הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה מומלצת לתקופה הקרובה

maccabi

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
לצערי שברתי את הקרסול ואני לא יוכל להמשיך להתאמן עד שהמצב ישתנה.
אני שוקל 63 גובה 167.

השאלה שלי כמה קלוריות וכמה חלבון אני צריך לצרוך ביום בשביל לא לאבד יותר מידי מסת שריר.

אני מניח שאני יוכל לחזור לאימונים במהלך החודש הקרוב

אל תהיה בגירעון קלורי, תנסה להימצא סביב הניטרלי שלך גם בשביל להפחית את הירידה במסת השריר וגם בשביל ההחלמה של השבר. הדרישה הקלורית עולה מעט עקב תהליכי הריפוי של השבר.
תקפיד על צריכת חלבון מספקת - חשוב גם בשביל הקטנת הירידה במסת השריר וגם בשביל ההחלמה. אזור ה- 1.5 גרם/ק"ג יכול להיות סבבה.
תקפיד גם על צריכה מספקת של סידן וויטמין D. יש סיכוי שיש צורך בתוסף של ויטמין D מפני שקשה להגיע להמלצות מהמזון בלבד - תתייעץ עם איש מקצוע בנושא זה.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אז סביבות 2000 קלוריות פלוס מינוס?
2200 אולי אפילו?

בדרך כלל אני אוכל 2500-2700 קלוריות ביום יום

2500-2700 לא אומר לי כלום, אני לא יודע מה הפעילות הגופנית שלך ומה הפעילות היומיומית שלך באופן כללי. אני לא יודע אם בכמות כזו ירדת, עלית או נשארת סביב אותו משקל.

אני מניח שכרגע עקב הפציעה אתה פחות פעיל, מה שמוריד את ההוצאה האנרגטית שלך, אך מצד שני יש את הפציעה עצמה שמעלה את ההוצאה האנרגטית.

יש כל מיני מחשבונים שאתה יכול לחשב באמצעותם את הצריכה הקלורית המוערכת שלך. לדוגמה: BMR Calculator
תבחר בפקטור הפעילות המתאים לרמת הפעילות שלך כרגע, ועל זה תוסיף את הדרישה הקלורית של ההחלמה מפציעה. לדעתי אפשר להוסיף כ- 15-20%. אם לדוגמא יצא לך 2000 קלוריות (כולל פקטור פעילות), אז תוסיף 300-400 קלוריות, מה שיתן לך צריכה קלורית יומית של 2,300-2,400 קלוריות ליום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית