הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית אימונים לחייל

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום לכולם
אני חייל שלאחרונה עבר תפקיד עם יציאות של שבוע שבוע (שבוע בבסיס-שבוע בבית)
איך לדעתכם התכנית אימונים שלי צריכה להיות
בהתחשב בעובדות שבשבוע שאני בבסיס אין לי אופציה להתאמן במכון כושר (אלא רק מתח מקבילים ומשקל גוף) ובשבוע שאני בבית יש לי אופציה ללכת כל יום בשבוע למכון

איך אני בונה תכנית אפקטיבית?

חשבתי על תכנית fbw שאני בבית
ותרגילי משקל גוף שאני בבסיס

אבל בשבוע בסיס נוצר סוג של פיגור בשרירים כמו גב, יד קדמית וכתפיים, כי קשה לאמן אותם בניגוד לחזה ויד אחורית שאותם לי יחסית קל לאמן עם משקל גוף.

תודה רבה ושבת שלום לכולם

אם יש לך מתח ומקבילים אין סיבה מסוימת שיהיה פיגור בגב ובידיים, אם אתה יכול לעשות הרבה מתח אז פשוט תעשה אותו לנפח גבוה, ואפשר להשתמש בגומיות בשביל לאלתר חתירה ולתת עוד קצת עבודה על הגב.

תראה במכון יהיה לך יותר קל זה בטוח אבל יהיה לזה משמעות אפילו אם בשבוע בבסיס אתה תתאמן זה כמו לשלב סטריט וואקאוט ומכון
בשבוע בצבא תעשה את הפיצול שהכי נוח לך בצבא במתח תוכל לגעת בגב ויד קדמית לא כמו במכון אבל זה בסדר יש המון תרגילים למתח ואם יש לך אפשרות לעשות חתירה משולחן גם מבורך לגבי כתפיים תוכל לקנות גומיות התנגדות

אם תשמור על זה באופן קבוע אני לא רואה בעיה שתצליח להשתפר

תראה במכון יהיה לך יותר קל זה בטוח אבל יהיה לזה משמעות אפילו אם בשבוע בבסיס אתה תתאמן זה כמו לשלב סטריט וואקאוט ומכון
בשבוע בצבא תעשה את הפיצול שהכי נוח לך בצבא במתח תוכל לגעת בגב ויד קדמית לא כמו במכון אבל זה בסדר יש המון תרגילים למתח ואם יש לך אפשרות לעשות חתירה משולחן גם מבורך לגבי כתפיים תוכל לקנות גומיות התנגדות

אם תשמור על זה באופן קבוע אני לא רואה בעיה שתצליח להשתפר
איך עושים חתירה משולחן?

אבל בשבוע בסיס נוצר סוג של פיגור בשרירים כמו גב, יד קדמית וכתפיים, כי קשה לאמן אותם בניגוד לחזה ויד אחורית שאותם לי יחסית קל לאמן עם משקל גוף.
גב ויד קדמית די פשוט, דווקא רגליים וכתפיים זה מה שקשה לאמן.

אני לא יודע כמה מה שאני אומר נכון, אבל לדעתי אם כבר כל שבועיים אתה חצי מהזמן בסטריט הייתי עושה סטריט כל הזמן, ככה תהיה עקבי ותיישם פרוגרסיב אוברלוד יותר בקלות.
אבל זו דעתי, וכנראה שיהיו כמה דרכים להגיע לאותה מטרה. פשוט לדעתי זאת תהיה הדרך הכי מהירה.
אם המטרה שלך זה תרגילים ספציפיים כמו פאוורליפטינג לדוגמא, אז אולי כן שווה לשלב, אבל זה יהיה יותר מסובך מרק לעבוד למסת שריר.

הייתי מבצע כל תוכנית רגילה, עם עצימות קצת גבוה יותר בשבוע שלך בחדר כושר, מכיוון שיש לך שבוע התאוששות.

אנחנו תמיד חייבים פורגסיב אוברלואד, אבל עם שבוע הפסקה, אפשר להעמיס משקלים כבדים יותר, ולהתקדם במשקל ממש מעט כל שבוע, בהינתן שהטכניקה מאפשרת.

בשבוע בצבא אפשר לבצע הרבה תרגילים של משקל גוף, זה לא יפריע להתאוששות שלך מהאימונים, כי הם תרגילים שונים ממה שתבצע במכון.

יש המון שיטות להתקדם בתרגילי משקל גוף לפלג גוף עליון, ברדיט יש פורום bodyweightfitness עם הרבה מידע ושיטות התקדמות לדחיפות, משיכות, ליבה, וגם רגליים (רגליים מאוד מוגבל, השאר ממש לא).

לדוגמא אם אתה עושה מספיק מתח, לשאוף להגיע למתח יד אחת בפרוגרשן כלשהו, יש המון תרגילים שיאתגרו אותך בדרך.
יש התקדמויות למשיכה אופקית ואנכית, דחיפה אופקית ואנכית, ככה שלא תהיה מוגבל רק למתח לגב למשל. תבדוק את זה, זה מצוין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית