הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיכאון בעקבות פציעה

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
עברתי פריקת כתף לפני כ 3 שבועות ומאז אני בדכאון רציני ואין לי חשק לכלום , ירדתי 4 קילו והמון מסת שריר (לא מבין איך זה קרה היד שלי פתאום 2 סמ פחות)
זה קרה למישהו ויש לו טיפים איך להתמודד עם זה ? אני גם בקורס של פסיכומטרי ואני לא מצליח ללמוד כי אני רק עסוק במה עתיד על הכתף שלי (ניתוח או לא ומה יהיה עם האימונים מתי אני אחזור וכל זה)

אני מאוד אובססיבי למסת שריר כי פעם הייתי חסר בטחון ושחיף ושהתחלתי להתאמן התחלתי לקבל בטחון ולצבור שריר ועכשיו אני מרגיש שאני חוזר אחורה וזה גורם לי לבכות כל לילה בערך

כולם באותו סירה, פציעות זה חלק מהמשחק וצריך לדעת לקבל אותם בצורה חיובית, לדעת לטפל בבעיה ולחזור בהדרגתיות.
גם אני הייתי כמוך עם פציעה רצינית של 8 חודש לפני כמה שנים ולאחרונה פציעה שהשביתה אותי חודשיים, בהתחלה זה כן מבאס אבל בתאכלס אין משהו שאפשר לעשות דברים כאלה קורים והכי חשוב לדעת לחזור למשחק בצורה אופטימלית, תשמור על תזונה ואתה תראה שגם אם תרד זה לא כזה משמעותי ואתה תעלה חזרה בחודש הראשון שתחזור, ככה זה קרה לי.
והכי חשוב לא להיות בסטרס!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כולם באותו סירה, פציעות זה חלק מהמשחק וצריך לדעת לקבל אותם בצורה חיובית, לדעת לטפל בבעיה ולחזור בהדרגתיות.
גם אני הייתי כמוך עם פציעה רצינית של 8 חודש לפני כמה שנים ולאחרונה פציעה שהשביתה אותי חודשיים, בהתחלה זה כן מבאס אבל בתאכלס אין משהו שאפשר לעשות דברים כאלה קורים והכי חשוב לדעת לחזור למשחק בצורה אופטימלית, תשמור על תזונה ואתה תראה שגם אם תרד זה לא כזה משמעותי ואתה תעלה חזרה בחודש הראשון שתחזור, ככה זה קרא לי.
והכי חשוב לא להיות בסטרס!
ירדתי פאקינג 4 קילו ב 3 שבועות ו 2 פאקינג סמ בהיקף יד אתה יודע כמה זמן לוקח לי לצבור כל כך הרבה שריר ? התחלתי להתאמן ב 57 קילו
לא מבין איך זה הגיוני שירדתי כזה הרבה המשכתי לאכול מספיק חלבון ולאכול כמה שנראה לי ואפילו התחלתי לאכול שוקולדים וכאלה

ירדתי פאקינג 4 קילו ב 3 שבועות ו 2 פאקינג סמ בהיקף יד אתה יודע כמה זמן לוקח לי לצבור כל כך הרבה שריר ? התחלתי להתאמן ב 57 קילו
לא מבין איך זה הגיוני שירדתי כזה הרבה המשכתי לאכול מספיק חלבון ולאכול כמה שנראה לי ואפילו התחלתי לאכול שוקולדים וכאלה
נדמה לך שאפשר לפרק 4 קילו שריר תוך שלושה שבועות בתזונה נורמלית?
איבדת נוזלים, אולי הפסקת עם הקריאטין, אולי הורדת פחמימות. בקיצור, תירגע.

אני הייתי בול באותו מצב כמוך, אתה פשוט צריך למצוא דרך להתאמן סביב הפציעה, עם תוכניות עתידיות
אני דפקתי את הכתף והייתי חייב להפסיק את התוכנית שלי, אבל בגלל שלא הבנתי נכון את הפציעה דפקתי אותה די לתמיד,אבל מצאתי תוכנית שאני אוהב, התאמתי אותה לעצמי, ועכשיו אני מרותה מאוד גם עם השאריות של הפציעה

• פותח/ת השרשור
נדמה לך שאפשר לפרק 4 קילו שריר תוך שלושה שבועות בתזונה נורמלית?
איבדת נוזלים, אולי הפסקת עם הקריאטין, אולי הורדת פחמימות. בקיצור, תירגע.
\

אני לא יודע אבל איך אתה מסביר את הירידה המשמעותית בהיקף יד למשל ? ואני לא לוקח קריאטין והייתי יחסית יבש כי הייתי חודש מסיום החיטוב

אני הייתי בול באותו מצב כמוך, אתה פשוט צריך למצוא דרך להתאמן סביב הפציעה, עם תוכניות עתידיות
אני דפקתי את הכתף והייתי חייב להפסיק את התוכנית שלי, אבל בגלל שלא הבנתי נכון את הפציעה דפקתי אותה די לתמיד,אבל מצאתי תוכנית שאני אוהב, התאמתי אותה לעצמי, ועכשיו אני מרותה מאוד גם עם השאריות של הפציעה
אני לא יודע מה הפציעה שלך אבל אני מפחד לעבוד מסביב לפציעה כדי לא להחמיר את זה ולגרום למצב בלתי הפיך .. הקטע שאצלי סיכוי גבוהה לניתוח אם לא בא לי פריקות חוזרות וההחלמה מניתוח נמשכת חצי שנה לערך

תשאב משמעות מדברים אחרים כמה שאפשר. מעבר לזה, אתה תחזיר את הכל מהר אז בקטנה
אני יודע שיש זכרון שריר אבל לא יודע מתי אוכל להתאמן בזמן הקרוב ולממש אותו ובכלל אם אלך לניתוח זה יהיה עוד חצי שנה של החלמה (הזמן הזה שאני יהיה בו שחיף מחזיר אותי אחורה לתקופות ששנאתי)

אני יודע שיש זכרון שריר אבל לא יודע מתי אוכל להתאמן בזמן הקרוב ולממש אותו ובכלל אם אלך לניתוח זה יהיה עוד חצי שנה של החלמה (הזמן הזה שאני יהיה בו שחיף מחזיר אותי אחורה לתקופות ששנאתי)
תבנה דברים אחרים בחיים.
אני הייתי טוב מאוד בליפטינג והשקעתי בזה און מרץ זמן וכסף, נפצעתי, היה קצת מבאס,
ועד עכשיו אני מתאמן מסביב לפריצת הדיסק ומוגבל, אבל יש עוד היבטים של אישיות ועשייה.
תפתח אותם במקום להיתלות בפיזיק שלך. גם בלי קשר לפציעה. אתה לא ספורטאי שזו מהות חייו.

נשמה זה דבר מוכר, גם הורמונלית אתה מפריש כרגע יותר קורטיזול וגם הראש מאכיל אותך סרטים. תתעסק בדברים אחרים ותעבוד מסביב לפציעה.

אני שברתי קרסול ושבוע אחרי הניתוח כבר עשיתי מתח ומקבילים בלי לדרוך על הרגל כמובן עם חבר גבר שלקח אותי למתקנים בספורטק על קביים.

אין מה לעשות, תעשה כרגע רגליים במכונות, תבטיח לעצמך שתחזור חזק יותר ובנתיים תתעסק בלשפר תחומים אחרים. תלמד שפה, תלמד לנגן, תכיר אנשים תעשה דברים אחרים. מבטיח לך שאתה תודה לי וגם לעצמך.

לומדים להתמודד... כל השירות הצבאי שלי רק רציתי ללכת ולהתאמן כמו בנאדם. חודש אחרי השחרור נהיה לי בלט/פריצת דיסק.
שנתיים + של סבל עד שלמדתי להתמודד עם הכאב ולעשות רק מה שאני באמת יכול...
ועכשיו אני שנה עם מפרק בעייתי ביד.
כולנו באותה סירה, תנוח, תתאמן לאט לאט ותחזק את מה שצריך..

אני לא יודע מה הפציעה שלך אבל אני מפחד לעבוד מסביב לפציעה כדי לא להחמיר את זה ולגרום למצב בלתי הפיך .. הקטע שאצלי סיכוי גבוהה לניתוח אם לא בא לי פריקות חוזרות וההחלמה מניתוח נמשכת חצי שנה לערך
תעבוד פשוט על תרגילים שלא מאמצים את הכתף, רק עבודה קלה מאוד ברגע שאפשר כדי לחזק את שרירי המפרק, וגם עדיף עבודה ממוקדת ולא תרגילים מורכבים שמערבים את הכתף
לאט לאט ברגע שתחלים לחלוטין אחרי כמה חודשים תוכל כבר לערב את הכתף יותר
זה באסה, אבל תזכור שזה עובר

• פותח/ת השרשור
תעבוד פשוט על תרגילים שלא מאמצים את הכתף, רק עבודה קלה מאוד ברגע שאפשר כדי לחזק את שרירי המפרק, וגם עדיף עבודה ממוקדת ולא תרגילים מורכבים שמערבים את הכתף
לאט לאט ברגע שתחלים לחלוטין אחרי כמה חודשים תוכל כבר לערב את הכתף יותר
זה באסה, אבל תזכור שזה עובר
אני מפחד... אני גם לא רואה את האור בקצה המנהרה כי אני לא יודע אם אני הולך לניתוח (שההתאוששות ממנו ממה שהבנתי זה לפחות 6 חודשים ובעקבות כך הוא מקנה לי שחרור מצהל כי אני נשאר לי פחות משנה)
נשמה זה דבר מוכר, גם הורמונלית אתה מפריש כרגע יותר קורטיזול וגם הראש מאכיל אותך סרטים. תתעסק בדברים אחרים ותעבוד מסביב לפציעה.

אני שברתי קרסול ושבוע אחרי הניתוח כבר עשיתי מתח ומקבילים בלי לדרוך על הרגל כמובן עם חבר גבר שלקח אותי למתקנים בספורטק על קביים.

אין מה לעשות, תעשה כרגע רגליים במכונות, תבטיח לעצמך שתחזור חזק יותר ובנתיים תתעסק בלשפר תחומים אחרים. תלמד שפה, תלמד לנגן, תכיר אנשים תעשה דברים אחרים. מבטיח לך שאתה תודה לי וגם לעצמך.
הקטע זה שאצלך יכלת להמשיך לאמן פלג גוף עליון קצת זמן אחרי זה ולא לחזור להיות שחיף
אצלי אני חוזר להיות שחיף וזה פוגע בביטחון לצערי הרב
תבנה דברים אחרים בחיים.
אני הייתי טוב מאוד בליפטינג והשקעתי בזה און מרץ זמן וכסף, נפצעתי, היה קצת מבאס,
ועד עכשיו אני מתאמן מסביב לפריצת הדיסק ומוגבל, אבל יש עוד היבטים של אישיות ועשייה.
תפתח אותם במקום להיתלות בפיזיק שלך. גם בלי קשר לפציעה. אתה לא ספורטאי שזו מהות חייו.
אתה צודק , הבעיה היא שזה פוגע לי במראה וזה חלק מהבטחון העצמי שלי וזה מבאס בעיקר אחרי שהשקעתי מלא
אצלך אם אני לא טועה יכלת להמשיך ולאמן פלג גוף עליון ורגליים במכונות לא ?

אני מפחד... אני גם לא רואה את האור בקצה המנהרה כי אני לא יודע אם אני הולך לניתוח (שההתאוששות ממנו ממה שהבנתי זה לפחות 6 חודשים ובעקבות כך הוא מקנה לי שחרור מצהל כי אני נשאר לי פחות משנה)

הקטע זה שאצלך יכלת להמשיך לאמן פלג גוף עליון קצת זמן אחרי זה ולא לחזור להיות שחיף
אצלי אני חוזר להיות שחיף וזה פוגע בביטחון לצערי הרב

אתה צודק , הבעיה היא שזה פוגע לי במראה וזה חלק מהבטחון העצמי שלי וזה מבאס בעיקר אחרי שהשקעתי מלא
גם אם תעשה ניתוח, זה לא אומר שלא תוכל להתאמן יותר
ושחיף אתה לא תחזור להיות, קטן יותר אולי כן, אבל הגוף לא שוכח ממש
וגם אם רק תעשה סקוואט, אפשר לפתח אחלה גוף מזה

כן אבל מה שעניין אותי זה הביצועים ופחות המראה. אז זה לא ממש ניחם אותי אם בכלל

תהיה מוכן לזה שאתה סטודנט ויהיו לך תקופות קשות יותר של לימודים ואתה תאלץ לשים את חדר הכושר בעדיפות שנייה/שלישית/רביעית של הקצאת הזמן שלך

• פותח/ת השרשור
תהיה מוכן לזה שאתה סטודנט ויהיו לך תקופות קשות יותר של לימודים ואתה תאלץ לשים את חדר הכושר בעדיפות שנייה/שלישית/רביעית של הקצאת הזמן שלך
אתה רוצה להגיד לי שיש מישהו שמסוגל ללמוד כל היום ? מה הבעיה להתאמן בהפסקות שאתה לא לומד ?

אתה רוצה להגיד לי שיש מישהו שמסוגל ללמוד כל היום ? מה הבעיה להתאמן בהפסקות שאתה לא לומד ?
תגדיר זמן שאתה לא לומד בו....
יש מי שיכול לפנות זמן, ויש מי שלא, זה תלוי בהרבה דברים, אבל זה לא תמיד מצליח

קיבלתי סרטן, תודה.
אל תהיה מניאק, תודה.

אני מעריך ומכבד מה שאתה חושב ואני חושב שכדאי שתעריך ותכבד אחרים. בדיוק כמו שיש כאלה שמקבלים מוטיבציה מסרטי לזר אנגלוב ונהנים לשמוע ג'סטין ביבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית