הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לחזור

אם תרכיב את הנורה לא נכון המקסימום שיקרה זה שהיא לא תעבוד.

אם תתאמן בניהול עומסים והתאוששות לא נכון כנראה שתעשה לעצמך נזק בלתי הפיך מתישהו.
(מניסיון שהוביל לקרע בלברום שאני סוחב כבר 5 שנים)
גם מהרכבת נורה אפשר לעשות נזק בלתי הפיך, אם אתה חסר מושג לגמרי, לא סוגר את החשמל, דוחף בטעות אצבע בבית נורה ומתחשמל, אם המפסק פחת עובד טוב זה כאב באצבע והחשמל קופץ, אם הוא תקול אז התוצאה קצת יותר גרועה. אז בכל דבר גם הכי פשוט כביכול, צריך מושג בסיסי, גם באימונים.
אני נותן את דעתי בסך הכל ואין לי שום הסמכה לקחת החלטה בשבילו, אבל זו דעתי ואני לא רואה בעיה להביע אותה.
לא אמרתי שיש בעיה שתביע אותה, אמרתי פשוט גם את דעתי שהיא שונה, סה"כ דנים כאן.
בתור מישהו עם קצת עבר בתחום אתה יכול לדעת בוודאות שמאמן מתחיל ילך לאחד מהאופציות הנ"ל.
נדירים עד לא קיימים אלו שישבו לקרוא מאמרים ומחקרים בתחום לפני שהם דרכו במכון.
נכון, אבל מישהו כבר טרח לפתוח נושא בפורום ולשאול אז אני בעד להפנות אותו לחומר בסיסי, אם לא בא לו לשבת ולקרוא זה סיפור אחר...

• פותח/ת השרשור
אז ככה אני דיי מבין אומנם יש לי עוד הרבה ללמוד
לפני שהפסקתי להתאמן המשקלי עבודה שלי היו כאלה
דדליפט 140 ל 5 חזרות
סקאווט 115 ל5 חזרות
בנצ פרס 80 ל5
ואוברהד פרס 50 ל5
ואני רוצה לחזור לחיטוב

נכון, אבל מישהו כבר טרח לפתוח נושא בפורום ולשאול אז אני בעד להפנות אותו לחומר בסיסי, אם לא בא לו לשבת ולקרוא זה סיפור אחר...
לאן תפנה אותו?
הוא לא פירט.
הוא לא יודע מה הוא רוצה.
ככה זה הרבה מתחילים.

לכן אני מפנה אותו למישהו שיודע לשאול את השאלות הנוקבות, למרות שאני משער שהוא ימשיך להקליד שאלות בגוגל בלי לפעול.

גם מהרכבת נורה אפשר לעשות נזק בלתי הפיך, אם אתה חסר מושג לגמרי, לא סוגר את החשמל, דוחף בטעות אצבע בבית נורה ומתחשמל, אם המפסק פחת עובד טוב זה כאב באצבע והחשמל קופץ, אם הוא תקול אז התוצאה קצת יותר גרועה. אז בכל דבר גם הכי פשוט כביכול, צריך מושג בסיסי, גם באימונים.
בוא נגיד שגם אני וגם אתה יודעים שבאימונים הפוטנציאל לנזק קצת יותר גדול. 🤫

לא אמרתי שיש בעיה שתביע אותה, אמרתי פשוט גם את דעתי שהיא שונה, סה"כ דנים כאן.

מעולה, מעריך את הדעה שלך.

סליחה שוב, "לטרוח" לפתוח נושא בפורום אני לא רואה כאיזשהו צעד לקראת עשייה.

אולי אני טיפה קשה, אולי אני פחות גמיש אבל ככה אני גם עם המתאמנים שלי,
מי שרוצה שיעזרו לו קודם כל שיבוא ויראה שהוא רוצה לעזור לעצמו.
אני לא אבוא ואתן שירות כלשהו למישהו אם קיים בי ספק (ובמקרה הנ"ל הספק הגדול) על כך שהוא ישתמש במידע בכלל.

בכל מקרה אמרתי לך אני מעריך ומכבד את דעתך,
אני מרגיש שאני כבר שנתיים רצוף רואה פה נושאים בלופים בלי שום מהות
אלא רק מחכים שיגידו להם "קח, זו התוכנית הכי טובה שיש נכון להיום"

נערך לאחרונה:
דדליפט 140 ל 5 חזרות
סקאווט 115 ל5 חזרות
בנצ פרס 80 ל5
ואוברהד פרס 50 ל5
ואני רוצה לחזור לחיטוב
משקל גוף?
אזור בארץ?

דדליפט 140 ל 5 חזרות
סקאווט 115 ל5 חזרות
בנצ פרס 80 ל5
ואוברהד פרס 50 ל5
ואני רוצה לחזור לחיטוב

מרוב הדיון הסוער נעלמה לי התגובה שלך.

מה זה לחזור לחיטוב? איפה עצרת?
איזו תוכנית עשית? באיזה נפח?
מי אתה? בן כמה אתה? נתונים יבשים?

לאן תפנה אותו?
הוא לא פירט.
הוא לא יודע מה הוא רוצה.
ככה זה הרבה מתחילים.

לכן אני מפנה אותו למישהו שיודע לשאול את השאלות הנוקבות, למרות שאני משער שהוא ימשיך להקליד שאלות בגוגל בלי לפעול.
לאן אפנה אותו? בלי שום מידע, כמו שאמרתי למקור הכי בסיסי:
שוב, אני לא אומר שמאמן הוא לא אופציה יעילה יותר, פשוט אני חושב ש:
בנאדם שאין לו מושג בתחום, אם הוא יקבל את הרושם שהכל כל כך מסובך שהוא חייב איש מקצוע מהתחלה כי אין סיכוי להסתדר לבד - סיכוי גבוה שיוותר מראש וחבל כי הכל ממש לא מסובך לפחות לא בשלב של מתחיל
אני מרגיש שאני כבר שנתיים רצוף רואה פה נושאים בלופים בלי שום מהות
זה מזכיר לי איזה מרצה שאמר בצחוק (מקווה שבצחוק) "אני מסביר לסטודנטים אותו דבר סמסטר אחרי סמסטר כבר 15 שנה איך אתם עדיין לא מבינים?"

• פותח/ת השרשור
לאן אפנה אותו? בלי שום מידע, כמו שאמרתי למקור הכי בסיסי:

שוב, אני לא אומר שמאמן הוא לא אופציה יעילה יותר, פשוט אני חושב ש:

זה מזכיר לי איזה מרצה שאמר בצחוק (מקווה שבצחוק) "אני מסביר לסטודנטים אותו דבר סמסטר אחרי סמסטר כבר 15 שנה איך אתם עדיין לא מבינים?"
אני אישית לא מפנה לפורטל, פשוט כי לא קראתי שם בעצמי, אשמח להפנות לספרים שאני יודע בוודאות שהוא לא יקנה ויקרא.
המעט שקראתי שם, זה לא הגישה שלי, אז אני לא אפנה לשם.

ולדעתי מאמן זה ממש לא מסובך ומרתיע, כשרציתי ללמוד הגנה עצמית, פניתי למאמן ולא קראתי מאמרים. כשרציתי להיות מציל בבריכה, הלכתי ללמוד ולעשות הכשרה.
הדבר הכי פשוט ומתבקש לפנות לאיש מקצוע, ולחפש אדם מתאים.

חבר אתמול אמר לי משהו מעניין.
"עצלות זה כשאתה חוקר ומצייר לעצמך בדיוק איך להגיע למטרות שלך לפני שלקחת את הצעד הראשון המתבקש".

זה היה בהקשר לכך שהוא תמיד אומר לי שהוא צריך להתחיל להתאמן, אבל כמה חודשים שהוא לא עושה כלום בנידון.

להיכנס לחדר כושר לדעתי זה המבחן הראשון שאתה רציני, אחר כך נדבר על מאמן, איפה לקרוא וכל השאר.
משקל 110 גובה 165 צפון
אנחנו שכנים, אני גם גר בצפון (צפון לאילת), תקפוץ אלי לאימון חינם עלי.

אני מכיר איזה 1000 מאמנים מהצפון, ירושלים מתאים לך?

• פותח/ת השרשור
אני אישית לא מפנה לפורטל, פשוט כי לא קראתי שם בעצמי, אשמח להפנות לספרים שאני יודע בוודאות שהוא לא יקנה ויקרא.

ולדעתי מאמן זה ממש לא מסובך ומרתיע, כשרציתי ללמוד הגנה עצמית, פניתי למאמן ולא קראתי מאמרים. כשרציתי להיות מציל בבריכה, הלכתי ללמוד ולעשות הכשרה.

"עצלות זה כשאתה חוקר ומצייר לעצמך בדיוק איך להגיע למטרות שלך לפני שלקחת את הצעד הראשון המתבקש".

זה היה בהקשר לכך שהוא תמיד אומר לי שהוא צריך להתחיל להתאמן, אבל כמה חודשים שהוא לא עושה כלום בנידון.

להיכנס לחדר כושר לדעתי זה המבחן הראשון שאתה רציני, אחר כך נדבר על מאמן, איפה לקרוא וכל השאר.
לא האמנתי כמה חודשים זה זה לא שלא רציתי ,רציתי אבל לא יכולתי

אנחנו שכנים, אני גם גר בצפון (צפון לאילת), תקפוץ אלי לאימון חינם עלי.

אני מכיר איזה 1000 מאמנים מהצפון, ירושלים מתאים לך?
עפולה לייתר דיוק

חשוב לזכור שלמרצה משלמים לא מעט על מנת שיעמוד ויסביר את אותו הדבר 15 שנים.
שאתה עושה משהו בהתנדבות אתה תצפה לשיתוף פעולה מהצד השני, וזה נכון לכל תחום.

והנה כמו שתשים לב למעלה לבחור אין בעיה לשלם למאמן כמה עשרות שקלים על מנת לחזק את היסודות שלו,
אני חושב שזה ראוי להערכה ואני בטוח שאלחנן יפנה אותו למאמן מתאים שיעזור לו מקסימום במינימום זמן.

• פותח/ת השרשור

והנה כמו שתשים לב למעלה לבחור אין בעיה לשלם למאמן כמה עשרות שקלים על מנת לחזק את היסודות שלו,
אני חושב שזה ראוי להערכה ואני בטוח שאלחנן יפנה אותו למאמן מתאים שיעזור לו מקסימום במינימום זמן.
אני חושב שעדיף מאמן שיסביר לך כמה שיותר מקצועי זה מונע הרבה דברים

אני כן מפנה למה שכן קראתי בפורטל, ובעבר כשהיה כאן פורום מתחילים הפניתי לא מעט למאמרים האלה ולדעתי המדריך השלם לחיטוב שם הוא אחלה להתחלה.
לא אמרתי שזה מסובך אבל חלק מהאנשים זה כן ירתיע אז אני בעד לתת להם אופציה.

בסדר מתאמן מתחיל יכול לבוא לעשות מכשירים 3 סטים כל מכשירוזה יתן לו תוצאות לזמן מוגבל ובינתיים לקרוא/לחפש מאמן טוב. לא אמרתי לשבת בבית ולעשות דוקטורט לפני שנוגעים במשקולת.
אתה מוכן לשלם כמה שקלים למאמן?
בכל מקרה הבחור סבבה לגבי לקחת מאמן אז מעולה, כל מה שאמרתי בשרשור הזה לא רלוונטי 😃
התכוונתי שסבבה שהוא מסביר אותו דבר 15 שנה אבל הוא מסביר לסטודנטים אחרים כל פעם, מקביל למה שאמרת על שאלות חוזרות על עצמן במשך שנתיים, זה אנשים שונים שואלים, כל אחד זה פעם ראשונה בשבילו (יש כמה כוכבים שבאים פעם אחרי פעם עם אותן שאלות אבל אני לא מדבר עליהם)
אם הוא מוכן ורוצה לקחת מאמן זה מעולה ועוד יותר מעולה שהוא יקבל המלצה על מאמן מאלחנן ככה הוא באמת יהיה בידיים טובות

התכוונתי שסבבה שהוא מסביר אותו דבר 15 שנה אבל הוא מסביר לסטודנטים אחרים כל פעם, מקביל למה שאמרת על שאלות חוזרות על עצמן במשך שנתיים, זה אנשים שונים שואלים, כל אחד זה פעם ראשונה בשבילו (יש כמה כוכבים שבאים פעם אחרי פעם עם אותן שאלות אבל אני לא מדבר עליהם)

מסכים, בשביל זה יש פה מנוע חיפוש די מעולה.
אני משתמש בו באופן יומיומי.

כל עוד אין פרטים לא יהיה באמת הבדל בתשובה מלבד הפניה לפורטל.
אז בעצם אפשר למגר את התופעה אם אנשים יתחילו להשתמש במנוע חיפוש
או שיפתחו נושא שנותן פרטים עליהם כמו שצריך.

נערך לאחרונה:

האמת שפעם אני ממש החזקתי בגישה שלך, לא צריך מאמן, אפשר ללמוד לבד. לאחרונה שמתי לב כשגם כשאתה יודע כמעט הכל כדי להתקדם, עבודה עם מאמן היא שונה, אבל שונה רק למי שממש רוצה להתקדם.
למה?
- כי לבד כשאתה נתקע, אתה יורה לכל הכיוונים וחורש כל כך הרבה מידע כדי להבין מה אתה עושה לא בסדר כשדעה של מאמן שיודע בידיוק איך וכמה התאמנת בחודש האחרון לא רק תהיה מדוייקת הרבה יותר, אלא גם תתן לך הרבה יותר שקט נפשי.
שוב, זה תקף רק למי שממש רוצה להתקדם, כי הוא יחפש לבד המון, הוא יהיה מבואס מזה שאין לו תשובה ברורה והוא זה שממש ישמח ויעריך תשובה מדוייקת יותר.

- כי ללמוד לבד לפעמים פשוט לא שווה את הזמן. לצורך העניין אדם יכול להקדיש חצי שעה ביום ללמידה, מאמן עם מחיר טוב עולה 200-300₪ לחודש. אחרי שבוע פחות או יותר היה עדיף לאדם עם משכורת סבירה כבר לקחת מאמן לחודש שיסביר לו טוב יותר.

- כי לכסף יש מחיר מוגדר, אבל לתחושה של בלבול ותסכול פשוט אין. זה לא רק שאחד מוגדר והשני לא. אני לא חושב שיהיה אחד שיצטער שהוא הוציא 250₪ שקל למאמן שיסביר לו איפה מה כמה למה. מצד שני, האם יש פה אחד שלא מצטער שביום הראשון במכון לא הופיע בפניו מאמן טוב באמת ששכנע אותו לשכור את שירותיו? אני בהחלט הייתי אומר לעצמי של לפני 3 שנים - קח מאמן.
הסיבה להבדל: כשאתה שוכר מאמן, אתה יודע בידיוק מה אתה מקבל ומה אתה נותן. כשאתה לא לוקח מאמן לפחות פעם אחת, אין לך מושג מה אתה מפסיד, יש לך מושג מה לא נתת.

- כי צילום של 5-7 סרטוני טכניקה למאמן שווה המון, ואין אחד שיעלה בקביעות את הטכניקה שלו לשיפור. שוב, רלוונטי רק למי שממש רוצה למקסם את ההתקדמות.

כל האמור לעיל מותנה במאמן איכותי.
אני אוסיף - המאמן לא רק צריך להיות טוב אלא גם מתאים לך. יש מאמנים שאני מניח שאובייקטיבית אפשר להגיד עליהם שהם מאמנים טובים, בכל זאת, לא תסתדר איתם והכימיה לא תהיה טובה.

נ.ב למה שיניתי את דעתי בנוגע לשימוש במאמן:
אני עבדתי עם הייעוץ פה של האתר חצי שנה, ו-וואלה, אני ממש לא נהניתי ובדיעבד לא הייתי משלם שוב. השירות היה מאוד מקצועי הניתוח והמידע שסופק היה מדוייק. יחד עם זאת, השיחה היא לא בווטסאפ, זה מאוד לא נוח. לשלוח סרטון טכניקה זה די סיוט כי צריך להעלות אותו קודם ליוטיוב ורק אז לשלוח את הקישור, להתעסק עם ההגדרות בערוץ יוטיוב כך שרק מי שיש לו קישור יוכל לצפות בסרטונים וכו׳.. די כאב ראש. הזמן למתן תשובה לאחר שאלה היה בעיני די ארוך. ובאופן כללי הרגשתי שלא מלווים אותי, הרגשתי שאם יש לי שאלה, אז יענו לי. קצת קשה להעביר מה ההבדל בין מאמן שהוא מלווה אותך לבין אחד שנותן לך תוכנית והוא שם אם נתקעת. מקווה שהצלחתי להעביר את ההבדל.

לאחר מכן (בערך שנה) עבדתי עם אלחנן וזאת הייתה בחירה מדהימה, למדתי המון, והתחזקתי מלא. התקדמתי בקצב באמת מטורף. והכימיה הייתה ממש טובה, כל שבוע לא האמנתי איפה אני נמצא מחדש.

היה איזה שינוי בחיים שלי שבגלל זה לא יכלתי להתאמן מסודר תקופה, חזרתי להתאמן לבד, התקדמתי יפה אבל לא כמו עם מאמן כמובן. כשבחנתי את התמונה מחדש הבנתי שאת הזמן שאני משקיע ״מסביב לאימון״ והימים שאני נמצא בבאסה פשוט לא שווים את הכסף שאני חוסך פה, העדפתי לשלם למאמן ולהתרכז במסגרת הנוכחית שלי בחיים ולא לחשוב על פיתוח גוף מחוץ למכון יותר מדי, בטח לא להתעסק עם תכנון קדימה. וזה די ״ביטוח״ על חרטה שהייתי יכול להתקדם יותר.
רציתי ממש להתמקד ספציפית בפיתוח גוף, עכשיו אני עובד עם אור, וב״ה שוב הולך מעולה. שברתי שיאים בכל תרגיל שעשיתי ואני באופן אישי ממש נהנה לעבוד איתו.

אני לא חושב שהרבה יגידו לך שלא שווה לשלם לייעוץ באתר, תבחן מה חשוב לך. לי מאוד חשוב תקשורת עם בן אדם וזמינות, לכן באופן אישי לי זה לא התאים- למרות שהם מאוד מקצועיים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית