הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך מעדנים הם 20 גרם חלבון?

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
איך מעדנים הם 20 גרם חלבון? כתוב שהם עושים "העשרה" מה זה ההעשרה הזאת -האם הם פשוט שמים אבקת חלבון בתוך המעדן? / משקה חלבון

• פותח/ת השרשור
תקרא את הרכיבים. בדרך כלל יוסיפו חלבון סויה / מי גבינה
כן השאלה שלי היא איך הם מוסיפים את מי הגבינה/ חלבון סויה באבקת חלבון לעומת איך הם מוסיפים את זה בדנונה - האם בדנונה האם מייצרים את זה בצורה שונה את המי גבינה או פשוט שופכים אבקת חלבון מוכנה ...

כן השאלה שלי היא איך הם מוסיפים את מי הגבינה/ חלבון סויה באבקת חלבון לעומת איך הם מוסיפים את זה בדנונה - האם בדנונה האם מייצרים את זה בצורה שונה את המי גבינה או פשוט שופכים אבקת חלבון מוכנה ...

אם חשוב לך לדעת מה התהליך אז תתקשר ותשאל או שתשלח להם מייל. רצוי גם שתגיד למה אתה רוצה לדעת את זה ומה המטרה, ככה אולי תקבל תשובה יותר ממוקדת למה שמעניין אותך.
טכנית הם יכולים להוסיף חלבוני חלב מהמפעל, אבקה של חלבון אפונה או כל סוג חלבון אחר בשביל להקפיץ את הערכים שכתובים בטבלה.
אני סקרן למה זה משנה לך?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם חשוב לך לדעת מה התהליך אז תתקשר ותשאל או שתשלח להם מייל. רצוי גם שתגיד למה אתה רוצה לדעת את זה ומה המטרה, ככה אולי תקבל תשובה יותר ממוקדת למה שמעניין אותך.
טכנית הם יכולים להוסיף חלבוני חלב מהמפעל, אבקה של חלבון אפונה או כל סוג חלבון אחר בשביל להקפיץ את הערכים שכתובים בטבלה.
אני סקרן למה זה משנה לך?
כדי לדעת אם יש הבדל בין אבקת חלבון לבין מעדן שמועשר ל20 גרם חלבון.
אני מתנגד לאבקת חלבון אבל תומך במעדן שמועשר ל-20 גרם חלבון. כי אני חושב שזה נחשב כאוכל טבעי לכל דבר , ואבקה נחשבת כתוסף מלאכותי(גם אם זה עם רכיבים טבעיים) אבל חבר אמר לי שאני טועה בגישה שלי, כי במעדן שאני אוכל החברה עצמה מוסיפה אבקת חלבון ולכן אין הבדל אם תיקח את המעדן או לא אתה בכל מקרה תיקח אבקת חלבון רק שמעדן עולה יותר כסף....

אתה יכול לחשוב על אבקת חלבון כחלב מיובש. זה טבעי בדיוק כמו כל מוצר חלב אחר. כשכתוב ביוגורט פרו "רכיבי חלב", הכוונה היא לאבקת חלבון מי גבינה בדיוק כמו ב'תוספים במלאכותיים'. אין שום הבדל, שניהם טבעיים באותה מידה.

אגב, בקוטג' יש אותה כמות חלבון כמו ביוגורטים האלו כי כתוצאה מתהליך ההכנה שלו הוא עשיר יותר במי גבינה. עוד דרך להמחיש כמה מגוחך לחשוב שאבקה היא מלאכותית לעומת מוצרי חלב אחרים.

מה זה מתנגד לאבקת חלבון? אתה מעדיף לבזבז ימבה כסף על יוגורט עם 20 גרם חלבון במקום לקנות הכל באריזת חיסכון ולחסוך מלא כסף? כאילו אתה אומר אני מתנגד לא לצאת פראייר.
אם המחירים של המוצרים האלה היה כמו הרגיל אז מילא אבל כל המשקאות go האלה בארץ במחיר שאני לא מבין איך בכלל יש לזה שוק. אני תמיד קונה את המוצר הרגיל ומערבב עם אבקה מ my protein

כדי לדעת אם יש הבדל בין אבקת חלבון לבין מעדן שמועשר ל20 גרם חלבון.
אני מתנגד לאבקת חלבון אבל תומך במעדן שמועשר ל-20 גרם חלבון. כי אני חושב שזה נחשב כאוכל טבעי לכל דבר , ואבקה נחשבת כתוסף מלאכותי(גם אם זה עם רכיבים טבעיים) אבל חבר אמר לי שאני טועה בגישה שלי, כי במעדן שאני אוכל החברה עצמה מוסיפה אבקת חלבון ולכן אין הבדל אם תיקח את המעדן או לא אתה בכל מקרה תיקח אבקת חלבון רק שמעדן עולה יותר כסף....

אתה קודם כל קובע כלפי מה אתה מתנגד וכלפי מה אתה תומך, ורק לאחר מכן אתה חושב למה.
אתה לא רואה פה בעייתיות כלשהיא?

• פותח/ת השרשור
אתה קודם כל קובע כלפי מה אתה מתנגד וכלפי מה אתה תומך, ורק לאחר מכן אתה חושב למה.
אתה לא רואה פה בעייתיות כלשהיא?
דווקא לא רוא בעייתיות, אני כבר קבעתי שאני רואה מעדן כאוכל, ואבקת חלבון כתוסף תזונה. אבל הקביעה הזאת התערערה מעט בעקבות כל מיני פילוסופים למיניהם ולכן אני שואל על מנת לחרוץ את הנושא ולדעת במדוייק את ההבדלים של זה מבחינה כימית כדי להיות מודע יותר לנושא.

גם אם אדע שאין הרבה הבדלים זה לא כל כך ישנה לי את האורך חיים, הרי אני בכל מקרה אעדיף את המעדן, אבל אולי אני מעט יותר אתגמש לנושא האבקות חלבון. (נכון לעכשיו אני דוגל לפתח גוף רק על ידי בסיס תזונה ואוכל אמיתי מבלי שום תוספים/ כדורים למיניהם.... -ואני מאוד מתגאה בזה והייתי ממשיך ככה בלי היסוס , אם היה לי משרתים שהיו יכולים לשבת כל היום במטבח במקומי, או לחלופין היה לי את כל הזמן בעולם - לא הייתי חושב בכלל לפנות לנושא התוספים, אבל בגלל שהמצב לא ככה ואני לא כמו עדר הכבשים במכון כושר ורוצה לדעת כמה שיותר את ההבדל מבחינה כימית בין אוכל מועשר לבין אבקת חלבון ככה אולי אתחיל מעט להתגמש בנושא -גם אם אגלה שטעיתי ואין הבדל כל כך משמעותי מבחינה כימית ושזה בסדר לצרוך, אז אני אתחיל לצרוך בהדרגה אבקות חלבון על חשבון זמן מטבח, אבל תמיד אם יהיה לי בחירה ומעט זמן אנסה ישר לבשל לעצמי ולא להסתמך על האבקות המחורבנות-למה אמשיך ככה, כי אני אאמין למה שאתם אומרים ולמחקרים שיוצגו בפניי, אבל גם מחקרים וגם תגליות מדעיות כל כמה שנים/עשרות שנים מגלים סתירה-אז גם מחקרים זה האינדיקציה הכי טובה של בני האדם כדי להחליט משהו האם זה בסדר או לא אבל לעומת "חוקי הטבע האמיתיים" שאיננו יודעים אותם באמת ורק מתיימרים לדעת על ידי המחקרים - זה הדבר הכי קרוב לאמת אבל לא הכי מדוייק לאמת האמיתית של היקום ולכן עם כל הכבוד למחקרים, ויש להן כבוד אני גם נותן כבוד לנקודת מבט אישית של אנשים שבאמת חושבים לעומק על הכל ועם "ראש פתוח" )
אגב אל תנסו לעשות איתי את ההשואה המפגרת של כשכואב לך הראש אתה לא לוקח כדור?-כי התשובה היא לא, אני לא אקח כדור לכאב ראש אני אסבול. גם אם כואב לי הגרון, וגם אם כל דבר אחר אני לא אקח כדור- אלא רק בסיטואציה מאוד קיצונית שאני לא מסוגל יותר. גם זריקות, אני לוקח רק דברים שמאוד קריטיים ואני רואה בהם חשיבות גבוהה. אני לא איזה שפן מעבדות שכל זריקה שמיוצרת יזריקו לי.

נערך לאחרונה:
ולדעת במדוייק את ההבדלים של זה מבחינה כימית
אני לא כמו עדר הכבשים במכון כושר ורוצה לדעת כמה שיותר את ההבדל מבחינה כימית

אתה נשמע כמו אלה שמדברים על סכנות ה5G (אם אתה מאלה, אז נעצור את הדיון פה וניפרד לשלום)

בוא תסביר לי בבקשה מה ההבדל מבחינה כימית בין חלבון מי גבינה ליוגורט דנונה שהוסיפו לו אבקת חלבון מי גבינה ועירבבו.
תן איזשהו הסבר שמניח את הדעת ונתקדם משם.

גם אם אגלה שטעיתי ואין הבדל כל כך משמעותי מבחינה כימית
אני אחסוך לך - אתה טועה ואתה צריך להתקדם הלאה.

עצה: אם מה שמרגיע אותך זה שהאבקת חלבון נחה בתוך היוגורט, אז יותר זול לקנות אבקת חלבון ויוגורט (רגיל, לא מועשר) ולהוסיף קצת מהאבקת חלבון ליוגורט ולערבב.
זה בדיוק אותו הדבר (גם אם נוצר איזשהו פיצוץ כימי בעירבוב) רק בזול.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה נשמע כמו אלה שמדברים על סכנות ה5G (אם אתה מאלה, אז נעצור את הדיון פה וניפרד לשלום)

בוא תסביר לי בבקשה מה ההבדל מבחינה כימית בין חלבון מי גבינה ליוגורט דנונה שהוסיפו לו אבקת חלבון מי גבינה ועירבבו.
תן איזשהו הסבר שמניח את הדעת ונתקדם משם.

אני אחסוך לך - אתה טועה ואתה צריך להתקדם הלאה.
לגבי 5G , האמת שאני לא יודע.... אני מאמין באופן כללי שקרינה זה לא טוב ועלול לפגוע בגוף האדם וצריך להימנע כמה שיותר אבל גם מאמין בהתקדמות טכנולוגית וממש לא רוצה לחזור לעידן האבן. המתנגדים האמת ממציאים דברים לא הגיוניים כמו שיש קשר לקורונה וכאלו וקנספירציות שזה טוב שיש אותם ,אבל חלק באמת לא נשמע הגיוני ונפסלות לדעתי.(כמו הקורונה שזה מגיע בקרינת ה-5g שזה לדעתי שטויות)
ולכן הדעה שלי היא נטרלית יחסית ומורכבת- אני תומך יחסית בשני הצדדים גם של אלו של סכנות ה -5g וגם של אלו שאומרים שזה לא מסוכן ובוא נקדם את זה. אני תמיד חושב שהדבר הכי טוב זה להיות מאוזן- ושצריך שזה יהיה אבל בבקרה מסויימת(הבקרה תצמצם פגיעה במידה ויתגלו במחקרים חדשים סתירות ) עדיף תמיד להיות זהיר מעט יותר מהרגיל מאשר להצטער כי לכל התקדמות טכנולוגית יש גם חסרונות והשפעות שליליות שלפעמים מגלים עשרות שנים אחרי התגלית ...
אבל בסופו של דבר- כן אנחנו חייבים להתקדם טכנולוגית- בין אם זה יהיה 5g או כל טכנולוגיה אחרת. אבל אני לא ממהר עם ההתקדמות עם כמה שאני שמח שיש התקדמות כיוון שבסוף חייב לדעתי להתקדם בזהירות ובבקרה כי יש המון גורמי בצע כסף שלא תמיד חושבים על בריאות הציבור ולכן חשוב לעשות זאת בבקרה ככה שגם אם יתגלו טעויות נוכל לספוג אותם.

לגבי 5G , האמת שאני לא יודע.... אני מאמין באופן כללי שקרינה זה לא טוב ועלול לפגוע בגוף האדם וצריך להימנע כמה שיותר אבל גם מאמין בהתקדמות טכנולוגית וממש לא רוצה לחזור לעידן האבן.
ולכן הדעה שלי היא נטרלית יחסית ומורכבת- אני תומך יחסית בשני הצדדים גם של אלו של סכנות ה -5g וגם של אלו שאומרים שזה לא מסוכן ובוא נקדם את זה. אני תמיד חושב שהדבר הכי טוב זה להיות מאוזן- ושצריך שזה יהיה אבל בבקרה מסויימת(הבקרה תצמצם פגיעה במידה ויתגלו במחקרים חדשים סתירות ) עדיף תמיד להיות זהיר מעט יותר מהרגיל מאשר להצטער כי לכל התקדמות טכנולוגית יש גם חסרונות והשפעות שליליות...
אבל בסופו של דבר- כן אנחנו חייבים להתקדם טכנולוגית- בין אם זה יהיה 5g או כל טכנולוגיה אחרת. אבל חשוב להתקדם בזהירות ובבקרה כי יש המון גורמי בצע כסף שמנסים שלא תמיד חושבים על בריאות הציבור ולכן חשוב לעשות זאת בבקרה ככה שגם אם יתגלו טעויות נוכל לספוג אותם.

אני מצטער ידידי אבל מה שאתה אומר לא נשמע מאוזן בכלל.

לענייננו - אתה מסוגל לומר מה ההבדל בין יוגורט מועשר בחלבון לבין יוגורט שאתה העשרת אותו באבקת חלבון?

ממש התעסקות בתפל. חבל...

אני מתנגד לאבקת חלבון אבל תומך במעדן שמועשר ל-20 גרם חלבון. כי אני חושב שזה נחשב כאוכל טבעי לכל דבר , ואבקה נחשבת כתוסף מלאכותי(גם אם זה עם רכיבים טבעיים)
חירטוט יפה.
אבל בגלל שהמצב לא ככה ואני לא כמו עדר הכבשים במכון כושר ורוצה לדעת כמה שיותר את ההבדל מבחינה כימית בין אוכל מועשר לבין אבקת חלבון ככה אולי אתחיל מעט להתגמש בנושא
הבעיה שאתה לא באמת מנסה ללמוד על הנושא אלא מעלה ספקולציות ללא כל היגיון.
אתה צריך להבין כמה שיותר דחוף שנטל ההוכחה מוטל על טוען הטענה, אתה זה שטוען פה כל מיני דברים מנותקים מהמציאות ובטח מתחום התזונה,
אז בוא תביא הוכחה ששייק חלבון מי גבינה פחות טוב בריאותית ממעדן ע"ב מי גבינה.

ותפסיק להגיד "לדעתי" ו"ככה אני חושב", אלו דברים עם קצת יותר בסיס מדעה של אינדיבידואל.

• פותח/ת השרשור
אני מצטער ידידי אבל מה שאתה אומר לא נשמע מאוזן בכלל.

לענייננו - אתה מסוגל לומר מה ההבדל בין יוגורט מועשר בחלבון לבין יוגורט שאתה העשרת אותו באבקת חלבון?

ממש התעסקות בתפל. חבל...

באמת התעסקות בתפל. ולא אני לא לגמרי מסוגל כי זאת השאלה בדיון שפתחתי שנדדה למקומות אחרים לגמרי- מה הרעיון להחזיר לשואל השאלה את השאלה שלו עצמו.... נאמר לי שההבדל זה שתנובה עצמה או כל חברה אחרת עושה את תהליך "ההעשרה" של היוגורט מועשר הקנוי על ידי זה שהם פשוט דחפו שם אבקת חלבון שאני קונה בנפרד ופשוט שמים את זה בתוך היוגורט וזה תהליך "ההעשרה" ולאחר שדחפו שם אבקת חלבון הוא נקרא "יוגורט מועשר".-אבל אין לי מושג אם זה אמת או לא אני לא מייצר את היוגורט המועשר וזאת הסיבה שנפתח הדיון כאן.... לאמת את הדברים... וכן אם יתברר שתהליך ההעשרה של החברות זה פשוט דוחפים שם אבקת חלבון של myproetin לדוגמא , אז כן באמת אין הבדל אם אני שם את האבקת חלבון או אם ידיים רובוטיות בחברה שמות את אבקת החלבון.. אבל כל השאלה זה האם הן באמת עושות זאת ,ומהו למעשה באמת הוא "היוגורט המועשר"

וכן אם יתברר שתהליך ההעשרה של החברות זה פשוט דוחפים שם אבקת חלבון של myproetin לדוגמא , אז כן באמת אין הבדל אם אני שם את האבקת חלבון או אם ידיים רובוטיות בחברה שמות את אבקת החלבון..

זאת בדיוק התשובה.ֿ אין הבדל.

למעשה, אם אתה נמנע מאבקות חלבון (וזה לא משנה אם הסיבה רציונלית או לא) אתה צריך להימנע גם מיוגורט מועשר.
במפעל עירבבו בין אבקת חלבון ליוגורט בפס הייצור. וזהו. יוגורט מועשר באבקת חלבון.

אין סיבה להימנע מאבקות חלבון באופן כללי.

אלה הרכיבים הבסיסיים בדרך כלל באבקת חלבון (מי גבינה) לפי הסדר:
אבקת חלבון מי גבינה, לציטין סויה, חומרי טעם וריח, ממתיק

לציטין סויה הוא מסמיך, קיים בהרבה מזונות מוכנים.

השניים האחרונים שהדגשתי הם היחידים שאיכשהו שנויים במחלוקת, ואם ממש מדאיג אותך, אז במיי פרוטאין יש אבקה בלי שני אלה.
הטעם הרבה פחות טוב וניטרלי, אבל אם אתה מוסיף פירות או משהו כזה אז זה בסדר.

• פותח/ת השרשור
חירטוט יפה.

אתה צריך להבין כמה שיותר דחוף שנטל ההוכחה מוטל על טוען הטענה, אתה זה שטוען פה כל מיני דברים מנותקים מהמציאות ובטח מתחום התזונה,

ותפסיק להגיד "לדעתי" ו"ככה אני חושב", אלו דברים עם קצת יותר בסיס מדעה של אינדיבידואל.
כפי שכבר אמרתי, אתה מחזיר את השאלה לשואל השאלה. אין לי הוכחה.אבל היעדר הוכחה לא אומר שאני טועה.
זאת הדעה שלי שמעדן זה אוכל. ואבקת חלבון זה תוסף.
השאלה היא איך מייצרים את היוגורט המועשר הזה והאם זה על ידי זה שפשוט שמים אבקת חלבון.
חירטוט יפה.

איזה הוכחה בידיוק אתה רוצה שאני אביא?, כל יועץ תזונה אמיתי חושב שעדיף אוכל על תוספים. תוסף זה מגיע מהמילה של השלמה. תוספת. ואין טעם להשלים משהו עם כבר יש לך אותו. תמיד עדיף את הדבר המקורי(אוכל אמיתי) מאשר חיקוי זול שלו איכותי ככל שיהיה(תוספת).
אני רק רוצה לדעת לעומק את ההבדלים יותר ברמה הכימית. תופעות לוואי אפשריות וכו'. במילים אחרות - לדעת כמה החיקוי נאמן למקורי.
זאת בדיוק התשובה.ֿ אין הבדל.

למעשה, אם אתה נמנע מאבקות חלבון (וזה לא משנה אם הסיבה רציונלית או לא) אתה צריך להימנע גם מיוגורט מועשר.
במפעל עירבבו בין אבקת חלבון ליוגורט בפס הייצור. וזהו. יוגורט מועשר באבקת חלבון.

אין סיבה להימנע מאבקות חלבון באופן כללי.

אלה הרכיבים הבסיסיים בדרך כלל באבקת חלבון (מי גבינה) לפי הסדר:
אבקת חלבון מי גבינה, לציטין סויה, חומרי טעם וריח, ממתיק

לציטין סויה הוא מסמיך, קיים בהרבה מזונות מוכנים.

השניים האחרונים שהדגשתי הם היחידים שאיכשהו שנויים במחלוקת, ואם ממש מדאיג אותך, אז במיי פרוטאין יש אבקה בלי שני אלה.
הטעם הרבה פחות טוב וניטרלי, אבל אם אתה מוסיף פירות או משהו כזה אז זה בסדר.

תודה רבה על התשובה. האם יש לי דרך לדעת איזה סוג אבקת חלבון הם השתמשו בפס הייצור של תנובה לדוגמא כדי להעשיר את המעדן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית