הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גרשון יריצ'ובר - חרדי טבעי 820 טוטאל

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
טוב אין לי מושג איך לא העלו את הדבר המופלא הזה לכאן.

הייתי מתאמן ומאמן במכון כושר בירושלים הרבה שנים, ותמיד רק סיפרו לי כמה הוא חזק ויוצא דופן.

כרגע חיפשתי סרטון ביוטיוב מתוך תקווה, ומסתבר שכנראה אליהו העלה את הסרטון הזה וגם ממש לאחרונה.
פשוט מעורר השראה, והזוי. וכל הכבוד לו על הצניעות וההתמדה

שאדם שמן/אובייסי הוא לא אדם בריא(על זה אני מסכים)
אבל פגום הוא לא!
אדם שמן יתר פוגע לעצמו בבריאות, אז הוא בהכרח פגום 😆

אפשר לא אומר שתצליח כשמן. אבל ללהיות שמן יש השלכות שתצטרך להתמודד איתן בהווה ובעתיד.

• פותח/ת השרשור
אבל פגום הוא לא!
תשמע זה חסר כל משמעות. אם אתה רוצה אל תטיל תארים שליליים על האדם אלא רק על ההשלכות של מצב הצבירה שלו.
שזה כמובן רק עניין רגשי.

כי חכם
יפה
מוכשר
זה על האדם

אבל אדם עם לקות למידה הוא פתאום לא לקוי למידה.
או אדם עם פגם בריאותי הוא לא פגום בריאותית, אלא עם פגם בריאותי.
התעסקות כל כך מיותרת.

בפועל כל השאלה שלך לכתחילה קיימת אך ורק בעולם הPC

הבנתי אותכם.
אני סך הכל אומר,שגם שמן יכול להשתלב בכל תחום בחיים..
וכל זמן שהוא עם עודף משקל,הוא פוגע בעצמו.

תרבות PC ותו לא
כן התרבות פאוור קלין הזאת נוראית

@PowerPoint שמע אף אחד לא אמר שמי ששמן הוא בנאדם גרוע. בסך הכל כרס היא חיסרון, לא כל דבר שלילי שאומרים על מישהו זה מתוך שנאה או משהו כזה. חוץ מזה שאתה זה שהעלה את זה בתור משהו שלילי... בגדול בדרך כלל לאף אחד לא יהיה אכפת כל כך אם הם יראו מישהו ברחוב עם כרס, סתם בתור אחד שמן (לא שהעלית תמונה או משהו, לפי מה שאתה אומר) כנראה זאת נקודה רגישה אצלך.

@OYP
נהפוך הוא.
אני רוצה להניף את הדגל ולהגיד,ששמן כן יכול להשתלב בשוק העבודה/ואורח החיים הכללי,ואף על פי הכרס שלו.

לגבי הבריאות הסכמתי,זה לא בריא!

@OYP
נהפוך הוא.
אני רוצה להניף את הדגל ולהגיד,ששמן כן יכול להשתלב בשוק העבודה/ואורח החיים הכללי,ואף על פי הכרס שלו.

לגבי הבריאות הסכמתי,זה לא בריא!
אבל אף אחד לא אמר שהוא לא יכול להשתלב, וכנראה שאף אדם נורמלי בעולם לא חושב שהוא לא יכול להשתלב

אבל אף אחד לא אמר שהוא לא יכול להשתלב, וכנראה שאף אדם נורמלי בעולם לא חושב שהוא לא יכול להשתלב
תתפלא.
קח דוגמא ענפי ספורט(כולל אולימפים)יש גם מתחרים שמנים נכון,נכון!

לך לבר בתל אביב,ראית ברמן שמן/שמנמן?

תתפלא.
קח דוגמא ענפי ספורט(כולל אולימפים)יש גם מתחרים שמנים נכון,נכון!

לך לבר בתל אביב,ראית ברמן שמן/שמנמן?
אתה מסתכל על זה לא נכון, תבדוק את זה על תפקידים שהמראה לא חשוב בהם, אחרת למה אתה מצפה? ברמן זה תפקיד שדורש מראה טוב, ושמנים נראים פחות טוב בעיני הרוב הגדול של האנשים. תראה הייטקיסטים לדוגמא, נראה לך ששם מעניין מישהו איך אתה נראה?
קיצור, נראה שאתה מרגיש מותקף בגלל שאתה ב"קבוצת השמנים". אז אתם לא. רק אומר שכנראה חצי מהפורום פה עם כרס, אבל הם פשוט לא מתכחשים לעובדה שכרס זה חיסרון בכמעט כל מובן אפשרי.
קיצור, כמו שאמרו:
מה יש להסכים או לא להסכים, ואיך זה קשור כמה הרכב יפה, או שהוא עדיין הרכב הכי מהיר בעולם, אבל ביחס לעצמו הוא פגום.
בחייאת.
תרבות PC ותו לא

ברמן זה תפקיד שדורש מראה טוב
אוי לנו אח אוי לנו.
לדעת למזוג וודקה רדבול ״צריך להראות טוב״?
אני אכלתי *** עוד שהייתי קטן.
צודק פגע בי!
היום אני לא מקבל את זה
זה אשכרה להקטין סקטור שלם
מעצבן אותי שזה בא לידי ביטוי,בדברים שיטחיים.

למשל מארחת חתיכה במסעדה,ולא מישהי מלאונת.
אתה מבין אותי..

אוי לנו אח אוי לנו.
לדעת למזוג וודקה רדבול ״צריך להראות טוב״?
שמע אני לא אכנס לזה כי קצת חסר טעם. אבל בקצרה ברמן צריך להיראות טוב, להיות חברותי ולהיות מעניין. אני מאמין שזה די ברור למה, ואם לא אז כל הדיון הזה חסר טעם.
בשורה התחתונה בכל מקרה לאף אחד מהפורום לא באמת אכפת אם יש לך או אין לך כרס, אז אני לא מבין את מי אתה מנסה לשכנע. אתה משכנע את המשוכנעים.

כן כי זה נגד הערכים של החברה.

אתה רוצה לראות כוח רצון של גבר בכל המישורים. זה מתגמל את האנושות שאנשים יהיו רזים ובריאים.
זה מבאס לראות הזנחה, ומשהו שהוא לא מקסימלי.

כל אדם שמן מאוכזב מזה שהוא שמן וסובל מזה שהוא שמן (לפחות פיזיולוגית)
אני לא חושב ששמן זו הזנחה בתחום הכוח, סטרונגמן ופאוורליפטינג בטופ, בקטגוריית משקל הכי מעניינת, הפתוחה, צריכים לעשות מה שנדרש כדי לבצע הצגות כוח מרשימות.
אם מישהו מצפה לראות סקוואט מעל 500 ק"ג ראו, תהיה בטוח שזה לא יהיה אדם רזה.
זאת לא שאיפה אישית שלי להיות שמן ובטופ, כמי שאין לי שאיפה להיות רזה שרץ. אבל הזנחה בתחום הזה, הוא וודאי לא.

אני לא יודע איך מרגישים שמנים, אני הכי כבד היום שהייתי בחיים, אני 92 ק"ג בערך, לא מפריע לי או מאוכזב מעצמי. קשה לי להאמין שאדי ותור בטופ שלהם היו מאוכזבים מעצמם.

שמנים סובלים? בהחלט, דברים לא בנויים עבור שמנים, כמו רכבים וכיסאות, אבל גם לא לשריריים ברמה מעל הממוצע, לא חושב שזה משהו שמפריע לספורטאי שמן מוצלח.
רכב עם בעיות מכניות שהולכות לקצר את משך החיים שלו הוא פגום? כן הוא פגום בהגדרה.
להיות שמן זה פגם בריאותי.

מה יש להסכים או לא להסכים, ואיך זה קשור כמה הרכב יפה, או שהוא עדיין הרכב הכי מהיר בעולם, אבל ביחס לעצמו הוא פגום.
בחייאת.
תרבות PC ותו לא
למיטב ידיעתי להיות פעיל בריא יותר מלהיות במשקל תקין. זאת אומרת, ספורטאי שמן לכאורה בריא יותר מאדם יושבני רזה.
אבל אדם שמן הוא כן סיכון בריאותי גדול יותר.
סיכוי גבוה יותר ל: לחץ דם גבוה, סרטן מחלות קרדיו וכו וכו'.
הוא גם סיכון כלכלי כי בישראבלוף אני ממן לשמן את הבית חולים.
רוב השמנים לא פעילים.
לכן אין הוכחה שלהיות שמן כל כך מזיק לבריאות מעצם להיות שמן, אלא בגלל מה שמתלווה לזה.
במקרה של פאוורליפטרים, אני חושב שאולי יש להם פחות בריאות מספורטאי קל יותר, אבל לא מאדם ממוצע קל יותר.
@PowerPoint שמע אף אחד לא אמר שמי ששמן הוא בנאדם גרוע. בסך הכל כרס היא חיסרון, לא כל דבר שלילי שאומרים על מישהו זה מתוך שנאה או משהו כזה. חוץ מזה שאתה זה שהעלה את זה בתור משהו שלילי... בגדול בדרך כלל לאף אחד לא יהיה אכפת כל כך אם הם יראו מישהו ברחוב עם כרס, סתם בתור אחד שמן (לא שהעלית תמונה או משהו, לפי מה שאתה אומר) כנראה זאת נקודה רגישה אצלך.
כרס הוא יתרון בספורט כוח, היאבקות, רעב, והרבה דברים נוספים (עד גבול מסוים).
היום ברוב התחומים זה חיסרון באמת, אבל לא בכל.

כרס הוא יתרון בספורט כוח, היאבקות, רעב, והרבה דברים נוספים (עד גבול מסוים).
אבל זה מקרים שמאוד נדיר ששמנים מתמודדים איתו. כמה אחוזים כבר מתאמני כוח שמנים תופסים מכלל האוכלוסייה השמנה? וגם הם מתמודדים עם הבעיות ה"רגילות" לרוב, פשוט פחות, וגם היתרונות של הכרס אצלם ספציפית שווה את החסרונות. אבל שוב, הם מיעוט.
חוץ מזה שגם מתאמני כוח שמנים הרבה פעמים מורידים במשקל כשהם פורשים.
היום ברוב התחומים זה חיסרון באמת, אבל לא בכל
לא אמרתי שבהכל, אבל באופן כללי זה חיסרון.
אני הכי כבד היום שהייתי בחיים, אני 92 ק"ג בערך, לא מפריע לי או מאוכזב מעצמי
אבל אתה ממש לא שמן. ובכל מקרה אתה מקרה אחד מתוך מיליונים, ככה שזה לא באמת מעיד על משהו, בטח לא כשאתה ספורטאי שיודע שברגע שהוא רוצה הוא מוריד גם חצי מהמשקל גוף, לעומת שמנים "רגילים" שחושבים שלהיות שמן זה גורל.
קשה לי להאמין שאדי ותור בטופ שלהם היו מאוכזבים מעצמם.
אדי כמעט מת מהכרס שלו כשהוא היה בטופ, ותור לא היה שמן, פשוט לא חטוב. אבל שוב, אתה מביא פה דוגמאות מאוד מאוד ספציפיות ולא כל כך קשורות למה ש @PowerPoint אומר, שקשה להשתלב בחיים בתור שמן.

הח׳ברה בארץ פוסלת הרבה על שמן/לא שמן
למשל: ראיון עם אוראל צברי ברוקדים עם כוכבים..
מדברים מדברים ופתאום שאלה? לא יפריע לך המשקל בריקוד?

לאל פאצינו קראו גמד כל החיים,והוא הראה לכל המבקרים מהיכן משתין טוני סופרנו.

@OYP
אח הנקודה שלי היא,ששמן מתחיל את ״המירוץ״ מינוס 5 נק משאר האנשים

אבל זה מקרים שמאוד נדיר ששמנים מתמודדים איתו. כמה אחוזים כבר מתאמני כוח שמנים תופסים מכלל האוכלוסייה השמנה? וגם הם מתמודדים עם הבעיות ה"רגילות" לרוב, פשוט פחות, וגם היתרונות של הכרס אצלם ספציפית שווה את החסרונות. אבל שוב, הם מיעוט.
חוץ מזה שגם מתאמני כוח שמנים הרבה פעמים מורידים במשקל כשהם פורשים.

לא אמרתי שבהכל, אבל באופן כללי זה חיסרון.

אבל אתה ממש לא שמן. ובכל מקרה אתה מקרה אחד מתוך מיליונים, ככה שזה לא באמת מעיד על משהו, בטח לא כשאתה ספורטאי שיודע שברגע שהוא רוצה הוא מוריד גם חצי מהמשקל גוף, לעומת שמנים "רגילים" שחושבים שלהיות שמן זה גורל.

אדי כמעט מת מהכרס שלו כשהוא היה בטופ, ותור לא היה שמן, פשוט לא חטוב. אבל שוב, אתה מביא פה דוגמאות מאוד מאוד ספציפיות ולא כל כך קשורות למה ש @PowerPoint אומר, שקשה להשתלב בחיים בתור שמן.
התייחסתי לשמנים בספורט, שהם לא פחות בריאים ומגיעים לתפקוד מעבר לאנשים רגילים בספורט שלהם בזכות השומן שלהם.
אדי לדעתי כמעט מת מחומרים, לא משומן.

אני מבין עכשיו שהדיון הוא על שמנים בכללי, זה בהחלט בעיה וכנראה בעיה פסיכולוגית עמוקה שמורכבת לפתור לא פחות מסרטן.
הח׳ברה בארץ פוסלת הרבה על שמן/לא שמן
למשל: ראיון עם אוראל צברי ברוקדים עם כוכבים..
מדברים מדברים ופתאום שאלה? לא יפריע לך המשקל בריקוד?

לאל פאצינו קראו גמד כל החיים,והוא הראה לכל המבקרים מהיכן משתין טוני סופרנו.

@OYP
אח הנקודה שלי היא,ששמן מתחיל את ״המירוץ״ מינוס 5 נק משאר האנשים
שמנופובים זאת בעיה רצינית, כמובן ששמנפובים יצדיקו את הפוביה שלהם לא פחות מגזענים ושוביניסטים.
במקרה שאתה אישה או כהה עור, אין לך מה לעשות כדי לשנות את זה. אצל שמנים החברה מצפה שהם ישתנו, מה שכנראה על פי רוב לא יקרה בדיוק כמו סרטן בשלבים המאוחרים שלו.

עלינו לעודד חברה מקבלת, ועל האנשים בקבוצות האלו שנפגעים להתכונן לזה ולחפש סיוע וכלים להתמודד עם זה.

אין הוכחה שלהיות שמן כל כך מזיק לבריאות מעצם להיות שמן, אלא בגלל מה שמתלווה לזה.

זה לא נכון. להיות בעודף משקל מזיק בפני עצמו, לא רק בגלל ההרגלים שהובילו את האדם להיות שמן (מקדונלדס וכורסה). השומן הויסרלי שמצטבר עמוק בתוך הבטן הוא סוג שומן מזיק שמעלה משמעותית את הסיכויים גם לסכרת, מחלות לב וסרטן. אם יש לך הרבה ממנו זו סכנה בריאותית רצינית בלי שום קשר לאורח החיים שמנהל אותו אדם. כנ"ל מצב כמו כבד שומני שיכול להיגרם כתוצאה ישירה מעודף משקל.

יש מצב שאם היה מוריד את הכרס, היה אפילו מצליח לשים יותר משקל על המוט בסקוואט
מה אתה אומר?
להפך
לעולם לא נדע.
נדע
חייב להגיד משו *בלי לעורר אנטיגוניזם*
כאשר יש אדם כמו הבחור פה,שהוא שיא החזק,
אנחנו שמים בצד את נושא הכרס..
אם הוא לא היה קובע שיאים? היינו מיד סוקלים אותו על המראה?

•אני מדבר מהצד השמן
יש הבדל אני שמן כי אני לא יודע לסתום את הפה לבין לסתום את הפה יפריע למטרות שלי
כלומר שמן הוא פגום בעיני החברה?
מסיבה מוצדקת
לכן אין הוכחה שלהיות שמן כל כך מזיק לבריאות מעצם להיות שמן, אלא בגלל מה שמתלווה לזה.
יש הרבה הוכחות
במקרה של פאוורליפטרים, אני חושב שאולי יש להם פחות בריאות מספורטאי קל יותר, אבל לא מאדם ממוצע קל יותר.
ממש לא אדם לא שמן יהיה הרבה הרבה יותר בריא ממנו
הוא בעודף שומן שלא משנה איך תסתכל על זה זה לא בריא

לסיכום
אף אחד לא מעניין שהוא שמן כי הוא מתחרה בקטגוריה של שמנים אם הוא ירד במשקל הביצועים שלו יפגעו משמע הוא לא יכול לרדת במשקל

ואם הוא סתם נמוך אז לדעתי הוא חמור שהוא לא מתחרה בקטגוריה שמתאימה לו (אבל אולי שאר הפווארליפטרים פה לא יסכימו איתי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית