עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה נכון,קשה לענות, מצד אחד שמעתי על מחקרים שעבוד על רגל אחת תחזק את השניה
השאלה כמה זה קריטי דיס-פרופורציה?זה נכון,
הבעיתיות מתחילה באמת בדיס-פרופורציה שתיווצר בעקבות השוני במסת השריר.
האם לא יכול להיווצר מצב של חוסר סימטריה, שיוביל לידי ביטוי בפציעות נוספות בעתיד?השאלה כמה זה קריטי דיס-פרופורציה?
היו בעבר אתלטים מיומנים מאוד בקלין וג'ארק ליד אחת בלבד.
משליכי כדורים תמיד משתמשים ביד החזקה שלהם.
כל שחקן בייסבול יתפוס ויזרוק את הכדור ביד המיועדת לכך, ויחבוט באחיזה ספציפית ודומה כל פעם.
דיס-פרופוריציה זה רק שיקול כשהמטרה הסופית היא פרופורציה.
כשלעצמו, אין בזה שום בעיה.
אני לא חושב שפציעות מתרחשות מחוסר סימטרה עקבית.האם לא יכול להיווצר מצב של חוסר סימטריה, שיוביל לידי ביטוי בפציעות נוספות בעתיד?
למשל, רגל אחת משמעותית יותר חזקה מהשנייה, הסקוואט יהיה עקום?
נכון, אבל בכל הדוגמאות שהעלת פה כנראה שהם לא יצטרכו להשמיש את הגפה השנייה באותה רמה אי פעם.היו בעבר אתלטים מיומנים מאוד בקלין וג'ארק ליד אחת בלבד.
משליכי כדורים תמיד משתמשים ביד החזקה שלהם.
כל שחקן בייסבול יתפוס ויזרוק את הכדור ביד המיועדת לכך, ויחבוט באחיזה ספציפית ודומה כל פעם.
למי שמתכנן לחזור לשגרה (אני מניח שהוא מתכוון להשתקם מהפציעה) דיס-פרופורציה יכולה להפריע.דיס-פרופוריציה זה רק שיקול כשהמטרה הסופית היא פרופורציה.
גם אם יווצר דיס פרופורציה, אחרי כמה שבועות של אימונים, זה כנראה יעבור.נכון, אבל בכל הדוגמאות שהעלת פה כנראה שהם לא יצטרכו להשמיש את הגפה השנייה באותה רמה אי פעם.
למי שמתכנן לחזור לשגרה (אני מניח שהוא מתכוון להשתקם מהפציעה) דיס-פרופורציה יכולה להפריע.
אם זה יכול להתבטא בחזרה שלו לסקוואט שהוא "לא סימטרי" שכן יכול לתת עומס שהוא לא רגיל אליו ולהוביל לפציעה / אי-נוחות.
יכול גם להתבטא בחוסר פרופורציה שלרוב האנשים שהם לא עם בעיות סימטריה מולדות / ספציפיקציה מסויימת אין שום סיבה להגיע למצב כזה.
בקיצור, לא רואה טעם.
עדיף לתת לרגל להשתקם כמו שצריך, אף אחד לא רודף אחרייך ובמידה ואתה לא מתכנן בקרוב להתחרות בפיסטול סקוואט ברגל החזקה
אני הייתי ממליץ בחום על מנוחה מלאה מאימונים שיכולים להביא לדיס-פרופורציה כזו או אחרת.
אני לא כל כך בטוח, בתור מי שחווה פציעה בכתף ועד היום נלחם בדיס-פרופורציה ובחולשה שנוצרה.גם אם יווצר דיס פרופורציה, אחרי כמה שבועות של אימונים, זה כנראה יעבור.
זה יכול להיות שיקול כמובן שזה תלוי במטרתו אבל חוץ מתחרות שאין אופציה לדחות / לוותר עליה אני לא רואה סיבה,אני לא אומר לעבוד על הרגל הבריאה עכשיו, אני אומר שזה שיקול לגיטימי שאני לא יודע מה הייתי עושה במצבו.
ברור, אבל אפשר להגיד בפה מלא שזה יתן לו עומס שהוא לא מכיר ולא פשוט לתכנן עומסים אחרי פציעה,אני מעולם לא חושש מטכניקה כגורם פציעה עם התוכנית טובה, גם אם מדובר בספליט סקוואט על כדור בוסו.
נכון, זו מטרת הדיון 😃זה נטו דעה לא מבוססת שלי נגד שלך, שניהם לגיטימיות.
אתה בטח כבר מבין מה הבעיה בטיעון שלך.אני לא כל כך בטוח, בתור מי שחווה פציעה בכתף ועד היום נלחם בדיס-פרופורציה ובחולשה שנוצרה
אני לא בטוח שיש סיכון פוטנציאלי.זה יכול להיות שיקול כמובן שזה תלוי במטרתו אבל חוץ מתחרות שאין אופציה לדחות / לוותר עליה אני לא רואה סיבה,
לטעמי הסיכון הפוטנציאלי לא שווה את השיפור הפוטנציאלי.
אף פעם לא קל לתכנן עומס אחרי פציעה, עם או בלי אימון רגל אחת באותה תקופה.ברור, אבל אפשר להגיד בפה מלא שזה יתן לו עומס שהוא לא מכיר ולא פשוט לתכנן עומסים אחרי פציעה,
בטח ובטח אם המשכת להתאמן בעבודה יוני-לטראלית בזמן הפציעה והצד הפצוע צריך להדביק את הפער.
זה כבר עניין אישי שלך, אני בהחלט יבין מישהו שיכוון לשיא העולם סקוואט רגל אחת בזמן פציעה כזאת, למה לא?שוב, אני לא חושב שהתרומה שתתקבל שווה את ההתעסקות בכל זה אלא אם מדובר באמת במטרה כמו תחרות שאין אופציה לדחות.
כן, זה לא טיעון זו יותר דעה.אתה בטח כבר מבין מה הבעיה בטיעון שלך.
באמת?אני לא בטוח שיש סיכון פוטנציאלי.
אני כבר לא מדבר רק על הדיס-פרופורציה אלא נותן לך עוד נקודת מבט ללמה לדעתי עדיף להמתין להחלמה חלקית לכל הפחות,אף פעם לא קל לתכנן עומס אחרי פציעה, עם או בלי אימון רגל אחת באותה תקופה.
לא בטוח שזה נהיה מורכב יותר עם דיס פרופורציה.
אם היינו יודעים את המטרה אולי יכולנו לדבר על התרומה,זה כבר עניין אישי שלך, אני בהחלט יבין מישהו שיכוון לשיא העולם סקוואט רגל אחת בזמן פציעה כזאת, למה לא?
תרומה זה עניין אישי אחרי שנסכם את היתרונות והחסרונות שיש או אין בתהליך.
זה לא קשור לדיון.באמת?
אני חושב שאתה קצת אופטימי מידי, יצא גם לי וגם לך להכיר מתאמנים ולרוב האוכלוסיה המתאמנת שאני מכיר
הניהול עומסים שיצטרכו אחרי פציעה יהיה בגדר המלצה במקרה הטוב והם ידחפו את עצמם מהר מידי ובעומס לא מוכר זה לחלוטין סיכון.
אני לא יודע כלום על השואל.אם היינו יודעים את המטרה אולי יכולנו לדבר על התרומה,
אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר באדם מן המניין שמתאמן להנאתו / בתור תחביב ולא מתאמן תחרותי.
העניין שברגע שאתה עצמך יוצר הבדלה בין העבודה על הרגליים, החזרה תהיה בהכרח בעומס שונה ממה שהיה אילולא היית ממשיך להתאמן כרגיל.זה לא קשור לדיון.
נכון, יש אנשים שאחרי פציעה לא ידעו לחזור להתאמן נכון.
אבל זה לא קשור להאם תהיה נזק, תועלת, או כלום להתאמן על הרגל הבריאה בזמן ההחלמה של הרגל השניה.
השאלה "האם לעבוד על הרגל הבריאה עכשיו?" לא קשורה לצורך במתינות כשחוזרים להתאמן עם הרגל הפצועה אחרי החלמה.
ומה יקרה במידה והוא יקח חודשיים ויתאושש כמו שצריך?ולקדם סקוואט רגל אחת זה גם יכולת פיזית.
גם לי קשה להבין, ועדיין לטעמי אלו אפילו רוב באוכלוסיה המתאמנת בארץ.קשה לי להבין תחביב אימונים ללא רצון התקדמות ותחרותיות עצמית לפחות.
אז תבנה סרגל מאמצים דקדקני כשאתה חוזר להתאמן על שניהם.העניין שברגע שאתה עצמך יוצר הבדלה בין העבודה על הרגליים, החזרה תהיה בהכרח בעומס שונה ממה שהיה אילולא היית ממשיך להתאמן כרגיל.
ועומס לא מוכר ללא בניית סרגל מאמצים דקדקני עלול להעלות את הסיכוי לפציעה, זו דעתי לפחות.
הוא לא ישבור שיא עולם בסקוואט רגל אחת.ומה יקרה במידה והוא יקח חודשיים ויתאושש כמו שצריך?
אני רואה 0 עלות ו0 תועלת.הכל עניין של עלות אל מול תועלת, העלות יכולה להיות 0 אבל כמו שכתבתי למעלה במקרים מסוימים ולא מופרכים זה עלול להיגמר גם בפציעה.
התועלת בחיזוק יוני-לטראלי *לרגל הבריאה* שנוצר בעקבות פציעה קודמת? לא רואה כמה התועלת שווה.
אני לא מסכים איתך, מי לא ישנה מעט את התכנון שלו בשביל עוד 5 ק"ג על המוט? או עוד ס"מ ביד?גם לי קשה להבין, ועדיין לטעמי אלו אפילו רוב באוכלוסיה המתאמנת בארץ.
יותר קשה לבנות סרגל יוני-לטראלי בחזרה כדי להשוות בין הכוח והשוויון בין הרגלייםאז תבנה סרגל מאמצים דקדקני כשאתה חוזר להתאמן על שניהם.
הרי בלאו הכי, כבר הסכמת שלחזור מפציעה צריך תכנון דקדקני.
בגלל שאני לא רואה סיבה כמו שלא הייתי מאמן יד אחת במידה והשנייה הייתה פצועה.הוא לא ישבור שיא עולם בסקוואט רגל אחת.
מה יקרה לך אם לא תתאמן חודשיים?
זה בדיוק מה שיקרה לרגל שלו, יתחלש קצת.
למה לא להתאמן חודשיים אם אפשר?
רק בגלל שסקוואט רגל אחת לא מרגשת אותך?
מצד שני, למה להתאמן על רגל אחת? למי באמת איכפת מסקוואט רגל אחת?
ובעצם למה להתאמן בכלל? למי איכפת משיא קטן שישכח במרוץ השנים?
מכבד את דעתך, נסכים לא להסכים על הסעיף הנ"ל כי התועלת תשתנה בהתאם למטרה שלו,אני רואה 0 עלות ו0 תועלת.
מצד שני, אפשר לראות כאן 100 עלות מול 100 תועלת או מספרים אחרים. הכל עניין של נקודת מבט.
מנקודת מבט שלי יש 0 עלות ו50 תועלת.
לא מעט אנשים,אני לא מסכים איתך, מי לא ישנה מעט את התכנון שלו בשביל עוד 5 ק"ג על המוט? או עוד ס"מ ביד?
לא מסכיםיותר קשה לבנות סרגל יוני-לטראלי בחזרה כדי להשוות בין הכוח והשוויון בין הרגליים
מאשר פשוט לקחת הפסקה של חודשיים מעבודה על שריר מסוים ולחזור אחרי החלמה חלקית.
מסכיםמכבד את דעתך, נסכים לא להסכים על הסעיף הנ"ל כי התועלת תשתנה בהתאם למטרה שלו,
העלות תהיה זהה לא משנה מה מטרתו.
בתחום שכל מטרתה פרופורציה, לא פלא שתעדיף לוותר על גודל לטובת פרופורציה.לא מעט אנשים,
אם היית אומר לי עכשיו יש לך יד מושבתת אבל בוא תמשיך להתאמן על צד אחד ובעצם תיצור דיס-פרופורציה של 1-2 ס"מ ביניהן
ותתקן אותה (אם תצליח) אחרי זה שתחלים אני לא בטוח שהייתי רוצה לעשות דבר כזה.
אפילו סביר להניח שהייתי מעדיף לא לאמן ידיים עד שאחלים בצורה מלאה אבל זו העדפה שלי.
בכל מקרה אני בטוח שאני לא היחיד כמו שאני לא היחיד שאולי היה פועל הפוך, כל אחד ומטרתו, אני בסה"כ זרקתי פה ה2 סנט שלי.
לא חשוב פרופורציית כוח בין רגל ימין לרגל שמאל בתחום הפאוורליפטינג?אבל ליטרלי בכל תחום אחר, למה לא?