הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה יהיה בסדר לעשות את זה?

omerx86

משתמש מתחיל
69
5
נק' מוניטין:
5
69
5
אהלן
אני עושהab
אין לי זמן היום לעשות תאימון חזה כתפיים יד אחורית של
האם להתאמן יום שני את האימון חזה
ואז להתאמן שוב על חזה ברביעי יזיק בהתאוששות?
במידה ואני גם אוריד נפח מהאימון בשני על מנת לא להעמיס זה יהיה בסדר?

לא ברור בדיוק מה התוכנית שלך, לדוגמה גיל, משקל, וותק אימונים, שיאים, ובאיזה אחוז מהמקסימום אתה עובד ולאיזה נפח עבודה.

בגדול, אין בעיה להתאמן יום אחרי יום חזה. נכון לא תהיה לגמרי מאושש, אולי זה לא אופטימלי בצורה בה אתה מתאמן, אבל אפשר.

קשה לענות על השאלה שלך, אבל בגדול לא אמור להיות בעיה.

פחות ממליץ שילוב של חזה וכתפיים באותו אימון מנסיון ואני עוד מתאמן ותיק אז תחשוב
תעשה מה באלך מבחינת התאוששות כל עוד זה לא יום אחרי יום על אותם קבוצות שריר הכל סבבה

• פותח/ת השרשור
פחות ממליץ שילוב של חזה וכתפיים באותו אימון מנסיון ואני עוד מתאמן ותיק אז תחשוב
תעשה מה באלך מבחינת התאוששות כל עוד זה לא יום אחרי יום על אותם קבוצות שריר הכל סבבה
שעובדים על חזה הכתפיים עובדות גם אז לא כדאי כבר לעשות כתפיים?

מי שמצליח להתקדם גם בבנץ וגם בפרס בו זמנית..
אני מוריד תכובע!
צריך חלוקת עומסים מארץ החלומות

למה לא להתמקד בבנץ ולתת עזר עם פרס?

מי שמצליח להתקדם גם בבנץ וגם בפרס בו זמנית..
אני מוריד תכובע!
צריך חלוקת עומסים מארץ החלומות
יש כל כך הרבה אנשים שעושים את זה... גם חזקים מאוד. צריך לנהל עומסים קצת חכם יותר, נכון, אבל זה לגמרי אפשרי.
למה לא להתמקד בבנץ ולתת עזר עם פרס?
כי לא כולם מעדיפים בנץ על פני פרס.
בכל מקרה נראה שפותח הפוסט מתעניין יותר בפיתוח גוף מאשר בכוח, אולי אני טועה אבל ככה זה נראה לי.

מבנץ ״חזק״ תקבל גם חזה וגם כתף חזקים
לא בדיוק. קודם כל הכתף לא מעורבת ברמה רלוונטית בבנץ (חוץ מכתף קדמית), דבר שני יש הבדל בין כתף וחזה ללחיצה מבנץ או בעמידה.
בעיני יש הבדל עצום בין ללחוץ מבנץ ובין מעל הראש, מכל כך הרבה בחינות. נכון שיהיה להם קריאובר אחד לשני, אבל זה כמו סקוואט ודדליפט.

בשורה התחתונה בנץ ופרס זה תנועות שונות, ולא כולם מעדיפים בנץ דווקא. כמו שאתה אוהב בנץ, וכמו שמישהו אחר אוהב זרצר סקוואט, ככה מישהו אחר אוהב פרס.

לא בדיוק. קודם כל הכתף לא מעורבת ברמה רלוונטית בבנץ (חוץ מכתף קדמית), דבר שני יש הבדל בין כתף וחזה ללחיצה מבנץ או בעמידה.
בעיני יש הבדל עצום בין ללחוץ מבנץ ובין מעל הראש, מכל כך הרבה בחינות. נכון שיהיה להם קריאובר אחד לשני, אבל זה כמו סקוואט ודדליפט.

בשורה התחתונה בנץ ופרס זה תנועות שונות, ולא כולם מעדיפים בנץ דווקא. כמו שאתה אוהב בנץ, וכמו שמישהו אחר אוהב זרצר סקוואט, ככה מישהו אחר אוהב פרס.
ברור לי בהחלט 😃
אני פשוט חושב,ממה מקבלים יותר ערך מוסף.

@OYP
מפרס ״חזק״ תקבל כתף חזקה
מבנץ ״חזק״ תקבל גם חזה וגם כתף חזקים

אין לי מספיק ניסיון/ידע כדי להגיד מה שאגיד עכשיו, אבל אני חושב שפרס מייצג כח בפלג גוף העליון הרבה יותר טוב מאשר בנץ'. יש בכל מכון רנדומלי חבר'ה שנותנים 100 בנץ' לחזרות ואז דופקים פרס עם 40 קילו וצועקים.
לדעתי, זה לא כמו סקוואט ודדליפט.

אני אשמח שמישהו שיודע לתת תשובה יותר חד משמעית יגיב פה
@elchonon
@StrongEnough
@פנקייק

אין לי מספיק ניסיון/ידע כדי להגיד מה שאגיד עכשיו, אבל אני חושב שפרס מייצג כח בפלג גוף העליון הרבה יותר טוב מאשר בנץ'. יש בכל מכון רנדומלי חבר'ה שנותנים 100 בנץ' לחזרות ואז דופקים פרס עם 40 קילו וצועקים.

@elchonon
@StrongEnough
@פנקייק
אני גם אשמח לשמוע מה דעתם של המכובדים..

@elchonon
@StrongEnough
@פנקייק
מארק ריפטו בדעה שלך.
הוא חושב שפרס הוא תרגיל מורכב יותר, ובתכלס, הרבה יותר אולד סקול.
בחדרי הכושר, בנץ' פרס נתפס יותר מעצם היותו תרגיל שיכול לשאת יותר משקל.

אני מאלו שיתן 100 ק"ג בנץ' לחזרות אבל אצעק עם 40 ק"ג פרס.

בנץ' רלוונטי עבורי כי הוא תרגיל תחרותי, אין לי סיבה טובה יותר להשקיע בה.

פרס הוא כנראה תרגיל מגניב יותר בעיניי, מדד לכוח עם טכניקה מורכבת יותר, אבל בסופו של דבר יכול לשאת הרבה פחות משקל מבנץ'.

הבדל נוסף, פרס דורשת מובילטי בכתף שלהרבה בנצ'רים אין, לי אין. זה מכניס עוד אלמנט לתרגיל הזה לטוב ולמוטב.
הופך אותו לפחות הצגת כוח במובן מסוים, אך גם לתרגיל עם מיומנות רבה יותר ברמה מסוימת.

@elchonon
@StrongEnough
@פנקייק
אני גם חושב שזה מורכב בעיקר משני דברים:
1. עיקרון הספיציפיות- gym bros אוהבים בנצ פרס ומבצעים אותו בתדירות גבוהה לעומת אוברהד פרס.
2. בנצ פרס ניזון מנפח בעוד שלדעתי אוברהד פרס לא בהכרח יגיב באותה צורה. זאת אומרת שבדרך כלל הם גם יעבדו על בנצ פרס/תרגילי עזר בצורותיהם בווליום גבוה וזה יתורגם לבנצ פרס יחסית חזק. בעוד שהם פחות משקיעים בפרס, והנפח משאר תרגילי הלחיצה/כתפיים לא מתורגם ליותר משקל על המוט.
בכל אופן ככה אני חושב ומרגיש מניסיוני האישי, זה לא בדיוק מבוסס.

@elchonon
@StrongEnough
@פנקייק

נראה לי מה מייצג יותר כוח זה בעיקר דעה אישית של כל אחד, ההבדל לדעתי הוא שפרס יותר תלוי בטכניקה ו"קשת ההתחזקות" הרבה יותר קטנה וזה גם עושה את התרגיל מאוד קשה, כי ההתקדמות בקפיצות מאוד קטנות. זאת אומרת, סיכוי טוב שמישהו שמתאמן כל החיים יחסית יעיל יצליח להגיע לאיזור ה150 בנץ' פרס, אולי גם יותר. אם אני אשווה את זה לפרס זה יהיה איפשהו בין 90-100.

פוטנציאל ההתקדמות בפרס הרבה יותר קטן ואתה תצטרך להתחיל להתעסק עם תכנון התקדמות דיי מורכב כבר בשלב מוקדם בקריירה שלך.

באופן טבעי, החבר'ה שאתה רואה במכון השקיעו הרבה יותר בבנץ' מאשר בפרס, זאת כנראה הסיבה לפער ברמה.

הבנץ' הוא תרגיל פופולרי ומתאמנים בכל הרמות נותנים לו הרבה תשומת לב באימונים, הרבה יותר מלפרס.

אני חושב שהרבה ח׳ברה שיתחילו עם פרס,יבינו מהר מאוד שההתקדמות מייאשת..
ואז יזנחו אותו לטובת הבוס הגדול-הבנץ. 😃

שעובדים על חזה הכתפיים עובדות גם אז לא כדאי כבר לעשות כתפיים?
שוב אמרתי לא כדאי בגלל שהכתף מתעייפת בתרגילי חזה, עדיף לשלב אם כבר גב וכתפיים שם זה פחות משפיע ואפשר לבודד את הכתף אחר כך כמו שצריך בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית