הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיוון בתרגילים

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
אני כעת בתכנית fbw ועולה בנפח באופן שבועי גם במשקלים וגם בסטים בהדרגה.
עם הזמן אני אצטרך להוסיף יותר ויותר נפח לכל שריר בגוף , וזה נראה שמקובל לעשות לכל תרגיל בערך 4 סטים.
השאלה שלי היא האם יש מניעה לעשות 8 סטים בתרגיל שאני ממש אוהב ועושה אותו בטכניקה מעולה (ליד אחורית לדוגמא) , במקום נגיד לעשות 2 תרגילים שונים ?
או נגיד לעשות 2 תרגילים לחזה שאני אוהב, עם 8 סטים כל אחד, מאשר 4 סטים ב-4 תרגילים שונים (הנפח הוא 16 סטים באימון בשתי האופציות)
תודה חברים

זה בסדר. אם המטרה זה כוח זה אפילו מומלץ לפעמים, אם המטרה זה פיתוח גוף זה אולי לא אידיאלי אבל זה בסדר לגמרי.

• פותח/ת השרשור
אם בהיפרטורפיה אתה חפץ אז מומלץ לגוון, כמעט לכל תרגילי יש שריר מסייע אחר, למעט תרגילים מבודדים

לא מעניין אותי כוח , רק פיתוח שריר
לא הבנתי האם בתרגילים מבודדים זה בעייתי או לא

ותודה על התשובות חברה אני בהחלט אגוון בתרגילים.

כל עוד אתה לא מזניח חלק מאותו שריר, אין ממש בעיה, כשמתקדמים יותר, דרוש להקפיד על בידוד ככל האפשר כדי לקבל את הפרופורציות הכי טובות.

לא הייתי מתעסק בזה בהתחלה, תמשיל בשלך.

כל מקרה לגופו

לדוגמה - חזה - אם אתה עושה 2 תרגילים אז עדיף שאחד מהם יהיה על הראש העליון של החזה (חזה עליון)
יד אחורית - אין כזה הבדל בין התרגילים למעט פשיטה לאחור
יד קדמית - יש הבדל בין אחיזת ביניים (פטיש) לאחיזה תחתית
כתפיים - כתף קדמית, כתף אמצעית וכתף אחורית - כל תרגיל יעבוד על משהו אחר ועל שריר מסייע אחר
וכו' וכו'

בקיצור, אין טעם לעשות 8 סטים על אותו תרגיל, אם כבר תעשה תרגיל אחד של 4 סטים עם עצימות גבוהה יותר אבל למטרת היפטרטורפיה עדיף לגוון.

• פותח/ת השרשור
כל מקרה לגופו

לדוגמה - חזה - אם אתה עושה 2 תרגילים אז עדיף שאחד מהם יהיה על הראש העליון של החזה (חזה עליון)
יד אחורית - אין כזה הבדל בין התרגילים למעט פשיטה לאחור
יד קדמית - יש הבדל בין אחיזת ביניים (פטיש) לאחיזה תחתית
כתפיים - כתף קדמית, כתף אמצעית וכתף אחורית - כל תרגיל יעבוד על משהו אחר ועל שריר מסייע אחר
וכו' וכו'

בקיצור, אין טעם לעשות 8 סטים על אותו תרגיל, אם כבר תעשה תרגיל אחד של 4 סטים עם עצימות גבוהה יותר אבל למטרת היפטרטורפיה עדיף לגוון.

מדהים הולך ליישם את זה.
תודה לכולם !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית