הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

רוצה להתחיל תוכנית פאוורליפטינג

astefan 11

משתמש מתחיל
68
3
נק' מוניטין:
3
68
3
אני מתאמן קרוב ל 3 שנים
בן 24 משקל 81 גובה 165
כל הזמן היתיי בתוכניות של באדיבילדינג
רוצה להתחיל תוכנית פאוורליפטינג שמשלבת תרגלי עזר של בילדינג כדי לשמור על פורפוציה כזה .
משקלי עבודה כרגע
140 סקוואט ל 3 בלי חגורה
דדליפט 190 ל 3
בנץ פרס 100 ל 3/4
אוברהיד 60 ל 5 חזרות
עכשיו איך מומלץ להתחיל באיזה תוכנית ?

והתגובות עוד יותר יצרו לי בלאגן
אני בטוח. בגלל זה קוראים הרבה, מנסים המון וצוברים ניסיון.
אני גר בחיפה .
אם תבחר בסוף כן לקחת מאמן כמו שהציעו לך (אני גם חושב שזה רעיון טוב להתחלה, לפחות לתקופה של כמה חודשים). יש את @F-E באיזור שלך. הוא כבר ידאג שתהיה חזק ותצבור מסה.

*Mishמיש לא באמת מכיר את הנושא, והוא סתם מקיא עליך מנטרה. זה לא משתמש עם כישורים לוגיים או רטוריים מוצלחים במיוחד, אז תזהר כשאתה מקשיב לו. הוא יכול בטעות להציג לך השערה כעובדה, או לשנות במוח שלו את מה שכתבת, ולענות בהתייחס למה שהוא דמיין שאמרת, ולא בהתייחס למה שאמרת באמת
🤣😆

אני גר בחיפה . בעבר עשיתי 5/3/1 היתיי מבסוט מהתקדמות בה. אני לא מתכנן להתחרות בענף, רקרוצה להתחזק ב big 3 ולעבוד מסודר סוג של לדעת כמה להתקדם בשבוע. השאלה שלי הצוכנית אידיאלית או יש עדיפות עליה ? יש הרבה תוכנית אחרות וסוג של בלבל אותי ורציתי סוג של הכוונה פה והתגובות עוד יותר יצרו לי בלאגן
2 עיצות חשובות לדעתי,

1. תמשיך עם מה שעובד כל עוד זה עובד בלי לפזול לצדדים.
2. סבלנות כי התהליך לוקח זמן.

אם אתה מתקדם 5 ק"ג בחודש לדוגמה בכל הרמה, זה פסיכי, תנצל תוכנית כזאת עד הסוף, ואל תחשוב מה היה קורה עם הייתה לך תוכנית טובה יותר, כי אולי יכולת להתקדם יותר, אבל על פי רוב תתקדם פחות.

המרדף אחרי התוכנית האידיאלית מרחיקה אותך מהתוכנית האידיאלית.

תמשיך במה שעובד, בזמן הפנוי שלך תקרא ספרים ותלמד על התחום, ובהדרגה תלמד איך להשתפר ולהתקדם.

ואם תרצה לקחת מאמן שיעזור לעשות לך סדר, וקיצור דרך והכוונה בלמידה, תיקח אחד.
עכשיו אני מבין ש @F-E באזור שלך, מאמן ומתאמן פצצה, חבל לא לנצל אותו.

הוא לא שמן?

עדיף לחפש מאמן מחוטב תחפש מישהו בחדר כושר בדרך כלל הם זהב
נתתי לך מוניטין שלילי כי אפי הוא אגדה, התחריתי לצידו בתחרות קבוצות, ביחד עשינו קופה קטנה:79nb:

הוא ספורטאי נדיר, ובתחום הפאוורליפטינג הוא כישרון נדיר.

כעקרון המטרה שלי להתחזק להרים כבד ולגדול תוך כדי בכל הגוף. כי בתוכנית
בילדינג בקושי אפשר להתקדם במשקלי עבודה . אז הילטתי לתת עבודה ממוקדת על כוח כמה חודשים טובים להתחזק ואולי לחזור לבילדינג אבל אחרי 3 שנים החלטתי לתת הזדמנות ולראות כמה הגוף שלי מסוגל להרים ולהתחזק עוד
זה לא ש"בילדינג" ו-"כוח" הם דברים הפוכים.
זה פשוט שמי שיש לו מטרה ספציפית להרים כבד בתרגילים מאוד ספציפיים - ישיג את זה בתכנית שבה הוא מבלה הרבה בסטים כבדים של מעט חזרות, וזה מאוד לא אידאלי לבילדינג מטעמי ניצול זמן \ עייפות בתוך האימון \ התאוששות בין האימונים...

אבל אתה לא חייב ללכת "על כל הקופה" עם "נטו פאוורליפטינג", או "נטו בילדינג".
תכנית ה"פאוורבילדינג" שלך תהיה יותר קרובה ל"צד של הפאוורליפטינג" אם חלק משמעותי ממנה יכלול הרבה סטים של עבודה כבדה, כי פאוורליפטינג זה סקיל, ואתה צריך להשחיז את הסקיל הזה.

אבל אפשר להתחזק בתרגילים של הפאוורליפטינג גם בלי להתאמן לפאוורלפיטינג...
אתה יכול (כמו שהצעתי קודם) - סתם לתרגל קצת סינגלים, ואז לחתוך לעבודת בילדינג.
אתה יכול להשתמש בתרגילים של פאוורליפטינג כדי לעשות "עבודת נפח".
מקום טוב "בין לבין" כנראה תהיה תכנית שבה העבודה ה"מרכזית" שלך היא לעבוד עד לסט כבד (אבל בטווח חזרות בינוני),
ואז לרדת לבאק אוף סטס,
ואז לעשות כל מני בילדינג.
האמת ש-5/3/1 יכולה להיות סבבה בשביל הדברים האלה, אם אתה עושה לה "מתיחת פנים" לכיוון הנכון...
אבל זה לא יוצא תכנית פאוורליפטינג. (זה כן יוצא תכנית שבה ה"מנה העקרית" של האימונים שלך משתמשת בתרגילים של פאוורליפטינג.

אוקיי, אז לא חידשת לי, אני יודע שזאת תוכנית כללית עם מלא אופציות להרכבת תוכנית ספציפית. בדיוק בגלל זה נראה לי שזאת אופציה טובה לפאוורבילדינג, כי יש לך המון אופציות, ואתה יכול לשלב תרגילי עזר כמו שאתה רוצה.
השאלה למה בכל מקרה אתה לא אוהב את התוכנית הזאת, כי זה שיש לה הרבה אופציות זה לא בהכרח חיסרון.

אבל זה גם בעצם יתרון, אתה מתקדם לאט אבל עקבי. תכלס המון תוכניות גם מחזקות אותך באותו קצב, 5 קילו לחודש זה די סטנדרטי. אני לא אומר שאין תוכניות מהירות יותר, אבל המון תוכניות עובדות במהירות הזאת.

אם אתה לא מתכוון לבצע 1rm בזמן הקרוב מה זה משנה כל עוד אתה מתחזק לאורך זמן?

אני מניח שכמעט כל אחד שעושה 5/3/1 עושה את ה+, ככה שבהכרח הrpe גבוה. חוץ מזה שאם ככל שאתה מתקדם אתה מוסיף משקל בהכרח הrpe יעלה (אלא אם התחזקת באותו קצב של ההעלאת משקל, שזה לא סביר, ואם זה קורה זה הכי טוב שיש).

אני כבר יודע מי זה מישמיש בתור משתמש, ואני יודע איך להתמודד איתו. אבל לפעמים הוא מפתיע לטובה, בסך הכל הוא אדם חכם וחזק. פשוט ציני בטירוף.

קיצור @Dissonant Harmony , באמת לא הבנתי מה הבעיה עם 5/3/1, בטח לא לפאוורבילדינג, ואשמח שתעירו את עיני. עד עכשיו ממה שראיתי, כל אחד שהשתמש בה בצורה הגיונית התחזק ממנה.

אני במקומך הייתי מחליט קודם כל באיזה תרגילים חשוב לך להתחזק
-לא אמרתי שאני לא אוהב 5/3/1; אמרתי שבשביל לעשות מ-5/3/1 תכנית *פאוורליפטינג* צריך לאנוס אותה. תחשוב שגם אם ה-TM שלך הוא גבוה (למשל: 90%), אז הסט ה"כבד" היחיד שלך ביום של ה-5 הוא עם 76.5% מהמקס שלך. ביום של ה-3 זה בסך הכל סט אחד עם 81%, וביום של ה-1 זה עם 85.5%. תכניס לתמונה את פרוטוקול ההתקדמות (ה-TM עולה בסוף סייקל), ומהר מאוד מגיעים למצב שה-TM שלך הוא נמוך מ-90%, ואז בכלל המשקלים לא כבדים.

זה מאוד לא ספציפי, כי זה מעט מאוד חשיפה לעבודה כבדה.
האם יש דרכים להתייחס לזה? - כן.

-ג'וקר סטס בעבודה המרכזית \ כל פורמט אחר לעבודה המרכזית שבו אתה עושה יותר סטים כבדים. (למשל: להחליט שבמקום הסט האחרון... עושים חמישה).

-סטים כבדים של (למשל) שלשות, בעבודת העזר.

-אף אחד לא אמר לך איך לעשות את הפרוגרמינג של האקססוריז, אז... מי מונע ממך לעשות שם את העבודה הרצינית באמת? (למשל: עבודה מרכזית: סקוואט 5/3/1, בלי שום התחכמויות | עזר: 10x3 דדליפט על 90% מה-TM, אקססוריס: ים בנץ'. מה יצא לנו? שאולי לכאורה העבודה ה"מרכזית" היא סקוואט, אבל בתכלס זה יום דד & בנץ', והסקוואט בהתחלה הוא סקוואט קל).

-לחרבש איזה אחוזים שבא לך בשביל התרגילים.

-להקריץ TM גבוה במיוחד, כי אתה יכול.

-לא להתקדם ב-TM על ידי הוספה של משקל קבוע מראש בסוף כל סייקל, אלא להעריך בסוף כל סייקל מה המקס שלך עכשיו (בהתבסס על התפקוד שלך בג'וקרים, או באמראפים), ואז להתחיל סייקל חדש מסונכרן עם המקס שלך.

אבל בוא... האם בשלב הזה אתה יכול להגיד שאתה "עושה 5/3/1"?
כי אם צפצת על הכל, ובסוף עשית מה שבא לך - אז נראה שבנית לך תכנית אישית. 😛

כי זה בנוי לחסוך בזמן לא להיות הכי יעיל
אתה מסוגל גם להראות איפה קראת, או שמעת את הטענה הזו?
כי היא לא נכונה.
(נשמע כמו משהו שהמצאת, או הוצאת מהקשר, ואיכשהו הצלחת לשכנע את עצמך שזו "האמת". בנוהל).

נערך לאחרונה:
שאלה בנושא תרגילי עזר/אקססוריז
איך אני מחשב את האחוזים מrm1?
תודה רבה

אתה לא. תבחר תרגיל, תבחר טווח חזרות, תבחר משקל שיתאים לזה ותבחר מרחק מכשל שאתה עוצר בו. כשהחזרות גבוהות מהמספר שכיוונת אליו, תעלה משקל.

שאלה בנושא תרגילי עזר/אקססוריז
איך אני מחשב את האחוזים מrm1?
תודה רבה
זה מאוד תלוי בתרגיל, באדם, ובכמות החזרות הרצוי, והקרבה לכשל המתוכנן.

אם ניקח את הבוקס סקוואט לדוגמה במקום הסקוואט (זאת ווריאציה ולא אקססורי), ניחוש מושכל יהיה 90%-93% מהסקוואט החופשי.

יש אנשים עם חולשות וחוזקות קיצוניות שישנו את האחוזים המדוברים, יש אנשים כל כך רגילים לווריאציה שהיא עלולה להיות כמעט חזקה יותר מהתרגיל החופשי.

אם נחליט לעשות 10 חזרות לעומת 15 או 5, האחוז ישתנה בהתאם, לדוגמה פאוז ועצירות או טמפו שמים אותך תחת מאמץ הרבה יותר מהתרגיל החופשי, ככל שתעשה יותר חזרות זה משמעותית יותר קשה.

ככל שתעשה יותר חזרות ותהיה יותר מבודד סיכוי טוב יותר שתרצה להתקרב לכשל, במקרה כזה אחוזים פחות חשובים.

לתרגיל מבודד אם אתה בכלל מכיר את הrm1 שלך, לא בטוח שתרצה להשתמש באחוזים, קשה לי לראות את המשמעות של עבודה כזאת. אחוזים מראה את היופי שלו בתרגילים מורכבים למטרת כוח עם תכנון מאוד ספציפי.

אוקי שמח שלפחות שכנעתי אותך שהתוכנית פח לבילדינג ולליפטינג

אוקי.

-קודם דמיינת דברים לא נכונים על התכנית, והשתמשת בזה כדי להגיד שטויות.

ועכשיו אתה מדמיין דברים לא נכונים על מה שאני חושב עליה, ומשתמש בזה כדי לקחת קרדיט על זה ש"שכנעת" אותי.

הדבר היחיד ששכנעת אותי בו הוא שאתה עדיין ליצן.

נערך לאחרונה:
אוקי.

-קודם דמיינת דברים לא נכונים על התכנית, והשתמשת בזה כדי להגיד שטויות.

ועכשיו אתה מדמיין דברים לא נכונים על מה שאני חושב עליה, ומשתמש בזה כדי לקחת קרדיט על זה ש"שכנעת" אותי.

הדבר היחיד ששכנעת אותי בו הוא שאתה עדיין ליצן.
שכחתי שאני ליצן שחושב שבשביל לבנות פיק לRM1 הדרך זה לעשות 15 חזרות ב50% RM1

שכחתי שאני ליצן שחושב שבשביל לבנות פיק לRM1 הדרך זה לעשות 15 חזרות ב50% RM1
אני לא יודע מה אתה חושב.
אבל זה איש קש שלישי, בשלוש הודעות.

נראה שזה לא משנה מה אני אגיד לך - כי אתה תתעלם ממה שאמרתי, ובמקום זה תדלג "להשיב" לדבר הבא שדמיינת, אז עזוב... אני מצטער שניסיתי לתת לך יחס.

נערך לאחרונה:
הוא לא שמן?

עדיף לחפש מאמן מחוטב תחפש מישהו בחדר כושר בדרך כלל הם זהב
בצורה הכי הכי הכי ברורה כותב לך פותח האשכול ׳תכנית פאורליפטינג׳
טוטאל קרוב לאלף ואתה כותב עליו ׳שמן׳
אייי מה אני אגיד לך
לפותח האשכול - גש לאפי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית