הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקורת על תכנית שבניתי לעצמי

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
היי חברים, הרבה זמן שלא התייעצתי כאן 😃
סיימתי לא מזמן ליווי אונליין ארוך ואני רוצה להמשיך באופן עצמאי. מצרף כאן תכנית AB שבניתי לעצמי, אודה לחוו"ד

a1: Back + Shoulders + Biceps
Yates Rows 3X15-20
Barbell Shoulder Press 3X8-10
Neutral Grip Pullups 3X8-10
Cable Lateral Raises 3X12-15
Lats Pulldowns With Rope 3X15-20
Face Pulls 3X15-20
Shrugs 3X15-20
Cable Curls 3X10-15
Preacher Curls Machine 3X10-15
Preacher Hammer Curls 2X10-15

b1: Legs + Chest + Triceps
Hamstring Curls 3X10-12
Low Bar Squat 3X6-8
RDL 3X8-10
Seated Calves Raises 3X15-20
Barbell Bench Press 3X6-8
Chest Fly 3X15-20
Rope Pushdowns 3X10-12
Overhead Rope Extensions 3X10-12

a2: Back + Shoulders + Biceps
Machine Rows 3X10-12
Arlond Press 3X10-12
Assisted Neutral Grip Pullups 3X10-15
Dumbell Lateral Raises 3X12-15
Chest Supported Rows 3X10-22
Rear Delts Fly 3X10-15
Farmers Walks 3X60seconds
Spider Curls 3X10-15
Incline Curls 3X10-15
Preacher Hammer Curls 2X10-15

b2: Legs + Chest + Triceps
Hamstring Curls 3X10-12
Bulgarian Squat 3X10-12
Leg Press 3X15-20
Standing Calves Raises 3X15-20
Dumbell Incline Bench Press 3X10-12
Dips 3X10-12
Rope Pushdowns 3X10-12

2-2.5 שעות אירובי קליל בשבוע (הליכה בשיפוע/אופניים)

1) בן 22.5, 1.80, מזגזג בין 85 ל86 קילו בשלושה חודשים האחרונים. אני מודע לכך שאני שמן אבל חייב להודות שאורח החיים שלי כרגע ממש טוב באחוז שומן הזה. רמות רעב נסבלות, אימונים טובים, שינה מעולה, משתחרר טיפה בסופ"שים. לא מרגיש צורך לשנות משהו כרגע.
2) איך אני מתכוון להתקדם בתכנית? התקדמות כפולה, בכל פעם שאגיע לטווח העליון של החזרות או קרוב אליו אעלה במשקל ואמשיך להתקדם לעבר הגבול העליון.
3) משקלי עבודה - סקוואט 110X8, 112.5X6, דדליפט רומנטי 100X15, לחיצת חזה 3X6X75. כן, אני חלש אבל כוח לא מעניין אותי במיוחד.
4) למה דווקא הפיצול הזה? אני לא אוהב לאמן חזה עם כתפיים, אני ממש מרגיש איך הביצועים בכתפיים יורדים אחרי חזה. ואני גם לא אוהב לאמן גב עם רגליים כי אלו שני שרירים גדולים מאוד ויוצא אימון נורא ארוך שאני פשוט לא מספיק מבחינת זמן.
5) למה 2 וריאציות? סתם כי יש הרבה תרגילים שאני ממש אוהב לעשות ובגדול אלו אותם אימונים עם דפוסי תנועה דומים כמו סקוואט-סקוואט בולגרי, לחיצת כתפיים עם מוט-ארלונד פרס, וריאציות שונות של חתירה, כפיפות מרפקים וכו'
6) נפח פסיכי? כשאני מסתכל על רשימת התרגילים זה באמת נראה נפח מטורף, אבל אף שריר לא עובר את ה20 סטים בשבוע וגם ממש השתדלתי לגעת בשרירים שפחות מקבלים יחס כמו תאומים, כתף אחורית וטרפזים.
7) מה סדר עדיפויות שלי? מקום ראשון חזה וידיים, מקום שני גב וכתפיים, מקום שלישי - רגליים.
8) למה כפיפות ברכיים לפני סקוואט? משהו שלקחתי מ Jhon Medows. אחלה חימום לסקוואט ונותן דגש להאמסטרינג שבדרך כלל נמצא בפיגור.
9) מה הקטע עם 5 וריאציות של כפיפות מרפקים?! כפי שאמרתי ידיים (ויד קדמית בפרט) זה בעדיפות ראשונה שלי כרגע, אלה תרגילים שאני אוהב לעשות ומבחינתי כולם פשוט כפיפות מרפקים. גם על סמך תכנית האימונים שעשיתי עד עכשיו הבחנתי שהידיים שלי צריכות הרבה נפח בשביל לגדול ושאני מתאושש מהר בידיים.

מצטער על החפירה והפוזינג הגרוע.

תודה רבה לכל העוזרים והמשך שבוע טוב!

קבצים מצורפים

• IMG_20220110_200644.jpg
    IMG_20220110_200644.jpg
    KB 169.5 · צפיות: 126
  • IMG_20220110_192545.jpg
    IMG_20220110_192545.jpg
    KB 107.7 · צפיות: 129
  • IMG_20220110_192631.jpg
    IMG_20220110_192631.jpg
    KB 107.6 · צפיות: 130
  • IMG_20220110_200711.jpg
    IMG_20220110_200711.jpg
    KB 111.9 · צפיות: 126
  • IMG_20220110_200728.jpg
    IMG_20220110_200728.jpg
    KB 147.3 · צפיות: 112
נערך לאחרונה:
-אם כבר פיצול של A1, A2, B1 ,B2 לרוב שאני עושה למתאמנים
שלי אני מפצל את זה ככה כדי לחלק לנפח - עצימות.

-הייתי דווקא בתוכנית כזו מעדיף להגדיר RIR וככה להחליט על התקדמות, טווח חזרות די "נועל"
אותך פסיכולוגית להיכשל דווקא בטווח שהגדרת.

9) מה הקטע עם 5 וריאציות של כפיפות מרפקים?! כפי שאמרתי ידיים (ויד קדמית בפרט) זה בעדיפות ראשונה שלי כרגע, אלה תרגילים שאני אוהב לעשות ומבחינתי כולם פשוט כפיפות מרפקים. גם על סמך תכנית האימונים שעשיתי עד עכשיו הבחנתי שהידיים שלי צריכות הרבה נפח בשביל לגדול ושאני מתאושש מהר בידיים.

-ניחא נפח גדול, איך עוזר כל כך הרבה וריאציות לכפיפת מרפק?
זה לא שאתה ברמה מאוד מאוד מאוד גבוהה שכבר מנסה מניפולציות כדי להגדיל את הידיים...
אפשר להגדיל לך את הידיים בכיף גם עם 2 וריאציות בתוכנית מתאימה.

5) למה 2 וריאציות? סתם כי יש הרבה תרגילים שאני ממש אוהב לעשות ובגדול אלו אותם אימונים עם דפוסי תנועה דומים כמו סקוואט-סקוואט בולגרי, לחיצת כתפיים עם מוט-ארלונד פרס, וריאציות שונות של חתירה, כפיפות מרפקים וכו'

-אני לא רואה סיבה לשנות את האימון כולו מבחינת תרגילים, להערכתי זה גם יפגע בך יותר מאשר יועיל.
נראה כמו סוג של ABCD או אימוני סטודיו יותר מאשר A1-A2-B1-B2, בלי להעליב כמובן.

בהצלחה 🙃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה!

לנפח - עצימות
זה היה הכיוון בהתחלה ומשם הבחירת תרגילים והרצון לעבוד עם שתי תבניות.
לדוגמא לואו באר סקוואט בעצימות יותר גבוהה ואימון אחרי זה סקוואט בולגרי לנפח
לחיצת חזה בעצימות גבוהה ואימון אחרי זה לחיצה בשיפוע חיובי לנפח
לחיצת כתפיים עם מוט ואימון אחרי זה ארלונד פרס לנפח.
גם את המתח בהתחלה חשבתי לעשות עם משקל ל5-6 חזרות ובאימון הבא מתח בגרביטון לנפח.
ובחתירה התלבטתי בין pendley rows ל5-6 חזרות לבין Yates Rows לנפח.

-הייתי דווקא בתוכנית כזו מעדיף להגדיר RIR וככה להחליט על התקדמות, טווח חזרות די "נועל"
אותך פסיכולוגית להיכשל דווקא בטווח שהגדרת.
מסכים. הטווח חזרות זה בעיקר מסגרת, אני פשוט מתאמן קרוב מאוד לכשל ואפילו נכשל ברוב הסטים חוץ מתרגלים מורכבים. ואם הצלחתי את הטווח חזרות העליון סימן שהמשקל קל מדי והגיע זמן להוסיף משקל.

-ניחא נפח גדול, איך עוזר כל כך הרבה וריאציות לכפיפת מרפק?
אני לא עושה את זה כי אני מתפלסף על הזווית של הכפיפות מרפקים, אלו סתם תרגילים שאני אוהב. אבל במחשבה שנייה באמת התפזרתי פה. כפיפות עם מוט, פריצ'ר במכונה ופטישים יסגרו את הפינה.
אני לא רואה סיבה לשנות את האימון כולו מבחינת תרגילים, להערכתי זה גם יפגע בך יותר מאשר יועיל.
לא נעלב, אני מאוד פתוח לביקורת וזאת הסיבה שהעליתי לפה עם כמה שיותר פרטים. כפי שאמרתי חשבתי להשתמש בשתי תבניות שונות כי תבנית אחת מכילה את התרגילים שבהם אני עובד בעצימות יותר גבוהה והתבנית השנייה היא יותר תבנית של מבודדים ונפח.

כשאתה מפצל לעצימות-נפח אתה משתמש באותם תרגילים פשוט בטווחי חזרות שונים?

תודה:angel:

זה היה הכיוון בהתחלה ומשם הבחירת תרגילים והרצון לעבוד עם שתי תבניות.
לדוגמא לואו באר סקוואט בעצימות יותר גבוהה ואימון אחרי זה סקוואט בולגרי לנפח
לחיצת חזה בעצימות גבוהה ואימון אחרי זה לחיצה בשיפוע חיובי לנפח
לחיצת כתפיים עם מוט ואימון אחרי זה ארלונד פרס לנפח.
גם את המתח בהתחלה חשבתי לעשות עם משקל ל5-6 חזרות ובאימון הבא מתח בגרביטון לנפח.
ובחתירה התלבטתי בין pendley rows ל5-6 חזרות לבין Yates Rows לנפח.

כמו שאמרתי קודם, לדעתי זה יפגע בהתקדמות בהכרח אבל אני מקווה שתצליח לתמרן.
אני מעדיף לתת לפחות 2 תרגילים זהים ועם עוד 1-2 לשחק אם כבר החלטתי לגוון.

מסכים. הטווח חזרות זה בעיקר מסגרת, אני פשוט מתאמן קרוב מאוד לכשל ואפילו נכשל ברוב הסטים חוץ מתרגלים מורכבים. ואם הצלחתי את הטווח חזרות העליון סימן שהמשקל קל מדי והגיע זמן להוסיף משקל.

מקובל, אני עדיין מעדיף RIR.
הרבה יותר קל להגדיר מתי אתה מעלה משקל.

אני לא עושה את זה כי אני מתפלסף על הזווית של הכפיפות מרפקים, אלו סתם תרגילים שאני אוהב. אבל במחשבה שנייה באמת התפזרתי פה. כפיפות עם מוט, פריצ'ר במכונה ופטישים יסגרו את הפינה.

לא אמרתי שאתה מתפלסף פשוט סוג של "תפסת מרובה לא תפסת", אין טעם לעשות 150% כדי לקבל 100%.

לא נעלב, אני מאוד פתוח לביקורת וזאת הסיבה שהעליתי לפה עם כמה שיותר פרטים. כפי שאמרתי חשבתי להשתמש בשתי תבניות שונות כי תבנית אחת מכילה את התרגילים שבהם אני עובד בעצימות יותר גבוהה והתבנית השנייה היא יותר תבנית של מבודדים ונפח.

אני שמח סוף סוף לראות נושא מפורט שקל לתת עליו מענה.
אין לי בעיה עם התבניות אלא רק עם הגיוון אבל זו כבר העדפה שלך ונראה שאתה עומד מאחוריה.
תנסה, אם תראה שאתה לא מקבל מספיק תרומה לעומת המאמץ שאתה משקיע - תשנה.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאתה מתפלסף פשוט סוג של "תפסת מרובה לא תפסת", אין טעם לעשות 150% כדי לקבל 100%.
מסכים איתך, סתם התפזרתי פה. כפיפות מרפקים, מכונה אחת ופטישים מספיק לגמרי.
אין לי בעיה עם התבניות אלא רק עם הגיוון אבל זו כבר העדפה
שלך ונראה שאתה עומד מאחוריה
קיבלתי, אני כן אשאר עם שתי תבניות אבל אצמצם בגיוון.
יהיו יותר תרגילים שאני אחזור עליהם בשני האימונים אבל בעצימות שונה.

תודה שוב מעריך מאוד את העזרה 👑

מכיר את זה שבסרטי ילדים הגיבור הראשי נחפז לשחרר את החבר החטוף שלו, וכשהוא נשאל: "אווקי. מה התכנית?", הוא עונה: "לא יודע! אממם, נחשוב על משהו!", ואז התשובה המתבקשת היא: "... אז אין לך תכנית..."?

אז אין לך תכנית.

תכנית - זה כשבמקום לגשת למשהו בגישת: "יאללה, נזרום" - אתה מחליט לגשת לזה עם אסטרטגיה יותר אינטליגנטית.

אתה אספת רשימה ענפה של תרגילים שמתחשק לך לבצע, ואתה הולך לעשות את כולם בתקווה שבמקרה זה עובד. זה לא באמת כזה שונה מלזרום על מה שבא לך, ולכן בפועל התכנית שלך היא שאין לך באמת תכנית.

אז אני רק אשאל: איך אפשר לתת לך ביקורת על התכנית, אם אין לך תכנית?

מכיר את זה שבסרטי ילדים הגיבור הראשי נחפז לשחרר את החבר החטוף שלו, וכשהוא נשאל: "אווקי. מה התכנית?", הוא עונה: "לא יודע! אממם, נחשוב על משהו!", ואז התשובה המתבקשת היא: "... אז אין לך תכנית..."?

אז אין לך תכנית.

תכנית - זה כשבמקום לגשת למשהו בגישת: "יאללה, נזרום" - אתה מחליט לגשת לזה עם אסטרטגיה יותר אינטליגנטית.

אתה אספת רשימה ענפה של תרגילים שמתחשק לך לבצע, ואתה הולך לעשות את כולם בתקווה שבמקרה זה עובד. זה לא באמת כזה שונה מלזרום על מה שבא לך, ולכן בפועל התכנית שלך היא שאין לך באמת תכנית.

זה לא שונה מהתגובות "זאת לא תוכנית, זאת רשימת תרגילים" (רק בחפירה)

איך זה בדיוק עוזר לו?

• פותח/ת השרשור

אז אין לך תכנית.

תודה רבה על התגובה.
מסכים שהתפזרתי עם בחירת התרגילים ואחרי השיחה עם אור צמצמתי בהרבה את הגיוון והורדתי תרגיל אחד מהיד קדמית כי אחרי שביצעתי שני אימונים הבנתי שזה סתם junk volume.

כרגע זה נראה ככה, תבנית אחת עם שינויים קטנים מאוד
גב: אימון אחד חתירה אופקית ושתיים אנכיות, ובאימון הבא שתי אופקיות ואחת אנכית.
חזה: אימון אחד לחיצת חזה ללא שיפוע, ובאימון הבא לחיצה בשיפוע חיובי
רגליים: אימון אחד שני תרגילים להאמסטרינג וסקוואט, ואימון הבא תרגיל אחד להאמסטרינג ושני תרגילי סקוואט.

a: Back + Shoulders + Biceps
Yates Rows 3X15-20
Barbell Shoulder Press 3X8-10
Neutral Grip Pullups 3X8-10
Cable Lateral Raises 3X12-15
Lats Pulldowns With Rope/Machine Rows 3X15-20
Face Pulls 3X15-20
Shrugs 3X15-20
EZ Curls 3X10-15
Hammer Preacher Curls 3X10-15

B: Legs + Chest + Triceps
Hamstring Curls 3X10-12
Low Bar Squat 3X6-8
RDL/Leg Press 3X8-10
Seated/Standing Calves Raises 3X15-20
Barbell Bench Press/Incline DB BP 3X6-8
DIPS 3X10-12
Rope Pushdowns 3X10-12

אתה מחליט לגשת לזה עם אסטרטגיה יותר אינטליגנטית.
למה אתה מתכוון? לעבוד עם אחוזים מהRM1? לתכנן Mesocycles מבחינת נפח? וכו'
אני חושב שאם אתה מתאמן עבור ביצועים אז כן יש מקום לתכנון יותר מעמיק. צריך לתכנן את הבלוק על מנת להשיג את המטרה בסופו. עוד משקל על המוט, פיק לתחרות וכו'.
בפיתוח גוף בסופו של רוב התכניות תהיה רשימת תרגילים עם מספיק נפח לכל קבוצת שרירים וניסיון תמידי להתאמן יותר ויותר קשה לאורך זמן, כמובן עם מעקב וביצוע התאמות נדרשות.

אני חושב שאם אתה מתאמן עבור ביצועים אז כן יש מקום לתכנון יותר מעמיק. צריך לתכנן את הבלוק על מנת להשיג את המטרה בסופו. עוד משקל על המוט, פיק לתחרות וכו'.
בפיתוח גוף בסופו של רוב התכניות תהיה רשימת תרגילים עם מספיק נפח לכל קבוצת שרירים וניסיון תמידי להתאמן יותר ויותר קשה לאורך זמן, כמובן עם מעקב וביצוע התאמות נדרשות.
אני מסכים איתך, בגלל זה רק להגיד "זה לא נקרא תוכנית" לא תורם מספיק אם בכלל, כאילו תבין לבד מה לשפר/לשנות.
אולי אם הייתה טיפה יותר הכוונה או טיפ קטן היה טוב

איך זה בדיוק עוזר לו?
אני מסכים עם הביקורת שלך, ומקבל אותה. 😃
לנושא: בתכלס אי אפשר באמת לנהל את העומסים, ואת ההתאוששות שלך מבלי ללוות אותך.

אבל המינימום שאתה יכול לעשות בתור מישהו ששואף להתאמן בצורה חכמה יותר - הוא להתאמן במתכונת שקל יותר לנהל. (כלומר: להפיק ממנה מסקנות, וליישם אותן).

דוגמה לניהול - ראית בעצמך, כשהרצת יום של התכנית שלך, וגילית שכשיש לך כל-כך הרבה סטים ליד הקדמית - אז חלק גדול מהם הם סטים "חרטא". הרי יכולת למצות את השריר הזה ב-4-5 סטים איכותיים בסוף האימון, אז מה המשמעות של שאר הסטים? שהאחרונים מיותרים? שבראשונים שחקת? אז הורדת את כמות הסטים: "6 זה די והותר".

באופן דומה, יכול להיות שכשתתקדם במשיכות, אתה תגלה שעד שאתה מגיע לתרגילים של הידיים... כבר חסלת אותן. ואז פתאום ה-6 האלו יהפכו ל-3. (או 2, או 0... או יעברו בכלל ליום אחר...)

תרגילים "מבודדים" הם מעין "וסת" שעוזר לך, מאוד בקלות, להוסיף או להוריד נפח משריר מסויים. לכן מאוד הגיוני לשמור אותם לסוף, ולהשתמש בהם לפי הצורך... לא לפי איזו פנטזיה שהייתה לך כשכתבת משהו מראש, עוד לפני שבכלל יצא לך להתאמן ככה.

תרגילים "גדולים", הם כלי מאוד יעיל (פר זמן) להפצצת עבודה על מלא דברים. נצל אותם היטב - ותקבל אימון "קומפקטי" שקל מאוד לנהל. זרוק מלא כאלה שהם חופפים? - לך תדע מה עובד, ומה פחות, ומה בעייתי לך, ומה לא בעייתי אלא פשוט "קורבן" של תרגיל אחר שהתחרה אתו על המשאבים, ומאיפה צריך להוסיף, וממה להוריד, ולמה בכלל אתה עושה כל אחד...

דוגמה (די "פופולרית") למקרה מסורבל שכזה, זה אנשים שבאים לפה עם יום אימון שכולל בנץ' בשלוש זוויות + מקבילים + בנץ' צר, וזה אפילו לא "נחשב" אצלם כ"תרגילי כתפיים", אז יש להם גם תרגילי כתפיים... ובסוף קבלנו סריה של תרגילים מורכבים שעובדים על אותם השרירים + בידודים לכל אחד מהשרירים האלה, וזה ממש ממש מזכיר את מה שקרה לך עם הידיים, שרשמת לעצמך מספר שרירותי של סטים.

על פי מה קובעים שעכשיו מספיק עם הבנץ', ועוברים לאינקליין? מה המשמעות של כל תרגיל פה, שהתרגילים הקודמים כבר לא השיגו? אם הם לא מצליחים להשיג... למה אתה עושה אותם? אם הם כן, אז למה לא לעשות מהם עוד? אם יש לך כל-כך הרבה סטים לאותו השריר - כמה מתוכם משמעותיים? מה זה אומר על שאר הסטים? שהם סתם?

הנה לך דוגמה יותר "מהונדסת":

-מתאמן שיודע לטרגט מאוד טוב את החזה שלו בבנץ': מתחיל את האימון בבנץ'. כמה? כמה שצריך!
לוחץ, לוחץ, לוחץ, לוחץ... עד שהוא מיצה.
מיצה את מה? את הראשון מבין השרירים שהבנץ' עובד עליהם! (במקרה שלו - החזה). מה זה מיצה? בוא נאמר שכבר אין לו מה לגעת בחזה יותר להיום... אז גם אין לו יותר מה להמשיך בבנץ'.

מה נשאר?
הכתף והיד האחורית.

אבל יצא שאימון כזה גם די חיסל לו את הכתף...
הוא נותן סט אחד של AMRAP לחיצות כתפיים בדאמבלים, והכתף כבר "צועקת הצילו".

חוץ מזה - יש לו הרמות ידיים לצדדים בסוף האימון, והוא מבצע את התרגיל הזה בצורה שמפעילה גם את הדלתואיד הקדמי, אז אם נשאר שם עוד "מיץ" - זה כבר "ייחלב" בכל מקרה.

נשארנו רק עם היד האחורית: נותנים לה תרגיל מאוד ממוקד (לא מקבילים! ולא בנץ' באחיזה צרה!) כמו פשיטה בחבל, עד שמיצינו את היד האחורית... והנה, סימנו וואחד V על שלושת השרירים שאנחנו מחפשים לאמן ביום Push.

אותו מתאמן ממשיך במתכונת הזו, ומגלה שהחזה שלו כל-כך "רגיש" לבנץ' - שהוא מרגיש שהוא מסיים את הבנץ', והכתף שלו דווקא נשארת עם המון "מיץ". אז מה הוא עושה? מחליף את הסטים האחרונים של הבנץ' באינקליין. הוא גם מרגיש שהיד האחורית שלו מסתגלת לתרגיל המבודד שהוא "תפר" לה, והוא התחזק בו מאוד, ועכשיו התרגיל נעשה במשקל כבד, וזה לא נוח לו - אז הוא מגוון לתרגיל יד אחורית חדש.

תן לתרגילים שלך משמעות בקונטקסט של האימון, ותנצל אותם באופן שבו תכננת לנצל אותם... גיוון - תמיד אפשר להשיג לאורך תקופות... ובסופו של דבר אתה תמצא שיש לך כמה תרגילים שעושים *עבורך* את העבודה מאוד טוב, ואתה פשוט מג'גלר ביניהם כשאתה נהיה יעיל מדי (ואז מה שאתה לא עושה "מתרענן").

אני מסכים עם הביקורת שלך, ומקבל אותה. 😃
לנושא: בתכלס אי אפשר באמת לנהל את העומסים, ואת ההתאוששות שלך מבלי ללוות אותך.

אבל המינימום שאתה יכול לעשות בתור מישהו ששואף להתאמן בצורה חכמה יותר - הוא להתאמן במתכונת שקל יותר לנהל. (כלומר: להפיק ממנה מסקנות, וליישם אותן).

דוגמה לניהול - ראית בעצמך, כשהרצת יום של התכנית שלך, וגילית שכשיש לך כל-כך הרבה סטים ליד הקדמית - אז חלק גדול מהם הם סטים "חרטא". הרי יכולת למצות את השריר הזה ב-4-5 סטים איכותיים בסוף האימון, אז מה המשמעות של שאר הסטים? שהאחרונים מיותרים? שבראשונים שחקת? אז הורדת את כמות הסטים: "6 זה די והותר".

באופן דומה, יכול להיות שכשתתקדם במשיכות, אתה תגלה שעד שאתה מגיע לתרגילים של הידיים... כבר חסלת אותן. ואז פתאום ה-6 האלו יהפכו ל-3. (או 2, או 0... או יעברו בכלל ליום אחר...)

תרגילים "מבודדים" הם מעין "וסת" שעוזר לך, מאוד בקלות, להוסיף או להוריד נפח משריר מסויים. לכן מאוד הגיוני לשמור אותם לסוף, ולהשתמש בהם לפי הצורך... לא לפי איזו פנטזיה שהייתה לך כשכתבת משהו מראש, עוד לפני שבכלל יצא לך להתאמן ככה.

תרגילים "גדולים", הם כלי מאוד יעיל (פר זמן) להפצצת עבודה על מלא דברים. נצל אותם היטב - ותקבל אימון "קומפקטי" שקל מאוד לנהל. זרוק מלא כאלה שהם חופפים? - לך תדע מה עובד, ומה פחות, ומה בעייתי לך, ומה לא בעייתי אלא פשוט "קורבן" של תרגיל אחר שהתחרה אתו על המשאבים, ומאיפה צריך להוסיף, וממה להוריד, ולמה בכלל אתה עושה כל אחד...

דוגמה (די "פופולרית") למקרה מסורבל שכזה, זה אנשים שבאים לפה עם יום אימון שכולל בנץ' בשלוש זוויות + מקבילים + בנץ' צר, וזה אפילו לא "נחשב" אצלם כ"תרגילי כתפיים", אז יש להם גם תרגילי כתפיים... ובסוף קבלנו סריה של תרגילים מורכבים שעובדים על אותם השרירים + בידודים לכל אחד מהשרירים האלה, וזה ממש ממש מזכיר את מה שקרה לך עם הידיים, שרשמת לעצמך מספר שרירותי של סטים.

על פי מה קובעים שעכשיו מספיק עם הבנץ', ועוברים לאינקליין? מה המשמעות של כל תרגיל פה, שהתרגילים הקודמים כבר לא השיגו? אם הם לא מצליחים להשיג... למה אתה עושה אותם? אם הם כן, אז למה לא לעשות מהם עוד? אם יש לך כל-כך הרבה סטים לאותו השריר - כמה מתוכם משמעותיים? מה זה אומר על שאר הסטים? שהם סתם?

הנה לך דוגמה יותר "מהונדסת":

-מתאמן שיודע לטרגט מאוד טוב את החזה שלו בבנץ': מתחיל את האימון בבנץ'. כמה? כמה שצריך!
לוחץ, לוחץ, לוחץ, לוחץ... עד שהוא מיצה.
מיצה את מה? את הראשון מבין השרירים שהבנץ' עובד עליהם! (במקרה שלו - החזה). מה זה מיצה? בוא נאמר שכבר אין לו מה לגעת בחזה יותר להיום... אז גם אין לו יותר מה להמשיך בבנץ'.

מה נשאר?
הכתף והיד האחורית.

אבל יצא שאימון כזה גם די חיסל לו את הכתף...
הוא נותן סט אחד של AMRAP לחיצות כתפיים בדאמבלים, והכתף כבר "צועקת הצילו".

חוץ מזה - יש לו הרמות ידיים לצדדים בסוף האימון, והוא מבצע את התרגיל הזה בצורה שמפעילה גם את הדלתואיד הקדמי, אז אם נשאר שם עוד "מיץ" - זה כבר "ייחלב" בכל מקרה.

נשארנו רק עם היד האחורית: נותנים לה תרגיל מאוד ממוקד (לא מקבילים! ולא בנץ' באחיזה צרה!) כמו פשיטה בחבל, עד שמיצינו את היד האחורית... והנה, סימנו וואחד V על שלושת השרירים שאנחנו מחפשים לאמן ביום Push.

אותו מתאמן ממשיך במתכונת הזו, ומגלה שהחזה שלו כל-כך "רגיש" לבנץ' - שהוא מרגיש שהוא מסיים את הבנץ', והכתף שלו דווקא נשארת עם המון "מיץ". אז מה הוא עושה? מחליף את הסטים האחרונים של הבנץ' באינקליין. הוא גם מרגיש שהיד האחורית שלו מסתגלת לתרגיל המבודד שהוא "תפר" לה, והוא התחזק בו מאוד, ועכשיו התרגיל נעשה במשקל כבד, וזה לא נוח לו - אז הוא מגוון לתרגיל יד אחורית חדש.

תן לתרגילים שלך משמעות בקונטקסט של האימון, ותנצל אותם באופן שבו תכננת לנצל אותם... גיוון - תמיד אפשר להשיג לאורך תקופות... ובסופו של דבר אתה תמצא שיש לך כמה תרגילים שעושים *עבורך* את העבודה מאוד טוב, ואתה פשוט מג'גלר ביניהם כשאתה נהיה יעיל מדי (ואז מה שאתה לא עושה "מתרענן").
תגובה מעולה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על המענה המפורט, מעריך מאוד!

-מתאמן שיודע לטרגט מאוד טוב את החזה שלו בבנץ': מתחיל את האימון בבנץ'. כמה? כמה שצריך
אני מבין את הרעיון הכללי של להתאמן עד שאתה סוחט כמעט הכל אבל איך אתה מנהל ועוקב אחרי זה? איזה משקל אתה שם? מה הטווח חזרות? מתי להוסיף משקל?
נותן סט אחד של AMRAP לחיצות כתפיים
נגיד בדוגמא הזו, לחיצת חזה מערבת בעיקר את הכתף הקדמית. שאר הכתף לא תהיה בפיגור אם אעשה רק סט אחד של לחיצת כתפיים, וגם הוא לא הכי איכותי כי אני גמור מהלחיצת חזה?

ואם ניקח את זה לשרירים אחרים,
גב - היית טוחן רק סטים של מתח וחתירה בדומה לחיצת חזה?
רגליים - רק סקוואט ודדליפט כבדים?
יד קדמית - כמה סטים קשים של כפיפות מרפקים וזהו?

אני מבין את הרעיון הכללי של להתאמן עד שאתה סוחט כמעט הכל אבל איך אתה מנהל ועוקב אחרי זה? איזה משקל אתה שם? מה הטווח חזרות? מתי להוסיף משקל?

ניהול התקדמות והתאוששות זה משהו שאנשים נוטים להעריך בחוסר, זה הא' ב' לכל תוכנית אימונים איכותית.
אני אוהב תמיד לעבוד עם RIR ולהגדיל לפיו את ההתקדמות / התאוששות.

נניח ורשמתי למתאמן שלי בנץ' פרס 3X8 RIR 1 והוא שבועיים כבר מדווח לי על כשל בחזרה ה7
או לחלופין מדווח לי על RIR 3 אני יודע שהמשקל שהוא שם על המוט לא תואם את המתודה ונורא קל לי לעשות התאמות.

נגיד בדוגמא הזו, לחיצת חזה מערבת בעיקר את הכתף הקדמית. שאר הכתף לא תהיה בפיגור אם אעשה רק סט אחד של לחיצת כתפיים, וגם הוא לא הכי איכותי כי אני גמור מהלחיצת חזה?

סט אחד של לחיצת כתפיים התרומה שלו תהיה קרובה ל0, הכל תלוי ברמה.
אם נכון לרמתך היום אתה צריך נפח שבועי (סטים שבועיים) שדורש בידוד אז אין סיבה שלא תעשה את זה.

גב - היית טוחן רק סטים של מתח וחתירה בדומה לחיצת חזה?
רגליים - רק סקוואט ודדליפט כבדים?
יד קדמית - כמה סטים קשים של כפיפות מרפקים וזהו?

הכי טוב שתוכל לעשות זה לבדוק כמה סטים שבועיים עשית עד עכשיו, לאן זה הביא אותך, ואיזו מניפולציה
אתה צריך לעשות כדי להעלות את הנפח בבלוק הבא או לחלופין לצאת להורדת עומסים זמנית.

אני אוהב תמיד לעבוד עם RIR ולהגדיל לפיו את ההתקדמות / התאוששות.

נניח ורשמתי למתאמן שלי בנץ' פרס 3X8 RIR 1 והוא שבועיים כבר מדווח לי על כשל בחזרה ה7
או לחלופין מדווח לי על RIR 3 אני יודע שהמשקל שהוא שם על המוט לא תואם את המתודה ונורא קל לי לעשות התאמות.
אתה לא חושב שזאת טעות לעבוד עם מתאמן מתחיל בRir? איך אתה יכול לסמוך עליו שהוא באמת מעריך טוב כמה נשאר לו?

אתה לא חושב שזאת טעות לעבוד עם מתאמן מתחיל בRir? איך אתה יכול לסמוך עליו שהוא באמת מעריך טוב כמה נשאר לו?

ממש לא, זה הכי נוח שיש.
הוא שולח לי סרטונים כל ביצוע במיוחד בחודש הראשון וככה אני מוודא שהוא בכיוון.
אף אחד לא יודע מה הכשל שלו, גם אני לא יודע מה שלי אבל אני די קרוב לשם אני מאמין.
חוץ מזה שאפשר פשוט להגיד לו להרים לכשל ולצלם ואז לקחת השערה יותר מדוייקת.

חוץ מזה שאני לא מאמן "מתאמנים מתחילים" אלא כאלו שיש להם רקע של לפחות חצי שנה בתחום.

אף אחד לא יודע מה הכשל שלו, גם אני לא יודע מה שלי אבל אני די קרוב לשם אני מאמין.
כן, אבל אתה ברמה קצת יותר גבוהה... מתאמן מתחיל לא באמת ידע להעריך טוב לדעתי, בניגוד למתאמן ברמה שלך עם ניסיון של שנים.
חוץ מזה שאני לא מאמן "מתאמנים מתחילים" אלא כאלו שיש להם רקע של לפחות חצי שנה בתחום
בסדר, בנוגע למתאמנים מתחילים פה בפורום שמתייעצים.
חוץ מזה שאפשר פשוט להגיד לו להרים לכשל ולצלם ואז לקחת השערה יותר מדוייקת
רעיון טוב.

כן, אבל אתה ברמה קצת יותר גבוהה... מתאמן מתחיל לא באמת ידע להעריך טוב לדעתי, בניגוד למתאמן ברמה שלך עם ניסיון של שנים.

המטרה להסביר לך שגם אחרי שנים אתה לא יודע איפה הכשל המדויק שלך.

בסדר, בנוגע למתאמנים מתחילים פה בפורום שמתייעצים.

ברגע שאותם מתאמנים יתנו מספיק פרטים עליהם יהיה אפשר להתאים תשובה לכל אחד.
לגבי מי שהתחיל להתאמן ממש לא ממזמן פיספוס בRIR לא ישפיע כנראה שבכלל עליו / על ההתקדמות שלו.
ברגע שיגיע לכשלים וידע איך זה מרגיש אפשר להתחיל לנסות לעבוד עם RIR / RPE.

• פותח/ת השרשור
הכי טוב שתוכל לעשות זה לבדוק כמה סטים שבועיים עשית עד עכשיו, לאן זה הביא אותך, ואיזו מניפולציה
אתה צריך לעשות כדי להעלות את הנפח בבלוק הבא או לחלופין לצאת להורדת עומסים זמנית.
זה מה שאני מתכוון לעשות, להתחיל להריץ את התכנית ולבצע התאמות במהלך הדרך.
המטרה להסביר לך שגם אחרי שנים אתה לא יודע איפה הכשל המדויק
בדיוק, כפי שאמרתי מקודם אני עובד עד שאני לא מצליח לעשות עוד חזרה בטכניקה טובה. אני בוחר משקל כך שזה אמור לקרות איפשהו בטווח חזרות שהגדרתי. אם פספסתי ועשיתי פחות מדי אני אוריד משקל, אם השלמתי הכל בלי בעיה אני אוסיף משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית