הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תגידו יש תחליף לסוכר ?

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
מה התחליף הכי טוב לסוכר ?
שיהיה בערך באותה המתיקות
ויהיה הכי בריא מבחינת הערך הגליקמי הגבוה שיש לסוכר..

אני לא אמרתי שאני רוצה דבר כזה ובנוסף לא מעוניין בכלל לשנות דבר כזה. חבר'ה אחרים כאן באשכול ניסו.
אני לא טענתי כלום כי לא כתבת משהו שגרם לי לחשוב שאתה טועה.
אני לא דיברתי על עישון ולא התייחסתי לזה.
אם ככה אנחנו בעצם מסכימים, מדהים.
אז הדיון שלי נשאר רק עם @Biggg
אז אתה כאן, מייצר כאן וויכוחים סתם ? כי אתה לא משוכנע שסוכר רע או לא רע? ולא בדיוק הצגת את דעתך. אתה הגנת על "דעתו" של פותח האשכול
אני חושב שסוכר זה רע, והצגתי את דעתי בצורה מאוד מפורטת לדעתי.
ואני סקפטי לכל אלו שטוענים שזה בטוח ובסדר לצריכה.
גם אם תמצאו שסוכר לא מזיק במינון מסוים, ואפילו בריא לאנשים מסוימים, זה לא ישנה את העובדה שכל התחליפים שלה, או יותר נכון הצורה המקורית שלה בריאה בהרבה.

לכן לדעתי אין סיבה לצרוך אותו בכלל. ועוד עם כל כך הרבה מחלות ללא הסבר המניח את הדעת, למה שנגדיר משהו לא מזיק בגלל שכנראה יש מינון בטוח? לא מדובר במושג טבעי הנעשה אלפי דורות, מדובר בהמצאה מודרנית עם טיעונים עת הבעיות של המוצר, אם זה ההשמנה ממנה, או הדברים האחרים.

אנחנו נשמע טיעונים כאלו גם על זיהום אוויר, שכמות הזיהום באוויר באזור מסוים לא מזיקה, הרי זה הדרך להחזיק חברות גדולות ולהשיג עבודה לאלפי אזרחים בארץ, אך כשמדובר בעישון פתאום לעמוד ליד מישהו שמעשן מסרטן.

או שפחם וזיהום לריאות זה מסוכן במינונים הכי קטנים, או ש3 סיגריות ביום זה מינון בטוח.

אני חושב שהכל בסדר במינון, אבל המינון של הזיהום שאנחנו נושמים עבר את המינון, חבל לעשן גם.
המינון של וויטמינים ומינרלים שאנחנו צריכים נמצא בפיגור פסיכי, במיוחד עם כל הרדיקלים החופשיים היום, קלוריות ריקות זה מינון של מזון ללא ערך תזונתי מעבר למה שאפשר לומר שלא מזיק.

הפיגור שיש לאנשים בסיבים תזונתיים שמוביל לסיכוי גבוה יותר לסרטן מעי הגס, ומחלות רבות נוספות מחוסר פלורה תקין במעיים, גורם לי לומר שצריכת קלוריות ללא ערך תזונתי רב ביותר ממנה זה נזק.

האם זה נכנס להגדרה רעל? לדעתי לא.
האם זה וודאי יזיק עכשיו? גם לא.
אבל האם הסיכוי לנזק עתידי עולה ככל שאני אוכל יותר סוכר, אפילו קצת, כמו עישון? לדעתי כן.

אני חושב שסוכר זה רע, והצגתי את דעתי בצורה מאוד מפורטת לדעתי.
ואני סקפטי לכל אלו שטוענים שזה בטוח ובסדר לצריכה.
ואני טוען אתה יכול לעשות מה שבא לך כל עוד אתה לא מגזים

ואני טוען אתה יכול לעשות מה שבא לך כל עוד אתה לא מגזים
אני מבין את הטענה שלך, אבל מה מוגדר הגזמה? כאן מתחיל הדיון.

האם כף סוכר זה הגזמה, או 5 ק"ג סוכר?
האם סיגריה אחת היא הגזמה, או גם 20 לא?

אני מבין את הטענה שלך, אבל מה מוגדר הגזמה? כאן מתחיל הדיון.

האם כף סוכר זה הגזמה, או 5 ק"ג סוכר?
האם סיגריה אחת היא הגזמה, או גם 20 לא?
אתה רוצה לעשן? תעשן.
זה ידוע שסיגריות זה לא בריא לא משנה איך תראה את זה, גם אם תעשן סיגריה אחת ביום או 30.
לגבי סוכר או בכללי סוכרים(חד-סוכר, דו-סוכר ורב-סוכר) לפי דעתי זה משתנה מבן אדם לבן אדם אז כך שאין לי תשובה מדויקת.
אם כל כך חשוב לך לדעת, תעשה בדיקה באינטרנט..

יש כאן בפורום אווירה כללית של זלזול בכל דבר שהוא לא הדעה של האחר, וזה ילדותי והזוי ברמות של פורום שנת 1995.

אני אתעלם מכל זה,
הגבתי לשאלה של חבר פורום על איזה תחליף סוכר לצרוך - והצעתי לו לצרוך פירות ותמרים מכיון שסוכר הפרי שמכילים משולב עם דברים נוספים שעוזרים לגוף

סוכר לבן מתועש (כזה שמיוצר במפעל) וגם תחליפי סוכר מתועשים (כל הסדרה שמיוצרת במפעלים) הם לא מוסיפים בריאות לגוף האנושי, ומי שחושב אחרת שיהיה לו לבריאות תרתי משמע ושימשיך לצרוך אותם. כשכל חברי הפורום שקופצים להסביר כמה "סוכר לבן" הוא בריא, שיישלפו כאן צילום של תעודת התואר הראשון והשני שלהם בהנדסת חומרים, כימיה, ביולוגיה מהאוניברסטיה ואז יתחילו להסביר ...איזה התנשאות מיותרת באמת...כאילו מישהו נתן לכם אישור לבטל דעות של אחרים, ושאתם המבינים הכי גדולים בדור. וגם מי אכפת מה אתם חושבים, ומי אתם חושבים שאתם שתגידו לאחרים שהם 100% טועים?? תעשו עם עצמכם חשבון נפש קטן ותבינו שאתם חיים בסרט ברמות. ואם לא הבנתם שאתם לא בסדר, אז תגיבו את דעתכם מבלי לזלזל בדעת האחר...פשוט מביך

זכותי לקרוא לחומר הזה "רעל" כמה שבא לי, זה הגדרה שנועדה לאיים מן הסתם, כי אני מאמין בגישה שאומרת שאסור לצרוך את זה, וזאת זכותי המלאה- והיא מגובה בעובדות של שנים רבות, מחקרים ומי שחושב שסוכר לבן מוסיף בריאות - שירוץ לאכול אותו - מה דה פאק אכפת לי

לכל מי שמתפלא, אני גם חושב שדאודורנטים שמכילים כימיקלים מסוימים ומתכות הם רעל לגוף ואני מקפיד להתשמש בדאודורנטים נקיים ממתכות...
ועוד הרבה דברים שקשורים לאורח חיים אחר כנראה משלכם. וזכות כל אחד לשים אקס ולחשוב שהנקבוביות שלו מיוחדות ועמידות בפני מתכות שמסוכנות לגוף לדוגמה.

בכל מקרה, עצירה של צריכה של סוכר לבן מתועש זה ממש קשה, וזה סגנון חיים שלא מתאים לכולם. אז תהנו לכם עם הסוכר הלבן והתחליפים המתועשים שלו, ואני אהנה לי עם הפירות הטריים והיבשים שלי.

חפרתם את העולם עם הרצון שלכם לנסות להסביר כמה אתם מושלמים. תאכלו את הסוכר שלכם - אבל אל תחשבו שמי שחושב שזה לא בריא יסכים איתכם... לא יקום רופא אחד בעולם הזה שיגיד שלאכול קורנפלקס עתיר סוכר, לשתות קוקה קולה ולאכול שוקולד חלב, או לדחוף 3 כפיות סוכר לכוס תה מוסיף בריאות לגוף

לכל מי שמתפלא, אני גם חושב שדאודורנטים שמכילים כימיקלים מסוימים ומתכות הם רעל לגוף ואני מקפיד להתשמש בדאודורנטים נקיים ממתכות...
אני לא משתמש בדורדורנט בכלל.
לא רק שמתכות זה דבר רע שאין עליו פיקוח, סתם חסימת זיעה להיות מופרש מהגוף נראה לא טבעי ונכון.

תמיד תמצא מישהו יותר פנאטי ממך:79nb:

יש כאן בפורום אווירה כללית של זלזול בכל דבר שהוא לא הדעה של האחר, וזה ילדותי והזוי ברמות של פורום שנת 1995.

אני אתעלם מכל זה,
הגבתי לשאלה של חבר פורום על איזה תחליף סוכר לצרוך - והצעתי לו לצרוך פירות ותמרים מכיון שסוכר הפרי שמכילים משולב עם דברים נוספים שעוזרים לגוף

סוכר לבן מתועש (כזה שמיוצר במפעל) וגם תחליפי סוכר מתועשים (כל הסדרה שמיוצרת במפעלים) הם לא מוסיפים בריאות לגוף האנושי, ומי שחושב אחרת שיהיה לו לבריאות תרתי משמע ושימשיך לצרוך אותם. כשכל חברי הפורום שקופצים להסביר כמה "סוכר לבן" הוא בריא, שיישלפו כאן צילום של תעודת התואר הראשון והשני שלהם בהנדסת חומרים, כימיה, ביולוגיה מהאוניברסטיה ואז יתחילו להסביר ...איזה התנשאות מיותרת באמת...כאילו מישהו נתן לכם אישור לבטל דעות של אחרים, ושאתם המבינים הכי גדולים בדור. וגם מי אכפת מה אתם חושבים, ומי אתם חושבים שאתם שתגידו לאחרים שהם 100% טועים?? תעשו עם עצמכם חשבון נפש קטן ותבינו שאתם חיים בסרט ברמות. ואם לא הבנתם שאתם לא בסדר, אז תגיבו את דעתכם מבלי לזלזל בדעת האחר...פשוט מביך

זכותי לקרוא לחומר הזה "רעל" כמה שבא לי, זה הגדרה שנועדה לאיים מן הסתם, כי אני מאמין בגישה שאומרת שאסור לצרוך את זה, וזאת זכותי המלאה- והיא מגובה בעובדות של שנים רבות, מחקרים ומי שחושב שסוכר לבן מוסיף בריאות - שירוץ לאכול אותו - מה דה פאק אכפת לי

ועוד הרבה דברים שקשורים לאורח חיים אחר כנראה משלכם. וזכות כל אחד לשים אקס ולחשוב שהנקבוביות שלו מיוחדות ועמידות בפני מתכות שמסוכנות לגוף לדוגמה.

בכל מקרה, עצירה של צריכה של סוכר לבן מתועש זה ממש קשה, וזה סגנון חיים שלא מתאים לכולם. אז תהנו לכם עם הסוכר הלבן והתחליפים המתועשים שלו, ואני אהנה לי עם הפירות הטריים והיבשים שלי.

חפרתם את העולם עם הרצון שלכם לנסות להסביר כמה אתם מושלמים. תאכלו את הסוכר שלכם - אבל אל תחשבו שמי שחושב שזה לא בריא יסכים איתכם... לא יקום רופא אחד בעולם הזה שיגיד שלאכול קורנפלקס עתיר סוכר, לשתות קוקה קולה ולאכול שוקולד חלב, או לדחוף 3 כפיות סוכר לכוס תה מוסיף בריאות לגוף

על מה הכעס?
אין בעיה לצרוך כל דבר כל עוד אתה אוכל מאוזן ומפוקח.
אם תשלב חלק קטן מהתזונה שלך (נניח עד 10%) מסוכר לבן כנראה שלאדם בריא לא תהיה כל השפעה.
אם יש לך משהו שיראה אחרת אשמח לקרוא.

אתה יכול לקרוא רעל גם ללחיות בעיר מרכזית, למה אתה לא עובר לחיות בגליל העליון?
בסופו של דבר צריך פשוט למצוא איזון, הפחדות לא תורמות לאף אחד תאמין לי.

מוזמן לקרוא את המלצות ארגון הבריאות העולמי בנושא לגבי הגבלת הצריכה לאיזור ה10%.

הנה מחקר שנעשה בנושא (אומנם עם כמה סייגים אבל זה בכלליות)
Metabolic and behavioral effects of a high-sucrose diet during weight loss

כתבת מגילה מרגשת על עצם זה שמישהו כתב שסוכר זה בריא, אף אחד לא כתב את זה.
הייתי מסביר לך בבדידים מה הכוונה אבל יש פה כבר 3 עמודים כאלה.

זכותך לקרוא לסוכר רעל וזכותי להגיד שעכשיו לילה. זכותי גם להגיד שהאמירה שלך היא מופרכת ולא נכונה וזכותך לדחוף את האמירה שלי לתחת.

על מה הכעס?
אין בעיה לצרוך כל דבר כל עוד אתה אוכל מאוזן ומפוקח.
אם תשלב חלק קטן מהתזונה שלך (נניח עד 10%) מסוכר לבן כנראה שלאדם בריא לא תהיה כל השפעה.
אם יש לך משהו שיראה אחרת אשמח לקרוא.

אתה יכול לקרוא רעל גם ללחיות בעיר מרכזית, למה אתה לא עובר לחיות בגליל העליון?
בסופו של דבר צריך פשוט למצוא איזון, הפחדות לא תורמות לאף אחד תאמין לי.

מוזמן לקרוא את המלצות ארגון הבריאות העולמי בנושא -
Metabolic and behavioral effects of a high-sucrose diet during weight loss

אני מזמין אותך לקרוא מה כתבתי בתחילת הפוסט הזה, ואת המאמר שצירפתי על סוכר מרופא מאונ' קליפורניה, ואז מזמין אותך לקרוא את כל התגובות של המשתמשים בפורום כאן, ואז אולי תבין למה הגבתי היום כך. גם אתה עושה אותו דבר בדיוק - וכותב לי לעבור לגור במקום עם פחות זיהום אוויר, אבל שוב פעם אתה מדבר עלי ולא על הנושא (ומאיפה לך מי אני ואיפה אני גר...)

למה יש לכם את הנטייה כאן לדבר על הראש של הבנאדם האחר ולא לדבר בצורה בוגרת ומכובדת לאחרים??

זה פשוט מושרש אצלכם...
כתבת מגילה מרגשת על עצם זה שמישהו כתב שסוכר זה בריא, אף אחד לא כתב את זה.
הייתי מסביר לך בבדידים מה הכוונה אבל יש פה כבר 3 עמודים כאלה.

זכותך לקרוא לסוכר רעל וזכותי להגיד שעכשיו לילה. זכותי גם להגיד שהאמירה שלך היא מופרכת ולא נכונה וזכותך לדחוף את האמירה שלי לתחת.

טוב דוקטור
כנראה כולכם מנופחים ככ באגו של עצמכם שכואב לכם פיזית בגוף כשמישהו חושב אחרת מכם או שאומרים לכם שהסגנון שלכם לא לעניין

חבל...פגשתי בני 7 עם יותר בגרות מנטלית מחלק מהאנשים כאן

ואתם עושים סביבה רעילה ולא נעימה...

איזה סגנון? אתה יכול לצטט תגובה שלי עד כה שפגעה לך ברגשות או הייתה סגנון פוגעני כלפייך?

תפסיק להתבכיין

טוב דוקטור
כנראה כולכם מנופחים ככ באגו של עצמכם שכואב לכם פיזית בגוף כשמישהו חושב אחרת מכם או שאומרים לכם שהסגנון שלכם לא לעניין

חבל...פגשתי בני 7 עם יותר בגרות מנטלית מחלק מהאנשים כאן

ואתם עושים סביבה רעילה ולא נעימה...
סתכל את התגובות שלך.
אתה כותב כאן דברים ונפגע מתגובות של אנשים אחרים.
טוען שמישהו כתב שסוכר זה בריא אך אף אחד לא כתב את זה.
תתבגר ילדון.

אני מזמין אותך לקרוא מה כתבתי בתחילת הפוסט הזה, ואת המאמר שצירפתי על סוכר מרופא מאונ' קליפורניה, ואז מזמין אותך לקרוא את כל התגובות של המשתמשים בפורום כאן, ואז אולי תבין למה הגבתי היום כך. גם אתה עושה אותו דבר בדיוק - וכותב לי לעבור לגור במקום עם פחות זיהום אוויר, אבל שוב פעם אתה מדבר עלי ולא על הנושא (ומאיפה לך מי אני ואיפה אני גר...)

למה יש לכם את הנטייה כאן לדבר על הראש של הבנאדם האחר ולא לדבר בצורה בוגרת ומכובדת לאחרים??

זה פשוט מושרש אצלכם.

אתה ממשיך להתגונן באגרסיביות משום מה.
אתה לא יכול להישען על מאמר של רופא אחד ולתעדף את המקור על פני ארגון הבריאות העולמי, הגיוני?

וזה לא משנה הזיהום אוויר רק דוגמא, יכול לתת לך עוד 10 ואני בטוח שאתה לא נמנע לגמרי מ״רעל״.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית