הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה אני חושב ש2 סטים בכל תרגיל זה הרבה יותר יעיל מ5 סטים לטובת עלייה בכוח ובמסת השריר

bankplank

משתמש מתחיל
27
1
נק' מוניטין:
-5
27
1
*הפוסט הבא תקף אך ורק למתאמנים טבעיים, לא ברמה של מתחילים.
**אין באמור ייעוץ בנושא הכושר או תזונה.

אהלן חבר'ה, בשנים האחרונות , רוב התוכן ברשתות החברתיות (אינסטגרם ויוטיוב בעיקר) לגבי פיתוח גוף ואימוני כוח נהיה פשוט בולשיט אחד טהור ובאשכול הזה אסביר לכם למה.

תנסו לדפדף בReels ביוטיוב או אינסטגרם ותראו כל פעם Reel (סרטון קצר) של איזה שחיף או מוזרק כלשהו שממליץ לכם לעשות 4 תרגילים לגב עם 3-5 סטים בכל תרגיל או למשל 6 תרגילים שונים לחזה - 3 סטים בכל תרגיל... לדעתי מדובר בשיטה לא אפקטיבית בגלל שמדובר ביותר מדי תרגילים שגורמים לבזבוז של זמן יקר שאפשר לנצל אותו ללימודים - בין אם זה השכלה תיכונית/גבוהה או קריאת ספרים בנושא השקעות/שיווק/מכירות וכו'..

בנוסף, אם תשימו לב אצלכם במכון כושר אז תגלו שמי שעושה יותר מ2 סטים בתרגיל מורכב (לא כולל סטים של חימום) פשוט לא נותן את המקסימום בכל סט... כלומר לא מגיע אפילו קרוב לכשל אמיתי. רובם יעצרו 4-6 חזרות לפני הכשל האמיתי. מבטיח לכם שמי שמגיע לכשל אמיתי (כלומר מגיע למצב בו הגוף פשוט מסרב לעשות אפילו רבע מהטווח תנועה של התרגיל) בסט הראשון, עובד קשה יותר ממי שעושה 5 סטים שבכלל לא מזיזים לשרירים. ושלא נדבר על מי שעושה 2 סטים עד לכשל...

אז למה דווקא 2 סטים? קודם כל בגלל שזה חוסך המון זמן. שנית, קשה בטירוף להגיע לכשל אמיתי בסט הראשון - למשל להגיע למצב בו אתם שוכבים על הריצפה אחרי סט אחד של סקוואט (עם משקל עבודה, לא חימום) - למרות שאנחנו חושבים שהגענו לכשל האמיתי. לכן, אחרי 2-4 דקות מנוחה, הסט השני כביכול יסחוט את כל המיץ מהתרגיל שאתם מבצעים כי גם אותו נבצע עד הכשל.

אחרי שסיימתי את הסט השני תוך כדי שאני שבור לגמרי ועם פאמפ מאוד מפחיד, אני לא חושב שהוספה של סט שלישי באמת יביא לי ערך מוסף.

אתן לכם דוגמה:

אני אישית מצליח 23 חזרות רגילות של מתח באחיזה רגילה, באופן רצוף. עד לפני שבוע כל פעם הייתי עושה 4-6 סטים של מתח באימון Upper (פלג גוף עליון). לפני שבוע באימון Upper שלי, החלטתי לבדוק כמו חזרות של מתח אני עושה בהנחה שהטכניקה ממש נקייה עם החזקה של 2 שניות למעלה כאשר הסנטר מעל המתח והירידה מאוד איטית - הצלחתי 14 חזרות כאלה ואז ירדתי ל10 שניות ונשמתי קצת ואז עליתי שוב למתח והצלחתי לתת עוד 3 חזרות רק בלי החזקה של 2 שניות למעלה.. הרגשתי שבור אבל מסתבר שזה עדיין לא היה כשל אמיתי! חיכיתי 3 דקות והצלחתי לתת 7 חזרות רגילות ואז עוד פעם ירדתי לכמה שניות ואז נתתי עוד 2. הרגשתי שבור. לאחר מכן נחתי 3 דקות ועברתי לסט אחד של חתירות עם TRX בזווית יחסית קשה, גם כן עם Pause של 2 שניות למעלה. ב3 חזרות האחרונות הרגשתי כאילו הכתפיים האחוריות נדקרות על ידי סכין והפסקתי. האם הוספה של תרגיל גב מורכב נוסף הייתה נותנת לי ערך מוסף? בכלל לא. הייתי תפוס במשך יותר מ3 ימים אחרי האימון הזה, שבנוסף ל2 התרגילי משיכה שציינתי גם כלל 2 תרגילי דחיפה ותרגיל יד קדמית , יד אחורית וכתפיים אחוריות.

אני חושב שמדובר בדרך יותר יעילה להתקדם מבחינת חזרות/משקלים - מה שמוביל לעלייה בכוח ובמסת השריר. בנוסף לכך אני מרגיש שמדובר באימון שהוא הרבה יותר קשה מנטאלית, ושעד עכשיו התאמנתי כמו ליצן מוחלט שעושה 4-6 סטים של מתח ואז 3-5 סטים של חתירה בווראיציה כלשהי... האם הייתי מגיע בכלל לכשל? כנראה שרק בסט האחרון אם בכלל, ולכן ככל הנראה לא התקדמתי כל כך. וככה 98% מהאנשים במכוני הכושר מתאמנים. מה שמצחיק זה שהטבעיים שעושים 6 תרגילים לחזה באופן קבוע, נראים די קטנים. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך שהם קטנים היא שאין להם מספיק מנוחה ולא מקשיבים לגוף שלהם.

התרגיל שהכי קשה ליישם בו את השיטה הזו הוא הסקוואט (Back Squat), עם ירידה איטית מאוד. זה פשוט סיוט לעשות מקסימום חזרות עם משקל שיחסית כבד לכם בתרגיל הזה, כלומר להגיע למצב בו אתם באמת עושים מקסימום ואז מחכים 6 שניות כדי לנשום כשהמוט עדיין על הגב ואז נותנים עוד כמה חזרות בודדות עד למקסימום. בגלל זה אני חושב שמתאמנים מתחילים לא צריכים להתחיל מהשיטה הזאת אלא לחלק את הכשל ל3 סטים כדי להתרגל להרגשה הנוראית הזאת.

יודעים מה מעניין? שאגדות מעולם הBodyBuilding היו עושים סט אחד עד לכשל אמיתי (אחרי סטים של חימום).. מדבר על אנשים כמו Mike Mentzer (היה מוזרק אבל התאמן ככה גם כשהיה טבעי) וגם Dorian Yates ועוד אנשים שהתאמנו תחת Mike Mentzer שבשלב מסויים הפסיק להתחרות והפך להיות מאמן בפני עצמו. האנשים האלה היו שוכבים על הריצפה במשך 10-20 דקות אחרי סט אחד רצחני של סקוואט עם משקל שכלל גם Drop Set מיידי.

אם זה כל כך 'אפקטיבי' כמו שאני חושב שזה, אז למה לא כל המתאמנים מיישמים את זה??

קודם כל, המתאמן הממוצע מסרב להמשיך ללמוד על התחום הזה. בשלב מסויים אנשים פשוט מתחילים להתאמן כמו רובוטים או אפילו גרוע יותר - נרשמים לאיזה סטודיו עם מדריכי כושר שלא עוברים את ה70 קילו בבנץ'/סקוואט ומקבלים מהם עצות או מתחילים ליישם כל מיני שיטות של מתאמנים מוזרקים... בנוסף לכך גם יש מתאמנים מתקדמים שהתרגלו להתאמן עם Volume (נפח) גבוה כבר כל כך הרבה זמן שהסיכוי לגרום להם להבין את ההיגיון שעומד מאחורי השיטה שהצגתי הוא מאוד נמוך.
עוד סיבה אפשרית - מה שאפקטיבי לא בהכרח אומר שאנשים עושים אותו. לדוגמה: השקעה במניות ע"י קרנות סל או קופות גמל/קרנות השתלמות כבר הוכחה כשיטה אפקטיבית מאוד ליציאה לחופש כלכלי. האם כולם עושים את זה? לא.

למה בכל זאת מתאמנים טבעיים שעושים 3-5 סטים מגיעים לתוצאות מאוד יפות?

הם מגיעים לכשל או קרוב לכשל בסט הרביעי או החמישי, מכאן נובע שהם עושים יותר מדי סטים של חימום. שאר המתאמנים שעובדים בצורה הזאת מפסיקים לגדול בגלל שהם מגיעים לכשל כלשהו בסט השלישי והוספה של 2 סטים נוספים פשוט שוברת אותם ואז ההתאוששות נהיית הרבה יותר איטית - כלומר פתאום הם צריכים מנוחה של 96 שעות או אפילו יותר, אך רובם יתאמנו אחרי 72 שעות בדיוק וככה פשוט יפסיקו להתחזק/לגדול. בגלל שהם לא גדלים יותר הם מתחילים להסיק שהם צריכים להוסיף עוד תרגיל - ואז מקבלים פציעות... לדעתי זה עצוב.

באיזו תכנית אימונים כדאי ליישם את השיטה?

לדעתי האישית ב Full body workout של פעמיים בשבוע או Upper/Lower.

נתקלתי בשיטה הזו אחרי שצפיתי בסרטון של Elliot Hulse שהוא סטרונג-מן אמריקאי מטורף שהיה עושה הרבה Volume במשך עשרות שנים ובחודשים האחרונים עבר לעשות רק סט אחד (אבל אחד מאוד רצחני) בכל תרגיל מורכב שלו. אצרף לכאן כמה סרטונים.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם יצא לכם ליישם את השיטה הזו או ווריאציה כלשהי של השיטה הזו..

**אין באמור ייעוץ בנושא הכושר או תזונה.

נערך לאחרונה:
תודה על הפרסום

וואלה, הלוואי והתחום הזה יהיה פשוט ולכולם תהיה שיטה אחת לפתח ת'גוף וזהו לא צריך יותר להוציא לשון לחפש תוכנית אידיאלית, אני מתפלא שעדיין יש חידושים בתחום הזה והנה הפוסט הזה שפרסמת זה עוד סיבה להטיל ספק במה שיש לי כבר...

בזבוז של זמן יקר שאפשר לנצל אותו ללימודים
צודק למה בכלל להתאמן תנצל את כל הזמן ללימודים
בנוסף, אם תשימו לב אצלכם במכון כושר אז תגלו שמי שעושה יותר מ2 סטים בתרגיל מורכב (לא כולל סטים של חימום) פשוט לא נותן את המקסימום בכל סט... כלומר לא מגיע אפילו קרוב לכשל אמיתי. רובם יעצרו 4-6 חזרות לפני הכשל האמיתי.
????? זה פשוט לא נכון
אחרי זה כבר פרשתי כי אם זה השטויות שאתה כותב רק בהתחלה לא רוצה לחשוב לאיזה רמה אפשר להדרדר

אין דבר כזה "שיטות מיוחדות", כל השיטות עובדות סביב אותה מכניקה של סטרס-התאוששות-אדפטציה לסטרס שקורת בזמן שלה ותלויה בהמון גורמים. לעשות 2 סטים לכשל לכל תרגיל יכול להיות אחלה של דבר אם זה עובד לך, אתה מצליח להתאושש מזה ואתה נהנה מזה. אבל מה אם לא?

בתור מאמן או מתאמן אתה צריך לחשוב גם מה ישאיר אותך לאורך שנים בחדר כושר. אני לא בטוח שהייתי רוצה לתת למתאמנים שלי בני 50-60 להגיע בכל אימון 8-10 פעמים לכשל כי הם לא יסתדרו עם זה גם פיזית וגם מנטלית ויפסיקו להתאמן דיי מהר. מצד שני אם יש לי מישהו שיש לו 40 דקות לאימון והוא מתאים לזה גופנית ומנטלית יש מצב שזאת אסטרטגיה שיכולה לעבוד סבבה (עדיין כנראה שהייתי מעדיף להיות ב0-1 RIR ולא ממש בכשל ובטח שלא בתרגילים מורכבים כמו סקוואט, בנץ דד שזה סתם מסוכן).

ובלי שום קשר, כשאני קורא מישהו שאומר שהוא גילה את ה"שיטה" לפיתוח כוח/מסת שריר ואומר שכולם טועים ומבזבזים את הזמן .. סביר להניח שיש לו הרבה ללמוד והוא בתחילת הדרך המקצועית שלו או שהוא מנסה למכור משהו. יש כל כך הרבה מדרך אחת להתקדם ומה שכתבת פה זה רק אופציה אחת מתוך מאות...

תנסו לדפדף בReels ביוטיוב או אינסטגרם ותראו כל פעם Reel (סרטון קצר) של איזה שחיף או מוזרק כלשהו שממליץ לכם לעשות 4 תרגילים לגב עם 3-5 סטים בכל תרגיל או למשל 6 תרגילים שונים לחזה - 3 סטים בכל תרגיל... לדעתי מדובר בשיטה לא אפקטיבית בגלל שמדובר ביותר מדי תרגילים שגורמים לבזבוז של זמן יקר שאפשר לנצל אותו ללימודים - בין אם זה השכלה תיכונית/גבוהה או קריאת ספרים בנושא השקעות/שיווק/מכירות וכו'..
הגיע הזמן שתחליף את המקורות שאתה דולה מהן מידע.
בנוסף, אם תשימו לב אצלכם במכון כושר אז תגלו שמי שעושה יותר מ2 סטים בתרגיל מורכב (לא כולל סטים של חימום) פשוט לא נותן את המקסימום בכל סט... כלומר לא מגיע אפילו קרוב לכשל אמיתי. רובם יעצרו 4-6 חזרות לפני הכשל האמיתי. מבטיח לכם שמי שמגיע לכשל אמיתי (כלומר מגיע למצב בו הגוף פשוט מסרב לעשות אפילו רבע מהטווח תנועה של התרגיל) בסט הראשון, עובד קשה יותר ממי שעושה 5 סטים שבכלל לא מזיזים לשרירים. ושלא נדבר על מי שעושה 2 סטים עד לכשל...
בוא איתי לאימון 😃
אחרי שסיימתי את הסט השני תוך כדי שאני שבור לגמרי ועם פאמפ מאוד מפחיד, אני לא חושב שהוספה של סט שלישי באמת יביא לי ערך מוסף.
זה בסדר לחשוב, פחות בסדר להגיע מהחשיבה הזו למסקנה כזו חד משמעית.
אני חושב שמדובר בדרך יותר יעילה להתקדם מבחינת חזרות/משקלים - מה שמוביל לעלייה בכוח ובמסת השריר. בנוסף לכך אני מרגיש שמדובר באימון שהוא הרבה יותר קשה מנטאלית, ושעד עכשיו התאמנתי כמו ליצן מוחלט שעושה 4-6 סטים של מתח ואז 3-5 סטים של חתירה בווראיציה כלשהי... האם הייתי מגיע בכלל לכשל? כנראה שרק בסט האחרון אם בכלל, ולכן ככל הנראה לא התקדמתי כל כך. וככה 98% מהאנשים במכוני הכושר מתאמנים. מה שמצחיק זה שהטבעיים שעושים 6 תרגילים לחזה באופן קבוע, נראים די קטנים. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך שהם קטנים היא שאין להם מספיק מנוחה ולא מקשיבים לגוף שלהם.
אני חושב שלא הבנת כל כך איך בונים בלוק אימון ומחשבים נפח שבועי למטרות היפרטרופיה.
יודעים מה מעניין? שאגדות מעולם הBodyBuilding היו עושים סט אחד עד לכשל אמיתי (אחרי סטים של חימום).. מדבר על אנשים כמו Mike Mentzer (היה מוזרק אבל התאמן ככה גם כשהיה טבעי) וגם Dorian Yates ועוד אנשים שהתאמנו תחת Mike Mentzer שבשלב מסויים הפסיק להתחרות והפך להיות מאמן בפני עצמו. האנשים האלה היו שוכבים על הריצפה במשך 10-20 דקות אחרי סט אחד רצחני של סקוואט עם משקל שכלל גם Drop Set מיידי.
זה למשל לא מעניין בכלל ולא רלוונטי.

בקיצור, לנסות להציג דברים בצורה כל כך דיכוטומית ובתחום כל כך רחב זה בעייתי.
אין דרך אחת נכונה, לאחד יעבוד X, לשני יעבוד יותר טוב Y.
כל מה שרשמת פה יצאת מנקודות הנחה שנוחות לך להצגת הטענות שלך,
אני מכיר כל כך הרבה מפתחי גוף טבעיים שיכולים לסתור פה כל סעיף שרשמת.

עיקר הטיעון שלך הוא על הרצון להגיע לכשל "אמיתי".

2 דברים שצריך לדעת על כשל.

1. יש סוגי כשל שונים, הכשל הראשון הוא כשל טכני, שאומר שאני יכול להמשיך אבל לא עם טכניקה אופטימלית שאני רוצה. הכשל השני זה כשל מנטלי, שזה אומר שאם היית מאיים עלי, יכולתי להמשיך קצת, אבל בגלל שאני לא תחת איום אני לא יודע את זה. ואז כשל פיזי שאני פשוט לא יכול יותר. אני בטוח שאפשר למצוא עוד סוגי כשלים אבל זה מה שעולה לי בראש עכשיו.
אז מה אתה מגדיר כשל אמיתי? חשוב לנו לדעת כדי שנהיה על אותו גל.

2. לא צריך להגיע לכשל בשביל להתחזק או להיפרטרופיה. ככל שנתקרב יותר לכשל יהיה לנו היפרטרופיה גדולה יותר, אבל זה לא אומר שהיא לא קיימת גם אם אעצור אפילו 5 חזרות לפני הכשל.
זו טעות נפוצה לחשוב שאין היפרטרופיה אם אין כשל, פשוט כמות ההיפרטרופיה גדלה ככל שאני מתקרב לכשל.
אם ככה, אם אבצע סט אחד לכשל, לעומת 10 סטים עם 4 חזרות לכשל, כנראה שה10 סטים יהיו אפקטיביות יותר להיפרטרופיה.

אם תיקח את שני הדברים שכתבתי בחשבון, אתה תראה שיש צורות הרבה יותר מגוונות להתאמן, ואני כמובן מתכוון למתאמן הטבעי.
אין בעיה להתאמן לסוג כשל כלשהו ו2 סטים כאלו במקום 10, אבל חשוב שיהיה קונטקסט והבנה למחשבה של התוכנית. לא מספיק לומר שהדרך השניה לא עובדת, שניהם עובדות, ובלי להבין את ההבדלים הלגיטימים בינהם, לא תוכל לתכנן באפקטיביות רבה.

• פותח/ת השרשור
עיקר הטיעון שלך הוא על הרצון להגיע לכשל "אמיתי".

2 דברים שצריך לדעת על כשל.

1. יש סוגי כשל שונים, הכשל הראשון הוא כשל טכני, שאומר שאני יכול להמשיך אבל לא עם טכניקה אופטימלית שאני רוצה. הכשל השני זה כשל מנטלי, שזה אומר שאם היית מאיים עלי, יכולתי להמשיך קצת, אבל בגלל שאני לא תחת איום אני לא יודע את זה. ואז כשל פיזי שאני פשוט לא יכול יותר. אני בטוח שאפשר למצוא עוד סוגי כשלים אבל זה מה שעולה לי בראש עכשיו.
אז מה אתה מגדיר כשל אמיתי? חשוב לנו לדעת כדי שנהיה על אותו גל.

2. לא צריך להגיע לכשל בשביל להתחזק או להיפרטרופיה. ככל שנתקרב יותר לכשל יהיה לנו היפרטרופיה גדולה יותר, אבל זה לא אומר שהיא לא קיימת גם אם אעצור אפילו 5 חזרות לפני הכשל.
זו טעות נפוצה לחשוב שאין היפרטרופיה אם אין כשל, פשוט כמות ההיפרטרופיה גדלה ככל שאני מתקרב לכשל.
אם ככה, אם אבצע סט אחד לכשל, לעומת 10 סטים עם 4 חזרות לכשל, כנראה שה10 סטים יהיו אפקטיביות יותר להיפרטרופיה.

אם תיקח את שני הדברים שכתבתי בחשבון, אתה תראה שיש צורות הרבה יותר מגוונות להתאמן, ואני כמובן מתכוון למתאמן הטבעי.
אין בעיה להתאמן לסוג כשל כלשהו ו2 סטים כאלו במקום 10, אבל חשוב שיהיה קונטקסט והבנה למחשבה של התוכנית. לא מספיק לומר שהדרך השניה לא עובדת, שניהם עובדות, ובלי להבין את ההבדלים הלגיטימים בינהם, לא תוכל לתכנן באפקטיביות רבה.

אהלן חבר, הכוונה שלי הייתה לכשל פיזי מלא - אך כמובן שקשה מאוד להגיע לשם.

לכן אני טוען שחכם יהיה אחרי הסט הראשון שבו אני מרגיש שאני בכשל מנטאלי (כמו שתיארת) , לנוח 2-4 דקות (תלוי בהרגשה) ואז לתת עוד סט אחד נוסף שגם בו אנסה להגיע לכשל מנטאלי - אתן גם Drop Set רצחני אם זה לא מספיק.

אני אישית חושב ש2 סטים פי כמה יותר יעיל לכוח והיפר טרופיה מאחר וזה חוסך לי יותר זמן, מונע Junk Volume, ומונע פציעות כי אם באמת בן אדם כלשהו יעשה 10 סטים של 4 חזרות עם משקל כבד עד לכשל מנטאלי - לאורך זמן הוא ייפצע. אם הוא לא נפצע מזה אז כנראה שהוא לא באמת מגיע לכשל בסטים הראשונים עם המשקלי עבודה.

אגב, ראית את הסרטונים? אם כן אז אשמח לשמוע את דעתך בנושא - מאחר והסרטונים מציגים דרך קצת שונה ממה שהצגתי
צודק למה בכלל להתאמן תנצל את כל הזמן ללימודים

????? זה פשוט לא נכון
אחרי זה כבר פרשתי כי אם זה השטויות שאתה כותב רק בהתחלה לא רוצה לחשוב לאיזה רמה אפשר להדרדר

תפסיק להיות עצלן ותפצה בסרטונים, בטוח שזה ייחדש לך הרבה דברים בתחום הפיתוח גוף. אל תפסיקו ללמוד דברים חדשים בתחום בגלל תירוצים.

שמע, יש לך עוד הרבה ללמוד בתחום הזה לפני שתגיע לרמת ידע שמאפשרת לך לכתוב מאמרים. חסר לך המון ידע (וצניעות) ואתה כותב פה הרבה שטויות.

על איזו צניעות אתה מדבר ולמה זה חשוב?.. הפוסט הזה הוא הקדמה לסגנון אימונים הזה. הסרטונים שהוספתי בסוף מציגים את זה יותר לעומק, אשמח אם תצפה בהם ואז תיתן חוות דעת בנושא.

הגיע הזמן שתחליף את המקורות שאתה דולה מהן מידע.

בוא איתי לאימון 😃

זה בסדר לחשוב, פחות בסדר להגיע מהחשיבה הזו למסקנה כזו חד משמעית.

אני חושב שלא הבנת כל כך איך בונים בלוק אימון ומחשבים נפח שבועי למטרות היפרטרופיה.

זה למשל לא מעניין בכלל ולא רלוונטי.

בקיצור, לנסות להציג דברים בצורה כל כך דיכוטומית ובתחום כל כך רחב זה בעייתי.
אין דרך אחת נכונה, לאחד יעבוד X, לשני יעבוד יותר טוב Y.
כל מה שרשמת פה יצאת מנקודות הנחה שנוחות לך להצגת הטענות שלך,
אני מכיר כל כך הרבה מפתחי גוף טבעיים שיכולים לסתור פה כל סעיף שרשמת.

לא משנה מה תגיד, אם אתה עושה 5 סטים בתרגיל מורכב אז ככל הנראה אתה לא מגיע לכשל אמיתי בסטים הראשונים. כלומר, בסטים הראשונים שלך אתה מפסיק כאשר את מרגיש שהשריר קצת 'שורף', ורק בסט הרביעי או החמישי אתה עוד איכשהו מגיע לכשל בגלל שמבחינה פסיכולוגית - בסט האחרון אנחנו תמיד נותנים יותר 'רבאק' (אם רושמים את זה ככה).

אתה ניסית לעשות סט אחד של סקוואט עד לכשל באמצעות Drop Sets? לדוגמה אם אתה מרים 120 קילו ל5 חזרות מקסימום, ישר לאחר מכן אפשר להוריד משקל ולתת עוד חזרות גם כן עד המקסימום המלא. שים לב שזה פי כמה וכמה קשה יותר מלתת 3-5 סטים רגילים.

הסט השני לדעתי שימושי כי ברוב המצבים אנחנו לא באמת מגיעים לכשל אמיתי למרות שאנחנו חושבים שהגענו. אז הוא פשוט סוחט את השרירים עוד יותר.

אשמח אם תצפה בסרטונים הנ"ל + סרטונים של Mike Mentzer ותיתן חוות דעת לגבי מה שהם מציגים

upload_2022-7-20_11-40-32.png

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה "שיטות מיוחדות", כל השיטות עובדות סביב אותה מכניקה של סטרס-התאוששות-אדפטציה לסטרס שקורת בזמן שלה ותלויה בהמון גורמים. לעשות 2 סטים לכשל לכל תרגיל יכול להיות אחלה של דבר אם זה עובד לך, אתה מצליח להתאושש מזה ואתה נהנה מזה. אבל מה אם לא?

בתור מאמן או מתאמן אתה צריך לחשוב גם מה ישאיר אותך לאורך שנים בחדר כושר. אני לא בטוח שהייתי רוצה לתת למתאמנים שלי בני 50-60 להגיע בכל אימון 8-10 פעמים לכשל כי הם לא יסתדרו עם זה גם פיזית וגם מנטלית ויפסיקו להתאמן דיי מהר. מצד שני אם יש לי מישהו שיש לו 40 דקות לאימון והוא מתאים לזה גופנית ומנטלית יש מצב שזאת אסטרטגיה שיכולה לעבוד סבבה (עדיין כנראה שהייתי מעדיף להיות ב0-1 RIR ולא ממש בכשל ובטח שלא בתרגילים מורכבים כמו סקוואט, בנץ דד שזה סתם מסוכן).

ובלי שום קשר, כשאני קורא מישהו שאומר שהוא גילה את ה"שיטה" לפיתוח כוח/מסת שריר ואומר שכולם טועים ומבזבזים את הזמן .. סביר להניח שיש לו הרבה ללמוד והוא בתחילת הדרך המקצועית שלו או שהוא מנסה למכור משהו. יש כל כך הרבה מדרך אחת להתקדם ומה שכתבת פה זה רק אופציה אחת מתוך מאות...

באמת אפשר להגיע לכשל 8-10 פעמים בתרגיל אחד? לא כולל סטים של חימום...

אני חושב שמי שלא מגיע לכשל מלא בסט השני פשוט לא מתאמן חזק מספיק (קשה בטירוף להתאמן כל כך חזק כדי להגיע לכשל הזה), ובמצב הזה יהיה יעיל להוסיף סט שלישי. במיוחד אם מדובר במתאמן מתחיל שעדיף בשבילו שלא יחווה את הכשל האמיתי באימונים הראשונים שלו חחח

אתן לך דוגמה למקבילים עם משקל: דני יכול לעשות מקסימום 10 מקבילים עם 50 קילו בסט אחד (אחרי חימום כללי וסטים של חימום כמובן). אחרי החזרה העשירית שבה הוא ממש רעד הוא חשב שהוא הגיע לכשל אבל הוא פשוט טעה. הוא יכל להוריד משקל ל30 קילו ואז לתת עוד כמה חזרות בודדות, ולאחר מכן להוריד ל10 קילו ואז לתת עוד כמה חזרות שהוא יכול.. זה סוג של סט אחד שכולל כמה דרופ סטים מאוד אכזריים.. אני באמת לא יכול לתאר במילים עד כמה הסט הזה שובר את הפלג גוף עליון.

עשיתי משהו דומה בסקוואט רק עם 2 סטים (במקום סט אחד) ואשכרה הייתי תפוס במשך 4 ימים - מה שלא קרה לי כשהייתי עושה 4 סטים

אשמח אם תצפה בסרטונים שהוספתי ותיתן חוות דעת בנושא

*אין באמור המלצה לייעוץ כושר.

לא משנה מה תגיד, אם אתה עושה 5 סטים בתרגיל מורכב אז ככל הנראה אתה לא מגיע לכשל אמיתי בסטים הראשונים. כלומר, בסטים הראשונים שלך אתה מפסיק כאשר את מרגיש שהשריר קצת 'שורף', ורק בסט הרביעי או החמישי אתה עוד איכשהו מגיע לכשל בגלל שמבחינה פסיכולוגית - בסט האחרון אנחנו תמיד נותנים יותר 'רבאק' (אם רושמים את זה ככה).
אם זה לא משנה מה אגיד אז הדיון לגמרי מיותר.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אם זה לא משנה מה אגיד אז הדיון לגמרי מיותר.

בהצלחה

מצטער מאוד חבר לא התכוונתי להיות גס רוח או משהו כזה...

פשוט אם בן אדם גודל מ3-5 סטים עם משקלי עבודה אז זה סימן שבסטים הראשונים הוא פשוט מרחם על עצמו , ורק בסטים האחרונים הוא מגיע עוד כמה חזרות בודדת לכשל מנטאלי כי בסטים האלה סביר להניח שהוא נותן הרבה ראבאק

באמת אפשר להגיע לכשל 8-10 פעמים בתרגיל אחד? לא כולל סטים של חימום...

אני חושב שמי שלא מגיע לכשל מלא בסט השני פשוט לא מתאמן חזק מספיק (קשה בטירוף להתאמן כל כך חזק כדי להגיע לכשל הזה), ובמצב הזה יהיה יעיל להוסיף סט שלישי. במיוחד אם מדובר במתאמן מתחיל שעדיף בשבילו שלא יחווה את הכשל האמיתי באימונים הראשונים שלו חחח

אתן לך דוגמה למקבילים עם משקל: דני יכול לעשות מקסימום 10 מקבילים עם 50 קילו בסט אחד (אחרי חימום כללי וסטים של חימום כמובן). אחרי החזרה העשירית שבה הוא ממש רעד הוא חשב שהוא הגיע לכשל אבל הוא פשוט טעה. הוא יכל להוריד משקל ל30 קילו ואז לתת עוד כמה חזרות בודדות, ולאחר מכן להוריד ל10 קילו ואז לתת עוד כמה חזרות שהוא יכול.. זה סוג של סט אחד שכולל כמה דרופ סטים מאוד אכזריים.. אני באמת לא יכול לתאר במילים עד כמה הסט הזה שובר את הפלג גוף עליון.

עשיתי משהו דומה בסקוואט רק עם 2 סטים (במקום סט אחד) ואשכרה הייתי תפוס במשך 4 ימים - מה שלא קרה לי כשהייתי עושה 4 סטים

אשמח אם תצפה בסרטונים שהוספתי ותיתן חוות דעת בנושא

*אין באמור המלצה לייעוץ כושר.

8-10 סטים בכל האימון כולו, לא בתרגיל בודד. דיברת על 2 סטים לתרגיל, אז הערכתי 8-10 סטים באימון לכשל. לא פשוט בכלל.

ואם אותו דני שיכול לעשות 50קג×10 מקבילים יעשה 50 ק"ג ל4×7, יסיים את זה ירגיש שהוא עבד אחלה וילך לעשות קצת לאט פולדאון ובהמשך האימון יעשה גם 3 סטים של פלייז ל1RIR ובסוף גם שלושה סטים של טרייספס בפולי ל1RIR.

איזה דני יגדל יותר? אין לי פאקינג מושג, אבל שני הדנים יגדלו אם יצליחו להתקדם במה שהם עושים לאורך זמן.

היתרון של דרופ סט זה באמת העצימות המאוד גבוהה והחסכון בזמן.

החסרון שלו זה העצימות המאוד גבוהה שלא תתאים לכולם והנפח הנמוך שתגיע אליו בעקבות זה.

אפשר להתקדם ככה ואפשר להתקדם ככה, אני דווקא חושב שהסגנון השני יהיה יותר יעיל אבל אני לא יכול להתחייב לזה. לפני כמה עשורים הגישה של העצימות הייתה הרבה יותר בכותרות הרבה בגלל דוריין ייטס ובילדרים שהתאמנו ככה, היום דווקא הרוב הולכים לכיוון יותר מתון.

שורה תחתונה זה לא משנה, תמצא מה עובד לך או למתאמנים שלך ועל מה תחזיקו מעמד לאורך זמן, זה הרבה יותר חשוב מכמה האימון קשה והשריר כואב 5 ימים אחרי זה, שריר וכוח בונים לאורך שנים בכל מקרה.

אהלן חבר, הכוונה שלי הייתה לכשל פיזי מלא - אך כמובן שקשה מאוד להגיע לשם.

לכן אני טוען שחכם יהיה אחרי הסט הראשון שבו אני מרגיש שאני בכשל מנטאלי (כמו שתיארת) , לנוח 2-4 דקות (תלוי בהרגשה) ואז לתת עוד סט אחד נוסף שגם בו אנסה להגיע לכשל מנטאלי - אתן גם Drop Set רצחני אם זה לא מספיק.

אני אישית חושב ש2 סטים פי כמה יותר יעיל לכוח והיפר טרופיה מאחר וזה חוסך לי יותר זמן, מונע Junk Volume, ומונע פציעות כי אם באמת בן אדם כלשהו יעשה 10 סטים של 4 חזרות עם משקל כבד עד לכשל מנטאלי - לאורך זמן הוא ייפצע. אם הוא לא נפצע מזה אז כנראה שהוא לא באמת מגיע לכשל בסטים הראשונים עם המשקלי עבודה.

אגב, ראית את הסרטונים? אם כן אז אשמח לשמוע את דעתך בנושא - מאחר והסרטונים מציגים דרך קצת שונה ממה שהצגתי
אם הסכמת להמשיך לדחוף חזרות מעבר לכשל טכני, לכיוון כשל מנטלי, אתה יכול למצוא את עצמך מבצע רבע סקוואט, ברכיים קורסות, גב מתעגל... האם הסיכון לפציעות עולה? לא יודע. אבל יעילות האימון יורדת, אתה כבר לא מאמץ את הקוואדס כמו שרצית, אתה כרגע מאמץ שרירים שהם בכלל לא המטרה שלך רק כדי לשרוד.
מנקודת מבט של כוח או היפרטרופיה לוותר על טכניקה בשביל להיות קרוב לכשל לא שווה את זה.

אני לא חושב שאתה מבין איך פציעות עובדות, לא נפצעים כי עושים הרבה סטים לכשל, אבל זה לא הוויכוח כאן, הדיון הוא על יעילות הכי גבוה באימונים, ולא השתכנעתי שפחות סטים לכשל עדיפה על יותר סטים לא לכשל.

לא אכנס לסרטונים יותר מידע, אבל הם וודאי לא טבעיים כמו שאתה רוצה לבצע בעצמך כטבעי, וההוכחה שלהם מתוכניות בטוחות לחיילים פצועים לא נכונה.

בשנות ה70 היו את כל התוכניות הסובייטיות שנתנו ים סטים רחוקים מכשל, תראה את ביל סטאר וסטפן קורטה.
אני מדבר על זמן שבודיבילדינג ופאוורליפטינג היה אותו ספורט, שארנולד ורוני קולמן התחרו גם בפאוורליפטינג.

סטפן קורטה נתן 8 סטים 5 חזרות, עבור כל תרגיל 3 פעמים בשבוע עם בערך 5 חזרות לפני כשל.

אגב, אפשר גם לעשות 100 סטים לכשל, כל מה שצריך לעשות זה להוריד משקל בכל סט ככל שהסטים עולים.

תפסיק להיות עצלן ותפצה בסרטונים, בטוח שזה ייחדש לך הרבה דברים בתחום הפיתוח גוף. אל תפסיקו ללמוד דברים חדשים בתחום בגלל תירוצים.
הדבר היחיד שאפשר לעשות עם ה"מאמר" שלך זה להדפיס ולהשתמש בו בשירותים שנגמר הנייר טואלט
כתבת שטויות למה להמשיך לקרוא עוד שטויות?

הדבר היחיד שאפשר לעשות עם ה"מאמר" שלך זה להדפיס ולהשתמש בו בשירותים שנגמר הנייר טואלט
כתבת שטויות למה להמשיך לקרוא עוד שטויות?
אתה יכול לנגב עם אותו נייר גם בלי להדפיס עליו דבר:confused001:

על איזו צניעות אתה מדבר ולמה זה חשוב?
סתם דוגמא
לא משנה מה תגיד
עוד דוגמא
מה שמצחיק זה שהטבעיים שעושים 6 תרגילים לחזה באופן קבוע, נראים די קטנים
ואם רק אחפש אמצא עוד מלא דוגמאות. למה זה חשוב? כי המטרה של הפוסט שלך זה ללמוד וללמד, וכשאתה מתנהג בצורה לא צנועה אתה לא יכול כל כך ללמוד כי אתה חייב להגן על הדעות שלך מתוך גאווה, ואתה מדבר בביטחון וככה אחרים שרואים אותך בטוחים שאתה יודע על מה אתה מדבר ולומדים ממך שטויות.
הפוסט הזה הוא הקדמה לסגנון אימונים הזה
הפוסט הזה הוא זבל. באמת באמת באמת שאני לא מנסה להעליב או לזלזל בך, פשוט באמת שאין לך את הידע הדרוש ללמד דברים כאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית