הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

יש כאן אנשים שמתאמנים בלי חגורה?

• פותח/ת השרשור
לדעתי כרגע הטכניקה שלך זוועה, גב עליון לא מעניין אותי שהוא מתעגל אבל גב תחתון? בכלל לא. גב עליון מתעגל מבחינתי זה עדיין טכניקה טובה יחסית.

לא הייתי מובן, שוב, כל הגב שלך עגול.
זה זוועה.
יש לי עקמת גם, מה הקשר?
במצב שלך אני אישית, הייתי מוריד משקל, מתקדם משם וברגע שקשה לך - תוסיף חגורה שתוכל להתקדם יותר בחזרות גבוהות עד שכבר יהיה לך קשה ומן הסתם תצליח בין 1-3 חזרות
אתה שוב אומר, שאין לך בעיה עם גב עליון עגול, כל עוד גב תחתון נשאר ישר.
אבל איך בדיוק גב תחתון יכול להשאר ישר כשגב עליון מתעגל?
הגוף לא יודע כמה אתה מרים
בשביל שריר צריך גירוי אם תקבל אותו גירוי מ120 ומ100 תגדל אותו דבר בערך אבל הזמן שבזבז על לגרום ל120 להרגיש כמו 100 זה זמן שיכולת להמשיך לגרום לגירוי לשריר ולגדול
זה לא הרבה זמן, במיוחד כשמחשיבים את העניין והוא שהרגליים אמורות לגדול עד 120 קילו סקוואט.

ואז יהיה קל לעשות 80 קילו+ סקוואט של בילדר, מה שיתן גם אז כנראה יותר אפקט מלעשות אותם חזרות בדיוק עם 50 קילו.

זה רק נראה לי שווה, זה הכול.
אתה מקבל גם קצת כוח, בנוסף למסת שריר שתגיע ככה או ככה.

אתה שוב אומר, שאין לך בעיה עם גב עליון עגול, כל עוד גב תחתון נשאר ישר.
אבל איך בדיוק גב תחתון יכול להשאר ישר כשגב עליון מתעגל?
לא מוצא סרטון או תמונה שמראה את זה ככ
פשוט כמו אצל @Whale רק הגב עליון שלו מתעגל..
אצלך זה אחרת, סרטון אחד ראיתי שכל הגב מתעגל

זה לא הרבה זמן, במיוחד כשמחשיבים את העניין והוא שהרגליים אמורות לגדול עד 120 קילו סקוואט.
יש לי צ'יקן לגס ואני מרים הרבה יותר מ120 כוח ממש לא גורם ליותר מידי מסת שריר
ואז יהיה קל לעשות 80 קילו+ סקוואט של בילדר, מה שיתן גם אז כנראה יותר אפקט מלעשות אותם חזרות בדיוק עם 50 קילו.
שוב פעם אני לא מבין למה אתה מתשקה (אולי סתם קשה לך לקבל את המציאות)
הגוף לא באמת יודע כמה משקל אתה מרים אלא כמה עומס מופעל.
הגוף לא יודע כמה הוא מרים סך הכל גרמת לזה שלאותו בן אדם 120 ירגיש כמו 100 מבחינת גירוי השפעה זניחה אם בכלל על תוצאות מהיפרטרופיה והזמן שהשכחת בכוח זה זמן שבזבזת את בסך הכל תצא מופסד (מבחינת היפרטרופיה)
זה רק נראה לי שווה, זה הכול.
אתה מקבל גם קצת כוח, בנוסף למסת שריר שתגיע ככה או ככה.
מסת השריר שתבל זניחה
לעשות תוכנית כוח במחשבה שזה יתרום לבנית שריר זו בורות

• פותח/ת השרשור
הגב תחתון אצלך בדדליפט לא מתעגל?
באמת לא זכרתי מאיפה הפסקה שאומרת שהבעייתיות היא שהגב מתעגל לאורך ההרמה.

@elchonon
בקישור שאור שלח, בפסקה האחרונה, כתוב כך:
"אני רוצה להבהיר לכם דבר אחד מאוד חשוב: זה חל רק אם אתם שומרים על אותה עקמומיות של עמוד השדרה לאורך כל ההרמה!
הפחתת העומס שציינתי קודם נעלמת לחלוטין כאשר העקמומיות משתנה תוך כדי המשיכה.
גב עגול יכול להיות בסדר, ולעבוד לאנשים רבים, אבל לנסות לשנות באופן דינאמי מכפיפה בעמוד השדרה לפשיטה בעמוד השדרה – תחת עומס, יכול להיות מסוכן."

עכשיו, אתה לא רוצה שאתחיל את התנועה עם מוט עגול, כי אתה לא רוצה שאאמץ את זה, ויש מה לשפר(שאולי זה כשלעצמו מעט נוגד את רעיון המאמר שהבחור ציטט),
אבל אתה גם לא מפחד כמו אותו בחור.

יש לך רעיון מדוע הוא כה מפחד מהתעגלות תוך כדי ההרמה,
ואם יש, מדוע אתה לא מפחד/פחות מפחד?

לא מתעגל נקודה

נוקשה בלי קשר לדד או לא
עכשיו אתה צריך לשלוח סרטון שלך עושה דדליפט, וכולנו נגיב כמה שהטכניקה מסוכנת ולא נכונה

להלן נסיון שלי לעגל כמה שיותר את הגב שלי, לא רק גב עליון

אין פה טכניקה של מתקדמים וכל השלשולים האלו

פשוט retard שהתרגל לדד עם גב עגול וזה מה שיצא.

לא מתעגל נקודה

נוקשה בלי קשר לדד או לא

להלן נסיון שלי לעגל כמה שיותר את הגב שלי, לא רק גב עליון

אין פה טכניקה של מתקדמים וכל השלשולים האלו

פשוט retard שהתרגל לדד עם גב עגול וזה מה שיצא.

retard עם כוח
מה זה פה

עוד לא הספקתי לקרוא את כל המאמר והתגובות שאחרכך ואמשיך כי זה מאוד מעניין, אבל ממה שהבנתי לדעתו (אושר והמצוטט) אסור לתת לגב להתעגל תוך כדי ההרמה כי זה מעיד על חוסר כיווץ בשרירים, בניגוד לעיגול עוד מהסט אפ שאפשר לשמור על שריר לא קצר אבל מכווץ.
ויכול להיות שאלחנן יחדש לי אחרת, אבל מתגובות של אלחנן כלפי הדדליפט של ינאי עד כמה שאני מבין ההתנגדות שלו היא כי זאת דרך פחות יעילה, לא יותר מסוכנת. קשה פשוט לנעול את התחת כשאתה עם גב תחתון עגול.
אבל אני מחכה לתגובה של אלחנן גם כי זה באמת נושא מעניין מאוד.

לדעתי כרגע הטכניקה שלך זוועה, גב עליון לא מעניין אותי שהוא מתעגל אבל גב תחתון? בכלל לא. גב עליון מתעגל מבחינתי זה עדיין טכניקה טובה יחסית
בדרך כלל עם חלק מה עגול, כל הגב עגול.
תעמוד מול מראה ותנסה לעגל רק חלק מהגב, זה לא הולך.
לא מוצא סרטון או תמונה שמראה את זה ככ
פשוט כמו אצל @Whale רק הגב עליון שלו מתעגל..
אצלך זה אחרת, סרטון אחד ראיתי שכל הגב מתעגל
אתה טועה, כל הגב שלו עגול, מלמטה למעלה.

באמת לא זכרתי מאיפה הפסקה שאומרת שהבעייתיות היא שהגב מתעגל לאורך ההרמה.

@elchonon
בקישור שאור שלח, בפסקה האחרונה, כתוב כך:
"אני רוצה להבהיר לכם דבר אחד מאוד חשוב: זה חל רק אם אתם שומרים על אותה עקמומיות של עמוד השדרה לאורך כל ההרמה!
גב עגול יכול להיות בסדר, ולעבוד לאנשים רבים, אבל לנסות לשנות באופן דינאמי מכפיפה בעמוד השדרה לפשיטה בעמוד השדרה – תחת עומס, יכול להיות מסוכן."

עכשיו, אתה לא רוצה שאתחיל את התנועה עם מוט עגול, כי אתה לא רוצה שאאמץ את זה, ויש מה לשפר(שאולי זה כשלעצמו מעט נוגד את רעיון המאמר שהבחור ציטט),
אבל אתה גם לא מפחד כמו אותו בחור.

כתבתי על טכניקה גרועה והסכנות שלה כאן מה זה טכניקה נכונה? - פשוט פאוורליפטינג

לדעתי, גב עגול בדדליפט הוא לא אופטימלי, זה מקשה על הנעילה, וקל למצוא את עצמך מושך רבע טון מהרצפה ולא מצליח לנעול אותו, לפחות לא לפי חוקי התחרות.
וזה הסיבה להימנע ממנה, לא בגלל סכנות פציעה שעוד לא ראיתי הוכחות לקיומם.

בוריס שייקו בספרו כותב שלסומו דדליפט הוא חושב שגב עגול הוא אופטימלי. אני חושב שבקלאסי כולנו מסכימים שהוא לא אופטימלי, אבל מזיק?

תומס לילי אומר, אין לנו מספיק מידע לומר איזה טכניקה תזיק, רק מה לא אופטימלי למקסימום כוח.

יש דברים בדדליפט שלא אופטימליים לכולם ללא יוצא מן הכלל, כמו מיקום המוט לפני המשיכה, אבל יש דברים כמו גב עגול שישתנה קצת בין אנשים בהתאם לגובה, משקל ומבנה גוף. ויתרה מכך, נקודות חולשה וחוזקה.

בגלל שאין נזק לדעתי למשוך עם גב עגול, אני מאפשר למתאמנים לגשת לתחרות עם ההרמה החזקה שלהם, גם אם זה גב עגול.
אני בודק RM1 גם עם גב עגול.

מכיוון שזה לא אופטימלי, אני מקווה לתקן את זה, אבל תלוי כמה עגול, אם הגב קצת עגול, זה יכול להיות אופטימלי, ואסביר.

גב ישר כמו פלס, אנחנו נראה קושי בניתוק, וקלילות בנעילה. בגב עגול הניתוק תזרום, הנעילה תיתקע. אפשר אם כן לשער שגב מעט עגול תהיה האידיאל שלנו. לכן יש ספקטרום של עגול וישר, והקיצון כנראה לא אידאלי, אבל מהו הקיצון משתנה בין מתאמנים.

הטענה נגד השיטה והדעה שלי זה, שלא כדאי לתרגל טכניקה לא אידאלית כדי שלא נתרגל אלית. הטענה נכונה, הבעיה שהיא יוצאת מנקודת הנחה שאני יודע מהי הטכניקה האידיאלית למתאמן, ואת זה אני רק אדע אם המתאמן עם הגב העגול יתחיל להיתקע בנעילה, אם זה לא קורה, אולי זה אידאלי עבורו.

לכן אני רואה סיבה לתת למתאמן להגיע למשקלים כבדים עם מה שנקרא טכניקה "רעה". ובמקום ללמד אותו איך להרים נכון, אני מנסה ללמוד ממנו כיצד הוא צריך להרים נכון.

תמיד בטוח יותר להגיד למשוך עם גב ישר, כי אז תיתקע בניתוק, ואם המשקל כבד מידי, תוריד משקל.
מה שאין כן בגב עגול, שאתה נתקע בנעילה, מתאמנים רבים ימשיכו להילחם על המשקל במקום לשפר טכניקה.

אתם יכולים לקרוא מה שאסף בושי כתב על העניין, מושך דדליפט מהמרשימים בארץ ופיזיותרפיסט Facebook

כתבתי על טכניקה גרועה והסכנות שלה כאן מה זה טכניקה נכונה? - פשוט פאוורליפטינג

לדעתי, גב עגול בדדליפט הוא לא אופטימלי, זה מקשה על הנעילה, וקל למצוא את עצמך מושך רבע טון מהרצפה ולא מצליח לנעול אותו, לפחות לא לפי חוקי התחרות.
וזה הסיבה להימנע ממנה, לא בגלל סכנות פציעה שעוד לא ראיתי הוכחות לקיומם.

בוריס שייקו בספרו כותב שלסומו דדליפט הוא חושב שגב עגול הוא אופטימלי. אני חושב שבקלאסי כולנו מסכימים שהוא לא אופטימלי, אבל מזיק?

תומס לילי אומר, אין לנו מספיק מידע לומר איזה טכניקה תזיק, רק מה לא אופטימלי למקסימום כוח.

יש דברים בדדליפט שלא אופטימליים לכולם ללא יוצא מן הכלל, כמו מיקום המוט לפני המשיכה, אבל יש דברים כמו גב עגול שישתנה קצת בין אנשים בהתאם לגובה, משקל ומבנה גוף. ויתרה מכך, נקודות חולשה וחוזקה.

בגלל שאין נזק לדעתי למשוך עם גב עגול, אני מאפשר למתאמנים לגשת לתחרות עם ההרמה החזקה שלהם, גם אם זה גב עגול.
אני בודק RM1 גם עם גב עגול.

מכיוון שזה לא אופטימלי, אני מקווה לתקן את זה, אבל תלוי כמה עגול, אם הגב קצת עגול, זה יכול להיות אופטימלי, ואסביר.

גב ישר כמו פלס, אנחנו נראה קושי בניתוק, וקלילות בנעילה. בגב עגול הניתוק תזרום, הנעילה תיתקע. אפשר אם כן לשער שגב מעט עגול תהיה האידיאל שלנו. לכן יש ספקטרום של עגול וישר, והקיצון כנראה לא אידאלי, אבל מהו הקיצון משתנה בין מתאמנים.

הטענה נגד השיטה והדעה שלי זה, שלא כדאי לתרגל טכניקה לא אידאלית כדי שלא נתרגל אלית. הטענה נכונה, הבעיה שהיא יוצאת מנקודת הנחה שאני יודע מהי הטכניקה האידיאלית למתאמן, ואת זה אני רק אדע אם המתאמן עם הגב העגול יתחיל להיתקע בנעילה, אם זה לא קורה, אולי זה אידאלי עבורו.

לכן אני רואה סיבה לתת למתאמן להגיע למשקלים כבדים עם מה שנקרא טכניקה "רעה". ובמקום ללמד אותו איך להרים נכון, אני מנסה ללמוד ממנו כיצד הוא צריך להרים נכון.

תמיד בטוח יותר להגיד למשוך עם גב ישר, כי אז תיתקע בניתוק, ואם המשקל כבד מידי, תוריד משקל.
מה שאין כן בגב עגול, שאתה נתקע בנעילה, מתאמנים רבים ימשיכו להילחם על המשקל במקום לשפר טכניקה.

אתם יכולים לקרוא מה שאסף בושי כתב על העניין, מושך דדליפט מהמרשימים בארץ ופיזיותרפיסט Facebook
אוקיי, אז ברור מה דעתך לגביי גב עגול לפני הניתוק. אבל מה דעתך על הפסקה שהברווז שלנו ציטט?
אני רוצה להבהיר לכם דבר אחד מאוד חשוב: זה חל רק אם אתם שומרים על אותה עקמומיות של עמוד השדרה לאורך כל ההרמה!
גב עגול יכול להיות בסדר, ולעבוד לאנשים רבים, אבל לנסות לשנות באופן דינאמי מכפיפה בעמוד השדרה לפשיטה בעמוד השדרה – תחת עומס, יכול להיות מסוכן

upload_2022-1-29_19-51-17.png

imposibru.jpg

אוקיי, אז ברור מה דעתך לגביי גב עגול לפני הניתוק. אבל מה דעתך על הפסקה שהברווז שלנו ציטט?
אני לא יודע מה מסוכן ומה לא.
אם הטכניקה עיקבית, אני לא בטוח שיש הרבה טכניקות שאפשר להסכים שהם מסוכנות.
זה נתון לדעה אישית של כל אחד.
יש אנשים כל הזמן שאומרים לי שאפצע בגב רק מעצם זה שאני מרים משקלים כבדים, אני בדעה שהם טועים. מעבר לזה, מה עוד אני יכול לומר?!
גם אם תראה לי שאזור מסוים לא מעוגל, זה לא ישכנע אותי שאם הוא היה עגול היית נפצע.
אני לא רואה סיבה לחשוב שבנקודה מאחורי הפופיק בגב אסור להיות עגול, אבל באזור הכבד זה בסדר.
עגול זה עגול, ואם חוליה הייתה צריכה לעוף כשהגב מתעגל, זה צריך לקרוא בכל מקום בגב.

להרים אבן אטלס מהרצפה דורשת גב מאוד עגול.

אני לא יודע מה מסוכן ומה לא.
אם הטכניקה עיקבית, אני לא בטוח שיש הרבה טכניקות שאפשר להסכים שהם מסוכנות.
זה נתון לדעה אישית של כל אחד.
יש אנשים כל הזמן שאומרים לי שאפצע בגב רק מעצם זה שאני מרים משקלים כבדים, אני בדעה שהם טועים. מעבר לזה, מה עוד אני יכול לומר?!

גם אם תראה לי שאזור מסוים לא מעוגל, זה לא ישכנע אותי שאם הוא היה עגול היית נפצע.
אני לא רואה סיבה לחשוב שבנקודה מאחורי הפופיק בגב אסור להיות עגול, אבל באזור הכבד זה בסדר.
עגול זה עגול, ואם חוליה הייתה צריכה לעוף כשהגב מתעגל, זה צריך לקרוא בכל מקום בגב.

להרים אבן אטלס מהרצפה דורשת גב מאוד עגול.
זאת לא הטענה שלי בכלל. נטו מציין שהגב שלי לא כולו עגול, ב' שאפשרי שהגב התחתון לא יתעגל בניגוד לתחתון

מה עוד אני יכול לומר?!
שאלתי את דעתך, קיבלתי אותה ממך.
אם הטכניקה עיקבית, אני לא בטוח שיש הרבה טכניקות שאפשר להסכים שהם מסוכנות
אני חושב שזאת השאלה האחרונה שלי אליך בנושא הזה:
אני מבין ממך שלדעתך אפשר להרים בכל טכניקה אם היא עקבית והניהול עומסים נכון, אם זה גב ישר, גב עגול, גב שמתעגל תוך כדי התנועה, וכל מה שביניהם. אני מבין ממך שלדעתך גם שאם מישהו הרים מ0 קילו עד 200 קילו עם גב ישר, בשביל להרים עם גב עגול בצורה בטוחה הוא יצטרך להוריד משקל לrpe נמוך בואריאציה החדשה (הגב העגול הוא הואריאציה החדשה). השאלה שלי היא אם זה הפוך, אם מישהו שהרים עד 200 קילו עם גב עגול יצטרך לצורך בטיחות להוריד משקל בשביל להרים עם גב ישר?

זאת לא הטענה שלי בכלל. נטו מציין שהגב שלי לא כולו עגול, ב' שאפשרי שהגב התחתון לא יתעגל בניגוד לתחתון
אני גם ככה לא מצליח לעגל את הגב התחתון שלי.
אני לא בטוח שאפשר או שאי אפשר לעגל גב תחתון, זה פשוט לא רלוונטי לדעתי.
להגיד שזה בסדר לעגל גב כל עוד הגב התחתון ישר, נשמע לי לא נכון.
שאלתי את דעתך, קיבלתי אותה ממך.

אני חושב שזאת השאלה האחרונה שלי אליך בנושא הזה:
אני מבין ממך שלדעתך אפשר להרים בכל טכניקה אם היא עקבית והניהול עומסים נכון, אם זה גב ישר, גב עגול, גב שמתעגל תוך כדי התנועה, וכל מה שביניהם. אני מבין ממך שלדעתך גם שאם מישהו הרים מ0 קילו עד 200 קילו עם גב ישר, בשביל להרים עם גב עגול בצורה בטוחה הוא יצטרך להוריד משקל לrpe נמוך בואריאציה החדשה (הגב העגול הוא הואריאציה החדשה). השאלה שלי היא אם זה הפוך, אם מישהו שהרים עד 200 קילו עם גב עגול יצטרך לצורך בטיחות להוריד משקל בשביל להרים עם גב ישר?
אני לא בטוח שאפשר להרים בכל טכניקה, אני פשוט לא יודע בוודאות אם יש טכניקה פוצעת.
אני בעד להרים עם טכניקה היעילה להרים הכי הרבה משקל, ואולי זה גם מונע פציעה, אני לא יודע.

בוא נוציא בטיחות מהשוואה, יש לנו בחור שמושך רבע טון עם גב ישר, ועכשיו הוא רוצה לעבור להרים בגב ישר, למה? כי הוא נתקע בנעילה, או בגלל שהוא מפחד מסיכונים, אני לא שופט.
איך נבנה טכניקה חדשה? נוריד משקל למשקל שקל להרים עם הטכניקה הרצויה. נבחר בווריאציה שתעזור לנו להטמיע את הטכניקה הרצויה, מהנסיון שלי, עצירה 2 שניות ס"מ אחרי הניתוק עוזרת להטמיע גב ישר בניתוק, וממילא בנעילה, הרי הניתוק זה החלק הקשה בגב ישר.

אם מישהו רוצה למשוך בגב עגול, למה? כי הוא סנטרונגמן שמותר היצ'ינג, או כל סיבה אחרת.

נוריד משקל, ונתחיל לתרגל את הטכניקה הרצויה. עוד לא התנסיתי במשימה כזאת, אבל אולי דפסיט דדליפט יכול לעזור לנו להטמיע טכניקה שדורשת גב עגול בניתוק, הגוף יעשה מה שאפשר להקל על הניתוק הקשה, וזה יעגל את הגב.

אני לא יודע אם אני רק מוריד משקל לצורך בטיחות, המטרה האמיתית זה תרגול המיומנות כמות רבה של פעמים עם משקל קל, שבהדרגה נהיה קשה יותר והגוף מתרגל להרים בצורה הרצויה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית