עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קודם כל סט אפ מאוד נוח אני אישית עושה את התרגיל עם גומיה ואז בכלל לא מצריך יותר מדי התעסקות, ודבר שני כמו שציינתי זה תרגיל שעובד על כל טווח התנועה של המפרק מה שנותן לו העדפה על תרגילים שעובדים על טווח חלקי.לא ענית לי על השאלה.
מה היתרונות שלו על פני תרגילים אחרים? למה תבחר דווקא בו ולא בתרגיל אחר?
מה ההבדל הפרקטי בין שיקום פציעה לבין התחזקות?שיקום פציעה
מאיפה אני מחלק עכשיו 5 מוניטין, כדי לתת לך עוד פעם?לא קיים תרגיל שעלול לגרום לפציעה, הכל תלוי עומס.
אם הייתי אומר לך לעשות את התרגיל הזה בלי משקולות נטו תנועה כנראה שלא היה מרגיש שיוצאת לך הכתף.
זה נכון לכל תרגיל, הכל מתחיל ונגמר בעומס.
התרגיל אומנם פחות גרוע בגומיה, אבל עדיין גרוע. תכף ארחיב.גומיה
מסכים עם זה לגמרילפני כן, אתה יודע מה טווח התנועה המלא של מפרק הכתף? כי הוא ממש לא נראה ככה. מפרק הכתף מיוחד ביחס לשאר המפרקים בגוף בכך שיש לו טווח תנועה של גדול יותר ולהרבה יותר זוויות והטווח פה די מקובע למישור אחד. אז לא, הוא ממש לא קרוב לעבוד על 'כל טווח התנועה של המפרק'. אני די בטוח שאפשר להגיד שזה בלתי אפשרי למצוא תרגיל אחד שיעבוד על כל טווח התנועה של מפרק הכתף. הלאה
חולק על זה לגמרי. במקרה של כשל אתה פשוט עוזב את המשקל, בטח במשקלים כאלה נמוכים זה לא יהיה בעיה. מה אמור לקרות בפרפר? ומי אמר בכלל שמנסים להגיע איתו לכשל?מה עושים במצב של כשל בתרגיל הזה? נשמע ונראה מתכון לצרות - קרע במסובבי הכתף/פריקת כתף/קרע בחזה/קרע בייספ. למה? כי המנח שם את הכתף בפוזיציה יחסית רגישה והיכולת לסיים את התרגיל בצורה בטוחה במקרה של כשל הוא נמוך
התרגיל אומנם פחות גרוע בגומיה, אבל עדיין גרוע. תכף ארחיב.
לפני כן, אתה יודע מה טווח התנועה המלא של מפרק הכתף? כי הוא ממש לא נראה ככה. מפרק הכתף מיוחד ביחס לשאר המפרקים בגוף בכך שיש לו טווח תנועה גדול יותר ולהרבה יותר זוויות והטווח פה די מקובע למישור אחד. אז לא, הוא ממש לא קרוב לעבוד על 'כל טווח התנועה של המפרק'. אני די בטוח שאפשר להגיד שזה בלתי אפשרי למצוא תרגיל אחד שיעבוד על כל טווח התנועה של מפרק הכתף. הלאה.
מה עושים במצב של כשל בתרגיל הזה? נשמע ונראה מתכון לצרות - קרע במסובבי הכתף/פריקת כתף/קרע בחזה/קרע בייספ. למה? כי המנח שם את הכתף בפוזיציה יחסית רגישה והיכולת לסיים את התרגיל בצורה בטוחה במקרה של כשל הוא נמוך.
ולסיום, לא דיברתי עליו בכלל בהקשר של היפרטרופיה כי די ברור שנמצא ארגז של תרגילים טובים יותר לפני התרגיל הזה.
הבעיה העיקרית עם התרגיל הוא שהיחס תועלת אל מול סיכון נוטה הרבה יותר לכיוון הסיכון.
זאת שאלה יפה, לפי דעתי אין הבדל אולי חוץ מניהול עומסים שמרני יותר בשיקום, הרי בסופו של דבר מה שעושים בשיקום זה התחזקות של המפרק הפצועמה ההבדל הפרקטי בין שיקום פציעה לבין התחזקות?
מסכים, דיברנו על התנועה עצמה לא על ההתנגדות, אבל אני מניח שהכיוון של ההתנגדות זה אכן חלק אינטגרלי של התנועה ולכן כן היה צריך לקחת את זה בחשבון@showHall
שמע, בגדול לעשות את זה עם גומיה זה פשוט לעשות הנפות לצדדים. זה גם תרגיל שונה אם אתה עושה אותו בדאמבלים או גומיה, כי ההתנגדות באה ממקום אחר, תדמיין דדליפט בשכיבה על הגב, אם הוא עם גומיות זה כמו דדליפט רגיל, אם הוא עם מוט אז הוא תרגיל שונה לגמרי, הכיוון של התנועה והכיוון של ההתנגדות לא זהים, בשונה מגומיות.
כשאני בוחן תרגיל ואת רמת הסיכון שלו אני מסתכל על כלל רמות המתאמנים.חולק על זה לגמרי. במקרה של כשל אתה פשוט עוזב את המשקל, בטח במשקלים כאלה נמוכים זה לא יהיה בעיה. מה אמור לקרות בפרפר? ומי אמר בכלל שמנסים להגיע איתו לכשל?
שמח שהגענו להסכמה.יפה מסכים לחלוטין שזה לא עובד על כל המישורים של הכתף וזה לא אפשרי לעבוד על כל המישורים במקביל אבל במישור הפרונטלי כן נעשה פה טווח תנועה מלא, כל תנועה\תרגיל והקונטקס שלה זה לא שחור או לבן , יהיו פעמים שכן נרצה לבצע את התנועה הזאת או וריאציות של התנועה.
וכמו שנאמר מעליי זה לא תרגיל שנועד להגיע לכשל
אז זה כמו שתגיד שאתה לא סומך על מתאמן מתחיל שידע לנהל עומסים בסקוואט, בנץ ודדליפט, גם הם בעלי סיכון גבוה אם מתאמנים כמו חמורים, כנראה שיותר גבוה מהתרגיל הזהכשאני בוחן תרגיל ואת רמת הסיכון שלו אני מסתכל על כלל רמות המתאמנים.
לא הייתי סומך על מתאמן מתחיל לדעת לבחור משקל מתאים ככה שכשל זאת כן אופציה אפשרית ולפעמים לעזוב את המשקל כבר יקרה מאוחר מדי
חד משמעית, זה דפוס שחוזר על עצמו.אז זה כמו שתגיד שאתה לא סומך על מתאמן מתחיל שידע לנהל עומסים בסקוואט, בנץ ודדליפט, גם הם בעלי סיכון גבוה אם מתאמנים כמו חמורים, כנראה שיותר גבוה מהתרגיל הזה