הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקת סקוואט

• פותח/ת השרשור Or>
  • פורסם בתאריך

Or>

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
שלום לכולם, כמו שאתם רואים בסרטון עשיתי סקוואט 30 קילו ואני אשמח לקבל מכם הערות על הטכניקה כדי שאני אוכל לשפר.
כמה דברים:
1. בסרטון רואים את החזרות האחרונות של התרגיל כשכבר התקשתי, אני יודע שבקושי ירדתי למקביל, אני אטפל בזה, דבר אחד שכן שמתי לב הוא שאם אני יורד קצת יותר ממקביל מתחיל להיות לי butt wink.
2. עוד דבר שמתי לב אליו הוא שאני נוטה קדימה, אני יודע שהמוט צריך לרדת ולעלות בקו ישר, ואני מקפיד שהמשקל שלי יהיה על כל הרגל לא רק על העקבים או משהו, אבל לא משנה מה אני עושה גם אם אני מוריד משקל המוט עדיין נוטה קדימה, שמעתי שעם משקלים שנמוכים מהמשקל גוף המוט תמיד ינטה קדימה בגלל המשקל של הגוף, מה יש לעשות בקשר לזה? האם זה נכון?
3. דבר אחרון, אני משתמש ב high bar ומקפיד לא לשים את המוט על הצוואר ולכווץ את השכמות אבל עדיין אחרי הסקוואט קצת כואבות לי החוליות בגב באזור שהמוט ישב, מה אני יכול לעשות בקשר לזה?
תודה לכולם

@elchonon
@kotzer

תנסה לשבור מקביל בכל מקרה, הבעיות שיבואו עם זה תתקן אותן, אבל תתחיל ממשהו מדיד.

בכל מקרה, אתה לא משתמש בידיים כמו שצריך. הן אמורות למשוך את המוט לתוך הגב, לא לתמוך במוט מלמטה. תנסה ליישר קצת את השורש כף היד (לא שיהיה ישיר, שיהיה קצת יותר ישר ממה שהוא עכשיו).

תראה את ההבדל בין הכיוון של הראש שלך בירידה לעומת הכיוון של הראש שלך בעליה, תנסה שגם בירידה הראש יהיה מורם עם מבט אופקי.

תנסה לחשוב כל הזמן על לשמור על הגוף מאונך, כי כרגע נראה שאתה נשען יותר מידי קדימה. יכול להיות שנעליים עם עקב יעזרו לזה.

נראה לי (ובזה אני לא בטוח) שאתה מוציא את החזה בצורה מוגזמת, תנסה להכניס אותו קצת (לא עד הסוף) ושבמקום לקחת את השכמות המון אחורה ולמטה, רק קצת אחורה ועדיין המון למטה.

אבל עם כל התיקונים שצריך, אתה עדיין יכול להתקדם מהר והרבה, ובאמת עם משקלים כאלה נמוכים קשה יותר לעשות טכניקה טובה. תשבור מקביל, ותתקדם לינארית.
יש לך סרטון מזווית או מאחורה? אי אפשר כל כך לראות את הרוחב עמידה ואת הכיוון של הברכיים

• פותח/ת השרשור
אין לי. הרוחב הוא יחסית צר קצת יותר מרוחב כתפיים והברכיים תמיד פונות לכוון כפות הרגליים

אין לי. הרוחב הוא יחסית צר קצת יותר מרוחב כתפיים והברכיים תמיד פונות לכוון כפות הרגליים
כן אבל השאלה לאיזה כיוון פונות בכפות רגליים

הגיוני שלהרחיב קצת עמידה יתן לך עוד טווח תנועה, או לפחות יותר נוחות בתחתית

בגלל הזווית קשה לראות, אבל נראה שזה קצת מגביל אותך

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שזה ישפר butt wink כשאני ארד יותר נמוך, יש לי את הגמישות לרדת עוד
לגבי המוט שנוטה קדימה בירידה, מה דעתך?
אני מנסה לא להישען קדימה בצורה מוגזמת כמה שאני יכול

לגבי המוט שנוטה קדימה בירידה, מה דעתך?
אני מנסה לא להישען קדימה בצורה מוגזמת כמה שאני יכול
כל העצות שנתתי לך יכולות לעזור לך בזה. זה לא אידיאלי, אבל עדיין תנסה להוסיף משקל, לשבור מקביל, ולתקן את הטכניקה במקביל. אל תיתקע במצבך בלי להוסיף משקל רק בשביל לתקן טכניקה, כי אתה לא בשלב שזה שווה את זה. אל תתן לעצמך לקצר טווח תנועה, כי זה פשוט חזרה שלא אמורה להיחשב. אל תמשיך בלי לחשוב על איך לשפר את הטכניקה, כי טכניקה זה חשוב. אז תנסה לעבוד על שלושתם במקביל.
אגב, מה המטרות שלך?

אתה מנסה להישאר מידי זקוף, וזה גורם לך להתקשות לרדת מספיק עמוק ולנצל מספיק את השרשרת האחורית.
תן לעצמך לנטות מעט קדימה יותר בתחתית.
Screenshot_20220707-185419_Chrome.jpg

אתה הכחול כרגע, בגלל שאתה מנסה להיות מאוד זקוף, אתה לא מצליח לרדת עמוק.
אל תחשוש להישען מעט קדימה.

וגם הייתי מנסה ליישר את מפרק היד.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה, אני איישר את מפרק כף היד.
אני אנסה לא להיות זקוף מדי, אבל רק שאלה אם אני אשען קצת קדימה זה יגרום למוט לנטות עוד יותר קדימה בירידה, זה בסדר?
תודה מראש

תודה על התגובה, אני איישר את מפרק כף היד.
אני אנסה לא להיות זקוף מדי, אבל רק שאלה אם אני אשען קצת קדימה זה יגרום למוט לנטות עוד יותר קדימה בירידה, זה בסדר?
תודה מראש
אין בעיה שהמוט ינטה קצת קדימה, כל עוד אתה מרגיש את כל כף הרגל על הרצפה כל הזמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית