גרשון יריצ'ובר - חרדי טבעי 820 טוטאל

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
טוב אין לי מושג איך לא העלו את הדבר המופלא הזה לכאן.

הייתי מתאמן ומאמן במכון כושר בירושלים הרבה שנים, ותמיד רק סיפרו לי כמה הוא חזק ויוצא דופן.

כרגע חיפשתי סרטון ביוטיוב מתוך תקווה, ומסתבר שכנראה אליהו העלה את הסרטון הזה וגם ממש לאחרונה.
פשוט מעורר השראה, והזוי. וכל הכבוד לו על הצניעות וההתמדה

לכן אין הוכחה שלהיות שמן כל כך מזיק לבריאות מעצם להיות שמן, אלא בגלל מה שמתלווה לזה.
Bruhhh
שמנופובים זאת בעיה רצינית, כמובן ששמנפובים יצדיקו את הפוביה שלהם לא פחות מגזענים ושוביניסטים.
במקרה שאתה אישה או כהה עור, אין לך מה לעשות כדי לשנות את זה. אצל שמנים החברה מצפה שהם ישתנו, מה שכנראה על פי רוב לא יקרה בדיוק כמו סרטן בשלבים המאוחרים שלו.

עלינו לעודד חברה מקבלת, ועל האנשים בקבוצות האלו שנפגעים להתכונן לזה ולחפש סיוע וכלים להתמודד עם זה.
שוב, Bruhhhhh

מוזר לראות חרדי שהוא גם Politically correct

זה לא נכון. להיות בעודף משקל מזיק בפני עצמו, לא רק בגלל ההרגלים שהובילו את האדם להיות שמן (מקדונלדס וכורסה). השומן הויסרלי שמצטבר עמוק בתוך הבטן הוא סוג שומן מזיק שמעלה משמעותית את הסיכויים גם לסכרת, מחלות לב וסרטן. אם יש לך הרבה ממנו זו סכנה בריאותית רצינית בלי שום קשר לאורח החיים שמנהל אותו אדם. כנ"ל מצב כמו כבד שומני שיכול להיגרם כתוצאה ישירה מעודף משקל.
יש אמת בדבריך, אבל אפשר להיות עם כולסטרול ושומן בדם גבוה גם במשקל גוף יחסית תקין.
ואפשר להיות בריא עם שומן דם נמוך גם במשקל עודף. אם אתה אוכל בריא ופעיל גופנית, אבל בפלוס קלורי תמידי שמניב BMI גבוה, אתה עדיין בריא יותר מאדם שאוכל ג'אנק, לא פעיל ובמקרה עם BMI תקין.
Can You Be Fit and Fat?

כנראה שעדיף להיות במשקל תקין ולהיות פעיל, אבל להיות בעודף משקל זה לא פחות בריא מלא להיות פעיל.
ממש לא אדם לא שמן יהיה הרבה הרבה יותר בריא ממנו
הוא בעודף שומן שלא משנה איך תסתכל על זה זה לא בריא
מחקר? הוכחה? טענה? אסטרולוג?
What Is that suppose to mean?

הוא לא זה פשוט מתיישב טוב אם מה שהוא רוצה
מחקר? הוכחה? טענה? אסטרולוג?
אני לא חושב שאצליח לשנות את דעתך עם שום מחקר או כל דבר אחר אם אתה רוצה יש לך את גוגל שיביא לך מעל ומעבר סיבות למה עודף משקל ועוד ברמה שלו זה לא בריא אנחנו לא מברים פה על BMI 25 אנחנו מדברים פה על 35 אם לא יותר

אני לא חושב שאצליח לשנות את דעתך עם שום מחקר או כל דבר אחר אם אתה רוצה יש לך את גוגל שיביא לך מעל ומעבר סיבות למה עודף משקל ועוד ברמה שלו זה לא בריא אנחנו לא מברים פה על BMI 25 אנחנו מדברים פה על 35 אם לא יותר
דיברתי על הבריאות של לא מעט פאוורלילטינג טבעיים בעודף משקל, הרי אני מוקף בהם. לא נעים לכתוב שמות, אבל מי שמכיר מכיר.
ראיתי אפילו את הבדיקות דם של רבים מהם.
אין לך שום טענה למה הם פחות בריאים, חלקם כבר בסביבות גיל ה50 לחייהם, ללא שום מורכבות רפואית.
אתה סתם משער משהו שלא בדקת.

ראיתי אפילו את הבדיקות דם של רבים מהם.
לא הכל אפשר לבדוק בבדיקות דם

יותר מזה לפי ההיגיון הזה אפשר לגם להזריק ולהשאר בריא מבטיח לך יש פה אנשים שמזריקים ולא מעט עם אחלה בדיקות דם אז עכשיו זה סבבה להזריק?

אתה זה שמשער פה דברים בלי לבדוק יותר מידי (בדיקות דם זה לא מספיק)

השמנת יתר גורמת להכבדה על פעילות הלב, הריאות, המפרקים, הכבד והכליות, להקשחת עורקים ולהרחבת ורידים. השמנת-יתר מהווה גורם סיכון למספר מחלות, ביניהן ארתרוזיס, דום נשימה בשינה, מחלות לב[3] וסוכרת, וכן לתופעות הנחשבות כמזיקות מבחינה בריאותית כמו יתר לחץ דם.

עודף משקל והשמנה הם גורם סיכון בריאותי חשוב עבור מספר מחלות לא-מדבקות מרכזיות ביניהן מחלות לב ושבץ, סוכרת, דלקת מפרקים ניוונית ומספר סוגי סרטן[1]. לפי הערכת גופי בריאות, בשנת 2013 גרמו משקל עודף והשמנה למותם בטרם-עת של 4.5 מיליון אנשים ברחבי העולם[4]. סיכונים בריאותיים רבים גדלים ככל שעודף המשקל חריף יותר.

עודף משקל, השמנה, והשמנת-יתר-חולנית נמצאים במגמת עליה ברחבי העולם. מאז שנת 1975 ועד 2016 כמות האנשים במצב השמנת יתר עלתה כמעט פי 3. בשנת 2016 חיו בעולם מעל 1.9 מיליארד מבוגרים במצב של עודף משקל או השמנה, מתוכם 650 מיליון הם במצב של השמנת-יתר. מעל מיליון ילדים מתחת לגיל 5 הם בעלי עודף משקל או השמנה. מעל 340 מיליון ילדים ונערים בגילאים 5–19 הם בעלי עודף משקל או השמנה. לפי ארגון הבריאות העולמי השמנה היא מצב בר-מניעה[1].

מחקרים[5][6] הראו כי השמנה מהווה גם גורם סיכון לסרטן השד.

לא הכל אפשר לבדוק בבדיקות דם

יותר מזה לפי ההיגיון הזה אפשר לגם להזריק ולהשאר בריא מבטיח לך יש פה אנשים שמזריקים ולא מעט עם אחלה בדיקות דם אז עכשיו זה סבבה להזריק?

אתה זה שמשער פה דברים בלי לבדוק יותר מידי (בדיקות דם זה לא מספיק)

השמנת יתר גורמת להכבדה על פעילות הלב, הריאות, המפרקים, הכבד והכליות, להקשחת עורקים ולהרחבת ורידים. השמנת-יתר מהווה גורם סיכון למספר מחלות, ביניהן ארתרוזיס, דום נשימה בשינה, מחלות לב[3] וסוכרת, וכן לתופעות הנחשבות כמזיקות מבחינה בריאותית כמו יתר לחץ דם.

עודף משקל והשמנה הם גורם סיכון בריאותי חשוב עבור מספר מחלות לא-מדבקות מרכזיות ביניהן מחלות לב ושבץ, סוכרת, דלקת מפרקים ניוונית ומספר סוגי סרטן[1]. לפי הערכת גופי בריאות, בשנת 2013 גרמו משקל עודף והשמנה למותם בטרם-עת של 4.5 מיליון אנשים ברחבי העולם[4]. סיכונים בריאותיים רבים גדלים ככל שעודף המשקל חריף יותר.

עודף משקל, השמנה, והשמנת-יתר-חולנית נמצאים במגמת עליה ברחבי העולם. מאז שנת 1975 ועד 2016 כמות האנשים במצב השמנת יתר עלתה כמעט פי 3. בשנת 2016 חיו בעולם מעל 1.9 מיליארד מבוגרים במצב של עודף משקל או השמנה, מתוכם 650 מיליון הם במצב של השמנת-יתר. מעל מיליון ילדים מתחת לגיל 5 הם בעלי עודף משקל או השמנה. מעל 340 מיליון ילדים ונערים בגילאים 5–19 הם בעלי עודף משקל או השמנה. לפי ארגון הבריאות העולמי השמנה היא מצב בר-מניעה[1].

מחקרים[5][6] הראו כי השמנה מהווה גם גורם סיכון לסרטן השד.
מה הקשר? המחקרים האלו על השמנה נעשים על אנשים לא פעילים.
אנשים לא פעילים לא בריאים.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב ששמן זו הזנחה בתחום הכוח, סטרונגמן ופאוורליפטינג בטופ, בקטגוריית משקל הכי מעניינת, הפתוחה, צריכים לעשות מה שנדרש כדי לבצע הצגות כוח מרשימות.
אני לא מתכוון לאנשים שהשמינו בשביל הספורט.
וקשה לי גם להאמין שרוב מי שכן משמין "בשביל הספורט", מדייק עם עצמו ולא נכנס להפרעות אכילה.
אדי הול שמן כמו צנצנת מיונז גם כשהוא כבר לא צריך להיות שמן. ואני לא מכיר הרבה ספורטאים שמנים שנהיו חטובים הרבה הפרישה. האחוז הוא זניח.
ספציפית אני חושב שהבחור כאן תמיד היה שמן, ולא חושב שזה נעשה בפרופורציה או בשביל הספורט
למיטב ידיעתי להיות פעיל בריא יותר מלהיות במשקל תקין. זאת אומרת, ספורטאי שמן לכאורה בריא יותר מאדם
זה הרי לא רלוונטי לטענה שלי.
לכן אין הוכחה שלהיות שמן כל כך מזיק לבריאות מעצם להיות שמן, אלא בגלל מה שמתלווה לזה.
יש הוכחות פיזיקליות, כמו השחיקה של המערכות שמחיות אותך. זאת לא פילוסופיה
מדברים מדברים ופתאום שאלה? לא יפריע לך המשקל בריקוד?
כי זה המתבקש. ובוודאי שזה מפריע לו.
וכן, זה לא נעשה מתוך יצר הטוב. זה פוגעני כי להיות שמן זה לרוב סוג של מגבלה גם, בדיוק כמו שלשאול אדם 1.4 מטר אם לא יהיה לו קשה בNBA.
עלינו לעודד חברה מקבלת, ועל האנשים בקבוצות האלו שנפגעים להתכונן לזה ולחפש סיוע וכלים להתמודד עם זה.
חברה ערכית פשוט תדע לחשוב את האמת מבלי להלבין פנים.
הבעיה היא שהיום מנסים לטשטש את ההגדרות של המציאות בשם המוסר, שזאת כסילות שאין כדוגמתה.
בתרגילים כמו פרס זה עוזר לו בודאות, בסקוואט לדעתי זה קצת מעכב אותו בעליה
למה זה עוזר בפרס, אף פעם לא הבנתי

הח׳ברה בארץ פוסלת הרבה על שמן/לא שמן
למשל: ראיון עם אוראל צברי ברוקדים עם כוכבים..
מדברים מדברים ופתאום שאלה? לא יפריע לך המשקל בריקוד?
לא ראיתי את הסדרה הזאת ולא יודע מי זה אוראל צברי...😅 אבל באמת, אתה לוקח ריאליטי כדוגמא?
אח הנקודה שלי היא,ששמן מתחיל את ״המירוץ״ מינוס 5 נק משאר האנשים
אני לא מסכים. לכל אחד יש את הפאק שלו, ודווקא זה משהו שיש מה לעשות איתו בניגוד להרבה בעיות אחרות.
אצל שמנים החברה מצפה שהם ישתנו
אני מכיר הרבה אנשים שמנים. אף פעם לא הערתי להם על זה. אם אי פעם מישהו קרוב אליי יהיה בסיכון בגלל זה, כן, אני אעיר לו על זה, אבל כל עוד הוא לא בסיכון משמעותי ומיידי אני לא אעיר לו על זה.
מצד שני, אם הוא ישאל את דעתי אני אגיד לו אותה ככה כמו שהיא: אתה שמן, זה לא בריא, זה מגביל אותך ביומיום לפעמים, וזה לא אסתטי. אם הוא ישאל את דעתי אני אגיד לו בדיוק מה אני חושב, אם הוא לא ישאל אותי לא אגיד לו כלום.
האמת? ככה רוב האנשים (מי שיצא לי להכיר לפחות). יש כמה חסרי טאקט, אבל הם מיעוט (שוב, מהסביבה שלי לפחות).
מה שכן, דווקא לדעתי החברה יותר מידי מנסה לקבל שמנים, מה שגורם לתוצאה הפוכה ממה שאנחנו רוצים. מרוב שמחפשים שמנופוביה בכל מקום מוצאים אותה גם במקומות שהיא לא קיימת, והופכים עידוד לאורח חיים בריא לדעות קדומות ושנאה. ככה יוצא בעצם שגם גורמים לשמנים להיות פרנואידים לגביי שמנופוביה, וגם מדכאים עידוד בריא לאורח חיים בריא.
חלאס לנסות לייפות את האמת, כרס זה פגם (אני לא מדבר על מקרים ספציפיים) וכדאי לעודד לאחוזי שומן תקינים. לא לכפות, אבל לעודד.

אשכרה תרבות PC

לא ראיתי את הסדרה הזאת ולא יודע מי זה אוראל צברי...😅 אבל באמת, אתה לוקח ריאליטי כדוגמא?

אני לא מסכים. לכל אחד יש את הפאק שלו, ודווקא זה משהו שיש מה לעשות איתו בניגוד להרבה בעיות אחרות.

אני מכיר הרבה אנשים שמנים. אף פעם לא הערתי להם על זה. אם אי פעם מישהו קרוב אליי יהיה בסיכון בגלל זה, כן, אני אעיר לו על זה, אבל כל עוד הוא לא בסיכון משמעותי ומיידי אני לא אעיר לו על זה.
מצד שני, אם הוא ישאל את דעתי אני אגיד לו אותה ככה כמו שהיא: אתה שמן, זה לא בריא, זה מגביל אותך ביומיום לפעמים, וזה לא אסתטי. אם הוא ישאל את דעתי אני אגיד לו בדיוק מה אני חושב, אם הוא לא ישאל אותי לא אגיד לו כלום.
האמת? ככה רוב האנשים (מי שיצא לי להכיר לפחות). יש כמה חסרי טאקט, אבל הם מיעוט (שוב, מהסביבה שלי לפחות).
מה שכן, דווקא לדעתי החברה יותר מידי מנסה לקבל שמנים, מה שגורם לתוצאה הפוכה ממה שאנחנו רוצים. מרוב שמחפשים שמנופוביה בכל מקום מוצאים אותה גם במקומות שהיא לא קיימת, והופכים עידוד לאורח חיים בריא לדעות קדומות ושנאה. ככה יוצא בעצם שגם גורמים לשמנים להיות פרנואידים לגביי שמנופוביה, וגם מדכאים עידוד בריא לאורח חיים בריא.
חלאס לנסות לייפות את האמת, כרס זה פגם (אני לא מדבר על מקרים ספציפיים) וכדאי לעודד לאחוזי שומן תקינים. לא לכפות, אבל לעודד.

אשכרה תרבות PC
אתה שמן, זה לא בריא, זה מגביל אותך ביומיום לפעמים, וזה לא אסתטי.

אתם מפספסים את הנקודה העיקרית וזה הפוטנציאל.
כן יש הרבה פאוורליפטרים שמנים שהבדיקות דם שלהם תקינות. אבל בדיקות דם סטנדרטיות הן לא אינדיקציה לבריאות. יש בדיקות יותר רלוונטיות, כמו נגיד דופלר עורקים.
אז איפה הפונטציאל בא לידי ביטוי?
בוא נגיד שמחר, חס וחלילה חס ושלום, נגזר על פאוורליפטר שמן להפסיק להתאמן בעקבות תאונה.
עכשיו הוא לא יכול יותר להתאמן, לא בעצימות הזאת, והוא מחזיק על עצמו אחוז שומן גבוה וכרס רצינית. עכשיו הבריאות שלו כן בסכנה, ביחס לאדם שלא מתאמן. הפעילות הגופנית העצימה מאוד כבר לא מתקזזת על הכרס.
עוד דוגמה, כמו מצב שבו הוא צריך לעבור ניתוח חירום מורכב. הסיכוי שלו לשרוד אותו נמוך יותר. מחלה ויראלית קשה? גם כן...

בקיצור, יש מצב שזה שהוא פעיל מאוד פיזית ״מתקזז״ עם העובדה שיש לו כרס ענקית, וזה מאזן את המצב הבריאותי. בכל זאת, אני לא מכיר הרבה חבר׳ה שמנים שיש להם טוטאל 820, שלא נדבר על כאלה שסתם שמנים וכן מתאמנים חצי שעה פעמיים בשבוע (ספוילר - אין הרבה כאלה)

כל עוד הוא מצליח לשמור על פעילות גופנית ברמה כזאת או דומה, הוא כנראה יהיה בסדר גם בטווח הארוך. במצבי קיצון מסוימים של מחלה או חוסר פעילות, בטווח הארוך, זה כבר לא עובד לטובתו.

מסכים עם מה שמישמיש אמר, ההקשר של ״שמן״ יותר משנה מעצם העובדה שהוא שמן.
אם הוא שמן כי הוא מתעצל להתאמן והתזונה שלו חרא, אז זה דבר שלילי. אם הוא שמן כי זה מה שעוזר לו להגיע להישגים מרשימים בפאוורליפטינג, אין עם זה שום בעיה.ֿ
נגיד ככה, אם הייתי במצב הזה והייתי מתכוון לפרוש, הייתי מתכנן איזשהו חיטוב משמעותי לפני. אין סיבה להחזיק על עצמך כזה א״ש / כרס אם זה לא משרת אותך בצורה מספיק מוצדקת מבחינה בריאותית (למען האמת אני לא מכיר עוד סיבה מוצדקת להיות שמן - להוציא משהו כמו בפאוורליפטינג)

נערך לאחרונה:
עברתם לדבר על בריא/לא בריא ובדיקות.. איפה הלכתם??
זה הרי ברור שזה לא בריא!

אבל אני דיברתי על זה,שהחברה שלנו(במיחוד כאן בארץ) נורא שיפוטית כלפי אדם שמן,מבחינתם הוא פחות ״שווה״.
עניין השומן הפך להיות טאבו בארץ,אפילו מפורסמים שהיו שמנים,עשו דיאטות כדי ״ליישר״ קו עם דרישת העם,כי הרי רזה זה יותר יפה.
ואני שואל מה עם עשרות אנשים שמתו מאנורקסיה?
אבל זה לנושא אחר

עברתם לדבר על בריא/לא בריא ובדיקות.. איפה הלכתם??
זה הרי ברור שזה לא בריא!
אבל זה הקטע, אם זה לא בריא אז עידוד לרזון זה דבר חיובי.
אבל אני דיברתי על זה,שהחברה שלנו(במיחוד כאן בארץ) נורא שיפוטית כלפי אדם שמן,מבחינתם הוא פחות ״שווה״.
לדעתי דווקא כאן בארץ הרבה פחות אכפת אם מישהו שמן או לא. לא יודע איך להביא סטטיסטיקה אומשהו ואולי גם אני טועה, אבל ככה נראה לי.
עניין השומן הפך להיות טאבו בארץ,אפילו מפורסמים שהיו שמנים,עשו דיאטות כדי ״ליישר״ קו עם דרישת העם,כי הרי רזה זה יותר יפה.
עניין השומן ממש לא טאבו,יש עליו הרבה דיבור, ויש גם הרבה מפורסמים שמנים. ולדעתי אתה אחד מהאנשים שעושים את הפעולה ההפוכה שדיברתי עליה בתגובה קודמת - מישהו עושה דיאטה ויורד במשקל, במקום להגיד לו כל הכבוד אתה מתעצבן עליו שהוא חלש אופי?
כי הרי רזה זה יותר יפה
לא הבנתי מה הבעיה בזה. אם הבעיה שלך זה שהמפורסם מנסה להיראות טוב יותר, אז מה זה שונה מאיפור או לבוש? ובכללי מה הבעיה עם אנשים שמנסים להיראות טוב יותר?
ואם הבעיה שלך זה עם התפיסה של הציבור על מה נראה טוב, לדעתי זה דבר חיובי שמשקל תקין ובריא נחשב גם יפה. זה מעודד אנשים להיות במשקל תקין ובריא.

מישהו עושה דיאטה ויורד במשקל, במקום להגיד לו כל הכבוד אתה מתעצבן עליו
בטח שמתעצבן.
הוא הרי מנסה ליישר קו עם התפיסה
כי לקבל יותר עבודות,להיכנס לקליקה של הבוהמה וכו.
הוא לא באמת מרזה כדי לשמור על הבריאות,הוא מרזה כדי להיכנס לקליקה ולבוהמה הסלבית.
אלה האנשים שגם בהמשך יפלו לאנרוקסיה

אני לא מתכוון לאנשים שהשמינו בשביל הספורט.
וקשה לי גם להאמין שרוב מי שכן משמין "בשביל הספורט", מדייק עם עצמו ולא נכנס להפרעות אכילה.
אדי הול שמן כמו צנצנת מיונז גם כשהוא כבר לא צריך להיות שמן. ואני לא מכיר הרבה ספורטאים שמנים שנהיו חטובים הרבה הפרישה. האחוז הוא זניח.
ספציפית אני חושב שהבחור כאן תמיד היה שמן, ולא חושב שזה נעשה בפרופורציה או בשביל הספורט
כנראה שהוא תמיד היה ויהיה שמן, אבל כמה זה באמת משנה כשמדובר בספורטאי ברמה שלו?
כנראה שזה לא בריא ברמה מסוימת, אבל אני לא מבין למה כולם צריכים ישר להביע את דעתם על הבריאות שלו.
אני טוען שלעלות בשומן עבור הקטגוריות הרציניות זה בלתי נמנע, אושר סופטי וספורטאים רבים ניסו גם להשמין עבור הקטגוריות האלו.
אני גם טוען שבטווח הקצר, זמן הקריירה זה לא כזה לא בריא, אולי אחרי הפרישה אם לא ירזה, וכנראה שהוא לא ירזה.

זה פשוט פרט מוזר להתייחס אליו, אבל שיהיה.

הפרעות אכילה תוכל למצוא בשפע גם אצל אנשים רזים, ומפתחי גוף ופאוורליפטרים שמנסים להיכנס לקטגוריות ספציפיות, אני לא שומע אותכם מגיבים מיד לכל אלו על חוסר בריאות והפרעות אכילה.
יש הוכחות פיזיקליות, כמו השחיקה של המערכות שמחיות אותך. זאת לא פילוסופיה
לא בהכרח, רוב השחיקה פוחתת ונעלמת עם פעילות גופנית רבה.

אשכרה תרבות
הקטע שראינו הצגת כוח יוצאת מן הכלל, הבחור לא ביקש ביקורת על הכרס שלו, או שתקבל אותו איך שהוא. וישר מחלקים את דעתכם בחופשיות על חוסר הבריאות והמשיכה שלו, מה הקשר?

אני לא אומר לקבל ולפרגן, פשוט כשלא שואלים אותך, זה לא רלוונטי כמו שהטבת לכתוב.

אני בעד לעודד משקל תקין, בכל התחומים, סבלתי יותר מלהיות מתחת 15% שומן, מאשר להיות מעל. חוסר שינה, חשק מיני, כללי. אם אתה לוחם צדק בתחום הבריאות, לדעתי זה בשני המישורים.
אתם מפספסים את הנקודה העיקרית וזה הפוטנציאל.
כן יש הרבה פאוורליפטרים שמנים שהבדיקות דם שלהם תקינות. אבל בדיקות דם סטנדרטיות הן לא אינדיקציה לבריאות. יש בדיקות יותר רלוונטיות, כמו נגיד דופלר עורקים.
אז איפה הפונטציאל בא לידי ביטוי?
בוא נגיד שמחר, חס וחלילה חס ושלום, נגזר על פאוורליפטר שמן להפסיק להתאמן בעקבות תאונה.
עכשיו הוא לא יכול יותר להתאמן, לא בעצימות הזאת, והוא מחזיק על עצמו אחוז שומן גבוה וכרס רצינית. עכשיו הבריאות שלו כן בסכנה, ביחס לאדם שלא מתאמן. הפעילות הגופנית העצימה מאוד כבר לא מתקזזת על הכרס.
עוד דוגמה, כמו מצב שבו הוא צריך לעבור ניתוח חירום מורכב. הסיכוי שלו לשרוד אותו נמוך יותר. מחלה ויראלית קשה? גם כן...

בקיצור, יש מצב שזה שהוא פעיל מאוד פיזית ״מתקזז״ עם העובדה שיש לו כרס ענקית, וזה מאזן את המצב הבריאותי. בכל זאת, אני לא מכיר הרבה חבר׳ה שמנים שיש להם טוטאל 820, שלא נדבר על כאלה שסתם שמנים וכן מתאמנים חצי שעה פעמיים בשבוע (ספוילר - אין הרבה כאלה)

כל עוד הוא מצליח לשמור על פעילות גופנית ברמה כזאת או דומה, הוא כנראה יהיה בסדר גם בטווח הארוך. במצבי קיצון מסוימים של מחלה או חוסר פעילות, בטווח הארוך, זה כבר לא עובד לטובתו.

מסכים עם מה שמישמיש אמר, ההקשר של ״שמן״ יותר משנה מעצם העובדה שהוא שמן.
אם הוא שמן כי הוא מתעצל להתאמן והתזונה שלו חרא, אז זה דבר שלילי. אם הוא שמן כי זה מה שעוזר לו להגיע להישגים מרשימים בפאוורליפטינג, אין עם זה שום בעיה.ֿ
נגיד ככה, אם הייתי במצב הזה והייתי מתכוון לפרוש, הייתי מתכנן איזשהו חיטוב משמעותי לפני. אין סיבה להחזיק על עצמך כזה א״ש / כרס אם זה לא משרת אותך בצורה מספיק מוצדקת מבחינה בריאותית (למען האמת אני לא מכיר עוד סיבה מוצדקת להיות שמן - להוציא משהו כמו בפאוורליפטינג)
מסכים איתך.

בטח שמתעצבן.
הוא הרי מנסה ליישר קו עם התפיסה
כי לקבל יותר עבודות,להיכנס לקליקה של הבוהמה וכו.
הוא לא באמת מרזה כדי לשמור על הבריאות,הוא מרזה כדי להיכנס לקליקה ולבוהמה הסלבית.
אלה האנשים שגם בהמשך יפלו לאנרוקסיה
דבר ראשון אני ממש לא בטוח שכל דבר שסלבס עושים זה רק בשביל הקריירה, בסוף הם בני אדם ויש להם חיים משל עצמם.
דבר שני, גם אם זה בשביל הקריירה אני לא מבין מה יש להתעצבן. אתה מסכים שרוב האוכלוסיה רואה בחיטוב יופי וחיוביות? אז כמו שהם מתלבשים יפה וכמו שהם מתאפרים יפה ככה הם גם יתחטבו יפה.
הקטע שראינו הצגת כוח יוצאת מן הכלל, הבחור לא ביקש ביקורת על הכרס שלו, או שתקבל אותו איך שהוא. וישר מחלקים את דעתכם בחופשיות על חוסר הבריאות והמשיכה שלו, מה הקשר?

אני בעד לעודד משקל תקין, בכל התחומים, סבלתי יותר מלהיות מתחת 15% שומן, מאשר להיות מעל. חוסר שינה, חשק מיני, כללי. אם אתה לוחם צדק בתחום הבריאות, לדעתי זה בשני המישורים
תסתכל על איך כל זה התחיל, מי שהעלה את הנושא זה דווקא "שמן" שכתב מתוך התגוננות על השמנים. כמו שאמרתי הוא "חיפש" שמנופוביה במקום שהיא לא הייתה, הוא ישר חשב שתוקפים אותו כשאף אחד בכלל לא דיבר על זה.

• פותח/ת השרשור
כנראה שהוא תמיד היה ויהיה שמן, אבל כמה זה באמת משנה כשמדובר בספורטאי ברמה שלו?
למה שוב לשים בבלנדר שני דברים שונים. מה זה משנה שאיש עסקים מאוד שמן? מה פשר השאלה מה זה משנה. הדיון הזה נסוב על השאלה האם השמנה היא בעיה. והיא אכן כזאת
הפרעות אכילה תוכל למצוא בשפע גם אצל אנשים רזים, ומפתחי גוף ופאוורליפטרים שמנסים להיכנס לקטגוריות ספציפיות, אני לא שומע אותכם מגיבים מיד לכל אלו על חוסר בריאות והפרעות אכילה.
אתה לא שומע אותנו מגיבים, אבל אתה תוקף את הטוענים בעצם. מה זה משנה על מה אנחנו רואים לנכון לפתוח דיון.
כל דיון הוא לגיטימי.

מבחינה מחשבתית זה מאוד פשוט שדברים שניכרים בעין הרבה יותר מושכים את הדעת של האדם להתמקד בהם, אבל זה דיון נפרד על הטבע של בריאת האדם
לא בהכרח, רוב השחיקה פוחתת ונעלמת עם פעילות גופנית
איך רוב השחיקה פוחתת. איפה ראית שאפשר להעלים את רוב הבעיות הבריאותיות שנלוות להשמנת יתר, עם פעילות גופנית. אתה הרי ממציא כאן טענה
אלחנן, זה לא שיעור כללי של ראש השישיבה כאן, ואף אחד לא צריך לשאול מישהו מה דעתו כדי להביע אותה. אנחנו לא ברוסיה הקומוניסטית. וזה דיון שמעסיק אנשים. בנוסף מביא יותר עניין ואנשים לפורום מאשר לנסות כל הזמן לסרס אותו
ואני שואל מה עם עשרות אנשים שמתו מאנורקסיה?
כשראתה מדבר על עולם הביקור אתה גם לא מדבר על מרחב מאוזן.

ולמה זה כל כך קשה לך שהאנושות מוקיעה השמנה. האנושות אוהבת הצלחות, ואוהבת הישרדות. לא חולשת אופי, רפיסות, תחלואה. ככ פשוט

בניגוד למה שפעם היה מקובל לחשוב על תאי שומן - שהם סך הכל ריקמה של טריגליצרידים / מאגר אנרגיה של הגוף - היום יודעים שזה איבר אנדוקרינולוגי פעיל שמפריש הורמונים.
וכשאתה נמצא בעודף שלו בהכרח אתה מוביל לרמה דלקתית מוגברת בגוף וזה בטווח זמן מספיק ארוך מקצר חיים וקטליסט לכל מני מחלות כרוניות.
או דוגמא נוספת זה אינזים Aromatase שפעיל בתאי שומן וממיר טסט לאסטרוגן ,שאצל גברים יכול לגרום לבעיות מטבוליות, בעיות עצם בעיות פוריות ובעקבות כל אלו גם לדיכאון.
(וזה בלי בכלל לציין את המובן מאליו בכל מה שקשור ליתר לחץ דם, רמות כולסטרול וכו)

אחוז שומן גבוה הוא מחיר שספורטאי אליט צריכים לשלם לפעמים בתחום הכח, אחוז שומן גבוה הוא הזנחה, הוא פוגע בבריאות ומעוות אנשים לאין היכר משחית להם את הגוף ומקצר להם את החיים.

אני לא מבין על מה הוויכוח פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית