הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך מעדנים הם 20 גרם חלבון?

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
איך מעדנים הם 20 גרם חלבון? כתוב שהם עושים "העשרה" מה זה ההעשרה הזאת -האם הם פשוט שמים אבקת חלבון בתוך המעדן? / משקה חלבון

• פותח/ת השרשור
כתוב ברכיבים.
עכשיו בדקתי במקרר, בדנונה pro לא כתוב שם אם זה אבקת חלבון של myprotin או אפילו אם יש שם אבקת חלבון בכללי... כתוב רק שזה מעדן עם 20 גרם חלבון...הרשימה המלאה של הרכיבים:
חלב מפוסטר, מים, סוכר,חומרי טעם וריח,רכז גזר שחור, מייצב (לוקוסט בין גאם) מווסת חומציות(חומצת לימון) מכיל חיידקי יוגורט.

לא מכיל פירות, כשר חלבי. מכיל חלב. ללא גלוטן. לשמור במקרר. זה כל מה שכתוב מלבד כמובן הסימון התזונתי שגם שם לא כתוב -בכוכבית כתוב רק מהיכן מגיעים הסוכרים שזה מחלב וסוכר מוסף

עכשיו בדקתי במקרר, בדנונה pro לא כתוב שם אם זה אבקת חלבון של myprotin או אפילו אם יש שם אבקת חלבון בכללי... כתוב רק שזה מעדן עם 20 גרם חלבון...
Myprotein זה לא סוג אבקת חלבון, זה ברנד שמוכר מוצרים בין היתר אבקות חלבון
סוג אבקת חלבון זה למשל חלבון מי גבינה שזה מה שיש לך במעדן.
Myprotein קונה חלבון מי גבינה ממפעל ושם אותו בשקית עם הדפס של החברה, דנונה Pro מוסיפים חלבון מי גבינה למעדן ושמים הדפס של דנונה

אבל אולי אני מעט יותר אתגמש לנושא האבקות חלבון. (נכון לעכשיו אני דוגל לפתח גוף רק על ידי בסיס תזונה ואוכל אמיתי מבלי שום תוספים/ כדורים למיניהם.... -ואני מאוד מתגאה בזה
אין לך במה להתגאות, הכל בראש שלך
זה כמו להתגאות בזה שאתה לא שם דאורטורנט או משהו כזה
יש לך סלט אחד גדול בראש

כפי שכבר אמרתי, אתה מחזיר את השאלה לשואל השאלה. אין לי הוכחה.אבל היעדר הוכחה לא אומר שאני טועה.
הבעיה היא לא היעדר הוכחה, הבעיה שיש הוכחות שסותרות את העמדה שלך.

זאת הדעה שלי שמעדן זה אוכל. ואבקת חלבון זה תוסף.
דעתך לא רלוונטית לנושא, בלי להעליב.

איזה הוכחה בידיוק אתה רוצה שאני אביא?, כל יועץ תזונה אמיתי חושב שעדיף אוכל על תוספים. תוסף זה מגיע מהמילה של השלמה. תוספת. ואין טעם להשלים משהו עם כבר יש לך אותו. תמיד עדיף את הדבר המקורי(אוכל אמיתי) מאשר חיקוי זול שלו איכותי ככל שיהיה(תוספת).
כל תזונאי שיגיד לך את זה צריך לעזוב את המקצוע (אגב, יועץ תזונה זה פשוט תזונאי לא מוסמך)
אלא אם מדובר על תזונת פליאו שגם כן כבר לא רלוונטית כי אנחנו לא קרובים אפילו לדרך צריכת מזון
(ואין לנו אופציה כזו) הנדרשת כדי לקבל באמת את היתרונות מהדיאטה.

אתה מדבר כאילו פרו 20 גדל על העצים ברמת הגולן ואבקות חלבון מיוצרות בבתי הזיקוק בחיפה.

עכשיו בדקתי במקרר, בדנונה pro לא כתוב שם אם זה אבקת חלבון של myprotin או אפילו אם יש שם אבקת חלבון בכללי... כתוב רק שזה מעדן עם 20 גרם חלבון...

אין קשר למיי פרוטאין. תנובה לא צריכים את מיי פרוטאין. זאת סך הכל עוד חברה אחת מיני מאות שמייצרות אבקות חלבון.
הם מבודדים את החלבון בעצמם (זה מגיע מחלב)

דנונה פרו:
דנונה PRO נוצר בתהליך מיוחד בו מרכזים את היוגורט ללא כל תוספות חיצוניות עד לרמת החלבון הרצויה, משלב בצורה מושלמת בין הפלא שביוגורט על סגולותיו הטבעיות, ובין היתרונות המשמעותיים שבאכילת החלבון.

במקרה הזה באמת לא מוסיפים אבקת חלבון ומערבבים.
הם פשוט עושים תהליך שדומה לייצור אבקת חלבון (בגדול הם פשוט מרכזים חלבוני חלב) כבר בכל הייצור של היוגורט עצמו.

למה לפרק ואז להרכיב, שאפשר פשוט להרכיב?

או: למה לקחת חלב, לרכז/לבודד את החלבון, להפוך אותו לאבקה, ואז להוסיף ליוגורט ולערבב
כשאפשר: לקחת חלב, לרכז/לבודד את החלבון, להפוך ליוגורט

לכאורה במקום לקחת חלב ולרכז את החלבון ואז לייבש (להפוך לאבקה) הם פשוט לקחו את החלב וריכזו את החלבון והפכו אותו ישר ליוגורט.
אולי בתהליך מסוים זה יותר זול או משתלם.

אתה מדבר כאילו פרו 20 גדל על העצים ברמת הגולן ואבקות חלבון מיוצרות בבתי הזיקוק בחיפה.
😆
זה הזמן להודות שאנחנו טעינו בדבר אחד והוא צדק:
בדנונה פרו לא מוסיפים אבקת חלבון, הם פשוט מרכזים את החלבון ביוגורט כבר בתהליך הייצור (בדומה למה שעושים לחלב שמפיקים ממנו אבקת חלבון)

אנחנו יודעים שאין הבדל, אבל לך תשכנע עכשיו שאין הבדל בין אבקת חלבון ליוגורט עם הרבה חלבון

בהצלחה לפותח האשכול

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא לא היעדר הוכחה, הבעיה שיש הוכחות שסותרות את העמדה שלך.

דעתך לא רלוונטית לנושא, בלי להעליב.

כל תזונאי שיגיד לך את זה צריך לעזוב את המקצוע (אגב, יועץ תזונה זה פשוט תזונאי לא מוסמך)
אלא אם מדובר על תזונת פליאו שגם כן כבר לא רלוונטית כי אנחנו לא קרובים אפילו לדרך צריכת מזון
(ואין לנו אופציה כזו) הנדרשת כדי לקבל באמת את היתרונות מהדיאטה.

זאת הפעם הראשונה שאתה שומע על זה? כי אני מכיר מלא מאמני כושר ותזונאים שאמרו לי את זה- שעדיף אוכל אמיתי על תוספים,אפילו רופא המשפחה שלי אמר לי-שהוא בכלל לא מאמין ביוגורט דנונה של 20 גרם חלבון ובכל התוספים האלו והוא מאמין רק באוכל אמיתי וגם סיפר לי שהוא לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה באמת והוא ראה לא מעט אנשים עם בעיות תפקודי כליות שנובעות מאבקות חלבון. עם זאת הוא הדגיש שהוא רואה את הדברים בתור רופא ולא בתור רופא ספורט ולכן הוא מייעץ לי ללכת לרופא ספורט/ תזונאי אמיתי(ולכן אני לא לגמרי לוקח את מה שאמר ב100%)

בכל מקרה, הרוב אמרו שאין בעיה להשתמש בתוספים כמובן והם עצמם משתמשים כשאין ברירה כי אנחנו חיים בעולם לחוץ ללא זמן, אבל הם תמיד אמרו שהכי עדיף זה אוכל אמיתי ואם אני יכול תמיד ללכת על האוכל במקום על התוסף.

זה לא שאני לא מאמין לך,ואולי אתה צודק רק פשוט הדברים שאתה אומר עכשיו קצת חריגים ולא סותרים רק את הדעה שלי שאני ידוע קצת בתור קיצוני בנושא, אלא גם עשרות אחרים שהם הרבה יותר מתונים וחלקם הגדל מאמני חדר כושר ו"אנשים מוסמכים"

זאת הפעם הראשונה שאתה שומע על זה? כי אני מכיר מלא מאמני כושר ותזונאים שאמרו לי את זה- שעדיף אוכל אמיתי על תוספים,אפילו רופא המשפחה שלי אמר לי-שהוא בכלל לא מאמין ביוגורט דנונה של 20 גרם חלבון ובכל התוספים האלו והוא מאמין רק באוכל אמיתי וגם סיפר לי שהוא לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה באמת והוא ראה לא מעט אנשים עם בעיות תפקודי כליות שנובעות מאבקות חלבון. עם זאת הוא הדגיש שהוא רואה את הדברים בתור רופא ולא בתור רופא ספורט ולכן הוא מייעץ לי ללכת לרופא ספורט/ תזונאי אמיתי(ולכן אני לא לגמרי לוקח את מה שאמר ב100%)
כמה נקודות.

א. להבא שמישהו אומר לך את זה פשוט תשאל "למה?", לרוב זה יגמר בגימגום של טוען הטענה.
ב. לסמוך על מה? המוצרים בארץ בפיקוח ולרוב אם רשום ערכים מסוימים זה מה שתקבל.
ג. אין כזה דבר "רופא ספורט", הרופא שאמר לך את זה ליצן (אם באמת היה כזה)
ד. בעיות בתפקודי כליות נקשרו בעבר לצריכת חלבון גבוהה ולא למאכל כזה או אחר, כרגע עדיין אין חד משמעיות בנושא
ולא נצפתה בעיתיות במינונים המומלצים (1.6-2.2 גרם חלבון לכל ק"ג מ.ג)
בכל מקרה, הרוב אמרו שאין בעיה להשתמש בתוספים כמובן והם עצמם משתמשים כשאין ברירה כי אנחנו חיים בעולם לחוץ ללא זמן, אבל הם תמיד אמרו שהכי עדיף זה אוכל אמיתי ואם אני יכול תמיד ללכת על האוכל במקום על התוסף.
שוב, למה זה הכי עדיף?
זה לא שאני לא מאמין לך,ואולי אתה צודק רק פשוט הדברים שאתה אומר עכשיו קצת חריגים ולא סותרים רק את הדעה שלי שאני ידוע קצת בתור קיצוני בנושא, אלא גם עשרות אחרים שהם הרבה יותר מתונים וחלקם הגדל מאמני חדר כושר ו"אנשים מוסמכים"
אתה לא צריך להאמין לי אתה צריך לקרוא במקורות אמינים ולא להקשיב לברו-סיינס.
ואני לא סותר כלום אני נשען על מה שאני מכיר מהספרות, אם לאותם "אנשים מוסמכים"
יהיו רפרנסים למידע חדש בנושא תמיד אשמח לקרוא ולהחכים.

• פותח/ת השרשור
אין קשר למיי פרוטאין. תנובה לא צריכים את מיי פרוטאין. זאת סך הכל עוד חברה אחת מיני מאות שמייצרות אבקות חלבון.

דנונה פרו:

הם פשוט עושים תהליך שדומה לייצור אבקת חלבון (בגדול הם פשוט מרכזים חלבוני חלב) כבר בכל הייצור של היוגורט עצמו.

או: למה לקחת חלב, לרכז/לבודד את החלבון, להפוך אותו לאבקה, ואז להוסיף ליוגורט ולערבב

לכאורה במקום לקחת חלב ולרכז את החלבון ואז לייבש (להפוך לאבקה) הם פשוט לקחו את החלב וריכזו את החלבון והפכו אותו ישר ליוגורט.

😆
בדנונה פרו לא מוסיפים אבקת חלבון, הם פשוט מרכזים את החלבון ביוגורט כבר בתהליך הייצור (בדומה למה שעושים לחלב שמפיקים ממנו אבקת חלבון)

אנחנו יודעים שאין הבדל, אבל לך תשכנע עכשיו שאין הבדל בין אבקת חלבון ליוגורט עם הרבה חלבון

בהצלחה לפותח האשכול
חחח האמת שאין צורך לשכנע אותי בנושא כי זה דווקא די הגיוני שזה דומה, השאלה היא האם באבקות החלבון זה מתבצע באותה רמת מומחיות כפי שאמרת שהם עושים בחברה והאם ההבדל ...

דנונה פרו:

😆

בהצלחה לפותח האשכול
אני לא מנסה לצאת צודק, אני באמת מנסה לדעת לעומק.
כמה נקודות.

א. להבא שמישהו אומר לך את זה פשוט תשאל "למה?", לרוב זה יגמר בגימגום של טוען הטענה.
ב. לסמוך על מה? המוצרים בארץ בפיקוח ולרוב אם רשום ערכים מסוימים זה מה שתקבל.
ג. אין כזה דבר "רופא ספורט", הרופא שאמר לך את זה ליצן (אם באמת היה כזה)
ד. בעיות בתפקודי כליות נקשרו בעבר לצריכת חלבון גבוהה ולא למאכל כזה או אחר, כרגע עדיין אין חד משמעיות בנושא
ולא נצפתה בעיתיות במינונים המומלצים (1.6-2.2 גרם חלבון לכל ק"ג מ.ג)

שוב, למה זה הכי עדיף?
זה הם לא אמרו לי, כי כמובן גם אל שאלתי כי לא חשבתי שיש צורך כי זה היה לי מובן מאליו.
אני מאמין שהסיבה שהם התכוונו - זה כי זה מגיע מהטבע. זה טבעי זה לא מיוצר על ידי אדם באופן מלאכותי. עוף, ביצים, לחם,אורז,פירות,ירקות...
זה דבר שאכלו עשרות ואלפי שנים, זה האוכל שהאדם הקדמון אכל, לפני כל התחלואות של העידן המודרני וכל הטכנולוגיה.... הגלדיאטורים היו אוכלים והיו חזקים, יש המון סיבות למה עדיף להתבסס על אוכל מאשר על תוספים.
(זה כמו למה עדיף לאכול ולא לצרוך אוכל על ידי אינפיוזיה של צינורות שמחדירים לך אוכל.. )- תמיד עדיף את הדרך המסורתית והרגילה

השאלה היא האם באבקות החלבון זה מתבצע באותה רמת מומחיות

שאלה קשה לדיון בין מומחים. אני לא חושב שמישהו באמת מתעסק בזה כאן לרמת מומחיות.

אני כן יודע שלא משתמשים בחומרים כימים בשביל לייצר אבקות חלבון (או לרכז חלבון מחלב), לפחות לא בחברות הגדולות או המוכרות.
הם משחקים בעיקר עם לחץ, טמפרטורה ושיטות סינון שמאפשרות מיצוי או ריכוז של חלבוני חלב.
זה לא כמו שמייצרים תרופות או כמו שנראה לך, זה תהליכים הרבה יותר תמימים ופשוטים.

חחח האמת שאין צורך לשכנע אותי בנושא כי זה דווקא די הגיוני שזה דומה, השאלה היא האם באבקות החלבון זה מתבצע באותה רמת מומחיות כפי שאמרת שהם עושים בחברה והאם ההבדל ...
תגיד לי מה אתה רציני? זה כולה להפריד מי גבינה נראה לך שהאנשים שזאת העבודה שלהם כל כך מתקשים בזה? כשאתה פותח גבינה חדשה תראה כמה קל להפריד את המים שלה, נראה לך שאנשים שמתמחים בזה יתקשו?
אני לא מנסה לצאת צודק, אני באמת מנסה לדעת לעומק
אתה לא רוצה לדעת לעומק. אתה מחפש תשובה שתספק אותך. יש הבדל. כל הדעות שאמרת שבנויות על הגיון קלוש בלבד, זה לא דעות של אדם שרוצה לדעת לעומק.
זה הם לא אמרו לי, כי כמובן גם אל שאלתי כי לא חשבתי שיש צורך כי זה היה לי מובן מאליו
והנה עוד דוגמא לדעות העמוקות שלך
אני מאמין שהסיבה שהם התכוונו - זה כי זה מגיע מהטבע
אז? גם פטריות רעילות באות מהטבע.
זה טבעי זה לא מיוצר על ידי אדם באופן מלאכותי
שוב, אז?
עוף, ביצים, לחם,אורז,פירות,ירקות
חח נראה לך שהתרנגולים של העוף והביצים שלך טבעיות? נראה לך שהלחם גדל בשיחים? מכינים את הלחם בני אדם. נראה לך שבאורז פירות וירקות אין לך חומרי הדברה ודישון, וחומרים שגורמים תיבול לגדול לגודל גדול יותר?
זה דבר שאכלו עשרות ואלפי שנים, זה האוכל שהאדם הקדמון אכל, לפני כל התחלואות של העידן המודרני וכל הטכנולוגיה....
לפני כל התחלואות? אתה מודע לכמה הגיל תמותה עלה בעשרות אלפי שנים האחרונות? למה אתה יוצא מנקודת הנחה שמה שהם עשו או לא עשו זאת הדרך? בא תסתובב עם עור של נמר עליך ותישן במערות, זה מה שהם עשו.
הגלדיאטורים היו אוכלים והיו חזקים
חזקים כמו הפאוורליפטרים, הווייטליפטרים והסטרונגמנים של היום? אני בספק.
יש המון סיבות למה עדיף להתבסס על אוכל מאשר על תוספים
נו קדימה, שתף אותנו. עד עכשיו דיברת מסביב, תן סיבה רצינית למה.

• פותח/ת השרשור
שאלה קשה לדיון בין מומחים. אני לא חושב שמישהו באמת מתעסק בזה כאן לרמת מומחיות.

אני כן יודע שלא משתמשים בחומרים כימים בשביל לייצר אבקות חלבון (או לרכז חלבון מחלב), לפחות לא בחברות הגדולות או המוכרות.
הם משחקים בעיקר עם לחץ, טמפרטורה ושיטות סינון שמאפשרות מיצוי או ריכוז של חלבוני חלב.
זה לא כמו שמייצרים תרופות, זה בתהליכים הרבה יותר ׳תמימים׳ מזה.

יכול להיות שלא הצלחתי להסביר את עצמי קודם ולכן זה סתה מהנושא, אבל לכאן רציתי להגיע בשאלה שלי.

ברמת ידע מומחיות שלך, האם אתה יודע האם יש הבדל בין השיטות שמתבצעות על ידי המפעלים הגדולים בארץ של דנונה pro לדוגמא לבין השיטות שמתבצעים על ידי חברות אבקת החלבון לדגומא myproetin והאם יש לי בתור צרכן(מלבד לחטוף את המנכלים ולכלוא אותם שיספרו לי בפירוט) דרך לגלות זאת ולעשות טבלה של יתרונות וחסרונות של אבקת חלבון לעומת דנונה פרו וכו' ....

ה הם לא אמרו לי, כי כמובן גם אל שאלתי כי לא חשבתי שיש צורך כי זה היה לי מובן מאליו.
אני מאמין שהסיבה שהם התכוונו - זה כי זה מגיע מהטבע. זה טבעי זה לא מיוצר על ידי אדם באופן מלאכותי. עוף, ביצים, לחם,אורז,פירות,ירקות...
זה דבר שאכלו עשרות ואלפי שנים, זה האוכל שהאדם הקדמון אכל, לפני כל התחלואות של העידן המודרני וכל הטכנולוגיה.... הגלדיאטורים היו אוכלים והיו חזקים, יש המון סיבות למה עדיף להתבסס על אוכל מאשר על תוספים.
(זה כמו למה עדיף לאכול ולא לצרוך אוכל על ידי אינפיוזיה של צינורות שמחדירים לך אוכל.. )- תמיד עדיף את הדרך המסורתית והרגילה
אתה חושב שהעוף / בשר / ביצים / פירות שאתה אוכל היום קרובים בכלל למה שהאדם הקדמון אכל?
מתי בפעם האחרונה ראית את התנהלות תעשיית הבשר / ביצים בעולם? את הריסוס על הפירות?
הנקודת הנחה שלך שגויה, תקרא בנושא דיאטת פליאו אם אתה כל כך רוצה, רק תדע שזה לא קרוב אפילו לסגולות שזוקפים לזכותה.
האדם הקדמון היה רץ וצד את האוכל שלו, אתה רוצה להתחיל לרוץ אחרי איילים? גם זה תרם מאוד לאורח חיים ה"בריא שלהם",
לא זכור לי שראיתי לאחרונה מישהו צד את הארוחת בוקר שלו.
הכוונה הייתה לאכול כמה שיותר קרוב למצב הטבעי שלהם, וכמו שאמרתי לך קודם - יוגורט פרו לא צומח על העצים.

יכול להיות שלא הצלחתי להסביר את עצמי קודם ולכן זה סתה מהנושא, אבל לכאן רציתי להגיע בשאלה שלי.

ברמת ידע מומחיות שלך, האם אתה יודע האם יש הבדל בין השיטות שמתבצעות על ידי המפעלים הגדולים בארץ של דנונה pro לדוגמא לבין השיטות שמתבצעים על ידי חברות אבקת החלבון לדגומא myproetin והאם יש לי בתור צרכן(מלבד לחטוף את המנכלים ולכלוא אותם שיספרו לי בפירוט) דרך לגלות זאת ולעשות טבלה של יתרונות וחסרונות של אבקת חלבון לעומת דנונה פרו וכו' ....

אין לי מושג מה החברות עושות בחדרי חדרים, ואם חברה X מייצרת בשיטות זדוניות מחברה Y, או אם הפרות פחות שמחות.

אם זה מה שמדאיג אותך, אולי כדאי להפסיק לקנות אוכל בחוץ (כולל תוספים) ולהכין בעצמך את הכל. כולל יוגורטים או כל מזון מוכן כלשהו.

אני כן יודע שכבר עשרות שנים אנשים צורכים אבקות חלבון (מחברות מוכרות וכאלה שפחות) ולא שמעתי על איזשהי פרשה חותכת שמזהירה מפני הסכנות בעניין הזה.

לעשות טבלה של יתרונות וחסרונות של אבקת חלבון לעומת דנונה פרו וכו' .

אתה לא צריך וזה יהיה בזבוז זמן.

אם זה עוזר לך, אז BPI שחררו סרטון של כל תהליך ההכנה של האבקות חלבון שלהם. הם טוענים שהכל נקי וגם יש בדיקות מעבדה.
אני מניח שלחברה כמו Optimum Nutrition יש דברים דומים. המחיר בהתאם.

מיי פרוטאין לעומת זאת לא מתעסקים במרקטינג מהסוג הזה. אולי מסיבה מוצדקת או אולי לא. אני יודע שאני צרכתי עשרות שקים שלהם ואף פעם לא הייתה לי בעיה או הרגשתי באיזשהו הבדל. אם יש הבדל אז זה בטעם, וזה אינדיבידואלי.

הנה הסרטון של BPI:

• פותח/ת השרשור
אתה חושב שהעוף / בשר / ביצים / פירות שאתה אוכל היום קרובים בכלל למה שהאדם הקדמון אכל?
מתי בפעם האחרונה ראית את התנהלות תעשיית הבשר / ביצים בעולם? את הריסוס על הפירות?
הנקודת הנחה שלך שגויה, תקרא בנושא דיאטת פליאו אם אתה כל כך רוצה, רק תדע שזה לא קרוב אפילו לסגולות שזוקפים לזכותה.
אני מודע להתנהלות של תעשיית הבשר, ביצים וריסוס פירות ושזה לא קרוב למה שהיה בעבר, והאמת אמרו לי את זה מספר פעמים והתשובה שלי לזה - אין מה לעשות זה עדיין הדבר הכי טוב שיש. רוב העולם אוכל אוכל אמיתי.
אבל אתה צודק ייתכן שהנקודת הנחה שלי שגויה, תתקן לי אותה, אתה באמת חושב שתוספים יכולים להחליף אוכל אמיתי והגוף יהיה יותר בריא ויאריך חיים או אפילו יחיו ככה?
כי נכון לעכשיו רוב בני האדם סביבי עדיין אוכלים אוכל כדי להתקיים וגם אם כן יש כאלו שחיים רק על תוספים, כמות המחקרים מוגבלת לעומת אוכל אמיתי שזה כבר אימות של דורות על גבי דורות מהאדם הקדמון ועד היום, להחליף את הביסוס התזונתי שלנו לטכנולוגי- גם אם זה אפשרי זה לדעתי מהלך מסוכן בהתחשב בזה שזה רק בראשית דרכו ...

אבל אתה צודק ייתכן שהנקודת הנחה שלי שגויה, תתקן לי אותה, אתה באמת חושב שתוספים יכולים להחליף אוכל אמיתי והגוף יהיה יותר בריא ויאריך חיים או אפילו יחיו ככה?
אין לי איך לתקן לך אותה, אין שום בעיה בתוספים אחרים במידה ויש חוסר.
תקרא על כל תוסף שהוכח ותראה שיש לו יתרונות.

בנוסף אתה יכול לפתוח טבלת DIAAS של חלבון ולראות את ההבדלים בין סוגי החלבון.

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג מה החברות עושות בחדרי חדרים, ואם חברה X מייצרת בשיטות זדוניות מחברה Y, או אם הפרות פחות שמחות.

אם זה מה שמדאיג אותך, אולי כדאי להפסיק לקנות אוכל בחוץ (כולל תוספים) ולהכין בעצמך את הכל. כולל יוגורטים או כל מזון מוכן כלשהו.

אני כן יודע שכבר עשרות שנים אנשים צורכים אבקות חלבון (מחברות מוכרות וכאלה שפחות) ולא שמעתי על איזשהי פרשה חותכת שמזהירה מפני הסכנות בעניין הזה.

אתה לא צריך וזה יהיה בזבוז זמן.

אם זה עוזר לך, אז BPI שחררו סרטון של כל תהליך ההכנה של האבקות חלבון שלהם. הם טוענים שהכל נקי וגם יש בדיקות מעבדה.
אני מניח שלחברה כמו Optimum Nutrition יש דברים דומים. המחיר בהתאם.

מיי פרוטאין לעומת זאת לא מתעסקים במרקטינג מהסוג הזה. אולי מסיבה מוצדקת או אולי לא. אני יודע שאני צרכתי עשרות שקים שלהם ואף פעם לא הייתה לי בעיה או הרגשתי באיזשהו הבדל. אם יש הבדל אז זה בטעם, וזה אינדיבידואלי.

הנה הסרטון של BPI:

האמת שכאן ייתכן ואני טועה. נקודת המוצא שלי זה שאני סומך על המפעלים בארץ של דנונה והמומחים שלהם יותר מזה של אבקות החלבון כי זה במדינה שלי ומבוצע פיקוח של משרד הבריאות. ולכן אני לוקח את זה שהמפעלים של דנונה זה נתון בתור בסדר , וכל דבר אחר מזון אחר או תוסף אחר, אני עושה השוואה ביחס לדבר הנתון שזה המפעלים בארץ.(אגב בהשוואה בין אבקת חלבון שיוצרה בארץ לאבקת חלבון שיוצרה מחול אין הבדל מבחינתי אני מדבר בהשוואה רק בין אוכל שיוצר בארץ לבין תוסף שיוצר בחול או בארץ )
אבל ייתכן וזה הרגשה שלי בלבד לסמוך על המפעלים של המזון למרות הממשלה המפגרת שלנו...

אין מה לעשות זה עדיין הדבר הכי טוב שיש.
אתה ממשיך לומר את זה ולא נותן סיבה רצינית
רוב העולם אוכל אוכל אמיתי.
רוב העולם נראה ומרגיש כמו חרא. עצוב, אבל זאת האמת. תראה דווקא אנשים שמתאמנים רציני ונכון, בדרך כלל הם מרגישים טוב בניגוד לשאר האוכלוסייה.
מה זה יאריך חיים? אם אתה מתייחס לחלק של התזונה ככל הנראה כן, זה יאריך חיים כי הגוף שלך מקבל את המשאבים שהוא צריך בשביל לפעול נכון. לענות על זה בצורה רצינית אני לא יודע אם יהיה מי שיוכל לומר לך. בכל מקרה תוציא מהראש את הנקודת הנחה שלך שאבקת חלבון שונה מכל אוכל אחר שאתה אוכל, זה בסך הכל חלב.
כי נכון לעכשיו רוב בני האדם סביבי עדיין אוכלים אוכל כדי להתקיים וגם אם כן יש כאלו שחיים רק על תוספים
שוב, זה שרוב בני האדם סביבך אוכלים רק אוכל "אמיתי" בשביל להתקיים לא אומר יותר מידי. ואף אחד לא חי רק על תוספים, בשר זה טעים, פחמימות זה טעים, זה גם משביע, לחיות רק על תוספים זה מגעיל כמו שלחיות רק על חזה עוף זה מגעיל. בכל מקרה בדרך כלל בתוספים יהיו ערכים ספציפיים ואתה צריך יותר מזה. בגלל זה אוכלים הרבה דברים - ירקות ופירות ותוספים בשביל ויטמינים, מינרלים וסיבים, בשר חלב ותוספים בשביל חלבון וכו וכו.
כמות המחקרים מוגבלת
מעניין אותי אם באמת בדקת את זה או שאתה סתם מנחש גם את זה
לעומת אוכל אמיתי שזה כבר אימות של דורות על גבי דורות מהאדם הקדמון ועד היום
שוב, איזה אימות בדיוק? למה אתה חושב שהאדם הקדמון היה יותר בריא ממנו?

• פותח/ת השרשור
אין לי איך לתקן לך אותה, אין שום בעיה בתוספים אחרים במידה ויש חוסר.
תקרא על כל תוסף שהוכח ותראה שיש לו יתרונות.

בנוסף אתה יכול לפתוח טבלת DIAAS של חלבון ולראות את ההבדלים בין סוגי החלבון.
נכון כאן מסכים אבל מה תמיד אומרים, במידה ויש חוסר תיקח תוסף מה זה אומר- זה הsecond ,הדבר הראשון זה אוכל, אם אתה לא מצליח להגיע דרך אוכל בלית ברירה תיקח תוסף אדם בריא שאין לו חוסרים ומשיג הכל דרך האוכל אין סיבה שיקח תוסף...

האמת שכאן ייתכן ואני טועה. נקודת המוצא שלי זה שאני סומך על המפעלים בארץ של דנונה והמומחים שלהם יותר מזה של אבקות החלבון כי זה במדינה שלי ומבוצע פיקוח של משרד הבריאות. ולכן אני לוקח את זה שהמפעלים של דנונה זה נתון בתור בסדר , וכל דבר אחר שמיובא מחו''ל אני עושה השוואה ביחס לדבר הנתון שזה המפעלים בארץ.
אבל ייתכן וזה הרגשה שלי בלבד לסמוך על המפעלים למרות הממשלה המפגרת שלנו...

אוקיי, כן, נראה לי שהחברות בארץ שמייצרות מוצרי חלב די אמינות.

הנקודה היא שאם אתה מתקשה לאכול מספיק חלבון, אין סיבה להתפשר על דנונה פרו או משהו כזה.
יש אלטרנטיבות זולות יותר, אולי גם טעימות יותר.

אני לא באמת יודע אם מיי פרוטאין או כל חברה אחרת מחו״ל עושה את זה כמו שצריך. אני יודע שאת מבחן הזמן (לא רק בארץ, בעיקר בעולם) הם עברו יחסית בהצלחה בלי פאשלות שאני אישית שמעתי עליהן. אולי גם יש בדיקות מעבדה פה ושם.

בכל מקרה גם תנובה התחילו לייצר אבקות חלבון לאחרונה (לקהל הרחב)
אבקות חלבון עשירות לספורטאים - לרכישה GO | Online

אני עדיין חושב שזה מיותר, אבל אם זה יתן לך שקט לקנות משהו שיוצר ע״י מומחים בארץ, אז בבקשה
הם כנראה פונים בדיוק לנתח השוק הזה - כאלה שלא יודעים או רוצים להזמין בזול מחו״ל, או שפוחדים בדיוק מאותן סיבות שציינת כאן
ברגע שזה מיוצר אצל חברה מוכרת בארץ, זה יוצר סוג של רציונל חיובי... גם אם הוא לא בהכרח מוצדק...

• פותח/ת השרשור

הנקודה היא שאם אתה מתקשה לאכול מספיק חלבון, אין סיבה להתפשר על דנונה פרו או משהו כזה.

אני לא באמת יודע אם מיי פרוטאין או כל חברה אחרת מחו״ל עושה את זה כמו שצריך. אני יודע שאת מבחן הזמן (לא רק בארץ, בעיקר בעולם) הם עברו יחסית בהצלחה בלי פאשלות שאני אישית שמעתי עליהן. אולי גם יש בדיקות מעבדה פה ושם.

אני מתפשר על זה כי בסופו של דבר אני חייב חלבון, ואני סומך על זה לעומת אבקת חלבון כי אני רואה שזה אוכל וזה גם מיוצר פה, על אף התשלום הרב שזה עולה לי מדי חודש. אבל אכן, אם הייתי יודע שאני יכול לסמוך על אבקות החלבון לא פחות אם לא יותר מאשר דנונה שמייצרים את הדנונה פה בארץ,-אז כן לא היה לי בעיה לצרוך אבקת חלבון. האמת שאולי אפשר לעשות בדיקות מעבדה של אבקת חלבון מול מעדן.
את מבחן הזמן הם אכן עברו, אבל יש חברות שכן עושות פאשלות כמו מטרנה לדוגמא שעשו לפני חצי שנה... והם חברה גדולה לאוכל לתינוקות...

אבקות חלבון עשירות לספורטאים - לרכישה GO | Online

אני עדיין חושב שזה מיותר, אבל אם זה יתן לך שקט לקנות משהו שיוצר ע״י מומחים בארץ, אז בבקשה
הם כנראה פונים בדיוק לנתח השוק הזה - כאלה שלא יודעים או רוצים להזמין בזול מחו״ל, או שפוחדים בדיוק מאותן סיבות שציינת כאן
ברגע שזה מיוצר אצל חברה מוכרת בארץ, זה יוצר סוג של רציונל חיובי... גם אם הוא לא בהכרח מוצדק...

האמת שנתת לי רעוין, לבדוק האם יש בדיקות מעבדה איפשהו שעושים השוואה בין סוגי אבקות חלבון נגיד בארץ לעומת בחול...
או בין נגיד אבקת חלבון לבין נגיד מעדן או דברים כאלה...
הרי אם בבדיקת מעבדה יוצא שאבקת חלבון לדוגמא זה ברמת דיוק אפסית למעדן דנונה פרו, אז אין כמעט משמעות באמת למה אני צורך...

את מבחן הזמן הם אכן עברו, אבל יש חברות שכן עושות פאשלות כמו מטרנה לדוגמא שעשו לפני חצי שנה... והם חברה גדולה לאוכל לתינוקות...
איזו פאשלה מטרנה עשו לפני חצי שנה?
אני מתפשר על זה כי בסופו של דבר אני חייב חלבון, ואני סומך על זה לעומת אבקת חלבון כי אני רואה שזה אוכל וזה גם מיוצר פה, על אף התשלום הרב שזה עולה לי מדי חודש. אבל אכן, אם הייתי יודע שאני יכול לסמוך על אבקות החלבון לא פחות אם לא יותר מאשר דנונה שמייצרים את הדנונה פה בארץ,-אז כן לא היה לי בעיה לצרוך אבקת חלבון. האמת שאולי אפשר לעשות בדיקות מעבדה של אבקת חלבון מול מעדן.
אתה פראנואיד, באיזה סרט אתה שחברה כמו MP או ON יעשו פאשלה אל מול פאקינג דנונה פרו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית