התקדמות במסה

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
חברה אני קצת תקוע בכמה קלוריות אני צריך ביום,
השאלה שלי היא האם התקדמות בתכנית אימונים (התקדמות בנפח) והצלחה של הוספת משקלים גבוהים יותר,
מעידים בהכרח על עלייה במסת שריר? ושהייתי תקין מבחינת פלוס קלורי?
ולא הייתי מצליח להתקדם במשקלים אם לא הייתי בפלוס קלורי?

השאלה שלי היא האם התקדמות בתכנית אימונים (התקדמות בנפח) והצלחה של הוספת משקלים גבוהים יותר, מעידים בהכרח על עלייה במסת שריר?
ממש לא בהכרח, תלוי המון משתנים נוספים.
ושהייתי תקין מבחינת פלוס קלורי?
גם לא בהכרח, אפשר להתקדם יופי גם בחיטוב ובניטראלי.
ולא הייתי מצליח להתקדם במשקלים אם לא הייתי בפלוס קלורי?
אין קשר מחייב.

אתה בפלוס קלורי אם אתה עולה במשקל. אתה לא בפלוס קלורי אם אתה לא עולה במשקל. פה זה נגמר.
חברה אני קצת תקוע בכמה קלוריות אני צריך ביום
אתה צריך לעקוב אחרי המשקל גוף שלך ולהתאים את הקלוריות בהתאם לשינויים שאתה רואה במשקל. בשביל מסה "אידיאלית" לפי ההמלצות אתה צריך לעלות בסביבות ה1% משקל גוף בחודש.
השאלה שלי היא האם התקדמות בתכנית אימונים (התקדמות בנפח) והצלחה של הוספת משקלים גבוהים יותר,
מעידים בהכרח על עלייה במסת שריר?
אם הוספת מלא משקל ואתה לא מתאמן מתחיל אז ככל הנראה הוספת שריר, אבל לא בהכרח ברמה מעניינת. אם הוספת רק קצת משקל ו/או אתה מתאמן מתחיל אז זה ממש לא מעיד.
באופן כללי, כוח מורכב מכמה גורמים. אחד מהם זה מסת שריר. אבל זה שהרמת משקל כבד יותר זה גם יכול להיות שיפור ביכולת העצבית, שיפור בטכניקה, אפילו סתם אם יצא לך להוריד עומסים לאחרונה. אם עלית מסקוואט 30 קילו לסקוואט 300 קילו אז אתה הוספת על עצמך שרירים, אבל אם היית נשאר באיזור ה120 קילו ומבצע תוכנית ספציפית לפיתוח גוף היית מוסיף על עצמך הרבה יותר שריר.
הנקודה שלי היא שאם אין לך מטרה להתחזק אלא רק לגדול אתה לא צריך לחפש להתחזק, אלא רק לגדול. משפט שאולי נשמע ברור אבל הרבה אנשים טועים בו.

• פותח/ת השרשור
אתה בפלוס קלורי אם אתה עולה במשקל. אתה לא בפלוס קלורי אם אתה לא עולה במשקל. פה זה נגמר.

אתה צריך לעקוב אחרי המשקל גוף שלך ולהתאים את הקלוריות בהתאם לשינויים שאתה רואה במשקל. בשביל מסה "אידיאלית" לפי ההמלצות אתה צריך לעלות בסביבות ה1% משקל גוף בחודש.

אם הוספת מלא משקל ואתה לא מתאמן מתחיל אז ככל הנראה הוספת שריר, אבל לא בהכרח ברמה מעניינת. אם הוספת רק קצת משקל ו/או אתה מתאמן מתחיל אז זה ממש לא מעיד.
באופן כללי, כוח מורכב מכמה גורמים. אחד מהם זה מסת שריר. אבל זה שהרמת משקל כבד יותר זה גם יכול להיות שיפור ביכולת העצבית, שיפור בטכניקה, אפילו סתם אם יצא לך להוריד עומסים לאחרונה. אם עלית מסקוואט 30 קילו לסקוואט 300 קילו אז אתה הוספת על עצמך שרירים, אבל אם היית נשאר באיזור ה120 קילו ומבצע תוכנית ספציפית לפיתוח גוף היית מוסיף על עצמך הרבה יותר שריר.
הנקודה שלי היא שאם אין לך מטרה להתחזק אלא רק לגדול אתה לא צריך לחפש להתחזק, אלא רק לגדול. משפט שאולי נשמע ברור אבל הרבה אנשים טועים בו.

תודה רבה מלך!
מה הכוונה שאני לא צריך לחפש להתחזק אלא רק לגדול? אני לא מעוניין בכוח רק במסת שריר. האם אני צריך לדאוג פחות לגבי עלייה במשקלים? ופשוט לעבוד בנפח גבוהה ולכשל? ולא להתמקד ממש בהעלאת משקלים באופן שבועי נגיד?
ממש לא בהכרח, תלוי המון משתנים נוספים.

גם לא בהכרח, אפשר להתקדם יופי גם בחיטוב ובניטראלי.

אין קשר מחייב.

תודה אח יקר. האם לדעתך 2700 קלוריות ביום זה מעט מדי למסה? 1.80 שוקל 80. ודי פעיל

מה הכוונה שאני לא צריך לחפש להתחזק אלא רק לגדול? אני לא מעוניין בכוח רק במסת שריר. האם אני צריך לדאוג פחות לגבי עלייה במשקלים? ופשוט לעבוד בנפח גבוהה ולכשל? ולא להתמקד ממש בהעלאת משקלים באופן שבועי נגיד?
זה אומר שאתה רוצה להתקדם באימונים, לא משנה איך, ולא בטווח חזרות נמוך מידי (פחות מ5 חזרות). אתה יכול להתקדם בחזרות, סטים, משקל או כל דרך אחרת שעולה על דעתך, העיקר שמשהו יתקדם. ולפיתוח גוף יותר חשוב ששרירים מסוימים יעבדו ולא רק להרים את המשקל. ברור שכשאתה קרוב מספיק לכשל הטכניקה לא תהיה מושלמת, אבל בניגוד לכוח אתה לא רוצה להרשות לעצמך לרמות בטכניקה.
בנוסף, לפיתוח גוף כל סט שתסיים אותו ותוכל לעשות עוד יותר מ5 חזרות הוא מיותר, אתה צריך לסיים את הסט במרחק של מקסימום 5 חזרות מכשל.
תודה אח יקר. האם לדעתך 2700 קלוריות ביום זה מעט מדי למסה? 1.80 שוקל 80. ודי פעיל
אתה צריך לעקוב אחרי המשקל גוף שלך ולהתאים את הקלוריות בהתאם לשינויים שאתה רואה במשקל. בשביל מסה "אידיאלית" לפי ההמלצות אתה צריך לעלות בסביבות ה1% משקל גוף בחודש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית