הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בבקשה דעה תכנית שהמאמנת נתנה לי

נחוץ

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי, לקחתי מאמנת אישית והיא נתנה לי תכנית אימונים והייתה איתי אני חייבת לשמוע דעה לגבי התכנית שהיא נתנה לי איך זה נראה בעינכם
Fbw.. התכנית
4x8 היפטראסט
משיכת רגל אחורה 3x10
כבל רואו בעמידה ואחרי כל משיכה בזמן שאני מחזיקה את הכבל לעשות סקוואט..(?)3x10
רואו במכונה 3×10
מרחיקי ירך 3x10
מקרבי ירך 3x10
שכיבות סמיכה על שיפוע חיובי 3x10

אם לפותחת הפוסט היה חשוב משהו, כנראה שהיא הייתה מגיבה כבר, לצערי לא נראה לי שמדובר כאן המתאמנת שרימו אותה
זה שהמתאמנת לא משקיעה לא אומר שהמאמנת כן
תתפלא איזה אנשים ראיתי קוראים למאמן ציבורי, אישי
חסר אינפורמציה
אנחנו עונים על פי המידע שהיא נתנה לנו. על פי המידע הזה המאמנת גרועה.
יש מצב וסיכוי טוב שכל החבר'ה שיצאו עליה בתגובות אכן צודקים אבל במה זה יתרום? המאמנת כנראה לא תקרא את התגובות ולגבי המתאמנת אני לא צריך להסביר
זה אולי לא יתרום למתאמנת הזאת ספציפית אבל
גם אתם התחלתם מאיפשהו
בדיוק. הפעם הראשונה שהבנתי מה זה תוכנית ושרשימת תרגילים זה לא תוכנית הייתה כשראיתי פה נושא שמישהו פתח עם שאלה כזאת, ראיתי את התגובות, קראתי את המאמר על נראה לי ss, וככה הבנתי מה זו תוכנית.
אז אני רוצה שפעם הבאה שמישהו שבאמת רוצה לעבוד כמו שצריך אבל לא יודע מה עושים ויראה את הנושא הזה ואת התגובות שלנו הוא יבין מה זה תוכנית ומה זה לא.
ולמטרות היפרטרופיה לאו דווקא צריך התקדמות מוגדרת כמו לכח
שוב אני אומר, אם סתם מישהו בנה לעצמו משהו אז זה סבבה, אבל לקחת כסף על תוכנית ולא להסביר מה עושים בה? זה לא רציני
ולפי התוכנית נשמע שהיא ביקשה תוכנית שתבנה לה ישבן, כל השאר בגדר סימנוב
זה ברור, ובכל זאת מישהי שעברה הכשרה להיות מאמנת כושר צריכה לדעתי לדעת להוסיף עוד קצת עבודה על שאר הגוף, גם אם הלקוח מבקש אחרת. אם הלקוח מתעקש לעשות רק עבודת תחת אז אני מבין את המאמנת, אבל כמו שאמרתי על פי המידע שיש לנו עכשיו זה לא המקרה, עם עוד מידע הכל היה יכול להשתנות.
ושוב אגיד שהנפח הזה לישבן נמצא גם בתוכנית של ברט.
זה לא בהכרח אומר שהוא צודק, לא משנה כמה הוא מבין בתחום. אבל שוב, דווקא הנפח הגדול לתחת זה לא מה שמעניין אותי, עניין אותי שכל הנפח הוא רק שם ואין כמעט בשאר הגוף עבודה.

איזה דיון סוער נהיה פה מנושא שנפתח כל יומיים. מת על הפורום הזה:sarcastic:

זה שהמתאמנת לא משקיעה לא אומר שהמאמנת כן

בדיוק. הפעם הראשונה שהבנתי מה זה תוכנית ושרשימת תרגילים זה לא תוכנית הייתה כשראיתי פה נושא שמישהו פתח עם שאלה כזאת, ראיתי את התגובות, קראתי את המאמר על נראה לי ss, וככה הבנתי מה זו תוכנית.
אז אני רוצה שפעם הבאה שמישהו שבאמת רוצה לעבוד כמו שצריך אבל לא יודע מה עושים ויראה את הנושא הזה ואת התגובות שלנו הוא יבין מה זה תוכנית ומה זה לא.
אני מבין לגמרי את הנקודה, סתם פשוט אם אני הייתי הבן אדם שפותח את השרשור הזה פחות הייתי שמח לקבל תגובות כאלה, במיוחד אם שילמתי למאמנת כסף. זה יותר עניין ערכי מאשר לימודי
איזה דיון סוער נהיה פה מנושא שנפתח כל יומיים. מת על הפורום הזה:sarcastic:
האמת שזה גם נכון, מדיי פעם יש לאנשים כוח להיות לוחמי צדק:ph34r:

אחלה גישה בחיים, עד שאתה מהצד השני של המתרס.
יכול להיות סיטואציה לא נעימה לפעמים, אבל קורה מידי פעם ואני מקבל את זה כשזה קורה לי. אבל זה תלוי בבנאדם, יכול להיות שיש אנשים שיפגעו מזה. מבקש סליחה אם אני פוגע ממישהו, זו לא הכוונה שלי, אבל לדעתי גם הצד השני צריך להבין את הטעות שלו באינפורמציה, ובטח לא לקחת ללב כל אדם שהוא לא מכיר מהאינטרנט.

יכול להיות סיטואציה לא נעימה לפעמים, אבל קורה מידי פעם ואני מקבל את זה כשזה קורה לי. אבל זה תלוי בבנאדם, יכול להיות שיש אנשים שיפגעו מזה. מבקש סליחה אם אני פוגע ממישהו, זו לא הכוונה שלי, אבל לדעתי גם הצד השני צריך להבין את הטעות שלו באינפורמציה, ובטח לא לקחת ללב כל אדם שהוא לא מכיר מהאינטרנט.
לא הורסים לבן אדם את הקריירה ואומרים "קורה לפעמים".
קשה מאוד לפעמים לתקן את הנזק אחרי שעושים אותו, גם אם מבקשים סליחה, וגם אם זה רק היה באינטרנט.
לדעתי עדיף להיות זהיר בדברים האלו.

לא בקטע דתי עכשיו, לשון הרע הורס אנשים, גם מי שמספרים עליו, אבל גם מי שמספר.

תעשה את השיקולים שלך, אולי אתה צודק במקרה הזה, אני לא יודע.

זה לא בהכרח אומר שהוא צודק, לא משנה כמה הוא מבין בתחום.

אז למי אנחנו מקשיבים פה אם לא לאדם עם ניסיון ותוצאות של ים מתאמנות ?
חוץ מזה אחי, אם אתה פוסל תביא דוגמת נגד, תפנה למקורות כלשהם. לי יצא לקרוא על הנושא של פיתוח ישבן לנשים מתוך עניין, וברט קונטררס הוא האוטוריטה של התחום, הלואי סימונס, הריפטו, הסטאר, או מי שלא תרצה, כי הוא הביא הרבה מתאמנות לתוצאות.
אז כל עוד אתה לא מפנה למידע פרקטי, לתחלופה אופטימלית, לדעתי לפסול לא בא בחשבון. תן פתרונות....

אגב אוהב אותך והכל ברוח טובה אח. קצת יוצאים עליך פה, אני מעריך את התרומה שלך לפורום.

מאמן ציבורי

מכל הדיון פה לוקח מושג חדש שלא הכרתי - מאמן ציבורי
מאמן בחדכ זה נחשב ציבורי?
ֿ
אם הייתי פותח האשכול, מהתגובות פה הייתי ממש מרגיש שעקצו אותי ואולי גם מתעצבן באופן אישי על המאמן
מסכים עם העניין שאם לא בטוח שזה המצב, לא צריך לגרום לאנשים לקפוץ מהר מידי למסקנות.
למרות שממש כיף לתקוף בפורום מאמנים עלומי שם שלא נמצאים כאן)

נערך לאחרונה:
אז למי אנחנו מקשיבים פה אם לא לאדם עם ניסיון ותוצאות של ים מתאמנות ?
הכוונה שלי היא שכמו שיש אנשים שחושבים שדברים של ריפטו לא נכונים, אבל אין ספק שהוא מאמן ענק, ככה אפשר לחלוק על כל מאמן לא משנה כמה הוא מבין.
חוץ מזה אחי, אם אתה פוסל תביא דוגמת נגד, תפנה למקורות כלשהם.
אין לי כרגע מקורות בשלוף, אבל אני זוכר שראיתי כמה סרטונים של מייק ישראטאל על זה, לא על ישבן ספציפית אבל על כמות תרגילים לשריר וכמות נפח. אפשר להביא גם דוגמאות קטנות יותר ממייק, תשאל את אור והוא יגיד לך שההמלצה היא לא יותר מ20 סטים שבועיים לשריר למתאמן לא מתקדם, evb פרסמו מחקר על זה לא מזמן (יש בפייסבוק שלהם מהשבוע/שבועיים אחרונים אם אתה רוצה לחפש).
לי יצא לקרוא על הנושא של פיתוח ישבן לנשים מתוך עניין, וברט קונטררס הוא האוטוריטה של התחום, הלואי סימונס, הריפטו, הסטאר, או מי שלא תרצה, כי הוא הביא הרבה מתאמנות לתוצאות
אני אחזור על מה שאמרתי, דווקא הנפח הגדול בישבן פחות הפריע לי כמו הנפח הקטן עד לא קיים במקומות אחרים. זה לדעתי נקודה יותר קריטית, זה והחוסר בתכנון התקדמות ותקיעות בתוכנית. ככה שאומנם אני לא מסכים עם מה שהבאת על הישבן, אבל זה פחות מעניין אותי מהשאר.
אז כל עוד אתה לא מפנה למידע פרקטי, לתחלופה אופטימלית, לדעתי לפסול לא בא בחשבון. תן פתרונות....
תוכנית שלמה עכשיו אני לא אכתוב, אבל בגדול הייתי דואג שכל השרירים יקבלו בין 10 ל20 סטים, משהו כמו 15-18 לשריר גדול ו10-12 לשריר קטן. כל 2-4 סטים בערך יהיו לתרגיל אחד. הייתי מתכנן גם התקדמות, נניח אחד התרגילים זה דדליפט, השני זה היפ טראסט והשלישי זה איזה שהיא פשיטה באגן מבודדת לגלוטס אז מתקדם במשקל 2.5 קילו כל אימון בדדליפט, מוסיף 2 חזרות כל אימון שני להיום טראסט, ומגיע לכשל במבודד תמיד. סתם דוגמא לתכנון התקדמות. בונה איזה שהוא מבנה לדילואודים ותקיעות.
אוהב אותך והכל ברוח טובה אח. קצת יוצאים עליך פה, אני מעריך את התרומה שלך לפורום
ברור, בסך הכל דיון. ואולי מגיע לי קצת שיצאו עליי אחרי ההודעות שלי בתחילת הנושא:s49:

הכוונה שלי היא שכמו שיש אנשים שחושבים שדברים של ריפטו לא נכונים, אבל אין ספק שהוא מאמן ענק, ככה אפשר לחלוק על כל מאמן לא משנה כמה הוא מבין.

אין לי כרגע מקורות בשלוף, אבל אני זוכר שראיתי כמה סרטונים של מייק ישראטאל על זה, לא על ישבן ספציפית אבל על כמות תרגילים לשריר וכמות נפח. אפשר להביא גם דוגמאות קטנות יותר ממייק, תשאל את אור והוא יגיד לך שההמלצה היא לא יותר מ20 סטים שבועיים לשריר למתאמן לא מתקדם, evb פרסמו מחקר על זה לא מזמן (יש בפייסבוק שלהם מהשבוע/שבועיים אחרונים אם אתה רוצה לחפש).

אני אחזור על מה שאמרתי, דווקא הנפח הגדול בישבן פחות הפריע לי כמו הנפח הקטן עד לא קיים במקומות אחרים. זה לדעתי נקודה יותר קריטית, זה והחוסר בתכנון התקדמות ותקיעות בתוכנית. ככה שאומנם אני לא מסכים עם מה שהבאת על הישבן, אבל זה פחות מעניין אותי מהשאר.

תוכנית שלמה עכשיו אני לא אכתוב, אבל בגדול הייתי דואג שכל השרירים יקבלו בין 10 ל20 סטים, משהו כמו 15-18 לשריר גדול ו10-12 לשריר קטן. כל 2-4 סטים בערך יהיו לתרגיל אחד. הייתי מתכנן גם התקדמות, נניח אחד התרגילים זה דדליפט, השני זה היפ טראסט והשלישי זה איזה שהיא פשיטה באגן מבודדת לגלוטס אז מתקדם במשקל 2.5 קילו כל אימון בדדליפט, מוסיף 2 חזרות כל אימון שני להיום טראסט, ומגיע לכשל במבודד תמיד. סתם דוגמא לתכנון התקדמות. בונה איזה שהוא מבנה לדילואודים ותקיעות.

ברור, בסך הכל דיון. ואולי מגיע לי קצת שיצאו עליי אחרי ההודעות שלי בתחילת הנושא:s49:

אני מסכים שצריך להיות פה איזה עיקרון התקדמות.
אבל הנקודה היא שתוכנית לישבן לאישה לא צריכה להיות תכנית פול באדי לגברים, כמו שאתה טוען, גם אני קראתי מייק יזרעאטל, אבל לא ספציפית ישבן, אני מכיר את מה שאתה מציג.
וגם בתוכנית פול באדי סטנדרטית אתה נותן תרגיל משיכה אחד, דחיקה אחד, מסכים שחסרה פה הרמה.

חוץ מזה אני מסכים שיש בשוק המאמנים המון חוסר ידע בתכנון התקדמות בעומסים, בפורום זה פורה בלי עין הרע, אבל בחוץ, מאמנים לא מייחסים לזה חשיבות, המאמנת שלה לא כלכך חריגה בנושא.

קיבלת תוכנית מאוד גנרית לעבודה עם דגש לפלג גוף תחתון, עבור טווח של שבועיים-חודש זאת נקודת התחלה בסדר. לאחר התקופה הזאת יש מקום לעבודה עם תרגילים וטווח חזרות שונים.

@OYP כמאמן ריצה, הרבה פעמים שמגיע אליי מתאמן חדש. אני שולח אותו קודם כל לחודש לרוץ 3 פעמים בשבוע. הסיבה היא קודם כל להרגיל אותו ל"צאת לרוץ" הוא לא ברמת כושר או מסוגלות לבצע אימונים מורכבים יותר.
אחרי חודש כזה שהוא רגיל לרוץ השמיים הם הגבול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית