הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תגידו יש תחליף לסוכר ?

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
מה התחליף הכי טוב לסוכר ?
שיהיה בערך באותה המתיקות
ויהיה הכי בריא מבחינת הערך הגליקמי הגבוה שיש לסוכר..

מה התחליף הכי טוב לסוכר ?
שיהיה בערך באותה המתיקות
ויהיה הכי בריא מבחינת הערך הגליקמי הגבוה שיש לסוכר..
יש מישהו בארץ שמכין סוכר יותר טעים מסוכר רגיל -

בריא יותר או לא אני לא יודע, אבל טעים יותר, ואני מת לנסות את זה

מאמין לך שזה לא מזיז לך, לי הקורא היה נראה שמאוד מזיז לך. אולי משהו בניסוח.

בכל אופן, דעה שונה משלך היא לא אוטומטית מפגרת, במיוחד אם זה היה קונצנזוס מדעי די פופולרי בשנות 70.
ראיתי שכבר כתבת את זה לכמה אנשים כבר..
אני מקבל כל דעה של בן אדם.
הבעיה שזה לא דעה שלו, זה בעיה שלו שהוא מאמין לשטויות.
כל עוד הכל במינון נכון אז אין כזה דבר שסוכר הוא אינו בריא.
אותו דבר לגבי ממתיקים.

בסופו של דבר כל אחד בוחר את הרעל שלו... אני מאמין שכל דבר צריך להעשות במידה!
כל דבר במינון מופרז יכול להזיק.
גם להתאמן ולישון יותר מידי זה לא בריא.. 🤣

הבעיה שזה לא דעה שלו, זה בעיה שלו שהוא מאמין לשטויות.
זאת דעה שמבוססת על האמונה שלו בסמכויות מסוימות, כמו שהדעה שלך מבוססת על סמכויות מסוימות.

לא אני ולא אתה בדקנו במעבדה, או עשינו סקר מקיף על העניין. קראנו דעות של אנשים חכמים בעינינו והחלטנו להאמין להם.

הדעה שלו לא פחות לגיטימית משלך.
כל עוד הכל במינון נכון אז אין כזה דבר שסוכר הוא אינו בריא.
אותו דבר לגבי ממתיקים.
אני מסכים איתך שהכל במינון מסוים לא יזיק, אבל כמה בדיוק המינון? בשילוב דברים נוספים כמו זיהום אוויר ואורח חיים פחות בריא, אולי מינונים נמוכים יותר יזיקו, לך תדע.

אין מחקרים טובים ומקיפים למשך שנים ארוכות על בני אדם על העניין הזה, יש דעות שמבוססות על מחקרים קצרים וקיצוניים על בעלי חיים.

אבל בסופו של דבר, יש הרבה מידע סותר מסמכויות שונות, ואין שום בעיה שתאמין לסמכויות שבחרת, ושתסביר היטב את דעתם. אבל אני חושב שכדאי לכבד את הדעה של אלו שאתה לא מסכים איתם, ולא לקבוע שדעתם שטות כי היא לא תואמת לשלך.

אבל אני חושב שכדאי לכבד את הדעה של אלו שאתה לא מסכים איתם, ולא לקבוע שדעתם שטות כי היא לא תואמת לשלך.
מכבד כל דעה של בן אדם אך כאן זאת לא דעה לא משנה איך אתה מסתכל על זה.
כמו שאני מכבד את הדעה שלך נגד כל ענייני החומרים, כל אחד והדעות שלו אך כאן זה כבר לא דעות.

מכבד כל דעה של בן אדם אך כאן זאת לא דעה לא משנה איך אתה מסתכל על זה.
כמו שאני מכבד את הדעה שלך נגד כל ענייני החומרים, כל אחד והדעות שלו אך כאן זה כבר לא דעות.
למה לדעתך זו לא דעה?
נגיד שהוא טוען שחצי גרם סוכר פעם בשנה יגרום בהכרח נזק (והוא לא טען את זה), מה הבעיה שזו תהיה דעתו?
אתה לא חייב להסכים איתה, דעתו לא מסוכנת לציבור, מה הבעיה שהוא יחשוב ככה? אתה תנסה להסביר לו שהוא טועה, ושלום על ישראל.
למה אתה מתעקש שאין לו דעה?

חברים יקרים לפורום
חלק מכם כנראה מנותקים לגמרי מהמציאות
סוכר לבן הוא רעל בכל מובן שהוא. המחקרים של ה20 שנים האחרונות אומרים ומזהירים לא לצרוך סוכר לבן בכלל! ולא "בצריכה הגיונית" (מה זה אומר בכלל??) כל צריכה של סוכר לבן עושה נזק לגוף כי הגוף לא צריך סוכר לבן ...

שורה תחתונה שסוכר לבן עושה רק נזק לגוף, ואם אתם לא ידעתם את זה עד היום אז ברוכים הבאים. המחשבה שסוכר לבן הוא "לא מסוכן" היא דווקא חשיבה מיושנת של שנות ה90' בזמן שחברות המזון המהיר העולמיות ניסו לשכנע את כולם לצרוך יותר מהאוכל שלהם.

מי שרוצה לקרוא על סוכר לבן יכול לפתוח גוגל ולהבין מה זה,
הנה דוגמה קטנה של חוקר בריאות מאוניברסיטת קליפורניה שקורא בעצמו לסוכר -רעל
Sugar Is a Poison, Says UCSF Obesity Expert

בכל מקרה, מי שרוצה להכניס לגוף סוכרים, צריך להכניס אותם ממקורות שהן לא סוכר לבן מתועש כמו פירות.

סוכר לבן זה תרכובת שעשויה ממולקולה של גלוקוז ומולקולה של פרוקטוז. את הסוכרים האלה יש בשפע בפירות, ירקות ודבש. האם המחקרים של ה20 שנים האחרונות מזהירים לא לצרוך פירות וירקות?

למה לדעתך זו לא דעה?
נגיד שהוא טוען שחצי גרם סוכר פעם בשנה יגרום בהכרח נזק (והוא לא טען את זה), מה הבעיה שזו תהיה דעתו?
אתה לא חייב להסכים איתה, דעתו לא מסוכנת לציבור, מה הבעיה שהוא יחשוב ככה? אתה תנסה להסביר לו שהוא טועה, ושלום על ישראל.
למה אתה מתעקש שאין לו דעה?
אני לא רואה את זה כדעה כי הוא מודיע לכל הפורום שאנחנו מנותקים מהמציאות.
בכל מקרה, שכל אחד יעשה מה שטוב לו. מי שרוצה להקשיב לכל מיני סקאמים, שיבושם לו.

סוכר לבן זה תרכובת שעשויה ממולקולה של גלוקוז ומולקולה של פרוקטוז. את הסוכרים האלה יש בשפע בפירות, ירקות ודבש. האם המחקרים של ה20 שנים האחרונות מזהירים לא לצרוך פירות וירקות?

תסכים איתי שבפירות יש ערך מוסף...
ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד 😁

תסכים איתי שבפירות יש ערך מוסף...
ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד 😁

אבל הוא אומר לא לצרוך בכלל.
גם לסוכר בפירות יש ערך אגב, אנרגיה זמינה ומצב רוח טוב מלאכול מתוק.

בנוסף, קצת פרופורציות, עבור בן אדם מורעב בתת תזונה קשה סוכר לבן הוא חלום מתוק שיכול להציל חיים, ההיפך המוחלט מרעל. לך תגיד לילד רעב באפריקה שהרעל הזה יעשה לו תנגודת אינסולין. כפי שכבר נאמר פה, בסוף הכל עניין של מינון.

אבל הוא אומר לא לצרוך בכלל.
גם לסוכר בפירות יש ערך אגב, אנרגיה זמינה ומצב רוח טוב מלאכול מתוק.
הוא טען שפירות ותמרים זה בריא, גם הקישור שהוא צירף טען כך.
ההתנגדות שלו זה אך ורק לסוכר לבן.
בנוסף, קצת פרופורציות, עבור בן אדם מורעב בתת תזונה קשה סוכר לבן הוא חלום מתוק שיכול להציל חיים, ההיפך המוחלט מרעל. לך תגיד לילד רעב באפריקה שעדיף הזה יעשה לו תנגודת אינסולין. כפי שכבר נאמר פה, בסוף הכל עניין של מינון.
אף אחד לא מדבר על מקרי קיצון, גם סיגריה בריא למי שזה מונע מהם להכות אחרים או להתאבד.

משפט שאהבתי "לאלכוהוליסט אין בעיית אלכוהול, אלא הפתרון לבעיות שלו זה אלכוהול", קח את האלכוהול יש כאן בעיות חמורות מתחת לפני השטח.

לפעמים הרגל לא בריא הוא הדבר הכי בריא לאינדבדואל, אבל לא ככה נחלק המלצות בריאות.

הוא טען שפירות ותמרים זה בריא, גם הקישור שהוא צירף טען כך.
ההתנגדות שלו זה אך ורק לסוכר לבן.

אף אחד לא מדבר על מקרי קיצון, גם סיגריה בריא למי שזה מונע מהם להכות אחרים או להתאבד.

משפט שאהבתי "לאלכוהוליסט אין בעיית אלכוהול, אלא הפתרון לבעיות שלו זה אלכוהול", קח את האלכוהול יש כאן בעיות חמורות מתחת לפני השטח.

לפעמים הרגל לא בריא הוא הדבר הכי בריא לאינדבדואל, אבל לא ככה נחלק המלצות בריאות.

סבבה, זה לא הגיוני להגיד שסוכר לבן זה רעל אבל פירות זה לא. החומר הוא אותו חומר. אם בצורה אחת שלו הוא רעל ובצורה אחרת לא, המשמעות היא שהמינון וצורת הצריכה קובעים ושזה לא רעל בכל מינון. בקישור אגב גם מדברים די במפורש על מינונים גבוהים כאשר הטענה כלפי מינונים נמוכים היא לא שזה רעיל אלא שזה עלול להפוך למינונים גבוהים בתרחיש של "מדרון חלקלק".

בנוסף, השוואה לא מתאימה. אלכוהול עדיין רעיל גם למי שזה מונע ממנו לעשות שטויות. לאדם בתת תזונה, סוכר לא יגרום בכלל לכל הנזקים שאנחנו מכירים מהעולם המפותח. התנהגות היא אורתוגונלית להשפעה של האלכוהול על הגוף בזמן שההשפעות של סוכר בקונטקסט של מצב תזונתי זה על אותו הציר. בעצם זו הפואנטה שלי, יש תרחיש בו סוכר הוא מועיל בריאותית, יש תרחיש בו סוכר הוא מזיק בריאותית, סביר להניח שאיפשהו ביניהם אפשר למצוא איזה תחום בו סוכר הוא לא מועיל ולא מזיק ברמה שצריך להיות אכפת ממנה.

סבבה, זה לא הגיוני להגיד שסוכר לבן זה רעל אבל פירות זה לא. החומר הוא אותו חומר. אם בצורה אחת שלו הוא רעל ובצורה אחרת לא, המשמעות היא שהמינון וצורת הצריכה קובעים ושזה לא רעל בכל מינון. בקישור אגב גם מדברים די במפורש על מינונים גבוהים כאשר הטענה כלפי מינונים נמוכים היא לא שזה רעיל אלא שזה עלול להפוך למינונים גבוהים בתרחיש של "מדרון חלקלק".
נראה לי שהוא כתב "רעל" בשביל הדרמה, אבל הוא לא כאן להגיב, אז לא יודע.

סוכר זה וודאי לא רעל, אנשים חיים לספר את הסיפור על הסופגנייה שהם אכלו, לא על נחשי ממבה שהכישו אותם.
בנוסף, השוואה לא מתאימה. אלכוהול עדיין רעיל גם למי שזה מונע ממנו לעשות שטויות. לאדם בתת תזונה, סוכר לא יגרום בכלל לכל הנזקים שאנחנו מכירים מהעולם המפותח. התנהגות היא אורתוגונלית להשפעה של האלכוהול על הגוף בזמן שההשפעות של סוכר בקונטקסט של מצב תזונתי זה על אותו הציר. בעצם זו הפואנטה שלי, יש תרחיש בו סוכר הוא מועיל בריאותית, יש תרחיש בו סוכר הוא מזיק בריאותית, סביר להניח שאיפשהו ביניהם אפשר למצוא איזה תחום בו סוכר הוא לא מועיל ולא מזיק ברמה שצריך להיות אכפת ממנה.
אין ספק שיש תרחישים שסוכר לא מזיק, ותרחישים נדירים שהוא אף מועיל, לא רק תת תזונה, גם בנפילת סוכר אצל חולי סוכרת.

גם באלכוהול יש תרחישים שהוא לא מזיק, ובתת תזונה אולי אפילו מועיל.
הרי אומרים שיין אדום מכיל ליקופן, אז זהו עכשיו זה בריא גם.

אבל במקום שאגונן על עמדתו, אסביר את עמדתי.

גם אם תמצאו שסוכר לא מזיק במינון מסוים, ואפילו בריא לאנשים מסוימים, זה לא ישנה את העובדה שכל התחליפים שלה, או יותר נכון הצורה המקורית שלה בריאה בהרבה.

לכן לדעתי אין סיבה לצרוך אותו בכלל. ועוד עם כל כך הרבה מחלות ללא הסבר המניח את הדעת, למה שנגדיר משהו לא מזיק בגלל שכנראה יש מינון בטוח? לא מדובר במושג טבעי הנעשה אלפי דורות, מדובר בהמצאה מודרנית עם טיעונים עת הבעיות של המוצר, אם זה ההשמנה ממנה, או הדברים האחרים.

אנחנו נשמע טיעונים כאלו גם על זיהום אוויר, שכמות הזיהום באוויר באזור מסוים לא מזיקה, הרי זה הדרך להחזיק חברות גדולות ולהשיג עבודה לאלפי אזרחים בארץ, אך כשמדובר בעישון פתאום לעמוד ליד מישהו שמעשן מסרטן.

או שפחם וזיהום לריאות זה מסוכן במינונים הכי קטנים, או ש3 סיגריות ביום זה מינון בטוח.

אני חושב שהכל בסדר במינון, אבל המינון של הזיהום שאנחנו נושמים עבר את המינון, חבל לעשן גם.
המינון של וויטמינים ומינרלים שאנחנו צריכים נמצא בפיגור פסיכי, במיוחד עם כל הרדיקלים החופשיים היום, קלוריות ריקות זה מינון של מזון ללא ערך תזונתי מעבר למה שאפשר לומר שלא מזיק.

הפיגור שיש לאנשים בסיבים תזונתיים שמוביל לסיכוי גבוה יותר לסרטן מעי הגס, ומחלות רבות נוספות מחוסר פלורה תקין במעיים, גורם לי לומר שצריכת קלוריות ללא ערך תזונתי רב ביותר ממנה זה נזק.

האם זה נכנס להגדרה רעל? לדעתי לא.
האם זה וודאי יזיק עכשיו? גם לא.
אבל האם הסיכוי לנזק עתידי עולה ככל שאני אוכל יותר סוכר, אפילו קצת, כמו עישון? לדעתי כן.

כול אחד שהתווכחת איתו על זה, כתב את אותו הדבר...
הוא במלחמת צדק על קבלת דעות לא מבוססות
בגלל שהוא בעצמו מחזיק בדעות כאלה חשוב לו שכל דעה, מטומטמת מופרכת ולא מבוססות ככל שתיהיה תתקבל.

כול אחד שהתווכחת איתו על זה, כתב את אותו הדבר...
שזה שונה מעישון?
למה?
הוא במלחמת צדק על קבלת דעות לא מבוססות
בגלל שהוא בעצמו מחזיק בדעות כאלה חשוב לו שכל דעה, מטומטמת מופרכת ולא מבוססות ככל שתיהיה תתקבל.
חשבתי שפרשת מהדיון כי קשה לך להתמודד עם שאלות.
אשמח שתענה על השאלות ששאלתי אותך.

חשבתי שפרשת מהדיון כי קשה לך להתמודד עם שאלות.
אשמח שתענה על השאלות ששאלתי אותך.
כתבתי למה פרשתי מהדיון - אין לי רצון להתמודד עם בן אדם שמכחיש עובדות
אם אתה חושב שפרשתי כי קשה לי להתמודד עם השאלות, אני אחיה עם זה

שזה שונה מעישון?
למה?
כל אחד רשם לו שכמובן שאם תאכל יותר ויותר סוכר, כך זה באמת לא יהיה בריא. אתה בעצמך רשמת שכל עוד הכל במינון נורמלי אז הכל בסדר.
כמו שbiggg רשם, אתה מנסה כאן משום מה לגרום לנו לקבל את ה"דעה" שלו.
יודע מה, אלך איתך ואגיד שסבבה זאת הדעה שלו, כולנו קיבלנו אותה אבל האם אנחנו חייבים להסכים עם דעה מפגרת כזאת? כמובן שלא! ולכן, אף אחד לא הסכים איתו והסביר לו את הבעתיות בעניין.
שווה ערך לכל ה"גורוז" של תזונה ואורך חיים בריא שטוענים לשתות מים עם לימון ירזה אותך!
או הבדיחה המהלכת - דור אקשטיין, שבמקרה צץ לי סרטון שלו ובשנייה הראשונה הוא טוען שהוא המציא תרגיל!
אה רגע, זה לגבי אימונים. אתן דוגמה נהדרת לגבי תזונה!
חבר מהעבודה הקודמת היה אצלו והיה כתוב בתפריט לאכול פרי אחד רק בשעה 18:00, לא לפני ולא אחרי!
לא חסרים אנשים שפשוט מפיצים בולשיט.

כתבתי למה פרשתי מהדיון - אין לי רצון להתמודד עם בן אדם שמכחיש עובדות
אם אתה חושב שפרשתי כי קשה לי להתמודד עם השאלות, אני אחיה עם זה
איזה עובדות אני מכחיש?
שסוכר במינון זה בסדר ועישון בכל מינון מזיק?
אתה לא יכול לטעון שמשהו עובדה בלי להוכיח אותה.

מה גם, שאם אתה טוען שסוכר במינון הוא בסדר, תצטרך לציין מהו המינון הזה.
זה יהיה חוסר אחריות לטעון שאפשר להשתמש חופשי במוצר מסוים שיש לו נזק ממינון מסוים בלי לציין מהו המינון.
כל אחד רשם לו שכמובן שאם תאכל יותר ויותר סוכר, כך זה באמת לא יהיה בריא. אתה בעצמך רשמת שכל עוד הכל במינון נורמלי אז הכל בסדר.
גם לך אני מפנה את השאלה הזאת, מה המינון הבטוח לסוכר? ואבקש שתבסס את ההשערה שלך.
יודע מה, אלך איתך ואגיד שסבבה זאת הדעה שלו, כולנו קיבלנו אותה אבל האם אנחנו חייבים להסכים עם דעה מפגרת כזאת? כמובן שלא! ולכן, אף אחד לא הסכים איתו והסביר לו את הבעתיות בעניין.
שווה ערך לכל ה"גורוז" של תזונה ואורך חיים בריא שטוענים לשתות מים עם לימון ירזה אותך!
או הבדיחה המהלכת - דור אקשטיין, שבמקרה צץ לי סרטון שלו ובשנייה הראשונה הוא טוען שהוא המציא תרגיל!
אה רגע, זה לגבי אימונים. אתן דוגמה נהדרת לגבי תזונה!
חבר מהעבודה הקודמת היה אצלו והיה כתוב בתפריט לאכול פרי אחד רק בשעה 18:00, לא לפני ולא אחרי!
לא חסרים אנשים שפשוט מפיצים בולשיט
אני רוצה לייחס ל2 נקודות כאן.

1. אתה ממש לא חייב להסכים עם אף דעה, ואתה יכול אפילו לחשוב שהיא מטומטמת, אבל זה עדיין יהיה הדעה שלו. ואם תרצה לנסות לשנות אותה, תצטרך להתייחס לגוף הטענות ולהביא טענות והוכחות טובות יותר ממה שיש לדעה שלו להציע.
עכשיו לדוגמה, יש בינינו חוסר הסכמה, אני טוען טענה וניסיתי להסביר אותה, ואתה טוען שאני טועה, וזה בסדר ולגיטימי, אני מכבד את דעתך אבל לא מסכים איתה.
אם אחד מאיתנו ירצה לנסות לשכנע את השני נצטרך להציג טענות והוכחות.

2. יש באמת שקרנים בכל נושא ועניין, ולשקרנים לא צריך לנסות לשכנע או להציג עובדות, כי הם בעצמם לא מאמינים למה שהם אומרים. זה לא המקרה שלנו כאן, אני לא חושב שמישהו בדיון כאן משקר על עובדות. מי שמאמין לשקרן, הוא בדעה מסוימת, ונצטרך להציג עובדות בשביל לעזור לראות את מה שאנחנו חושבים, שהאדם שלהם שקרן.

במקרה שלנו כאן, אני מוכן לקבל ולהשתכנע בדעה שלכם אם תציגו עובדות שמסבירות או מוכיחות את הטענה שלכם. ואחזור על הדברים שלא קיבלתי הוכחה או טענה מניחה את הדעת עליהם ממכם.

1. האם עישון מזיק בכל מינון? אני לא יודע, ולא טוען שכן או שלא. אני מבין שאולי כן כי גם ככה העולם ממש מזוהם, אז עוד קצת זיהום זה כבר מעבר למה שהגוף יכול להתמודד. ואני יכול להבין שלא, שאולי יש מינון של עישון שהגוף יכול להתמודד איתו. אם אתם סבורים שיש לך תשובה לשאלה, אשמח לשמוע אותה ואת הביסוס שלה.

2. האם סוכר בטוח במינון נמוך? גם כאן אני לא משוכנע שיש הוכחה טובה מספיק לאחד הצדדים. הצגתי את דעתי וחששותי מסוכר בכל מינון, אבל אשמח לשמוע טיעונים טובים יותר.
גם אם תמצאו שסוכר לא מזיק במינון מסוים, ואפילו בריא לאנשים מסוימים, זה לא ישנה את העובדה שכל התחליפים שלה, או יותר נכון הצורה המקורית שלה בריאה בהרבה.

לכן לדעתי אין סיבה לצרוך אותו בכלל. ועוד עם כל כך הרבה מחלות ללא הסבר המניח את הדעת, למה שנגדיר משהו לא מזיק בגלל שכנראה יש מינון בטוח? לא מדובר במושג טבעי הנעשה אלפי דורות, מדובר בהמצאה מודרנית עם טיעונים עת הבעיות של המוצר, אם זה ההשמנה ממנה, או הדברים האחרים
הפיגור שיש לאנשים בסיבים תזונתיים שמוביל לסיכוי גבוה יותר לסרטן מעי הגס, ומחלות רבות נוספות מחוסר פלורה תקין במעיים, גורם לי לומר שצריכת קלוריות ללא ערך תזונתי רב ביותר ממנה זה נזק.
3. אם יש מינון בטוח או מזיק, עליך להוכיח מהו, אחרת מניין לך שיש מינון כזה?

גם לך אני מפנה את השאלה הזאת, מה המינון הבטוח לסוכר? ואבקש שתבסס את ההשערה שלך.
אמרתי שיש לי מדד מדויק ? לא. לפי איך שאני רואה את זה, כל בן אדם שונה ויכול להיות שאם אני יאכל 500 גרם פחמימה ביום אז כנראה יתחילו אצלי בעיות בדם או בגוף. לא עשיתי את זה אז לא יכול לוודא את זה. לא אתה ולא אף אחד יכול להגיד ולכן יש הסכמה כללית שלא להגזים עם הדברים.
אם תרצה לנסות לשנות אותה, תצטרך להתייחס לגוף הטענות ולהביא טענות והוכחות טובות יותר ממה שיש לדעה שלו להציע.
אני לא אמרתי שאני רוצה דבר כזה ובנוסף לא מעוניין בכלל לשנות דבר כזה. חבר'ה אחרים כאן באשכול ניסו.
ואתה טוען שאני טועה,
אני לא טענתי כלום כי לא כתבת משהו שגרם לי לחשוב שאתה טועה.
אחזור על הדברים שלא קיבלתי הוכחה או טענה מניחה את הדעת עליהם ממכם.
אני לא מעוניין להתחיל לחפש דברים הקשורים לזה בזמני החופשי כי לא מזיז לי באמת כל הדברים האלה. מי שירצה לדעת יכול בעצמו ללכת לחפש ברחבי האינטרנט.
האם עישון מזיק בכל מינון? אני לא יודע, ולא טוען שכן או שלא. אני מבין שאולי כן כי גם ככה העולם ממש מזוהם, אז עוד קצת זיהום זה כבר מעבר למה שהגוף יכול להתמודד. ואני יכול להבין שלא, שאולי יש מינון של עישון שהגוף יכול להתמודד איתו. אם אתם סבורים שיש לך תשובה לשאלה, אשמח לשמוע אותה ואת הביסוס שלה.
אני לא דיברתי על עישון ולא התייחסתי לזה.
2. האם סוכר בטוח במינון נמוך? גם כאן אני לא משוכנע שיש הוכחה טובה מספיק לאחד הצדדים. הצגתי את דעתי וחששותי מסוכר בכל מינון, אבל אשמח לשמוע טיעונים טובים יותר.
אז אתה כאן, מייצר כאן וויכוחים סתם ? כי אתה לא משוכנע שסוכר רע או לא רע? ולא בדיוק הצגת את דעתך. אתה הגנת על "דעתו" של פותח האשכול.
3. אם יש מינון בטוח או מזיק, עליך להוכיח מהו, אחרת מניין לך שיש מינון כזה?
עליי לא להוכיח כלום....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית