אימון פול בודי

התותח

משתמש מתחיל
110
11
נק' מוניטין:
11
110
11
בן 40 1.78 על 66 קג עובד פול בודי 3 פעמים
סקוואט 70קג 8*4
מתח על משקל 10קג 8*4
פרס 35 קג8*4
מקבילים עם משקל 10 קג 8*4
קדמית פטישים 15קג/אחורית כבל 35 קג 12*3
בטן/פשיטת גב 12*3
פולפייס/פשיטת רגליים 12*3

1- אני מאוד אוהב מקבילים במקום בנץ השאלה אם זה בסדר לשלב עם פרס?
2- האם הכרחי להוסיף פולפייס לכתף אחורית
3-האם נחוץ להוסיף פשיטת רגליים או שסקוואט מספיק?
החלום שלי לעלות במסה
רגליים נורא רזות וארוכות
יכל ללכת גם 4 פעמים אם זה יהיה אפקטיבי יותר (נימצא במאזן קלורי חיובי)

זה לא באמת תרגיל לחזה, למרות שהחזה עובד בו. זה לא יהיה נורא אם זה יהיה התרגיל חזה היחיד שלך כרגע בהנחה שאתה נשען קדימה ופותח מרפקים הצידה, אבל זה לא יפתח לך חזה כמו בנץ/ שכיבות סמיכה/ פרפר.

לא, בטח לא למתאמן מאוד מתחיל.

אני מאמין שאתה מתאמן מאוד מתחיל. למתאמן שכזה לא נחוץ.
אתקן אותך רק שמקבילים זה אכן תרגיל שהחזה הוא השריר האגוניסט פה. במיוחד אם אתה נשען מעט קדימה
אוסיף שלהגיד שמקבילים מחליפים בנץ זה כמו להגיד שאינקליין בנץ מחליף בנץ
זה לא בא על חשבון זה
אם כרגע אתה ללא ככ תנאים שכיבות סמיכה עם משקל למתאמן מתחיל כמובן אם אתה יכול עם משקל ולא נפגעת הטכניקה יכול להיות תחליף לבנץ כנל וריאציות למינהן אינקליין דקליין וכו וכו

אתקן אותך רק שמקבילים זה אכן תרגיל שהחזה הוא השריר האגוניסט פה. במיוחד אם אתה נשען מעט קדימה
אומנם החזה נהיה יותר דומיננטי מאשר המקבילים אנכיים לגמרי, אבל לדעתי הפער בין הטווח תנועה של החזה ושל הטרייספס עדיין גדול מידי בשביל לקרוא לזה תרגיל לחזה. בנוסף שהחלק שהחזה דומיננטי בו הוא יותר קל כמעט לכולם מאשר הנעילה.

אומנם החזה נהיה יותר דומיננטי מאשר המקבילים אנכיים לגמרי, אבל לדעתי הפער בין הטווח תנועה של החזה ושל הטרייספס עדיין גדול מידי בשביל לקרוא לזה תרגיל לחזה. בנוסף שהחלק שהחזה דומיננטי בו הוא יותר קל כמעט לכולם מאשר הנעילה.
@דניאלביטון10 שלח לו תמונות שלך מ-רק מקבילים שעשית בזמנו.

תראה כמובן שהכל תלוי וריאציה כמו שבנץ באחיזה קרובה עובד על טרייספס
אני יותר מוצא לנכון (אם נכנס לקטנות) שמקבילים עובדים על חזה תחתון בעיקר לא כמו בנץ פרס לדוגמא או פרפר או שכיבות סמיכה
אכן שריר גדול יותר מובן שיהיה קל יותר (בנץ רחב בנץ צמוד) פה נכנסת החגורת משקלים

אני יותר מוצא לנכון (אם נכנס לקטנות) שמקבילים עובדים על חזה תחתון בעיקר לא כמו בנץ פרס לדוגמא או פרפר או שכיבות סמיכה
חזה תחתון זה משהו שג'ים ברוז' המציאו.
אכן שריר גדול יותר מובן שיהיה קל יותר (בנץ רחב בנץ צמוד) פה נכנסת החגורת משקלים
זה לא משנה, עדיין לרוב האנשים הנקודת חולשה תהיה הנעילה. במשקל גוף עם מלא חזרות, עם 100 קילו עליך לחזרה, רוב האנשים יכשלו בגלל היד אחורית.

זה לא משנה, עדיין לרוב האנשים הנקודת חולשה תהיה הנעילה. במשקל גוף עם מלא חזרות, עם 100 קילו עליך לחזרה, רוב האנשים יכשלו בגלל היד אחורית.
לא יודע מה הדיון, אבל לדעתי הרוב נתקעים בניתוק, זה הנקודת חולשה הכי נפוצה בבנץ'.

פחות חושב בגלל היד אחורית, יותר הכתף ברחב

@דניאלביטון10 שלח לו תמונות שלך מ-רק מקבילים שעשית בזמנו.
אומנם גנטיקה משחקת בכל אינדיבידואל שניתן אבל אם ניקח אותי בתקופת המקבילים בלבד לחזה
התוצאה הייתה חזה וכתף גדולה ויד אחורית קטנה, גם מבחינת קושי/עייפות מורגש בחזה בנוסף אציין שהריאציה שאנשים אומרים של מקבילים ליד אחורית מרגישה לי לא טבעית לא בריאה ובכללי אני רואה את כל האוכלוסיה בערך מבצעת אותה גרוע אז אני נגיד הוריאציה הזו שהיא לא מקבילים תקין מבחינתי.
עכשיו אמשיך לקרוא על מה הדיון 😃
אני אוסיף מידע למי שפתח תנושא
לך למאמן תודה לי אחר כך או לפחות ממש ממש תרחיב לגבי הצרכים שלך ומה אתה מוכן להשקיע+ספציפית מה המטרות כי בלי המידע הזה איך אפשר באמת להגיד לך להוסיף או להוריד נפח, התבנית רחוקה מאידיאלית לפיתוח גוף (בעיני) אבל אם אתה בא לעשות אימון לכל הגוף ב50 דקות 3 פעמים בשבוע נראה תבנית סבבה לגמרי
אני קורא לזה תבנית ולא תכנית כי אין פה תכנון |:
שאלה כללית ....כאשר יש רק 50 דקות 3 פעמים בשבוע בתכנית כמו שלי(לפי ההמלצה של oyp) ומגיעים למצב שאי אפשר יותר להתקדם במשקלים סטים וחזרות מה עושים ? (הרי ב 50 דקות יש גבול לכמות הסטים שאפשר לבצע ובהנחה שהמשקלים בשיא)
לנוח פחות זה גם פרוגרסיב אוברלואוד, משמע אם הכנסת 3 סטים של x קג y חזרות אתה יכול לעשות התקדמות במשקל לנגיד x+5 ואימון אחרי משקל x אבל פה תכניס 4 סטים באותו הזמן שעשית לפני שבועיים ל3 סטים

• פותח/ת השרשור
האם במקום דדליפט רומני להאמסטרינג זה בסדר להחליף עם כפיפת רגליים (לגב תחתון אנינאוהב את הפשיטת גב בכיסא רומי )?

• פותח/ת השרשור
הי
אנחנו במצב דומה, גם אני בן 40 (+) עם שעה מקסימום ביום להתאמן. קיבלת פה עצות טובות, כי יש פה מביני עיניין.
השני סנט שלי:
אני גם עושה סופרסטים. אני מתרכז בתרגילי קומפאונד בסיסים, בלי תרגילים מבודדים.

5 אימוני פול בודי בשבוע שמחולקים ל A ו B
A כולל סקואט גב\מכרעים אחוריים, בנצ'\מתח עם משקל, בנצ' בשיפוע\חתירה עם מוט
B כולל דדליפט\מכרעים בולגרים, צ'ינאפ עם משקל\אוברהד פרס עם מוט\ סקוואט לפרס עם דאמבלים\מקבילים עם משקל

אני עושה את A שלוש פעמים בשבוע כי אני רוצה להתחזק בסקואט.
לפעמים אני מחליף את הבנצ' בשיפוע ממוט לדאמבלים והפוך לגיוון. יותר מזה אני לא משנה אלא עוקב שיש עליה במשקל\חזרות או קיצור זמן מנוחה בין סטים.
אתה לא עובד ידיים בכלל ?
שאלה הייתי עושה פולפייס ובהמלצת oyp עברתי לחתירה כחלק מתכנית האימונים .
המקצוע שלי ספר כל היום מכופף קדימה עם מעין גיבנת האם בכל זאת כדאי לי לחזור לפולפייס לימנוע זאת ? (או שחתירה רחבה עונה על זה ! )

אם היה לך יותר זמן אז היו הרבה דברים שהיית יכול לעשות שאולי היו יותר טובים, אבל מאחר שאתה מוגבל בזמן אתה צריך לבחור כמה שפחות תרגילים ככה שתעבוד על כל התנועות במינימום תרגילים. פולפייס זה אחלה תרגיל, אבל אם אתה מוגבל בזמן אז עדיף לך לעשות חתירה.
בכל מקרה אין לך מה לפחד מלעגל את הגב עליון בעבודה, זה לא יצור לך גיבנת...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית