הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה אני חושב ש2 סטים בכל תרגיל זה הרבה יותר יעיל מ5 סטים לטובת עלייה בכוח ובמסת השריר

bankplank

משתמש מתחיל
27
1
נק' מוניטין:
-5
27
1
*הפוסט הבא תקף אך ורק למתאמנים טבעיים, לא ברמה של מתחילים.
**אין באמור ייעוץ בנושא הכושר או תזונה.

אהלן חבר'ה, בשנים האחרונות , רוב התוכן ברשתות החברתיות (אינסטגרם ויוטיוב בעיקר) לגבי פיתוח גוף ואימוני כוח נהיה פשוט בולשיט אחד טהור ובאשכול הזה אסביר לכם למה.

תנסו לדפדף בReels ביוטיוב או אינסטגרם ותראו כל פעם Reel (סרטון קצר) של איזה שחיף או מוזרק כלשהו שממליץ לכם לעשות 4 תרגילים לגב עם 3-5 סטים בכל תרגיל או למשל 6 תרגילים שונים לחזה - 3 סטים בכל תרגיל... לדעתי מדובר בשיטה לא אפקטיבית בגלל שמדובר ביותר מדי תרגילים שגורמים לבזבוז של זמן יקר שאפשר לנצל אותו ללימודים - בין אם זה השכלה תיכונית/גבוהה או קריאת ספרים בנושא השקעות/שיווק/מכירות וכו'..

בנוסף, אם תשימו לב אצלכם במכון כושר אז תגלו שמי שעושה יותר מ2 סטים בתרגיל מורכב (לא כולל סטים של חימום) פשוט לא נותן את המקסימום בכל סט... כלומר לא מגיע אפילו קרוב לכשל אמיתי. רובם יעצרו 4-6 חזרות לפני הכשל האמיתי. מבטיח לכם שמי שמגיע לכשל אמיתי (כלומר מגיע למצב בו הגוף פשוט מסרב לעשות אפילו רבע מהטווח תנועה של התרגיל) בסט הראשון, עובד קשה יותר ממי שעושה 5 סטים שבכלל לא מזיזים לשרירים. ושלא נדבר על מי שעושה 2 סטים עד לכשל...

אז למה דווקא 2 סטים? קודם כל בגלל שזה חוסך המון זמן. שנית, קשה בטירוף להגיע לכשל אמיתי בסט הראשון - למשל להגיע למצב בו אתם שוכבים על הריצפה אחרי סט אחד של סקוואט (עם משקל עבודה, לא חימום) - למרות שאנחנו חושבים שהגענו לכשל האמיתי. לכן, אחרי 2-4 דקות מנוחה, הסט השני כביכול יסחוט את כל המיץ מהתרגיל שאתם מבצעים כי גם אותו נבצע עד הכשל.

אחרי שסיימתי את הסט השני תוך כדי שאני שבור לגמרי ועם פאמפ מאוד מפחיד, אני לא חושב שהוספה של סט שלישי באמת יביא לי ערך מוסף.

אתן לכם דוגמה:

אני אישית מצליח 23 חזרות רגילות של מתח באחיזה רגילה, באופן רצוף. עד לפני שבוע כל פעם הייתי עושה 4-6 סטים של מתח באימון Upper (פלג גוף עליון). לפני שבוע באימון Upper שלי, החלטתי לבדוק כמו חזרות של מתח אני עושה בהנחה שהטכניקה ממש נקייה עם החזקה של 2 שניות למעלה כאשר הסנטר מעל המתח והירידה מאוד איטית - הצלחתי 14 חזרות כאלה ואז ירדתי ל10 שניות ונשמתי קצת ואז עליתי שוב למתח והצלחתי לתת עוד 3 חזרות רק בלי החזקה של 2 שניות למעלה.. הרגשתי שבור אבל מסתבר שזה עדיין לא היה כשל אמיתי! חיכיתי 3 דקות והצלחתי לתת 7 חזרות רגילות ואז עוד פעם ירדתי לכמה שניות ואז נתתי עוד 2. הרגשתי שבור. לאחר מכן נחתי 3 דקות ועברתי לסט אחד של חתירות עם TRX בזווית יחסית קשה, גם כן עם Pause של 2 שניות למעלה. ב3 חזרות האחרונות הרגשתי כאילו הכתפיים האחוריות נדקרות על ידי סכין והפסקתי. האם הוספה של תרגיל גב מורכב נוסף הייתה נותנת לי ערך מוסף? בכלל לא. הייתי תפוס במשך יותר מ3 ימים אחרי האימון הזה, שבנוסף ל2 התרגילי משיכה שציינתי גם כלל 2 תרגילי דחיפה ותרגיל יד קדמית , יד אחורית וכתפיים אחוריות.

אני חושב שמדובר בדרך יותר יעילה להתקדם מבחינת חזרות/משקלים - מה שמוביל לעלייה בכוח ובמסת השריר. בנוסף לכך אני מרגיש שמדובר באימון שהוא הרבה יותר קשה מנטאלית, ושעד עכשיו התאמנתי כמו ליצן מוחלט שעושה 4-6 סטים של מתח ואז 3-5 סטים של חתירה בווראיציה כלשהי... האם הייתי מגיע בכלל לכשל? כנראה שרק בסט האחרון אם בכלל, ולכן ככל הנראה לא התקדמתי כל כך. וככה 98% מהאנשים במכוני הכושר מתאמנים. מה שמצחיק זה שהטבעיים שעושים 6 תרגילים לחזה באופן קבוע, נראים די קטנים. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך שהם קטנים היא שאין להם מספיק מנוחה ולא מקשיבים לגוף שלהם.

התרגיל שהכי קשה ליישם בו את השיטה הזו הוא הסקוואט (Back Squat), עם ירידה איטית מאוד. זה פשוט סיוט לעשות מקסימום חזרות עם משקל שיחסית כבד לכם בתרגיל הזה, כלומר להגיע למצב בו אתם באמת עושים מקסימום ואז מחכים 6 שניות כדי לנשום כשהמוט עדיין על הגב ואז נותנים עוד כמה חזרות בודדות עד למקסימום. בגלל זה אני חושב שמתאמנים מתחילים לא צריכים להתחיל מהשיטה הזאת אלא לחלק את הכשל ל3 סטים כדי להתרגל להרגשה הנוראית הזאת.

יודעים מה מעניין? שאגדות מעולם הBodyBuilding היו עושים סט אחד עד לכשל אמיתי (אחרי סטים של חימום).. מדבר על אנשים כמו Mike Mentzer (היה מוזרק אבל התאמן ככה גם כשהיה טבעי) וגם Dorian Yates ועוד אנשים שהתאמנו תחת Mike Mentzer שבשלב מסויים הפסיק להתחרות והפך להיות מאמן בפני עצמו. האנשים האלה היו שוכבים על הריצפה במשך 10-20 דקות אחרי סט אחד רצחני של סקוואט עם משקל שכלל גם Drop Set מיידי.

אם זה כל כך 'אפקטיבי' כמו שאני חושב שזה, אז למה לא כל המתאמנים מיישמים את זה??

קודם כל, המתאמן הממוצע מסרב להמשיך ללמוד על התחום הזה. בשלב מסויים אנשים פשוט מתחילים להתאמן כמו רובוטים או אפילו גרוע יותר - נרשמים לאיזה סטודיו עם מדריכי כושר שלא עוברים את ה70 קילו בבנץ'/סקוואט ומקבלים מהם עצות או מתחילים ליישם כל מיני שיטות של מתאמנים מוזרקים... בנוסף לכך גם יש מתאמנים מתקדמים שהתרגלו להתאמן עם Volume (נפח) גבוה כבר כל כך הרבה זמן שהסיכוי לגרום להם להבין את ההיגיון שעומד מאחורי השיטה שהצגתי הוא מאוד נמוך.
עוד סיבה אפשרית - מה שאפקטיבי לא בהכרח אומר שאנשים עושים אותו. לדוגמה: השקעה במניות ע"י קרנות סל או קופות גמל/קרנות השתלמות כבר הוכחה כשיטה אפקטיבית מאוד ליציאה לחופש כלכלי. האם כולם עושים את זה? לא.

למה בכל זאת מתאמנים טבעיים שעושים 3-5 סטים מגיעים לתוצאות מאוד יפות?

הם מגיעים לכשל או קרוב לכשל בסט הרביעי או החמישי, מכאן נובע שהם עושים יותר מדי סטים של חימום. שאר המתאמנים שעובדים בצורה הזאת מפסיקים לגדול בגלל שהם מגיעים לכשל כלשהו בסט השלישי והוספה של 2 סטים נוספים פשוט שוברת אותם ואז ההתאוששות נהיית הרבה יותר איטית - כלומר פתאום הם צריכים מנוחה של 96 שעות או אפילו יותר, אך רובם יתאמנו אחרי 72 שעות בדיוק וככה פשוט יפסיקו להתחזק/לגדול. בגלל שהם לא גדלים יותר הם מתחילים להסיק שהם צריכים להוסיף עוד תרגיל - ואז מקבלים פציעות... לדעתי זה עצוב.

באיזו תכנית אימונים כדאי ליישם את השיטה?

לדעתי האישית ב Full body workout של פעמיים בשבוע או Upper/Lower.

נתקלתי בשיטה הזו אחרי שצפיתי בסרטון של Elliot Hulse שהוא סטרונג-מן אמריקאי מטורף שהיה עושה הרבה Volume במשך עשרות שנים ובחודשים האחרונים עבר לעשות רק סט אחד (אבל אחד מאוד רצחני) בכל תרגיל מורכב שלו. אצרף לכאן כמה סרטונים.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם יצא לכם ליישם את השיטה הזו או ווריאציה כלשהי של השיטה הזו..

**אין באמור ייעוץ בנושא הכושר או תזונה.

נערך לאחרונה:
אני חושב שחשוב להגיע לכשל כי זו הדרך הכי טובה לדעת אם אנחנו מתקדמים או לא
מה הקשר? אתה מתקדם אם המטרה שלך מתקדמת. אתה מתאמן בשביל להתחזק בתרגיל מסויים? אז אם השתפרת בו התקדמת. אתה מתאמן לפיתוח גוף? אז אם הורדת אחוז שומן/ העלת מסת שריר התקדמת. איזה מדד הגעה לכשל נותנת לך?
לגבי השאלה השנייה - אני מסיק שאתה מחשיב סטים של חימום באימונים שלך
עוד פעם, מה הקשר? אני לא חושב שיש פה מישהו אחד שהגיב פה בפוסט שמחשיב סטים של חימום כסטים, מי שראיתי שהגיב פה בפוסט זה אנשים שמבינים בתחום, ולספור סטים של חימום זה בקושי טעות של מתחילים.
בכל מקרה, לא סתם אמרנו לך שחסר לך ידע. המחשבה שככל שנגמרת בסט= התאמנת יותר טוב היא לגמרי טעות של מתחילים.
או 1-2 חזרות לפני כשל אם אהיה קטנוני
זה לא להיות קטנוני, יש הבדל מאוד גדול בין להגיע בכל סט לכשל לבין להגיע בכל סט ל1-2 חזרות לפני כשל.
אין באמור ייעוץ בנושא הכושר
אז מה יש באמור? ייעוץ לאיזה רכב לקנות? אתה מדבר על נושא הכושר ואומר את דעתך על איך כדאי להתאמן, זה בדיוק ייעוץ בנושא הכושר

כמובן שבאתי לכאן גם כדי ללמוד עוד ולהעשיר את הידע שלי עוד יותר.

אשמח מאוד להתייחסות לגבי מה שכתבתי באותיות כחולות. תודה מראש!
אם באת גם ללמוד, כיף להגיב לך.

אני חושב שיש לך הבנה מצומצמת באימונים. יש לך תפיסה מוטעה לאיך לתכנן נפח סטים רב בתוכנית, ולכן נפלת שולל למחשבה שעבודה לכשל לפחות נפח עדיף. זה בדרך כלל גישה של מתאמנים מתחילים יחסית, משהו שמונע מהתחושה שאם אני לא גמור וכואב לי, כנראה שאני לא עושה מספיק. וברמה הבסיסית והתחלתית זה עובד אפילו, אפשר להתווכח על היעילות שלו ביחס לתוכניות אחרות, אבל בטווח הרחוק זה מפסיק לעבוד, צריך כבר לתכנן חכם ולא לדפוק את הראש בקיר בתקווה שאיכשהו תתקדם.

ואגב, הכוונה שלי שאתה לא מבין בתוכניות, הייתה בעיקר כלפי תוכניות סובייטיות, אמריקאיות ובולגריות ישנות.
האם אתה יודע מה זה סמולוב וקורטה? קונג'גיט וSS? תוכניות עם דגש פאוורליפטינג אמנם, אבל מתקופה שלא היה הבדל בין פאוורליפטינג ופיתוח גוף.

כשביצעתי סמולוב לדדליפט, סיימתי אימון ביום ראשון תפוס וגמור מוות, בקושי שרדתי את האימון של יום שלישי. מיום שלישי בקושי זזתי יומיים, אכלתי וישנתי כמעט בלבד, ביום חמישי צלעתי למכון, ועם מנוחות של 15-20 דקות בקושי ששרדתי את הסט השלישי שלי. אני מבטיח לך שסט שלישי היה כשל בלי ספק. והמשכתי ועשיתי עוד 7 סטים כאלו, אתה לא יודע מה זה לעשות אימון שלם בRPE9-10 (אני מניח שאתה יודע מה זה RPE).
אל תגיד לי מה זה אימון קשה, עברתי את כולם.
התחריתי בתחרויות לחזרות מרובות, מעל 40 חזרות לתרגיל עד כשל שאתה לא יכול ללכת ישר אחריו.

מלבד שהקושי באימון קצר ומתיש נשימתית נחותה מאימון ארוך וכבד יותר. זה גם פחות אפקטיבי.

תזכור, אין לנו עניין להיות מותשים נשימתית ומסוחררים, המטרה זה להתיש את השרירים.

תסלח לי שאני חושב שאתה בדיחה.
אנחנו מגיבים לך עם ניסיון מעל עשור, ראינו הכל, בדקנו תוכניות רבות, ואתה עם שבועיים ניסיון חושב שגילית את הדרך המושלמת להתאמן. אני לא ארד עליך כמו שאחרים כבר עשו לפני, העונש שלך על היהירות והבורות שלך זה שתתקדם הרבה פחות ממה שאתה מסוגל עם תוכנית טובה יותר.

אמנם אני פאוורליפטר, אבל אני מבטיח לך שיש לי הרבה יותר מסת שריר ממך. גם @OA שהגיב לך כאן הוא מקום ראשון בארץ בפיתוח גוף טבעי (התאמן קצת יותר משבועיים).

לא אכנס לדיון מי מבין הגיבורים שלך מוזרקים, מה שהם מציעים זה פח, ו100% שזה לא איך שהם מתאמנים בעצמם.

בקיצור, התייחסתי לכל הטענות שלך, לא שנראה לי שתקשיב לי, אבל כמו שאמרתי קודם, העונש שלך היא שלא תתקדם.

• פותח/ת השרשור
אם באת גם ללמוד, כיף להגיב לך.

אני חושב שיש לך הבנה מצומצמת באימונים. יש לך תפיסה מוטעה לאיך לתכנן נפח סטים רב בתוכנית, ולכן נפלת שולל למחשבה שעבודה לכשל לפחות נפח עדיף. זה בדרך כלל גישה של מתאמנים מתחילים יחסית, משהו שמונע מהתחושה שאם אני לא גמור וכואב לי, כנראה שאני לא עושה מספיק. וברמה הבסיסית והתחלתית זה עובד אפילו, אפשר להתווכח על היעילות שלו ביחס לתוכניות אחרות, אבל בטווח הרחוק זה מפסיק לעבוד, צריך כבר לתכנן חכם ולא לדפוק את הראש בקיר בתקווה שאיכשהו תתקדם.

ואגב, הכוונה שלי שאתה לא מבין בתוכניות, הייתה בעיקר כלפי תוכניות סובייטיות, אמריקאיות ובולגריות ישנות.
האם אתה יודע מה זה סמולוב וקורטה? קונג'גיט וSS? תוכניות עם דגש פאוורליפטינג אמנם, אבל מתקופה שלא היה הבדל בין פאוורליפטינג ופיתוח גוף.

כשביצעתי סמולוב לדדליפט, סיימתי אימון ביום ראשון תפוס וגמור מוות, בקושי שרדתי את האימון של יום שלישי. מיום שלישי בקושי זזתי יומיים, אכלתי וישנתי כמעט בלבד, ביום חמישי צלעתי למכון, ועם מנוחות של 15-20 דקות בקושי ששרדתי את הסט השלישי שלי. אני מבטיח לך שסט שלישי היה כשל בלי ספק. והמשכתי ועשיתי עוד 7 סטים כאלו, אתה לא יודע מה זה לעשות אימון שלם בRPE9-10 (אני מניח שאתה יודע מה זה RPE).
אל תגיד לי מה זה אימון קשה, עברתי את כולם.
התחריתי בתחרויות לחזרות מרובות, מעל 40 חזרות לתרגיל עד כשל שאתה לא יכול ללכת ישר אחריו.

מלבד שהקושי באימון קצר ומתיש נשימתית נחותה מאימון ארוך וכבד יותר. זה גם פחות אפקטיבי.

תזכור, אין לנו עניין להיות מותשים נשימתית ומסוחררים, המטרה זה להתיש את השרירים.

תסלח לי שאני חושב שאתה בדיחה.
אנחנו מגיבים לך עם ניסיון מעל עשור, ראינו הכל, בדקנו תוכניות רבות, ואתה עם שבועיים ניסיון חושב שגילית את הדרך המושלמת להתאמן. אני לא ארד עליך כמו שאחרים כבר עשו לפני, העונש שלך על היהירות והבורות שלך זה שתתקדם הרבה פחות ממה שאתה מסוגל עם תוכנית טובה יותר.

אמנם אני פאוורליפטר, אבל אני מבטיח לך שיש לי הרבה יותר מסת שריר ממך. גם @OA שהגיב לך כאן הוא מקום ראשון בארץ בפיתוח גוף טבעי (התאמן קצת יותר משבועיים).

לא אכנס לדיון מי מבין הגיבורים שלך מוזרקים, מה שהם מציעים זה פח, ו100% שזה לא איך שהם מתאמנים בעצמם.

בקיצור, התייחסתי לכל הטענות שלך, לא שנראה לי שתקשיב לי, אבל כמו שאמרתי קודם, העונש שלך היא שלא תתקדם.

ואתה חושב שחכם להתאמן כמו שתיארת עכשיו (לגבי סמולוב)? מבין שאתה ליפטר , אך בתור בן אדם שלא מתעניין בפאוור ליפטינג - אני לא מתכוון לגעת במה שתיארת באופן אישי, מאחר ואני לא מתעניין בפאוור ליפטינג כרגע.

אני ציינתי כבר שאני פחות בא לדון על תחומים כמו פאוור ליפטינג , ליפטינג אולימפי וכו' - למרות שהפורום הזה חולה על תחומים כאלה.

לגבי הניסיון, כשאמרתי שבועיים הכוונה הייתה שאני מיישם את השיטה של 'ה2 סטים לכשל' כמעט שבועיים.. לפני זה הייתי עושה 8-18 סטים בשבוע בכל תרגיל מורכב - בכל סט הייתי מגיע אולי ל4-2 חזרות לפני כשל מלא. התאמנתי ככה באזור ה3 שנים וקצת (כולל במהלך השירות בצה"ל בתור לוחם חי"ר)

לפי מה שאני מרגיש, אני אומר בביטחון רב ש2 סטים לכשל מלא זה יותר אגרסיבי ויותר 'שובר מנטאלית' ביחס ל5 סטים של 'כמה חזרות לפני כשל'.

אם אני עושה 2 סטים עד לכשל מלא, האם לדעתך באמת אמור להישאר לי כוח לעשות סט שלישי? אפילו אחרי מנוחה של 3-6 דקות

רק בתרגיל כמו בנץ' ללא ספוטר אעשה 3-4 סטים עם משקלי עבודה - כי במצב הזה אני טיפש אם אני מגיע לכשל מלא

ואתה חושב שחכם להתאמן כמו שתיארת עכשיו (לגבי סמולוב)? מבין שאתה ליפטר , אך בתור בן אדם שלא מתעניין בפאוור ליפטינג - אני לא מתכוון לגעת במה שתיארת באופן אישי, מאחר ואני לא מתעניין בפאוור ליפטינג כרגע.

אני ציינתי כבר שאני פחות בא לדון על תחומים כמו פאוור ליפטינג , ליפטינג אולימפי וכו' - למרות שהפורום הזה חולה על תחומים כאלה.

לגבי הניסיון, כשאמרתי שבועיים הכוונה הייתה שאני מיישם את השיטה של 'ה2 סטים לכשל' כמעט שבועיים.. לפני זה הייתי עושה 8-18 סטים בשבוע בכל תרגיל מורכב - בכל סט הייתי מגיע אולי ל4-2 חזרות לפני כשל מלא. התאמנתי ככה באזור ה3 שנים וקצת (כולל במהלך השירות בצה"ל בתור לוחם חי"ר)

לפי מה שאני מרגיש, אני אומר בביטחון רב ש2 סטים לכשל מלא זה יותר אגרסיבי ויותר 'שובר מנטאלית' ביחס ל5 סטים של 'כמה חזרות לפני כשל'.

אם אני עושה 2 סטים עד לכשל מלא, האם לדעתך באמת אמור להישאר לי כוח לעשות סט שלישי? אפילו אחרי מנוחה של 3-6 דקות

רק בתרגיל כמו בנץ' ללא ספוטר אעשה 3-4 סטים עם משקלי עבודה - כי במצב הזה אני טיפש אם אני מגיע לכשל מלא
לא חושב שחכם לעשות סמולוב דדליפט בכלל, רק פסיכופת עם משאלת מוות עושה דבר כזה. תוכנית כזאת או שתמות או שתחיה לנצח אחריו.
לא הייתי ממליץ למי שלא פאוורליפטר להתקרב לסמולוב ולתוכניות דומות.
הבאתי את התוכנית להמחיש נקודה על קושי באימונים למרות שזה לא קשור לאפקטיביות של האימון. זה לא שאימון קשה יותר הוא בהכרח אפקטיבי יותר, אבל אם לסבול אתה חפץ, סמולוב בלי ספק הוא הכתובת.

הדיון איתך הוא על פיתוח מסת שריר, בין אם הרעיונות נלקחו ממאמן טניס. ואגב, הרבה שהגיבו לך הם מפתחי גוף מקצועיים ומושבעים.

אני מקווה שאתה מבין שטענה שאומרת "אני שבועיים מתאמן ככה ומרגיש גמור ושאני מתקדם מעולה" זאת בדיחה רעה.
כמו שכתבתי, אם אתה מחפש להיות שבור פיזית ומנטלית, תוריד את החזרות ל3, תעלה את הסטים ל10, תנוח 20 דקות בין כל סט, ותשים משקל 2 חזרות מכשל בסט הראשון, ותישאר עם אותו משקל למשך כל ה10 סטים. ותחזור על זה בדיוק 4 פעמים בשבוע. אתה תרגיש כמו שדרס אותך טנק.
כמה זה יעיל? כנראה לא כל כך. אבל אתה תרגיש שבור מנטלית, אתה תקלל את היום שהתחלת להתאמן.

אין טיעון יותר מביך מ"הרגשתי שבור מנטלית זה חייב לעבוד". תסלח לי על ההשוואה, אבל גם אם תעבור אונס קבוצתי תרגיש שבור מנטלית, כמה לדעתך זה יתרום להיפרטרופיה ולמסת השריר שלך?

עם 20 דקות מנוחה תצליח לשחזר את הכשל המלא שלך עוד 20 פעמים באותו יום. אם אין לך את כל היום להתאמן, ותצטרך לוותר על כמות סטים, או המשקל בכל סט, עדיף לוותר על המשקל ולנוח פחות ולהשלים יותר סטים.

לא חושב שהבנת את מה שהצגתי לעומק
ציינתי שני דברים מאוד בסיסיים שהם הבסיס שעליו אתה מגלגל את על שאר הטיעונים שלך כמו כדור שלג. לא צריך להתפזר יותר מדי. מספיק לערער את הבסיס שלך (וזה די קל), וכל השאר נהיה פשוט לא רלוונטי.

אני חושב שחשוב להגיע לכשל כי זו הדרך הכי טובה לדעת אם אנחנו מתקדמים או לא.
א. זאת לא.
ב. זה לא בסיס להשעין עליו את הטיעונים שניסית לפתח. לכן הם עדיין לא רלוונטיים.

אם אני לא מגיע לכשל [...] אז אני חושב שהסט עם המשקלי עבודה הוא פשוט מבוזבז ובמקרה הזה צריך לעשות עוד סטים
לקרוע לעצמך את הצורה צריך להיות כלי. לא המטרה. נראה לי שהפכת את הסדר.

מעוניין נטו להתחזק בתרגילים מסויימים בכמה שפחות זמן במכון כושר. מתאמן בשביל עצמי.
אז אולי כדאי שתתחיל לצרוך ספרות של מתודיקת אימוני כוח, ולא סיפורי סבתא של בילדרים מוזרקים.
לפי מה שאני מרגיש, אני אומר בביטחון רב ש2 סטים לכשל מלא זה יותר אגרסיבי ויותר 'שובר מנטאלית' ביחס ל5 סטים של 'כמה חזרות לפני כשל.
ולשבור מתאמן כוח מנטלית בתוך שני סטים נראה לך כמו יתרון?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא חושב שחכם לעשות סמולוב דדליפט בכלל, רק פסיכופת עם משאלת מוות עושה דבר כזה. תוכנית כזאת או שתמות או שתחיה לנצח אחריו.
לא הייתי ממליץ למי שלא פאוורליפטר להתקרב לסמולוב ולתוכניות דומות.
הבאתי את התוכנית להמחיש נקודה על קושי באימונים למרות שזה לא קשור לאפקטיביות של האימון. זה לא שאימון קשה יותר הוא בהכרח אפקטיבי יותר, אבל אם לסבול אתה חפץ, סמולוב בלי ספק הוא הכתובת.

הדיון איתך הוא על פיתוח מסת שריר, בין אם הרעיונות נלקחו ממאמן טניס. ואגב, הרבה שהגיבו לך הם מפתחי גוף מקצועיים ומושבעים.

אני מקווה שאתה מבין שטענה שאומרת "אני שבועיים מתאמן ככה ומרגיש גמור ושאני מתקדם מעולה" זאת בדיחה רעה.
כמו שכתבתי, אם אתה מחפש להיות שבור פיזית ומנטלית, תוריד את החזרות ל3, תעלה את הסטים ל10, תנוח 20 דקות בין כל סט, ותשים משקל 2 חזרות מכשל בסט הראשון, ותישאר עם אותו משקל למשך כל ה10 סטים. ותחזור על זה בדיוק 4 פעמים בשבוע. אתה תרגיש כמו שדרס אותך טנק.
כמה זה יעיל? כנראה לא כל כך. אבל אתה תרגיש שבור מנטלית, אתה תקלל את היום שהתחלת להתאמן.

אין טיעון יותר מביך מ"הרגשתי שבור מנטלית זה חייב לעבוד". תסלח לי על ההשוואה, אבל גם אם תעבור אונס קבוצתי תרגיש שבור מנטלית, כמה לדעתך זה יתרום להיפרטרופיה ולמסת השריר שלך?

עם 20 דקות מנוחה תצליח לשחזר את הכשל המלא שלך עוד 20 פעמים באותו יום. אם אין לך את כל היום להתאמן, ותצטרך לוותר על כמות סטים, או המשקל בכל סט, עדיף לוותר על המשקל ולנוח פחות ולהשלים יותר סטים.

שכחתי לציין שזה גורם לי להיות יותר תפוס וככה אני מרגיש שאני באמת צריך מנוחה של 72 שעות (חשבתי שזה היה מובן כאשר ציינתי 'יותר אגרסיבי'. מצטער על האי הבנה).

לעומת זאת, כשהייתי עושה 10-12 סטים של מתח בשבוע, לא הייתי תפוס ככה והייתי מתאושש יחסית מהר יותר - בין אם מדובר במתח עם משקל, או רק עם משקל גוף בחזרות גבוהות של 12+.

אגב, ההשוואה שלך לגבי 'אונס קבוצתי' היא טיפשית בטירוף (לדעתי גם לא לעניין.. אולי אתה בכלל עצבני? אם כן, אז נמשיך את הדיון מחר). באותה מידה היית יכול לבוא ולומר "אם אדפוק על הקוואדס שלך עם פטיש בשיא העוצמה במשך 10 פעמים אז גם כן תרגיש שבור מנטאלית ופיזית, כמה לדעתך זה יתרום למסת שריר?"

לגבי ה10 סטים עם 20 דקות מנוחה - אישית לא אעשה את זה בתקופה הקרובה מאחר ואני כרגע לא מתעסק בפאוור ליפטינג ובנוסף צריך לנצל זמן לטובת דברים אחרים - אבל זה כבר משהו אחר.

ציינתי שני דברים מאוד בסיסיים שהם הבסיס שעליו אתה מגלגל את על שאר הטיעונים שלך כמי כדור שלג. לא להתפזר יותר מדי. מספיק לערער את הבסיס שלך (וזה די קל), וכל השאר נהיה פשוט לא רלוונטי.

א. זאת לא.
ב. זה לא בסיס להשעין עליו את הטיעונים שניסית לפתח. לכן הם עדיין לא רלוונטיים.

לקרוע לעצמך את הצורה צריך להיות כלי. לא המטרה. נראה לי שהפכת את הסדר.

אז אולי כדאי שתתחיל לצרוך ספרות של מתודיקת אימוני כוח, ולא סיפורי סבתא של בילדרים מוזרקים.

ולשבור מתאמן כוח מנטלית בתוך שני סטים נראה לך כמו יתרון?

מי בילדר מוזרק? האם 2 האנשים שבסרטון שהסופתי הם מוזרקים לדעתך?

שכחתי לציין שזה גורם לי להיות יותר תפוס וככה אני מרגיש שאני באמת צריך מנוחה של 72 שעות (חשבתי שזה היה מובן כאשר ציינתי 'יותר אגרסיבי'. מצטער על האי הבנה).

לעומת זאת, כשהייתי עושה 10-12 סטים של מתח בשבוע, לא הייתי תפוס ככה והייתי מתאושש יחסית מהר יותר - בין אם מדובר במתח עם משקל, או רק עם משקל גוף בחזרות גבוהות של 12+.

אגב, ההשוואה שלך לגבי 'אונס קבוצתי' היא טיפשית בטירוף (לדעתי גם לא לעניין.. אולי אתה בכלל עצבני? אם כן, אז נמשיך את הדיון מחר). באותה מידה היית יכול לבוא ולומר "אם אדפוק על הקוואדס שלך עם פטיש בשיא העוצמה במשך 10 פעמים אז גם כן תרגיש שבור מנטאלית ופיזית, כמה לדעתך זה יתרום למסת שריר?"

לגבי ה10 סטים עם 20 דקות מנוחה - אישית לא אעשה את זה בתקופה הקרובה מאחר ואני כרגע לא מתעסק בפאוור ליפטינג ובנוסף צריך לנצל זמן לטובת דברים אחרים - אבל זה כבר משהו אחר.

מי בילדר מוזרק? האם 2 האנשים שבסרטון שהסופתי הם מוזרקים לדעתך?
מכל מה שאמרתי - זה מה שבחרת להגיב לו?

מסבירים לך בצורה מאוד סבלנית שלהגיע לכשל לא יקדם אותך יותר למטרות שלך (פאוורליפטינג/פיתוח גוף או כמו שרשמת סתם להשתפר במקבילים) ואתה שוב רושם ששכחת לציין שאתה מרגיש תפוס יותר, כאילו זה מביא אינדיקציה כלשהי למשהו.
זה שאתה משתפר וזה עובד לך בסה"כ אומר שמה שעשית לפני היה לא נכון ולא ש"מצאת את השיטה", זה לא אומר שלא תוכל להתקדם בצורה הזאת - זה כן אומר שתתקדם בצורה בהכרח פחות יעילה.
נקודה נוספת, אמרת שיש לך ידע וניסיון באימוני התנגדות- יש לך גם תוצאות לשתף אותנו?
מצטער אם זה יוצא תוקפני או מזלזל, אבל ההנחת יסוד שלך היא שכדי להתקדם נדרש להגיע לכשל או "כשל מוחלט" וערערו לך את הנקודה הזאת כבר ב15 הודעות שונות ואתה ממשיך לחזור על עצמך

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מסבירים לך בצורה מאוד סבלנית שלהגיע לכשל לא יקדם אותך יותר למטרות שלך (פאוורליפטינג/פיתוח גוף או כמו שרשמת סתם להשתפר במקבילים) ואתה שוב רושם ששכחת לציין שאתה מרגיש תפוס יותר, כאילו זה מביא אינדיקציה כלשהי למשהו.
זה שאתה משתפר וזה עובד לך בסה"כ אומר שמה שעשיתי לפני היה לא נכון ולא ש"מצאת את השיטה", זה לא אומר שלא תוכל להתקדם בצורה הזאת - זה כן אומר שתתקדם בצורה בהכרח פחות יעילה.
נקודה נוספת, אמרת שיש לך ידע וניסיון באימוני התנגדות- יש לך גם תוצאות לשתף אותנו?
מצטער אם זה יוצא תוקפני או מזלזל, אבל ההנחת יסוד שלך היא שכדי להתקדם נדרש להגיע לכשל או "כשל מוחלט" וערערו לך את הנקודה הזאת כבר ב15 הודעות שונות ואתה ממשיך לחזור על עצמך

זה כן אומר שאתקדם בצורה בהכרח פחות יעילה? אשמח להסבר

זה כן אומר שאתקדם בצורה בהכרח פחות יעילה? אשמח להסבר
אני אחלק את התשובה לשני חלקים:
1. סביר להניח שתתקדם בצורה טובה יותר מתכנון אחר של האימונים שלך, יש הרבה גישות אימון שלא אוכל לצרף פה על רגל אחת אבל תוכל לחזור על ההודעות שנרשמו פה וראיתי שגם צורפו סרטונים של מייק ישראטל שבתור התחלה יוכלו לעזור לך לתכנן את האימונים שלך בצורה יותר טובה מהתצורה הנוכחית שלהם.

2. אם מה שאתה עושה עובד לך, חוסך לך זמן ואתה נהנה באימונים אין שום מניעה להמשיך לעבוד ככה, שתתקע תעשה חושבים, אבל כל עוד אתה מתקדם והכי חשוב נהנה, תעשה מה שבא לך.

אם בא לך להביא את התוצאה המקסימלית בכמה שפחות זמן, כן הייתי ממליץ לבחון תצורות שונות לתוכנית אימונים שלך, או אפילו לקחת מאמן טוב שיעשה לך קצת סדר בראש (חלק גדול פה ממי שהגיב לך הם מתאמנים מוכשרים מאוד עם תוצאות מכובדות ועובדים עם מאמנים, זה לעולם לא מזיק).

תקרא מחדש את הפוסט ותצפה בסרטונים - אפשר ללמוד מהם דברים חדשים
למה אתה יכול לבסס חפירות שלמות על גרעין מאוד מסויים, וכששואלים אותך שאלות פשוטות על הגרעין הזה אתה לא מסוגל להתייחס אליהן?

אתה לא חושב שזה קצת נותן את הרושם שאין לך מושג מה אתה בא לטעון, אלא סתם מנופף בידיים?

אה... לא הבנתי שאתה תפוס אחר כך, זה משנה הכל. עכשיו ברור שהשיטה שגילית עובדת ועלינו כולנו לבצע אותה.

אם לא היה ברור, זה היה בצחוק.
מה הקשר בין כמה שאתה תפוס לאפקטיביות האימון? תפוס מגיע מתכנון גרוע, זה כמעט הנורה האדומה שמה שאתה עושה גרוע.
אני לא אומר שלעולם לא תהיה תפוס, לפעמים זה בלתי נמנע, אבל להשתמש בזה כמדד לאיכות של אימון זאת בדיחה מהלכת על 2.
אני לא כועס, ניסיתי להבהיר נקודה שאני חושב שהבנת.
עכשיו אשתמש בדוגמה המועדפת עליך להסביר נקודה נוספת. אם תדפוק את הקוואדס שלך עם פטיש עשרות פעמים, ותרגיש כאב ותפיסות אחר כך, משמע שהאימון הזה אפקטיבי?
אם בא לך להביא את התוצאה המקסימלית בכמה שפחות זמן, כן הייתי ממליץ לבחון תצורות שונות לתוכנית אימונים שלך, או אפילו לקחת מאמן טוב שיעשה לך קצת סדר בראש (חלק גדול פה ממי שהגיב לך הם מתאמנים מוכשרים מאוד עם תוצאות מכובדות ועובדים עם מאמנים, זה לעולם לא מזיק).
הדיון העיקרי שלי איתו זה זה שהפיתרון שלו זה לא המשיח של כולנו.
הוא מצייר את התכנון האולטימטיבי כשלמעשה מדובר כאן בגיבובי שטויות.
עזוב אותך מה יהיה איתו אישית בסוף, הרעיונות שלו מגוכחים, ולא משנה כמה ספורטאים מנוסים יסבירו לו, הוא ישאר נאמן לאלילי היוטיוב שמשקרים לו.

הבעיה שלי עם פותח הפוסט זה ההרגשה שהוא גילה את אמריקה. הגעה לכשל הייתה כלי גם לפני 50 שנה ואין ממש המצאות חדשות בתחום הכושר ומי שטוען שיש אולי מוכר משהו ואולי פשוט חדש בתחום.

הגעה לכשל יתן לך עוד גירוי פר סט. אם זה טוב ועובד לך אז לך על זה, אם אתה מעדיף לשמור חזרות בטנק ולעשות קצת יותר סטים ומרגיש שזה עובד לך יותר טוב אז גם זה אחלה. שיקול של זמן אימון זה בהחלט משהו לקחת בחשבון וכנראה של-3 אימונים בשבוע של חצי שעה תוכל לגעת ביותר דברים אם תשתמש באסטרטגיות עצימות כמו מיו-רפס, רסט פאוז וכאלה כי תצליח להכניס יותר גירוי בפחות סטים ופחות זמני מנוחה.

אני חושב שהקביעה ש-2 סטים מספיקים זה מה שאתה מפספס כי לך 2 סטים יספיקו עד שלב מסויים ולמישהו אחר זה לא יספיק כי הוא ברמה גבוהה יותר ממך וכי הגוף שלו מגיב יותר טוב לקצת יותר נפח. אין שום דבר מהפכני בשני סטים לכשל וכדאי שתבין את זה.

ולפווארליפטר אין שום סיבה להגיע לכשל בתרגילי הבסיס ואם כבר אז רק בחלק האחרון באימון במידה ויש שמתעסק בעבודה מבודדת על שרירים קטנים יותר ונקודות חלשות.

והנה סרטון טרי של מייק ישראטל מאמן שני חברים שלפחות אחד מהם מתקדם הרבה יותר מכולנו (איזי). אם אני לא טועה ספרתי שם 5 תרגילים, כל תרגיל איזור ה3-5 סטים, חלק מהם לאיזור ה0-1 RIR וחלק ממש לכשל ובתרגילים הקלים יותר אסטרטגיות של מיו רפס כדי לייצר יותר גירוי ויותר סטרס מכני פר סט:

בשורה התחתונה אם תצא מפה בהבנה שאין דרך אחת שהיא הטובה ביותר ותבין שמה שעובד לך לא בטוח יעבוד לי או לאמא שלי גם אם המטרות שלנו הן אותן מטרות בדיוק זה יעשה לך טוב.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שלי עם פותח הפוסט זה ההרגשה שהוא גילה את אמריקה. הגעה לכשל הייתה כלי גם לפני 50 שנה ואין ממש המצאות חדשות בתחום הכושר ומי שטוען שיש אולי מוכר משהו ואולי פשוט חדש בתחום.

הגעה לכשל יתן לך עוד גירוי פר סט. אם זה טוב ועובד לך אז לך על זה, אם אתה מעדיף לשמור חזרות בטנק ולעשות קצת יותר סטים ומרגיש שזה עובד לך יותר טוב אז גם זה אחלה. שיקול של זמן אימון זה בהחלט משהו לקחת בחשבון וכנראה של-3 אימונים בשבוע של חצי שעה תוכל לגעת ביותר דברים אם תשתמש באסטרטגיות עצימות כמו מיו-רפס, רסט פאוז וכאלה כי תצליח להכניס יותר גירוי בפחות סטים ופחות זמני מנוחה.

אני חושב שהקביעה ש-2 סטים מספיקים זה מה שאתה מפספס כי לך 2 סטים יספיקו עד שלב מסויים ולמישהו אחר זה לא יספיק כי הוא ברמה גבוהה יותר ממך וכי הגוף שלו מגיב יותר טוב לקצת יותר נפח. אין שום דבר מהפכני בשני סטים לכשל וכדאי שתבין את זה.

ולפווארליפטר אין שום סיבה להגיע לכשל בתרגילי הבסיס ואם כבר אז רק בחלק האחרון באימון במידה ויש שמתעסק בעבודה מבודדת על שרירים קטנים יותר ונקודות חלשות.

והנה סרטון טרי של מייק ישראטל מאמן שני חברים שלפחות אחד מהם מתקדם הרבה יותר מכולנו (איזי). אם אני לא טועה ספרתי שם 5 תרגילים, כל תרגיל איזור ה3-5 סטים, חלק מהם לאיזור ה0-1 RIR וחלק ממש לכשל ובתרגילים הקלים יותר אסטרטגיות של מיו רפס כדי לייצר יותר גירוי ויותר סטרס מכני פר סט:

בשורה התחתונה אם תצא מפה בהבנה שאין דרך אחת שהיא הטובה ביותר ותבין שמה שעובד לך לא בטוח יעבוד לי או לאמא שלי גם אם המטרות שלנו הן אותן מטרות בדיוק זה יעשה לך טוב.

האם באופן אישי יצא לך להתנסות ב2 סטים לכשל? או אפילו 3 סטים לכשל? במידה וניסית את 2 השיטות, האם הרגשת הבדל משמעותי בין השניים?

לגבי פאוור ליפטרים, מדובר בנושא שונה לדעתי כי הרי המטרה שלהם היא שונה.

האם באופן אישי יצא לך להתנסות ב2 סטים לכשל? או אפילו 3 סטים לכשל? במידה וניסית את 2 השיטות, האם הרגשת הבדל משמעותי בין השניים?

לגבי פאוור ליפטרים, מדובר בנושא שונה לדעתי כי הרי המטרה שלהם היא שונה.

יצא לי. לא הרגשתי הבדל משמעותי, פשוט עוד סט קשה.

שאלה מס' 1:
מי לדעתך לאורך זמן יהיה טוב יותר בשחמט:

איציק שבא לחוג פעמיים בשבוע לעשר דקות לחשוב ממש קשה על פאזל של 10 מהלכים קדימה, ואחרי זה המוח שלו גבינה, והוא הולך הביתה?

או שמוליק, שמגיע לחמישים דקות שבהן הוא פותר מגוון של פאזלים (הגיוניים יותר) מתוך מלא מצבים, וגם אשכרה משחק כמה משחקים של שחמט, וגם עושה את זה 6 פעמים בשבוע?

-----

שאלה מס' 2:
שמוליק מגיע למכון לעשות 8 חזרות סקוואט עם משקל שיש לו בו... 8 חזרות.

בשלוש החזרות הראשונות הוא הטיס את המוט מהתחתית עד למעלה.

ברביעית הוא התחיל להאט.

בשישית הגב שלו לא ממש החזיק, אבל קורה.

בשביעית הוא לא ירד עד לטווח הרגיל שלו, ועלה בסקוואט מורנינג זוועתי שלקח 8 שניות בזמן שאיציק צועק לו: "עלללההההה! עלללהההה!"

בשמינית לא היה לו אוויר, אז הוא התנשף מלא, אבל איציק הקרצייה קילל אותו שהוא כוסית, ושייתן עוד אחת. שמוליק הצליח, אבל זו הייתה חזרת הסקוואט הארוכה בתבל, ואחרי זה הוא היה צריך לנוח חצי שעה כדי לעשות עוד שמינייה... עם 20kg פחות, הזמין גט הליקופטר הביתה ולא יצא מהמיטה שלושה ימים. (והפסיד ככה כמה ימים בשחמט, אבל עזוב).

באיזו חזרה לדעתך מערכת העצבים של שמוליק הייתה מסוגלת להוציא מהשרירים שלו הפקה של יותר כוח: בראשונה, שבה הוא היה מספיק חזק כדי לטיס את המוט, או בשמינית, שבה הוא היה כל-כך חלש, וכל-כך לא מסוגל להפיק כוח שכל סנטימטר הזזה של המוט לקח נצח+?

נערך לאחרונה:
ומבחינת עלייה במסת שריר, האם לדעתך יש הבדל כלשהו בין שתי השיטות לאורך זמן? כלומר 2 סטים לכשל נגד 3 סטים לכשל

ההבדל הוא שבשיטה אחת אתה עושה 50% יותר עבודה. אם אתה לא ברמה שאתה צריך את העבודה הזו אז אין ממש הבדל. אם אתה צריך את זה אז יש הבדל ועדיף 3 סטים.

שורה תחתונה אין משהו קסום ב2 סטים לכשל. וגם אין משהו קסום ב3, 4, 5 סטים לכשל או באותם סטים ל1 RIR.

מסת שריר בכל מקרה לא בונים בכמה אימונים ואם תתמיד המון המון שנים ותתקדם במשקלי העבודה שלך בכל דרך שתבחר, וכן, גם אם זה אומר רק 2 סטים לכשל, אבל תצליח לקחת את ה2 סטים לכשל האלה כעבור 10 שנים לאותו הכשל רק עם פי 2-5 יותר משקל עבודה ממה שהיית עושה כשהתחלת ובאותה יעלות טכנית, אתה תגדל ותעלה שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית