הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחילת חיטוב

• פותח/ת השרשור Almog
  • פורסם בתאריך

Almog

משתמש מתחיל
36
4
נק' מוניטין:
4
36
4
היי ,
חזרתי להתאמן אחרי תקופה ארוכה שבה היתי חולה קורונה ועברו עלי כמה חודשים לא הכי קלים

התחלתי חיטוב כמובן עם תפריט מסודר לפני שבוע וחצי שבו אני מודד כל דבר על הגרם כמו שאומרים ומבצע אירובי 4 פעמים בשבוע בערך 40 דק

סתם כדי שתבינו
שוקל 89
התפריט כ1600 קלוריות ,200 חלבון 120 פחמימה ובשאר שומן איכותי

אבל המשקל נתקע
האם יש סיכוי שהירידה נבלמת עקב שריר שחוזר?
כי על הנייר אני אוכל מדויק ומבצע את האירובי

היי ,
חזרתי להתאמן אחרי תקופה ארוכה שבה היתי חולה קורונה ועברו עלי כמה חודשים לא הכי קלים

התחלתי חיטוב כמובן עם תפריט מסודר לפני שבוע וחצי שבו אני מודד כל דבר על הגרם כמו שאומרים ומבצע אירובי 4 פעמים בשבוע בערך 40 דק

אבל המשקל נתקע

מעקב היקפים יתן לך תשובות מדויקות לכל התהיות שלך.

נ.ב,
אירובי זה לא חובה, אירובי זה 😵

• פותח/ת השרשור

נ.ב,
ברור,
אירובי שנאת חיי אבל אני משריש לעצמי את האירובי מתחילת החיטוב

באופן תיאורטי מלבד בדיקת היקפים
המצב שציינתי הגיוני?
שאני לא יורד במשקל אולי כי שריר חוזר אלי?

אירובי שנאת חיי אבל אני משריש לעצמי את האירובי מתחילת החיטוב
אל תשריש לעצמך דברים שאתה שונא, אין סיכוי שזה יחזיק לאורך זמן.

באופן תיאורטי מלבד בדיקת היקפים
המצב שציינתי הגיוני?
שאני לא יורד במשקל אולי כי שריר חוזר אלי?

יש מצב, בדיוק אני כותב פוסט מעניין על רי-קומפוזיציה, בהחלט חזרה מהפסקה ארוכה זה אחד המצבים
בהם יכולה לקרות רי-קומפוזיציה (עלייה במסת שריר תוך ירידה במסת השומן ושמירה על המ.ג).

נ.ב,
1,600 קל' זה נמוך מידי בוודאות בשבילך, בטח אם אתה עושה גם אירובי.
ארוסתי עושה חיטוב על יותר קל' ממך והיא שוקלת 52 ק"ג.

כדאי לבדוק אם אתה לא מפקשש בחישוב הקלורי.

• פותח/ת השרשור
אל תשריש לעצמך דברים שאתה שונא, אין סיכוי שזה יחזיק לאורך זמן.

יש מצב, בדיוק אני כותב פוסט מעניין על רי-קומפוזיציה, בהחלט חזרה מהפסקה ארוכה זה אחד המצבים
בהם יכולה לקרות רי-קומפוזיציה (עלייה במסת שריר תוך ירידה במסת השומן ושמירה על המ.ג).

נ.ב,
1,600 קל' זה נמוך מידי בוודאות בשבילך, בטח אם אתה עושה גם אירובי.
ארוסתי עושה חיטוב על יותר קל' ממך והיא שוקלת 52 ק"ג.

כדאי לבדוק אם אתה לא מפקשש בחישוב הקלורי.
תודה רבה
מחכה למאמר נשמע מאד מעניין
והחישוב הקלורי שלי מדויק על הקלוריה
מלבד החזה עוף כל הדברים הם סגורים ככה שהחישוב הוא מאד מאד פשוט

תודה רבה
מחכה למאמר נשמע מאד מעניין
והחישוב הקלורי שלי מדויק על הקלוריה
מלבד החזה עוף כל הדברים הם סגורים ככה שהחישוב הוא מאד מאד פשוט

אז ככל הנראה מדובר ברי-קומפוזיציה, בכל מקרה הייתי מעלה קלוריות. (אולי אפילו רוורס-דיאט קל)
אם תמשיך ככה תוך זמן קצר כנראה שהגוף יעבור אדפטציה מטבולית ותצטרך לעשות חושבים מחדש.

• פותח/ת השרשור
אז ככל הנראה מדובר ברי-קומפוזיציה, בכל מקרה הייתי מעלה קלוריות. (אולי אפילו רוורס-דיאט קל)
אם תמשיך ככה תוך זמן קצר כנראה שהגוף יעבור אדפטציה מטבולית ותצטרך לעשות חושבים מחדש.
תודה על התגובות עזרת מאד

אני זוכר שראיתי שהאדפטציה המטבולית היא זניחה ומה שבאמת ישנה הוא השינוי בNEAT בסופו של יום, אני טועה?
אם אני לצורך העניין צריך לאכול רק 1,800 כדי לראות ירידה יפה ואני צורך 1,200 (סתם לקטע), תתרחש אדפטציה מטבולית בצורה שבאמת משנה משהו מעבר לכמה קלוריות בודדות?

אני זוכר שראיתי שהאדפטציה המטבולית היא זניחה ומה שבאמת ישנה הוא השינוי בNEAT בסופו של יום, אני טועה?
אם אני לצורך העניין צריך לאכול רק 1,800 כדי לראות ירידה יפה ואני צורך 1,200 (סתם לקטע), תתרחש אדפטציה מטבולית בצורה שבאמת משנה משהו מעבר לכמה קלוריות בודדות?

גם NEAT הוא סוג של אדפטציה פשוט אחת מוסברת.
האדפטציה בחיטוב נעה בין 10% - 35% ממ.ג לפי המחקרים.

אדפטציות בזמן דיאטה – צוות EVB

גם NEAT הוא סוג של אדפטציה פשוט אחת מוסברת.
האדפטציה בחיטוב נעה בין 10% - 35% ממ.ג לפי המחקרים.

אדפטציות בזמן דיאטה – צוות EVB
כמובן, אני מדבר אבל על משהו שקורה שאין לי אפשרות לשלוט עליו בדרך חיצונית. למשל על NEAT, אם אני אלבש שעון שמודד את הפעילות שלי, אני אוכל לשים לב למגמת ירידה בפעילות, ולנסות להיות פעיל יותר. לעומת זאת (אין לי מושג איך זה עובד אז סלח לי על הבורות של ההסבר), אם זה משהו פיזי שקורה לצורך העניין שהגוף איכשהו פחות מנצל את הקלוריות או משהו בסגנון, אז זה כבר עולם אחר

כמובן, אני מדבר אבל על משהו שקורה שאין לי אפשרות לשלוט עליו בדרך חיצונית. למשל על NEAT, אם אני אלבש שעון שמודד את הפעילות שלי, אני אוכל לשים לב למגמת ירידה בפעילות, ולנסות להיות פעיל יותר. לעומת זאת (אין לי מושג איך זה עובד אז סלח לי על הבורות של ההסבר), אם זה משהו פיזי שקורה לצורך העניין שהגוף איכשהו פחות מנצל את הקלוריות או משהו בסגנון, אז זה כבר עולם אחר

תקרא את המאמר ששלחתי,
הוא די ממפה את השאלות שלך.
יש גם פן פיזיולוגי ללא ספק אבל עם השפעה נמוכה יחסית.

נערך לאחרונה:

נ.ב,
רצוי אירובי מקל מאוד
היי ,

סתם כדי שתבינו
שוקל 89
התפריט כ1600 קלוריות ,200 חלבון 120 פחמימה ובשאר שומן איכותי

אבל המשקל נתקע
תחכה עם זה,תמשיך ככה עוד שבוע תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית