הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דרך התקדמות

Newbie1

משתמש מתחיל
165
26
נק' מוניטין:
26
165
26
עשיתי 5 סטים בבנץ' עם מטרה של מינימום 6 חזרות בכולם.

ב4 הסטים הראשונים הצלחתי את טווח החזרות שקבעתי, בסט האחרון נעצרתי על חמש חזרות.

מרגיש לי בזבוז זמן ותקיעת התקדמות לעשות מחדש את כל ה5 סטים רק כדי לעבור את ה5 חזרות בסט החמישי, ורק אז להעלות משקל.

האם עדיף כדרך התקדמות להעלות משקל בסטים שכן הצלחתי לעבור את הטווח חזרות שקבעתי ולנסות להתקדם שוב עם אותו משקל רק בסט שלא הצלחתי?

(בילדינג)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למטרות בילדינג לא כזה משנה איך מתקדמים כל עוד מתקדמים

אני יודע, ובכל זאת? יש יעיל יותר ויש פחות. לחזור על כל ה5 סטים מחדש רק בגלל שהסט החמישי לא עבר את טווח החזרות? או שעדיף לקדם את ה4 סטים שכן הצלחתי את המטרה?

אם אתה שואל את זה אתה לא עובד לפי תוכנית מסוימת. מה התוכנית אומרת במצב של תקיעה ?
עדיף תמיד לסיים את הסטים. סט שלא הצלחת תוריד משקל ותעשה אותו מחדש
אתה צריך לשאול את עצמך למה לא הצלחת ? מה תעשה באימונים הבאים?
זה משהו שאתה צריך לתכנן

אני יודע, ובכל זאת? יש יעיל יותר ויש פחות. לחזור על כל ה5 סטים מחדש רק בגלל שהסט החמישי לא עבר את טווח החזרות? או שעדיף לקדם את ה4 סטים שכן הצלחתי את המטרה?
לא תמיד יש יעיל יותר ויעיל פחות, לפעמים הבחירה נעשית על ידי העדפה אישית בלבד. בכל מקרה לבילדינג זה נהיה משנה רק ברמה גבוהה.

וכמו שליאב אמר, אם אתה שואל את זה כנראה אתה לא עובד עם תוכנית מספיק טובה אם בכלל, זה השלב הראשון עוד לפני שאתה נכנס למכון.

• פותח/ת השרשור
אם אתה שואל את זה אתה לא עובד לפי תוכנית מסוימת. מה התוכנית אומרת במצב של תקיעה ?

לא לא, אני כן. ככה עבדתי עד עכשיו (לא הייתי מעלה משקל עד שהייתי מגיע *בכל הסטים* לכמות חזרות מסוימת שהצבתי מראש) ואני שוקל לשנות את זה אז רציתי להתייעץ, זה הכל.

אתה צריך לשאול את עצמך למה לא הצלחת ?

כן התקדמתי מהאימון הקודם, אני לא בתקיעה. באימון הקודם עשיתי את המשקל הזה ל4 סטים ועכשיו הוספתי עוד סט, אז העלתי נפח. אין אימון אחד שאני מנסה לעשות בו את אותו דבר שעשיתי באימון הקודם

נערך לאחרונה:
לא לא, אני כן. ככה עבדתי עד עכשיו (לא הייתי מעלה משקל עד שהייתי מגיע *בכל הסטים* לכמות חזרות מסוימת שהצבתי מראש) ואני שוקל לשנות את זה אז רציתי להתייעץ.

כן התקדמתי מהאימון הקודם, אני לא בתקיעה. באימון הקודם עשיתי את המשקל הזה ל4 סטים ועכשיו הוספתי עוד סט, אז העלתי נפח. אין אימון אחד שאני מנסה לעשות בו את אותו דבר שעשיתי באימון הקודם

בוא נעשה קצת סדר מה התוכנית שלך אומרת מבחינת התקדמות ומתי התחלת אותה?

• פותח/ת השרשור
בוא נעשה קצת סדר מה התוכנית שלך אומרת מבחינת התקדמות ומתי התחלת אותה?

זה פשוט מאוד. אני מתחיל ב3 סטים ל6 חזרות, אימון אחרי מעלה ל4 סטים 6 חזרות. כשמגיע ל5 סטים 6+ חזרות, מעלה משקל וחוזר חלילה.

עכשיו היו חסרות לי 2 חזרות בסט החמישי כדי לסיים את הסבב הזה ולהעלות משקל. אז מרגיש לי מיותר ובזבוז זמן לחזור על כל ה5 סטים מחדש רק כדי לקדם את הסט החמישי.

מתלבט אם להעלות משקל ולהתקדם בסטים שכן הצלחתי בהם, ורק את הסט שבו לא הצלחתי להגיע לטווח חזרות הרצוי להישאר באותו משקל עד שמצליח אותו.

זה פשוט מאוד. אני מתחיל ב3 סטים ל6 חזרות, אימון אחרי מעלה ל4 סטים 6 חזרות. כשמגיע ל5 סטים 6+ חזרות, מעלה משקל וחוזר חלילה.

עכשיו היו חסרות לי 2 חזרות בסט החמישי כדי לסיים את הסבב הזה ולהעלות משקל. אז מרגיש לי מיותר ובזבוז זמן לחזור על כל ה5 סטים מחדש רק כדי לקדם את הסט החמישי.

מתלבט אם להעלות משקל ולהתקדם בסטים שכן הצלחתי בהם, ורק את הסט שבו לא הצלחתי להגיע לטווח חזרות הרצוי להישאר באותו משקל עד שמצליח אותו.

לפי התכנון שלך כל הסטים צריכים להיות באותו משקל אז האפשרות שאתה נתת לא טובה לדעתי .
אני הייתי עושה תכנון מחדש כי גם אם תצליח באימון הבא לעשות את כל הסטים התקיעה הבאה תהיה קרובה

• פותח/ת השרשור
לפי התכנון שלך כל הסטים צריכים להיות באותו משקל אז האפשרות שאתה נתת לא טובה לדעתי .

אני עושה בק אוף סט עם משקל מעט נמוך יותר ליותר חזרות במקרה ולא הצלחתי להתקדם בנפח.

בכל מקרה, אני חושב שאת הסטים שהצלחתי אעלה משקל במקום שכל הסטים יהיו אותו משקל, ואת הסט שלא הצלחתי אשאר באותו משקל עד שאצליח גם אותו.

אולי תחזור שוב על האימון
אולי תוריד מעט ותעלה שוב בהדרגה
אולי תנסה לנוח עוד דקה/שתיים
אולי תנסה להצמיד יותר את הגב(שכמות)לספה

• פותח/ת השרשור
אולי תחזור שוב על האימון
אולי תוריד מעט ותעלה שוב בהדרגה
אולי תנסה לנוח עוד דקה/שתיים
אולי תנסה להצמיד יותר את הגב(שכמות)לספה

הבעיה שלי היא לא תקיעה, התקדמתי. מתייעץ לגבי איך כדאי להמשיך בתכנון התקדמות עתידי

אם אתה יורד ל3 סטים משישיות לחמישיות (אפילו בהנחה והצלחת רק 3 סטים) ומעלה משקל ב3%, בתיאוריה אתה אמור להצליח על אותו RPE בערך.

אם זה עובד לך ואתה לא רוצה להסתבך עם כשלים, אני הייתי חוזר על המשקל, זה באסה אבל כן.
אם אתה רוצה לעלות משקל גם אם זה אומר שהריסט יתקרב תעשה את זה, זו דעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית