הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקורת על תכנית שבניתי לעצמי

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
היי חברים, הרבה זמן שלא התייעצתי כאן 😃
סיימתי לא מזמן ליווי אונליין ארוך ואני רוצה להמשיך באופן עצמאי. מצרף כאן תכנית AB שבניתי לעצמי, אודה לחוו"ד

a1: Back + Shoulders + Biceps
Yates Rows 3X15-20
Barbell Shoulder Press 3X8-10
Neutral Grip Pullups 3X8-10
Cable Lateral Raises 3X12-15
Lats Pulldowns With Rope 3X15-20
Face Pulls 3X15-20
Shrugs 3X15-20
Cable Curls 3X10-15
Preacher Curls Machine 3X10-15
Preacher Hammer Curls 2X10-15

b1: Legs + Chest + Triceps
Hamstring Curls 3X10-12
Low Bar Squat 3X6-8
RDL 3X8-10
Seated Calves Raises 3X15-20
Barbell Bench Press 3X6-8
Chest Fly 3X15-20
Rope Pushdowns 3X10-12
Overhead Rope Extensions 3X10-12

a2: Back + Shoulders + Biceps
Machine Rows 3X10-12
Arlond Press 3X10-12
Assisted Neutral Grip Pullups 3X10-15
Dumbell Lateral Raises 3X12-15
Chest Supported Rows 3X10-22
Rear Delts Fly 3X10-15
Farmers Walks 3X60seconds
Spider Curls 3X10-15
Incline Curls 3X10-15
Preacher Hammer Curls 2X10-15

b2: Legs + Chest + Triceps
Hamstring Curls 3X10-12
Bulgarian Squat 3X10-12
Leg Press 3X15-20
Standing Calves Raises 3X15-20
Dumbell Incline Bench Press 3X10-12
Dips 3X10-12
Rope Pushdowns 3X10-12
Overhead Rope Extensions 3X10-12

2-2.5 שעות אירובי קליל בשבוע (הליכה בשיפוע/אופניים)

1) בן 22.5, 1.80, מזגזג בין 85 ל86 קילו בשלושה חודשים האחרונים. אני מודע לכך שאני שמן אבל חייב להודות שאורח החיים שלי כרגע ממש טוב באחוז שומן הזה. רמות רעב נסבלות, אימונים טובים, שינה מעולה, משתחרר טיפה בסופ"שים. לא מרגיש צורך לשנות משהו כרגע.
2) איך אני מתכוון להתקדם בתכנית? התקדמות כפולה, בכל פעם שאגיע לטווח העליון של החזרות או קרוב אליו אעלה במשקל ואמשיך להתקדם לעבר הגבול העליון.
3) משקלי עבודה - סקוואט 110X8, 112.5X6, דדליפט רומנטי 100X15, לחיצת חזה 3X6X75. כן, אני חלש אבל כוח לא מעניין אותי במיוחד.
4) למה דווקא הפיצול הזה? אני לא אוהב לאמן חזה עם כתפיים, אני ממש מרגיש איך הביצועים בכתפיים יורדים אחרי חזה. ואני גם לא אוהב לאמן גב עם רגליים כי אלו שני שרירים גדולים מאוד ויוצא אימון נורא ארוך שאני פשוט לא מספיק מבחינת זמן.
5) למה 2 וריאציות? סתם כי יש הרבה תרגילים שאני ממש אוהב לעשות ובגדול אלו אותם אימונים עם דפוסי תנועה דומים כמו סקוואט-סקוואט בולגרי, לחיצת כתפיים עם מוט-ארלונד פרס, וריאציות שונות של חתירה, כפיפות מרפקים וכו'
6) נפח פסיכי? כשאני מסתכל על רשימת התרגילים זה באמת נראה נפח מטורף, אבל אף שריר לא עובר את ה20 סטים בשבוע וגם ממש השתדלתי לגעת בשרירים שפחות מקבלים יחס כמו תאומים, כתף אחורית וטרפזים.
7) מה סדר עדיפויות שלי? מקום ראשון חזה וידיים, מקום שני גב וכתפיים, מקום שלישי - רגליים.
8) למה כפיפות ברכיים לפני סקוואט? משהו שלקחתי מ Jhon Medows. אחלה חימום לסקוואט ונותן דגש להאמסטרינג שבדרך כלל נמצא בפיגור.
9) מה הקטע עם 5 וריאציות של כפיפות מרפקים?! כפי שאמרתי ידיים (ויד קדמית בפרט) זה בעדיפות ראשונה שלי כרגע, אלה תרגילים שאני אוהב לעשות ומבחינתי כולם פשוט כפיפות מרפקים. גם על סמך תכנית האימונים שעשיתי עד עכשיו הבחנתי שהידיים שלי צריכות הרבה נפח בשביל לגדול ושאני מתאושש מהר בידיים.

מצטער על החפירה והפוזינג הגרוע.

תודה רבה לכל העוזרים והמשך שבוע טוב!

קבצים מצורפים

• IMG_20220110_200644.jpg
    IMG_20220110_200644.jpg
    KB 169.5 · צפיות: 126
  • IMG_20220110_192545.jpg
    IMG_20220110_192545.jpg
    KB 107.7 · צפיות: 129
  • IMG_20220110_192631.jpg
    IMG_20220110_192631.jpg
    KB 107.6 · צפיות: 130
  • IMG_20220110_200711.jpg
    IMG_20220110_200711.jpg
    KB 111.9 · צפיות: 126
  • IMG_20220110_200728.jpg
    IMG_20220110_200728.jpg
    KB 147.3 · צפיות: 112
נערך לאחרונה:
ממש לא, זה הכי נוח שיש.
הוא שולח לי סרטונים כל ביצוע במיוחד בחודש הראשון וככה אני מוודא שהוא בכיוון.
אף אחד לא יודע מה הכשל שלו, גם אני לא יודע מה שלי אבל אני די קרוב לשם אני מאמין.
חוץ מזה שאפשר פשוט להגיד לו להרים לכשל ולצלם ואז לקחת השערה יותר מדוייקת.

חוץ מזה שאני לא מאמן "מתאמנים מתחילים" אלא כאלו שיש להם רקע של לפחות חצי שנה בתחום.
נראלי שכיף למתאמנים שלך,זכו במאמן אשששש.
בתור מאמן איך אתה מתעדכן כל פעם במידע חדש?
יוטיוב וכדומה?

נראלי שכיף למתאמנים שלך,זכו במאמן אשששש.
בתור מאמן איך אתה מתעדכן כל פעם במידע חדש?
יוטיוב וכדומה?

עוקב אחרי אנשים עם ידע בתחום ומסנן מידע רלוונטי.
בד"כ זה מסתכם באנשי מקצוע כמו-
מייק ישראטל / בראד שונפלד / ישראל היילפרין / ג'ף ניפארד / טל בן משה / אשד לין או המאמן שלי (אור דן)
בנוסף עוקב אחרי מאמרים בEVB / LBS.

תודה רבה על המענה המפורט, מעריך מאוד!

אני מבין את הרעיון הכללי של להתאמן עד שאתה סוחט כמעט הכל אבל איך אתה מנהל ועוקב אחרי זה? איזה משקל אתה שם? מה הטווח חזרות? מתי להוסיף משקל?

נגיד בדוגמא הזו, לחיצת חזה מערבת בעיקר את הכתף הקדמית. שאר הכתף לא תהיה בפיגור אם אעשה רק סט אחד של לחיצת כתפיים, וגם הוא לא הכי איכותי כי אני גמור מהלחיצת חזה?

ואם ניקח את זה לשרירים אחרים,
גב - היית טוחן רק סטים של מתח וחתירה בדומה לחיצת חזה?
רגליים - רק סקוואט ודדליפט כבדים?
יד קדמית - כמה סטים קשים של כפיפות מרפקים וזהו?
הי, לא באמת התכוונתי שאתה חייב "לסחוט כמעט הכל".

הרעיון הכללי היה: שאם לאימונים שלך יהיה מבנה עם הגיון פנימי (מה כל דבר שאתה מבצע בא לעשות) במקום באלגן של הרבה תרגילים "חופפים" - אז יהיה לך הרבה יותר נוח לעקוב, ולבצע שינויים באופן אינטליגנטי.

-----

באשר לשאלה שלך: איך *מתכננים* (כמה עושים? איך מתקדמים? מה עושים כשמשהו נתקע?) - פה קבור הכלב. זה מה שעושה את ההבדל בין שיש לו יותר מושג איך לאמן למי שיש לו פחות מושג איך לאמן. לצערי, אלו דברים שלומדים מספרי אימון, ו נסיון, וכל מתאמן הוא מקרה אינדיבידואלי בפני עצמו.

אבל יהיה לך הרבה יותר נוח ללמוד מה נחשב "מספיק עבודה" בשביל שתתקדם, ומה נחשב "יותר מדי" וגורם לשחיקה "להשיג את ההתאוששות" שלך - אם רשימת התרגילים שאתה משתמש בהם ככלי תהיה הגיונית ומצומצמת, ולא באלגן.

-----

לגבי הדוגמה עם הכתף:

אתה לא עושה סט אחד בלבד לכתף - כי בנץ' עובד על הכתף.

פשוט בדוגמה הזו, המתאמן סיים את הבנץ' כשהוא סיים לעבוד על החזה שלו. את מה שנשאר מהכתף - הוא משלים מסט אחד של לחיצות כתפיים "עד הסוף, ואולי קצת מעבר לו", ואז גם בכתף כבר אין צורך לגעת.

אפשר גם להמציא דוגמה הפוכה:
מתאמן שדווקא הבנץ' "גומר לו על הכתף" לפני שהוא סיים לעבוד על החזה.
במקרה כזה - המתאמן לא יוסיף לחיצת כתפיים בכלל, אבל אחרי הסטים של הבנץ' (או לפני, או אפילו ביניהם...) - הוא יוסיף תרגיל כמו פרפר.

או אולי (למשל, אם הוא מתאמן 5 ימים בשבוע) - יתסף נפח לחזה באמצעות תרגיל כמו פרפר יום נוסף בשבוע (זה אפילו לא חייב להיות יום לחיצות).

-----

לגבי שאר חלקי הגוף: אותו עקרון.

-קח תרגיל "גדול" (הוא התרגיל ה"מרכזי" שלך), "תפציץ" באמצעותו "שטח נרחב"... ואז תעבור עם תרגילים "ספציפיים" יוחר, ותשלים "כירורגית" את מה שצריך.

לדוגמה: אתה יכול לבחור חתירה רצינית כתרגיל ה"גדול", להשקיע בה מאוד, ואז "לעבור" אחרי זה עם פולאובר ופולי עליון.

או: להשתמש בפולי עליון כתרגיל המרכזי, ואז "לעבור" עם חתירה במשקולות יד, ופרפר הפוך או פייס פולס.

ואיפשהו באימון - "לסיים" יד קדמית עם איזה תרגיל מבודד לבחירתך. (יכול להיות שאחרי אימון משיכות טוב... עשית שני סטים ליד, ו"די, נחנקנו"... יכול להיות שלך יזרום 4... בסופו של דבר - האימונים שלך יתפתחו אתך).

גם ברגלים: אפשר לבחור סטיףלג דדליפט כרגיל מרכזי, ולהוסיף לחיצות רגלים, פשיטות ברכיים וכפיפות ברכיים, ואפשר לבחור סקוואט כתרגיל מרכזי, ואחריו עבודה בכסא רומי, אל תוך פשיטות ברכיים וכפיפות ברכיים.

• פותח/ת השרשור
הי, לא באמת התכוונתי שאתה חייב "לסחוט כמעט הכל".

הרעיון הכללי היה: שאם לאימונים שלך יהיה מבנה עם הגיון פנימי (מה כל דבר שאתה מבצע בא לעשות) במקום באלגן של הרבה תרגילים "חופפים" - אז יהיה לך הרבה יותר נוח לעקוב, ולבצע שינויים באופן אינטליגנטי.

-----

באשר לשאלה שלך: איך *מתכננים* (כמה עושים? איך מתקדמים? מה עושים כשמשהו נתקע?) - פה קבור הכלב. זה מה שעושה את ההבדל בין שיש לו יותר מושג איך לאמן למי שיש לו פחות מושג איך לאמן. לצערי, אלו דברים שלומדים מספרי אימון, ו נסיון, וכל מתאמן הוא מקרה אינדיבידואלי בפני עצמו.

אבל יהיה לך הרבה יותר נוח ללמוד מה נחשב "מספיק עבודה" בשביל שתתקדם, ומה נחשב "יותר מדי" וגורם לשחיקה "להשיג את ההתאוששות" שלך - אם רשימת התרגילים שאתה משתמש בהם ככלי תהיה הגיונית ומצומצמת, ולא באלגן.

-----

לגבי הדוגמה עם הכתף:

אתה לא עושה סט אחד בלבד לכתף - כי בנץ' עובד על הכתף.

פשוט בדוגמה הזו, המתאמן סיים את הבנץ' כשהוא סיים לעבוד על החזה שלו. את מה שנשאר מהכתף - הוא משלים מסט אחד של לחיצות כתפיים "עד הסוף, ואולי קצת מעבר לו", ואז גם בכתף כבר אין צורך לגעת.

אפשר גם להמציא דוגמה הפוכה:
מתאמן שדווקא הבנץ' "גומר לו על הכתף" לפני שהוא סיים לעבוד על החזה.
במקרה כזה - המתאמן לא יוסיף לחיצת כתפיים בכלל, אבל אחרי הסטים של הבנץ' (או לפני, או אפילו ביניהם...) - הוא יוסיף תרגיל כמו פרפר.

או אולי (למשל, אם הוא מתאמן 5 ימים בשבוע) - יתסף נפח לחזה באמצעות תרגיל כמו פרפר יום נוסף בשבוע (זה אפילו לא חייב להיות יום לחיצות).

-----

לגבי שאר חלקי הגוף: אותו עקרון.

-קח תרגיל "גדול" (הוא התרגיל ה"מרכזי" שלך), "תפציץ" באמצעותו "שטח נרחב"... ואז תעבור עם תרגילים "ספציפיים" יוחר, ותשלים "כירורגית" את מה שצריך.

לדוגמה: אתה יכול לבחור חתירה רצינית כתרגיל ה"גדול", להשקיע בה מאוד, ואז "לעבור" אחרי זה עם פולאובר ופולי עליון.

או: להשתמש בפולי עליון כתרגיל המרכזי, ואז "לעבור" עם חתירה במשקולות יד, ופרפר הפוך או פייס פולס.

ואיפשהו באימון - "לסיים" יד קדמית עם איזה תרגיל מבודד לבחירתך. (יכול להיות שאחרי אימון משיכות טוב... עשית שני סטים ליד, ו"די, נחנקנו"... יכול להיות שלך יזרום 4... בסופו של דבר - האימונים שלך יתפתחו אתך).

גם ברגלים: אפשר לבחור סטיףלג דדליפט כרגיל מרכזי, ולהוסיף לחיצות רגלים, פשיטות ברכיים וכפיפות ברכיים, ואפשר לבחור סקוואט כתרגיל מרכזי, ואחריו עבודה בכסא רומי, אל תוך פשיטות ברכיים וכפיפות ברכיים.
תודה על עוד תשובה מפורטת, הבנתי אותך הרבה יותר לעומק עכשיו.
אחרי השיחה איתך ועם אור, ואחרי שהרצתי שבוע את התכנית הגיוון ירד לחלוטין וגם הורדתי מהנפח. הבנתי בעצמי שהרבה מהנפח הוא ג'אנק ווליום ושהגיוון מונע ממני להתקדם בתרגילים המרכזיים שאני רוצה להתקדם בהם.
תודה שוב!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית