון בחדר כושר , והשני יעדיף שיקח גם שנה עד שתיהיה תוצאות העיקר להנות מהתהליך , והכיף שלו זה אימונים קצרים .

רשמתי לגבי עצמי בלבד , מה שרשמת זה הנקודה חשובה שרק מאמן מבין .
אין תוכנית שמתאימה לכולם , כל אחד יש לו צרכים אחרים ורצונות אחרים . אחד יעדיף להגיע לתוצאות מקסימליות כמה שיותר מהר גם אם זה אומר שהוא צריך לישון בחדר כושר , והשני יעדיף שיקח גם שנה עד שתיהיה תוצאות העיקר להנות מהתהליך , והכיף שלו זה אימונים קצרים .
אתה מתאמן עם מיינד מאסל קונקשין?

נראה לי שכניסה כזאת בונה אותך מנטלית בצורה יוצאת דופן. מצד שני, כניסה כזאת מעידה על מנטליות מטורפת שכבר קיימת.
מנטליות - תבנה במשיכה, שמקסימום לא עולה, ואפשר להחזיר לרצפה; תבנה בפרונט סקוואט, שהוא גם תרגיל פחות כבד, וגם אפשר לזרוק מקדימה; תבנה בסט מסריח של 20 חזרות, עם משקל שאתה יכול בקלות לנטוש, או אפילו להוריד למעקי בטיחות; תבנה עם עבודת טמפו מייאשת... אנא עארף. למה עם סקוואט מקסימלי שמקפל אותך קדימה?

מנטליות - תבנה במשיכה, שמקסימום לא עולה, ואפשר להחזיר לרצפה; תבנה בפרונט סקוואט, שהוא גם תרגיל פחות כבד, וגם אפשר לזרוק מקדימה; תבנה בסט מסריח של 20 חזרות, עם משקל שאתה יכול בקלות לנטוש, או אפילו להוריד למעקי בטיחות; תבנה עם עבודת טמפו מייאשת... אנא עארף. למה עם סקוואט מקסימלי שמקפל אותך קדימה?

אני לא חושב שאנחנו מתייחסים לאותו מרכיב במנטליות, אתה מדבר על עבודה קשה, מאמץ, זה יש לכל מתאמן נרמאלי + בתחום שלו.
אני מדבר על מרכיב הרבה יותר חשוב, התמודדות עם סיכון. בסקווט, הרבה פעמים אתה רוצה לתת גריינד, אבל מפחד. אתה לא מפחד מהמאמץ אלא מלהיכשל. אני זוכר שהתמודדתי עם אותו הדבר.

התאמנתי עם אלחנן בבית שלו, שמנו משקל שאני לחלוטין לא יכול לעשות איתו סקווט טוב. נכשלתי, אלחנן הרים אותי ולא קרה כלום. אם יש ספוטר שאתה סומך עליו (ויש לו 4) אפשר לרדת, רק צריך לא לפחד.

אתמול לקח שעתיים, מעט יותר. (לדעתי האימון האמתעי בשבוע הוא הקשה ביותר משום מה)
מתיחות עוד 30-40 דקות לאחר מכן.
בכללי ממוצע שבועי לאימון באזור השעה וחצי-שעה וארבעים ארבעים וחמש דקות, לא כולל מתיחות.
*לא אוהב להישאר במכון למעלה משעתיים וחצי-שלוש, זה באמת משום מה משגע אותי*

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית