הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה ברגל, האם כדאי להמשיך לאמן הרגל השנייה?

ChupChick

משתמש מתחיל
48
0
נק' מוניטין:
0
48
0
מעריך שלא אוכל לאמן את הרגל הפצועה במשך חודשיים. האם כדאי להמשיך לאמן את הרגל שלא פצועה? הבנתי שזה יכול לעשות טוב.

תלוי בפציעה, ייתכן ואפשר לעשות תרגילי מכונות מבלי לעכב את הריפוי.

קשה לענות, מצד אחד שמעתי על מחקרים שעבוד על רגל אחת תחזק את השניה, ובנוסף, אין שום בעיה להיות סופר אלוף בתרגיל ספציפי לרגל אחת.

מצד שני כשתחזור לאימוני 2 רגליים, תהיה חוסר פרופורציה לא נוחה.

במקומך, הייתי משקיע את כולי בפלג גוף עליון בתקופה הזאת, ואם יש לך חשק וזמן, הייתי עובד על הרגל הפעילה לבד.

זה נכון,
הבעיתיות מתחילה באמת בדיס-פרופורציה שתיווצר בעקבות השוני במסת השריר.
השאלה כמה זה קריטי דיס-פרופורציה?
היו בעבר אתלטים מיומנים מאוד בקלין וג'ארק ליד אחת בלבד.
משליכי כדורים תמיד משתמשים ביד החזקה שלהם.
כל שחקן בייסבול יתפוס ויזרוק את הכדור ביד המיועדת לכך, ויחבוט באחיזה ספציפית ודומה כל פעם.

דיס-פרופוריציה זה רק שיקול כשהמטרה הסופית היא פרופורציה.
כשלעצמו, אין בזה שום בעיה.

השאלה כמה זה קריטי דיס-פרופורציה?
כל שחקן בייסבול יתפוס ויזרוק את הכדור ביד המיועדת לכך, ויחבוט באחיזה ספציפית ודומה כל פעם.

כשלעצמו, אין בזה שום בעיה.
האם לא יכול להיווצר מצב של חוסר סימטריה, שיוביל לידי ביטוי בפציעות נוספות בעתיד?
למשל, רגל אחת משמעותית יותר חזקה מהשנייה, הסקוואט יהיה עקום?

האם לא יכול להיווצר מצב של חוסר סימטריה, שיוביל לידי ביטוי בפציעות נוספות בעתיד?
למשל, רגל אחת משמעותית יותר חזקה מהשנייה, הסקוואט יהיה עקום?
אני לא חושב שפציעות מתרחשות מחוסר סימטרה עקבית.
אם אתה תמיד מסקוויט ישר, ופעם אחת שמת פחות משקל בצד אחד ונגרם לך סקוואט לא סימטרי, יש מצב שהעומס החדש הזה יוביל לפציעה.

אבל חוסר סימטריה עיקבית כמו בספורט יד אחת כמו באולינג, לא רואה סיבה שיהיה פציעה.

לכן סקוואט תמיד עקום לא יוביל לדעתי לפציעה, לא משנה מה הגורם.
השאלה האם תרצה בכל זאת סקוואט ישר, ותעדיף לא לחזק רגל אחת למשך חודשיים, אני מבין את זה.

אגב, הרבה פאוורליפטרים סוחבים פציעות שגורמות להם להרים לא סימטרי שנים.

הנה שיאן עולם בדדליפט עם סקוליאוזיס, אתה כבר מבין שהוא מעולם לא הרים סימטרי מימיו.
upload_2022-7-14_13-34-14.png

נכון, אבל בכל הדוגמאות שהעלת פה כנראה שהם לא יצטרכו להשמיש את הגפה השנייה באותה רמה אי פעם.

למי שמתכנן לחזור לשגרה (אני מניח שהוא מתכוון להשתקם מהפציעה) דיס-פרופורציה יכולה להפריע.
אם זה יכול להתבטא בחזרה שלו לסקוואט שהוא "לא סימטרי" שכן יכול לתת עומס שהוא לא רגיל אליו ולהוביל לפציעה / אי-נוחות.
יכול גם להתבטא בחוסר פרופורציה שלרוב האנשים שהם לא עם בעיות סימטריה מולדות / ספציפיקציה מסויימת אין שום סיבה להגיע למצב כזה.

בקיצור, לא רואה טעם.
עדיף לתת לרגל להשתקם כמו שצריך, אף אחד לא רודף אחרייך ובמידה ואתה לא מתכנן בקרוב להתחרות בפיסטול סקוואט ברגל החזקה
אני הייתי ממליץ בחום על מנוחה מלאה מאימונים שיכולים להביא לדיס-פרופורציה כזו או אחרת.

נכון, אבל בכל הדוגמאות שהעלת פה כנראה שהם לא יצטרכו להשמיש את הגפה השנייה באותה רמה אי פעם.

למי שמתכנן לחזור לשגרה (אני מניח שהוא מתכוון להשתקם מהפציעה) דיס-פרופורציה יכולה להפריע.
אם זה יכול להתבטא בחזרה שלו לסקוואט שהוא "לא סימטרי" שכן יכול לתת עומס שהוא לא רגיל אליו ולהוביל לפציעה / אי-נוחות.
יכול גם להתבטא בחוסר פרופורציה שלרוב האנשים שהם לא עם בעיות סימטריה מולדות / ספציפיקציה מסויימת אין שום סיבה להגיע למצב כזה.

בקיצור, לא רואה טעם.
עדיף לתת לרגל להשתקם כמו שצריך, אף אחד לא רודף אחרייך ובמידה ואתה לא מתכנן בקרוב להתחרות בפיסטול סקוואט ברגל החזקה
אני הייתי ממליץ בחום על מנוחה מלאה מאימונים שיכולים להביא לדיס-פרופורציה כזו או אחרת.
גם אם יווצר דיס פרופורציה, אחרי כמה שבועות של אימונים, זה כנראה יעבור.
אני לא אומר לעבוד על הרגל הבריאה עכשיו, אני אומר שזה שיקול לגיטימי שאני לא יודע מה הייתי עושה במצבו.

אני מעולם לא חושש מטכניקה כגורם פציעה עם התוכנית טובה, גם אם מדובר בספליט סקוואט על כדור בוסו.

זה נטו דעה לא מבוססת שלי נגד שלך, שניהם לגיטימיות.

גם אם יווצר דיס פרופורציה, אחרי כמה שבועות של אימונים, זה כנראה יעבור.
אני לא כל כך בטוח, בתור מי שחווה פציעה בכתף ועד היום נלחם בדיס-פרופורציה ובחולשה שנוצרה.
אני לא אומר לעבוד על הרגל הבריאה עכשיו, אני אומר שזה שיקול לגיטימי שאני לא יודע מה הייתי עושה במצבו.
זה יכול להיות שיקול כמובן שזה תלוי במטרתו אבל חוץ מתחרות שאין אופציה לדחות / לוותר עליה אני לא רואה סיבה,
לטעמי הסיכון הפוטנציאלי לא שווה את השיפור הפוטנציאלי.
אני מעולם לא חושש מטכניקה כגורם פציעה עם התוכנית טובה, גם אם מדובר בספליט סקוואט על כדור בוסו.
ברור, אבל אפשר להגיד בפה מלא שזה יתן לו עומס שהוא לא מכיר ולא פשוט לתכנן עומסים אחרי פציעה,
בטח ובטח אם המשכת להתאמן בעבודה יוני-לטראלית בזמן הפציעה והצד הפצוע צריך להדביק את הפער.
שוב, אני לא חושב שהתרומה שתתקבל שווה את ההתעסקות בכל זה אלא אם מדובר באמת במטרה כמו תחרות שאין אופציה לדחות.
זה נטו דעה לא מבוססת שלי נגד שלך, שניהם לגיטימיות.
נכון, זו מטרת הדיון 😃

אני לא כל כך בטוח, בתור מי שחווה פציעה בכתף ועד היום נלחם בדיס-פרופורציה ובחולשה שנוצרה
אתה בטח כבר מבין מה הבעיה בטיעון שלך.

אתחיל מזה שהדיס פרופורציה שלך נבע מפציעה ולא חיזוק שריר אחר.
אין לך ראיה שהיית במצב גרוע או טוב יותר אם היית עובד על שריר בריא בזמן שהשריר השני היה פצוע.

מה גם, שכל מאמן יגיד שבלי התכנון שלו, התכנון שלך הוא הגורם לפציעה.

בקיצור, ניסיון אישי לא מבודד את הסיבה לתופעה.
זה יכול להיות שיקול כמובן שזה תלוי במטרתו אבל חוץ מתחרות שאין אופציה לדחות / לוותר עליה אני לא רואה סיבה,
לטעמי הסיכון הפוטנציאלי לא שווה את השיפור הפוטנציאלי.
אני לא בטוח שיש סיכון פוטנציאלי.
ברור, אבל אפשר להגיד בפה מלא שזה יתן לו עומס שהוא לא מכיר ולא פשוט לתכנן עומסים אחרי פציעה,
בטח ובטח אם המשכת להתאמן בעבודה יוני-לטראלית בזמן הפציעה והצד הפצוע צריך להדביק את הפער.
אף פעם לא קל לתכנן עומס אחרי פציעה, עם או בלי אימון רגל אחת באותה תקופה.
לא בטוח שזה נהיה מורכב יותר עם דיס פרופורציה.
שוב, אני לא חושב שהתרומה שתתקבל שווה את ההתעסקות בכל זה אלא אם מדובר באמת במטרה כמו תחרות שאין אופציה לדחות.
זה כבר עניין אישי שלך, אני בהחלט יבין מישהו שיכוון לשיא העולם סקוואט רגל אחת בזמן פציעה כזאת, למה לא?
תרומה זה עניין אישי אחרי שנסכם את היתרונות והחסרונות שיש או אין בתהליך.

אתה בטח כבר מבין מה הבעיה בטיעון שלך.
כן, זה לא טיעון זו יותר דעה.
בגלל זה רשמתי "לא כל כך בטוח".
אני לא בטוח שיש סיכון פוטנציאלי.
באמת?
אני חושב שאתה קצת אופטימי מידי, יצא גם לי וגם לך להכיר מתאמנים ולרוב האוכלוסיה המתאמנת שאני מכיר
הניהול עומסים שיצטרכו אחרי פציעה יהיה בגדר המלצה במקרה הטוב והם ידחפו את עצמם מהר מידי ובעומס לא מוכר זה לחלוטין סיכון.
אף פעם לא קל לתכנן עומס אחרי פציעה, עם או בלי אימון רגל אחת באותה תקופה.
לא בטוח שזה נהיה מורכב יותר עם דיס פרופורציה.
אני כבר לא מדבר רק על הדיס-פרופורציה אלא נותן לך עוד נקודת מבט ללמה לדעתי עדיף להמתין להחלמה חלקית לכל הפחות,
ואם כבר מדברים עדיף לתכנן את ההחלמה עם איש מקצוע. (לטעמי בגדר חובה אפילו)
בקשר לזה שלא קל לתכנן עומס אחרי פציעה זה נכון, ע"ע בתשובה לציטוט הקודם שלך.
זה כבר עניין אישי שלך, אני בהחלט יבין מישהו שיכוון לשיא העולם סקוואט רגל אחת בזמן פציעה כזאת, למה לא?
תרומה זה עניין אישי אחרי שנסכם את היתרונות והחסרונות שיש או אין בתהליך.
אם היינו יודעים את המטרה אולי יכולנו לדבר על התרומה,
אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר באדם מן המניין שמתאמן להנאתו / בתור תחביב ולא מתאמן תחרותי.

באמת?
אני חושב שאתה קצת אופטימי מידי, יצא גם לי וגם לך להכיר מתאמנים ולרוב האוכלוסיה המתאמנת שאני מכיר
הניהול עומסים שיצטרכו אחרי פציעה יהיה בגדר המלצה במקרה הטוב והם ידחפו את עצמם מהר מידי ובעומס לא מוכר זה לחלוטין סיכון.
זה לא קשור לדיון.
נכון, יש אנשים שאחרי פציעה לא ידעו לחזור להתאמן נכון.
אבל זה לא קשור להאם תהיה נזק, תועלת, או כלום להתאמן על הרגל הבריאה בזמן ההחלמה של הרגל השניה.

השאלה "האם לעבוד על הרגל הבריאה עכשיו?" לא קשורה לצורך במתינות כשחוזרים להתאמן עם הרגל הפצועה אחרי החלמה.
אם היינו יודעים את המטרה אולי יכולנו לדבר על התרומה,
אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר באדם מן המניין שמתאמן להנאתו / בתור תחביב ולא מתאמן תחרותי.
אני לא יודע כלום על השואל.
אני יוצא מנקודת הנחה שכל מי שמתאמן מנסה לשפר את היכולות הפיזיות שלו.
ולקדם סקוואט רגל אחת זה גם יכולת פיזית.

קשה לי להבין תחביב אימונים ללא רצון התקדמות ותחרותיות עצמית לפחות.

זה לא קשור לדיון.
נכון, יש אנשים שאחרי פציעה לא ידעו לחזור להתאמן נכון.
אבל זה לא קשור להאם תהיה נזק, תועלת, או כלום להתאמן על הרגל הבריאה בזמן ההחלמה של הרגל השניה.

השאלה "האם לעבוד על הרגל הבריאה עכשיו?" לא קשורה לצורך במתינות כשחוזרים להתאמן עם הרגל הפצועה אחרי החלמה.
העניין שברגע שאתה עצמך יוצר הבדלה בין העבודה על הרגליים, החזרה תהיה בהכרח בעומס שונה ממה שהיה אילולא היית ממשיך להתאמן כרגיל.
ועומס לא מוכר ללא בניית סרגל מאמצים דקדקני עלול להעלות את הסיכוי לפציעה, זו דעתי לפחות.
ולקדם סקוואט רגל אחת זה גם יכולת פיזית.
ומה יקרה במידה והוא יקח חודשיים ויתאושש כמו שצריך?
הכל עניין של עלות אל מול תועלת, העלות יכולה להיות 0 אבל כמו שכתבתי למעלה במקרים מסוימים ולא מופרכים זה עלול להיגמר גם בפציעה.
התועלת בחיזוק יוני-לטראלי *לרגל הבריאה* שנוצר בעקבות פציעה קודמת? לא רואה כמה התועלת שווה.

אבל שוב, זה עניין של פותח השירשור ומטרתו, בכל מקרה זו עמדתי בעניין.
קשה לי להבין תחביב אימונים ללא רצון התקדמות ותחרותיות עצמית לפחות.
גם לי קשה להבין, ועדיין לטעמי אלו אפילו רוב באוכלוסיה המתאמנת בארץ.

העניין שברגע שאתה עצמך יוצר הבדלה בין העבודה על הרגליים, החזרה תהיה בהכרח בעומס שונה ממה שהיה אילולא היית ממשיך להתאמן כרגיל.
ועומס לא מוכר ללא בניית סרגל מאמצים דקדקני עלול להעלות את הסיכוי לפציעה, זו דעתי לפחות.
אז תבנה סרגל מאמצים דקדקני כשאתה חוזר להתאמן על שניהם.
הרי בלאו הכי, כבר הסכמת שלחזור מפציעה צריך תכנון דקדקני.
ומה יקרה במידה והוא יקח חודשיים ויתאושש כמו שצריך?
הוא לא ישבור שיא עולם בסקוואט רגל אחת.
מה יקרה לך אם לא תתאמן חודשיים?
זה בדיוק מה שיקרה לרגל שלו, יתחלש קצת.
למה לא להתאמן חודשיים אם אפשר?
רק בגלל שסקוואט רגל אחת לא מרגשת אותך?

מצד שני, למה להתאמן על רגל אחת? למי באמת איכפת מסקוואט רגל אחת?
ובעצם למה להתאמן בכלל? למי איכפת משיא קטן שישכח במרוץ השנים?
הכל עניין של עלות אל מול תועלת, העלות יכולה להיות 0 אבל כמו שכתבתי למעלה במקרים מסוימים ולא מופרכים זה עלול להיגמר גם בפציעה.
התועלת בחיזוק יוני-לטראלי *לרגל הבריאה* שנוצר בעקבות פציעה קודמת? לא רואה כמה התועלת שווה.
אני רואה 0 עלות ו0 תועלת.
מצד שני, אפשר לראות כאן 100 עלות מול 100 תועלת או מספרים אחרים. הכל עניין של נקודת מבט.

מנקודת מבט שלי יש 0 עלות ו50 תועלת.
גם לי קשה להבין, ועדיין לטעמי אלו אפילו רוב באוכלוסיה המתאמנת בארץ.
אני לא מסכים איתך, מי לא ישנה מעט את התכנון שלו בשביל עוד 5 ק"ג על המוט? או עוד ס"מ ביד?

מזכיר לי שאלה ששאל הרב נח ווינברג זצ"ל באוניברסיטה.
"האם אתה מאמין באלוהים?". ו90% ענו שלא.

אבל כששאל "האם פעם דיברתם עם אלוהים?". מעל 90% ענו שכן.

וכשהוסיף "האם הרגשתם שהוא שמע אתכם?". שוב מעל 90% ענו שכן.

תלוי איך תשאל את השאלה בשביל המסקנה שאתה מבקש.

אז תבנה סרגל מאמצים דקדקני כשאתה חוזר להתאמן על שניהם.
הרי בלאו הכי, כבר הסכמת שלחזור מפציעה צריך תכנון דקדקני.
יותר קשה לבנות סרגל יוני-לטראלי בחזרה כדי להשוות בין הכוח והשוויון בין הרגליים
מאשר פשוט לקחת הפסקה של חודשיים מעבודה על שריר מסוים ולחזור אחרי החלמה חלקית.
הוא לא ישבור שיא עולם בסקוואט רגל אחת.
מה יקרה לך אם לא תתאמן חודשיים?
זה בדיוק מה שיקרה לרגל שלו, יתחלש קצת.
למה לא להתאמן חודשיים אם אפשר?
רק בגלל שסקוואט רגל אחת לא מרגשת אותך?

מצד שני, למה להתאמן על רגל אחת? למי באמת איכפת מסקוואט רגל אחת?
ובעצם למה להתאמן בכלל? למי איכפת משיא קטן שישכח במרוץ השנים?
בגלל שאני לא רואה סיבה כמו שלא הייתי מאמן יד אחת במידה והשנייה הייתה פצועה.
שוב, זו דעתי אני לא מצפה שתסכים איתי.
כל אחד וההעדפות שלו, אני לא רואה סיבה אבל אם לך או לפותח השירשור זה יש רצון וסיבה אז תפאדל, אני לא אעצור אותו.

אני רואה 0 עלות ו0 תועלת.
מצד שני, אפשר לראות כאן 100 עלות מול 100 תועלת או מספרים אחרים. הכל עניין של נקודת מבט.

מנקודת מבט שלי יש 0 עלות ו50 תועלת.
מכבד את דעתך, נסכים לא להסכים על הסעיף הנ"ל כי התועלת תשתנה בהתאם למטרה שלו,
העלות תהיה זהה לא משנה מה מטרתו.
אני לא מסכים איתך, מי לא ישנה מעט את התכנון שלו בשביל עוד 5 ק"ג על המוט? או עוד ס"מ ביד?
לא מעט אנשים,
אם היית אומר לי עכשיו יש לך יד מושבתת אבל בוא תמשיך להתאמן על צד אחד ובעצם תיצור דיס-פרופורציה של 1-2 ס"מ ביניהן
ותתקן אותה (אם תצליח) אחרי זה שתחלים אני לא בטוח שהייתי רוצה לעשות דבר כזה.
אפילו סביר להניח שהייתי מעדיף לא לאמן ידיים עד שאחלים בצורה מלאה אבל זו העדפה שלי.
בכל מקרה אני בטוח שאני לא היחיד כמו שאני לא היחיד שאולי היה פועל הפוך, כל אחד ומטרתו, אני בסה"כ זרקתי פה ה2 סנט שלי.

יותר קשה לבנות סרגל יוני-לטראלי בחזרה כדי להשוות בין הכוח והשוויון בין הרגליים
מאשר פשוט לקחת הפסקה של חודשיים מעבודה על שריר מסוים ולחזור אחרי החלמה חלקית.
לא מסכים
מכבד את דעתך, נסכים לא להסכים על הסעיף הנ"ל כי התועלת תשתנה בהתאם למטרה שלו,
העלות תהיה זהה לא משנה מה מטרתו.
מסכים
לא מעט אנשים,
אם היית אומר לי עכשיו יש לך יד מושבתת אבל בוא תמשיך להתאמן על צד אחד ובעצם תיצור דיס-פרופורציה של 1-2 ס"מ ביניהן
ותתקן אותה (אם תצליח) אחרי זה שתחלים אני לא בטוח שהייתי רוצה לעשות דבר כזה.
אפילו סביר להניח שהייתי מעדיף לא לאמן ידיים עד שאחלים בצורה מלאה אבל זו העדפה שלי.
בכל מקרה אני בטוח שאני לא היחיד כמו שאני לא היחיד שאולי היה פועל הפוך, כל אחד ומטרתו, אני בסה"כ זרקתי פה ה2 סנט שלי.
בתחום שכל מטרתה פרופורציה, לא פלא שתעדיף לוותר על גודל לטובת פרופורציה.
אבל כשמדובר בכוח או במיומנות, פרופורציה לא חשוב.

לא חושב שיש לי פרס מעל 80 ק"ג, והיקף הידיים שלי בערך 42 ס"מ כבר שנים. יש שיטענו שהכוח שלי בבנץ', סקוואט, דדליפט ומתח לא פרופורציונליים לפרס או בייספס שלי.
אבל בתחרות, לאף אחד לא מעניין מה היקף הבטן שלי או כמה הפרס שלי, כמו שלא מעניין כמה הסקוואט של מייקל פלפס או יוסיין בולט.

בעולם הפיתוח גוף, גם אני אמליץ להמתין ולא לעבוד על רגל אחת.
אבל ליטרלי בכל תחום אחר, למה לא?

אבל ליטרלי בכל תחום אחר, למה לא?
לא חשוב פרופורציית כוח בין רגל ימין לרגל שמאל בתחום הפאוורליפטינג?
ואני לא מבין למה דווקא לאמן רגל, כמו כאילו למצוא מטרה בסקוואט רגל אחת, כשאפשר בתקופה הזו להמשיך לשפר כל מיני דברים אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית