הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה אני חושב ש2 סטים בכל תרגיל זה הרבה יותר יעיל מ5 סטים לטובת עלייה בכוח ובמסת השריר

bankplank

משתמש מתחיל
27
1
נק' מוניטין:
-5
27
1
*הפוסט הבא תקף אך ורק למתאמנים טבעיים, לא ברמה של מתחילים.
**אין באמור ייעוץ בנושא הכושר או תזונה.

אהלן חבר'ה, בשנים האחרונות , רוב התוכן ברשתות החברתיות (אינסטגרם ויוטיוב בעיקר) לגבי פיתוח גוף ואימוני כוח נהיה פשוט בולשיט אחד טהור ובאשכול הזה אסביר לכם למה.

תנסו לדפדף בReels ביוטיוב או אינסטגרם ותראו כל פעם Reel (סרטון קצר) של איזה שחיף או מוזרק כלשהו שממליץ לכם לעשות 4 תרגילים לגב עם 3-5 סטים בכל תרגיל או למשל 6 תרגילים שונים לחזה - 3 סטים בכל תרגיל... לדעתי מדובר בשיטה לא אפקטיבית בגלל שמדובר ביותר מדי תרגילים שגורמים לבזבוז של זמן יקר שאפשר לנצל אותו ללימודים - בין אם זה השכלה תיכונית/גבוהה או קריאת ספרים בנושא השקעות/שיווק/מכירות וכו'..

בנוסף, אם תשימו לב אצלכם במכון כושר אז תגלו שמי שעושה יותר מ2 סטים בתרגיל מורכב (לא כולל סטים של חימום) פשוט לא נותן את המקסימום בכל סט... כלומר לא מגיע אפילו קרוב לכשל אמיתי. רובם יעצרו 4-6 חזרות לפני הכשל האמיתי. מבטיח לכם שמי שמגיע לכשל אמיתי (כלומר מגיע למצב בו הגוף פשוט מסרב לעשות אפילו רבע מהטווח תנועה של התרגיל) בסט הראשון, עובד קשה יותר ממי שעושה 5 סטים שבכלל לא מזיזים לשרירים. ושלא נדבר על מי שעושה 2 סטים עד לכשל...

אז למה דווקא 2 סטים? קודם כל בגלל שזה חוסך המון זמן. שנית, קשה בטירוף להגיע לכשל אמיתי בסט הראשון - למשל להגיע למצב בו אתם שוכבים על הריצפה אחרי סט אחד של סקוואט (עם משקל עבודה, לא חימום) - למרות שאנחנו חושבים שהגענו לכשל האמיתי. לכן, אחרי 2-4 דקות מנוחה, הסט השני כביכול יסחוט את כל המיץ מהתרגיל שאתם מבצעים כי גם אותו נבצע עד הכשל.

אחרי שסיימתי את הסט השני תוך כדי שאני שבור לגמרי ועם פאמפ מאוד מפחיד, אני לא חושב שהוספה של סט שלישי באמת יביא לי ערך מוסף.

אתן לכם דוגמה:

אני אישית מצליח 23 חזרות רגילות של מתח באחיזה רגילה, באופן רצוף. עד לפני שבוע כל פעם הייתי עושה 4-6 סטים של מתח באימון Upper (פלג גוף עליון). לפני שבוע באימון Upper שלי, החלטתי לבדוק כמו חזרות של מתח אני עושה בהנחה שהטכניקה ממש נקייה עם החזקה של 2 שניות למעלה כאשר הסנטר מעל המתח והירידה מאוד איטית - הצלחתי 14 חזרות כאלה ואז ירדתי ל10 שניות ונשמתי קצת ואז עליתי שוב למתח והצלחתי לתת עוד 3 חזרות רק בלי החזקה של 2 שניות למעלה.. הרגשתי שבור אבל מסתבר שזה עדיין לא היה כשל אמיתי! חיכיתי 3 דקות והצלחתי לתת 7 חזרות רגילות ואז עוד פעם ירדתי לכמה שניות ואז נתתי עוד 2. הרגשתי שבור. לאחר מכן נחתי 3 דקות ועברתי לסט אחד של חתירות עם TRX בזווית יחסית קשה, גם כן עם Pause של 2 שניות למעלה. ב3 חזרות האחרונות הרגשתי כאילו הכתפיים האחוריות נדקרות על ידי סכין והפסקתי. האם הוספה של תרגיל גב מורכב נוסף הייתה נותנת לי ערך מוסף? בכלל לא. הייתי תפוס במשך יותר מ3 ימים אחרי האימון הזה, שבנוסף ל2 התרגילי משיכה שציינתי גם כלל 2 תרגילי דחיפה ותרגיל יד קדמית , יד אחורית וכתפיים אחוריות.

אני חושב שמדובר בדרך יותר יעילה להתקדם מבחינת חזרות/משקלים - מה שמוביל לעלייה בכוח ובמסת השריר. בנוסף לכך אני מרגיש שמדובר באימון שהוא הרבה יותר קשה מנטאלית, ושעד עכשיו התאמנתי כמו ליצן מוחלט שעושה 4-6 סטים של מתח ואז 3-5 סטים של חתירה בווראיציה כלשהי... האם הייתי מגיע בכלל לכשל? כנראה שרק בסט האחרון אם בכלל, ולכן ככל הנראה לא התקדמתי כל כך. וככה 98% מהאנשים במכוני הכושר מתאמנים. מה שמצחיק זה שהטבעיים שעושים 6 תרגילים לחזה באופן קבוע, נראים די קטנים. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך שהם קטנים היא שאין להם מספיק מנוחה ולא מקשיבים לגוף שלהם.

התרגיל שהכי קשה ליישם בו את השיטה הזו הוא הסקוואט (Back Squat), עם ירידה איטית מאוד. זה פשוט סיוט לעשות מקסימום חזרות עם משקל שיחסית כבד לכם בתרגיל הזה, כלומר להגיע למצב בו אתם באמת עושים מקסימום ואז מחכים 6 שניות כדי לנשום כשהמוט עדיין על הגב ואז נותנים עוד כמה חזרות בודדות עד למקסימום. בגלל זה אני חושב שמתאמנים מתחילים לא צריכים להתחיל מהשיטה הזאת אלא לחלק את הכשל ל3 סטים כדי להתרגל להרגשה הנוראית הזאת.

יודעים מה מעניין? שאגדות מעולם הBodyBuilding היו עושים סט אחד עד לכשל אמיתי (אחרי סטים של חימום).. מדבר על אנשים כמו Mike Mentzer (היה מוזרק אבל התאמן ככה גם כשהיה טבעי) וגם Dorian Yates ועוד אנשים שהתאמנו תחת Mike Mentzer שבשלב מסויים הפסיק להתחרות והפך להיות מאמן בפני עצמו. האנשים האלה היו שוכבים על הריצפה במשך 10-20 דקות אחרי סט אחד רצחני של סקוואט עם משקל שכלל גם Drop Set מיידי.

אם זה כל כך 'אפקטיבי' כמו שאני חושב שזה, אז למה לא כל המתאמנים מיישמים את זה??

קודם כל, המתאמן הממוצע מסרב להמשיך ללמוד על התחום הזה. בשלב מסויים אנשים פשוט מתחילים להתאמן כמו רובוטים או אפילו גרוע יותר - נרשמים לאיזה סטודיו עם מדריכי כושר שלא עוברים את ה70 קילו בבנץ'/סקוואט ומקבלים מהם עצות או מתחילים ליישם כל מיני שיטות של מתאמנים מוזרקים... בנוסף לכך גם יש מתאמנים מתקדמים שהתרגלו להתאמן עם Volume (נפח) גבוה כבר כל כך הרבה זמן שהסיכוי לגרום להם להבין את ההיגיון שעומד מאחורי השיטה שהצגתי הוא מאוד נמוך.
עוד סיבה אפשרית - מה שאפקטיבי לא בהכרח אומר שאנשים עושים אותו. לדוגמה: השקעה במניות ע"י קרנות סל או קופות גמל/קרנות השתלמות כבר הוכחה כשיטה אפקטיבית מאוד ליציאה לחופש כלכלי. האם כולם עושים את זה? לא.

למה בכל זאת מתאמנים טבעיים שעושים 3-5 סטים מגיעים לתוצאות מאוד יפות?

הם מגיעים לכשל או קרוב לכשל בסט הרביעי או החמישי, מכאן נובע שהם עושים יותר מדי סטים של חימום. שאר המתאמנים שעובדים בצורה הזאת מפסיקים לגדול בגלל שהם מגיעים לכשל כלשהו בסט השלישי והוספה של 2 סטים נוספים פשוט שוברת אותם ואז ההתאוששות נהיית הרבה יותר איטית - כלומר פתאום הם צריכים מנוחה של 96 שעות או אפילו יותר, אך רובם יתאמנו אחרי 72 שעות בדיוק וככה פשוט יפסיקו להתחזק/לגדול. בגלל שהם לא גדלים יותר הם מתחילים להסיק שהם צריכים להוסיף עוד תרגיל - ואז מקבלים פציעות... לדעתי זה עצוב.

באיזו תכנית אימונים כדאי ליישם את השיטה?

לדעתי האישית ב Full body workout של פעמיים בשבוע או Upper/Lower.

נתקלתי בשיטה הזו אחרי שצפיתי בסרטון של Elliot Hulse שהוא סטרונג-מן אמריקאי מטורף שהיה עושה הרבה Volume במשך עשרות שנים ובחודשים האחרונים עבר לעשות רק סט אחד (אבל אחד מאוד רצחני) בכל תרגיל מורכב שלו. אצרף לכאן כמה סרטונים.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם יצא לכם ליישם את השיטה הזו או ווריאציה כלשהי של השיטה הזו..

**אין באמור ייעוץ בנושא הכושר או תזונה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שאלה מס' 1:
מי לדעתך לאורך זמן יהיה טוב יותר בשחמט:

איציק שבא לחוג פעמיים בשבוע לעשר דקות לחשוב ממש קשה על פאזל של 10 מהלכים קדימה, ואחרי זה המוח שלו גבינה, והוא הולך הביתה?

או שמוליק, שמגיע לחמישים דקות שבהן הוא פותר מגוון של פאזלים (הגיוניים יותר) מתוך מלא מצבים, וגם אשכרה משחק כמה משחקים של שחמט, וגם עושה את זה 6 פעמים בשבוע?

-----

שאלה מס' 2:
שמוליק מגיע למכון לעשות 8 חזרות סקוואט עם משקל שיש לו בו... 8 חזרות.

בשלוש החזרות הראשונות הוא הטיס את המוט מהתחתית עד למעלה.

ברביעית הוא התחיל להאט.

בשישית הגב שלו לא ממש החזיק, אבל קורה.

בשביעית הוא לא ירד עד לטווח הרגיל שלו, ועלה בסקוואט מורנינג זוועתי שלקח 8 שניות בזמן שאיציק צועק לו: "עלללההההה! עלללהההה!"

בשמינית לא היה לו אוויר, אז הוא התנשף מלא, אבל איציק הקרצייה קילל אותו שהוא כוסית, ושייתן עוד אחת. שמוליק הצליח, אבל זו הייתה חזרת הסקוואט הארוכה בתבל, ואחרי זה הוא היה צריך לנוח חצי שעה כדי לעשות עוד שמינייה... עם 20kg פחות, הזמין גט הליקופטר הביתה ולא יצא מהמיטה שלושה ימים. (והפסיד ככה כמה ימים בשחמט, אבל עזוב).

באיזו חזרה לדעתך מערכת העצבים של שמוליק הייתה מסוגלת להוציא מהשרירים שלו הפקה של יותר כוח: בראשונה, שבה הוא היה מספיק חזק כדי לטיס את המוט, או בשמינית, שבה הוא היה כל-כך חלש, וכל-כך לא מסוגל להפיק כוח שכל סנטימטר הזזה של המוט לקח נצח+?

השוואה מאוד גרועה חבר.

המוח בהחלט יכול לסבול הרבה לימודים שחדשים לו + חזרה עליהם , ובתדירות גבוהה לאורך זמן.

הגוף לעומת זאת לא יכול לסבול אימונים קשים ומגוונים במשך 6 פעמים בשבוע לאורך זמן מבלי להיפצע - אלא אם כן מדובר באימונים שבהם אתה מאוד רחוק (מדגיש "מאוד") מלהגיע לכשל שהוא "מנטאלי" (לא מקסימלי).

כמובן שאני מדבר נטו על מתאמנים טבעיים.

לגבי הסקוואט - בחנתי לאחרונה תרגילים כאלה שהם יחסית 'מסוכנים' (סקוואט ובנץ' ללא ספוטר) והגעתי למסקנה שבתרגילים כאלה יהיה מאוד טיפשי להגיע לכשל מקסימלי, ולכן אגדיל את מספר הסטים ל-3 (עם משקלי עבודה) ובכל סט אגיע לכשל מנטאלי שאצלי זה יוצא 1-2 חזרות לפני כשל מקסימלי שבו לא משנה מה - אני בחיים לא אצליח לתת עוד חזרה, אם צריך גם אתן דרופ סטים פה ושם.

לגבי שמוליק - אם הייתי איציק הייתי צועק לשמוליק להפסיק אחרי החזרה השישית. יש תרגילים מורכבים שבהם צריך להפסיק כאשר הטכניקה שלך הופכת להיות זוועתית - אלא אם כן יש ספוטר שבאמת עוזר לך לתת עוד 2 חזרות בודדות בטכניקה נכונה - לדוגמה בבנץ'.

בנוסף , אפשר גם להפסיק אחרי החזרה החמישית ולתת Drop set אכזרי. מה דעתך על זה? וככה גם בסט השני.

כמו כן, יש גם את השיטה של Reverse pyramid training שמוצגת ביוטיוב כבר יותר מ10 שנים ע"י Kinobody אם אתה מכיר (Greg ogallagher אם אני לא טועה) - זה אומר בעצם לעשות 3 סטים (אחרי חימום כמובן) כאשר בסט הראשון אתה בוחר משקל שאיתו אתה עושה 6-8 חזרות, נח 3-5 דקות, סט שני מוריד משקל ואז 8-10 חזרות, מנוחה גם של 3-5 דקות, סט שלישי מוריד משקל ועושה 10-12 חזרות, כל סט מסתיים בכשל 'מנטאלי' או מקסימלי אם יש ספוטר. זו בגדול השיטה, כמובן שיש עוד ווריאציות שלה וכו'.. מה דעתך עליה?

השוואה מאוד גרועה חבר.

המוח בהחלט יכול לסבול הרבה לימודים שחדשים לו + חזרה עליהם , ובתדירות גבוהה לאורך זמן.

הגוף לעומת זאת לא יכול לסבול אימונים קשים ומגוונים במשך 6 פעמים בשבוע לאורך זמן מבלי להיפצע - אלא אם כן מדובר באימונים שבהם אתה מאוד רחוק (מדגיש "מאוד") מלהגיע לכשל שהוא "מנטאלי" (לא מקסימלי).

כמובן שאני מדבר נטו על מתאמנים טבעיים.

לגבי הסקוואט - בחנתי לאחרונה תרגילים כאלה שהם יחסית 'מסוכנים' (סקוואט ובנץ' ללא ספוטר) והגעתי למסקנה שבתרגילים כאלה יהיה מאוד טיפשי להגיע לכשל מקסימלי, ולכן אגדיל את מספר הסטים ל-3 (עם משקלי עבודה) ובכל סט אגיע לכשל מנטאלי שאצלי זה יוצא 1-2 חזרות לפני כשל מקסימלי שבו לא משנה מה - אני בחיים לא אצליח לתת עוד חזרה, אם צריך גם אתן דרופ סטים פה ושם.

לגבי שמוליק - אם הייתי איציק הייתי צועק לשמוליק להפסיק אחרי החזרה השישית. יש תרגילים מורכבים שבהם צריך להפסיק כאשר הטכניקה שלך הופכת להיות זוועתית - אלא אם כן יש ספוטר שבאמת עוזר לך לתת עוד 2 חזרות בודדות בטכניקה נכונה - לדוגמה בבנץ'.

בנוסף , אפשר גם להפסיק אחרי החזרה החמישית ולתת Drop set אכזרי. מה דעתך על זה? וככה גם בסט השני.

כמו כן, יש גם את השיטה של Reverse pyramid training שמוצגת ביוטיוב כבר יותר מ10 שנים ע"י Kinobody אם אתה מכיר (Greg ogallagher אם אני לא טועה) - זה אומר בעצם לעשות 3 סטים (אחרי חימום כמובן) כאשר בסט הראשון אתה בוחר משקל שאיתו אתה עושה 6-8 חזרות, נח 3-5 דקות, סט שני מוריד משקל ואז 8-10 חזרות, מנוחה גם של 3-5 דקות, סט שלישי מוריד משקל ועושה 10-12 חזרות, כל סט מסתיים בכשל 'מנטאלי' או מקסימלי אם יש ספוטר. זו בגדול השיטה, כמובן שיש עוד ווריאציות שלה וכו'.. מה דעתך עליה?
שמת לב שאתה לא ענית על השאלות שלי?

1. מי יהיה יותר טוב בשחמט? זה שאשכרה מתעסק בשחמט, ומשתפשף בשחמט שישה סשנים ממושכים בשבוע, או זה שהולך לאיבוד עשר דקות פעמיים בשבוע?

2. באיזו חזרה מערכת העצבים שלך מגייסת יותר כוח (ראשונה או אחרונה?)

3. למה אתה חושב שלשרוף מתאמן עם מטרות כוח בשני בסטים, ואז שהוא לא יעשה את התרגיל שלושה ימים כי הוא מוחלש ותפוס זה דבר טוב?

-אני ממקד לך פה את האמאמא. בבקשה תפסיק להתפזר, או להתחמק, כי אי אפשר לנהל דיון ככה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שמת לב שאתה לא ענית על השאלות שלי?

1. מי יהיה יותר טוב בשחמט? זה שאשכרה מתעסק בשחמט, ומשתפשף בשחמט שישה סשנים ממושכים בשבוע, או זה שהולך לאיבוד עשר דקות פעמיים בשבוע?

2. באיזו חזרה מערכת העצבים שלך מגייסת יותר כוח (ראשונה או אחרונה?)

3. למה אתה חושב שלשרוף מתאמן עם מטרות כוח בשני בסטים, ואז שהוא לא יעשה את התרגיל שלושה ימים כי הוא מוחלש ותפוס זה דבר טוב?

-אני ממקד לך פה את האמאמא. בבקשה תפסיק להתפזר, או להתחמק, כי אי אפשר לנהל דיון ככה.

ושמת לב שאתה לא עונה על השאלות שלי? אבל בסדר, אענה לך בכל זאת ואשמח אם לאחר מכן תענה גם על השאלות שלי.

1. בשחמט ברור שמי שמתעסק בזה בתדירות גבוהה של 6 פעמים בשבוע יהיה יותר טוב ממי שמתעסק בזה פעמיים בשבוע.. אבל מדובר באנלוגיה מאוד גרועה מצידך, כי הרי המנוחה הנדרשת אחרי "אימון" שחמט איכותי לא דומה בכלל למנוחה שנדרשת אחרי אימון התנגדות איכותי.

2. אם הבנתי נכון את השאלה אז המערכת עצבים מקבלת יותר גירוי בחזרות האחרונות לפני כשל וגם בכשל עצמו - אם אני טועה , אשמח מאוד אם תתקן אותי.

3. קודם כל מדובר באימון יותר מהיר שזה יתרון משמעותי עבור האדם הממוצע שלא מתכוון לבלות יותר מדי במכון כושר או להתחרות על במה בתור ליפטר או באדי בילדר וכו'. שנית, מדובר באימון אפקטיבי שאשכרה אפשר להתאושש ממנו אחרי 72 שעות כמו שצריך.
אחרי שהורדתי את מספר הסטים בHigh bar squat מ5 סטים ל3 סטים (לא כולל חימום) לפני שבועיים בערך, פתאום אני מרגיש מוכן לאימון Lower הבא. בסקוואט אעשה 3 סטים עם חזרה אחת לפני הכשל מהסיבה שאני חושב שבתרגילים בסגנון הזה ספציפית מאוד טיפשי להגיע לכשל מלא, לכן אעשה סט אחד נוסף.
בנוסף פתאום קלטתי שאני מסוגל לעשות 8 חזרות יותר עם אותו משקל שעד עכשיו התאמנתי איתו.. ואני מתאמן כרגע בטווח חזרות של עד 15. מבחינתי השיטה הזו תקדם אותי יותר מבחינת כוח+מסת שריר, נראה מה יהיו התוצאות בחודשיים הקרובים

מסקנה: קשה מאוד להתאושש כמו שצריך מ5 סטים איכותיים מאוד של סקוואט , ב72 שעות. מי שכן מצליח הוא פשוט לא מתאמן אפילו קרוב לכשל או בכלל מוזרק. בנוסף לכך , יש פה ליפטר ברמה גבוהה שהתאמן בסגנון סמולוב (למרות שזה פי כמה עוצמתי יותר מ5 סטים לכשל) ונתן מלא סטים איכותיים בשבוע והוא בעצמו מודה שהוא הגיע צולע לכל אימון...

*אין באמור המלצה בנושא הכושר.

ושמת לב שאתה לא עונה על השאלות שלי? אבל בסדר, אענה לך בכל זאת ואשמח אם לאחר מכן תענה גם על השאלות שלי.

1. בשחמט ברור שמי שמתעסק בזה בתדירות גבוהה של 6 פעמים בשבוע יהיה יותר טוב ממי שמתעסק בזה פעמיים בשבוע.. אבל מדובר באנלוגיה מאוד גרועה מצידך, כי הרי המנוחה הנדרשת אחרי "אימון" שחמט איכותי לא דומה בכלל למנוחה שנדרשת אחרי אימון התנגדות איכותי.

2. אם הבנתי נכון את השאלה אז המערכת עצבים מקבלת יותר גירוי בחזרות האחרונות לפני כשל וגם בכשל עצמו - אם אני טועה , אשמח מאוד אם תתקן אותי.

3. קודם כל מדובר באימון יותר מהיר שזה יתרון משמעותי עבור האדם הממוצע שלא מתכוון לבלות יותר מדי במכון כושר או להתחרות על במה בתור ליפטר או באדי בילדר וכו'. שנית, מדובר באימון אפקטיבי שאשכרה אפשר להתאושש ממנו אחרי 72 שעות כמו שצריך.
עד עכשיו שאלתי שאלות, כי רציתי לדעת מה, ואיך אתה חושב.
אז עכשיו אני הולך לתת לך תשובות, ובבקשה ממך, תקרא את זה עם ראש 100% פתוח *לקבל*.
זה אומר שאתה קורא את מה שאני כותב לך, לא עם מחשבה בראש על מה אתה עונה לי, או איך אתה מסביר את עצמך, או האם אני טועה או צודק, ואיפה. אתה קורא את מה שאני כותב מתוך 100% כוונה להיות *אתי*, ו*להבין* מה *אני* מנסה להגיד, כי מעניין אותך מה הנקודה שלי, שאותה בא לי להעביר לך.
אני יכול לבקש ממך דבר כזה?

• פותח/ת השרשור
אז עכשיו אני הולך לתת לך תשובות, ובבקשה ממך, תקרא את זה עם ראש 100% פתוח *לקבל*.
זה אומר שאתה קורא את מה שאני כותב לך, לא עם מחשבה בראש על מה אתה עונה לי, או איך אתה מסביר את עצמך, או האם אני טועה או צודק, ואיפה. אתה קורא את מה שאני כותב מתוך 100% כוונה להיות *אתי*, ו*להבין* מה *אני* מנסה להגיד, כי מעניין אותך מה הנקודה שלי, שאותה בא לי להעביר לך.

סבבה לגמרי

• פותח/ת השרשור

אז.. מה רצית עוד לשאול? חוץ מהשאלות הקודמות שלך שכבר עניתי עליהן
אה... לא הבנתי שאתה תפוס אחר כך, זה משנה הכל. עכשיו ברור שהשיטה שגילית עובדת ועלינו כולנו לבצע אותה.

אם לא היה ברור, זה היה בצחוק.
מה הקשר בין כמה שאתה תפוס לאפקטיביות האימון? תפוס מגיע מתכנון גרוע, זה כמעט הנורה האדומה שמה שאתה עושה גרוע.
אני לא אומר שלעולם לא תהיה תפוס, לפעמים זה בלתי נמנע, אבל להשתמש בזה כמדד לאיכות של אימון זאת בדיחה מהלכת על 2.

אני לא כועס, ניסיתי להבהיר נקודה שאני חושב שהבנת.
עכשיו אשתמש בדוגמה המועדפת עליך להסביר נקודה נוספת. אם תדפוק את הקוואדס שלך עם פטיש עשרות פעמים, ותרגיש כאב ותפיסות אחר כך, משמע שהאימון הזה אפקטיבי?

הדיון העיקרי שלי איתו זה זה שהפיתרון שלו זה לא המשיח של כולנו.
הוא מצייר את התכנון האולטימטיבי כשלמעשה מדובר כאן בגיבובי שטויות.
עזוב אותך מה יהיה איתו אישית בסוף, הרעיונות שלו מגוכחים, ולא משנה כמה ספורטאים מנוסים יסבירו לו, הוא ישאר נאמן לאלילי היוטיוב שמשקרים לו.

יצא לך במקרה להתנסות בשיטת ה Rest Pause בתרגילים מורכבים? אם כן, לכמה בלוקים היית מחלק את זה? בהנחה שכל בלוק בא לידי ביטוי כך: נתחיל מסט ראשון שבו נגיע כמעט לכשל ואז ננוח 10-20 שניות ואז ניתן עוד סט עד לכשל מנטאלי ולאחריו מנוחה של 20-30 שניות ועוד סט עד לכשל מנטאלי (אותו משקל בכל סט) - כאילו יוצא 3 'סטים' בבלוק אחד, או שנקרא לזה 'סט' אחד.. אני עושה 2 בלוקים כאלה בתרגילים מסויימים - עם מנוחה של 3-5 דקות בין כל בלוק. מעניין אותי אם יש אנשים שעושים 4 בלוקים כאלה או יותר

אז.. מה רצית עוד לשאול? חוץ מהשאלות הקודמות שלך שכבר עניתי עליהן

יצא לך במקרה להתנסות בשיטת ה Rest Pause בתרגילים מורכבים? אם כן, לכמה בלוקים היית מחלק את זה? בהנחה שכל בלוק בא לידי ביטוי כך: נתחיל מסט ראשון שבו נגיע כמעט לכשל ואז ננוח 10-20 שניות ואז ניתן עוד סט עד לכשל מנטאלי ולאחריו מנוחה של 20-30 שניות ועוד סט עד לכשל מנטאלי (אותו משקל בכל סט) - כאילו יוצא 3 'סטים' בבלוק אחד, או שנקרא לזה 'סט' אחד.. אני עושה 2 בלוקים כאלה בתרגילים מסויימים - עם מנוחה של 3-5 דקות בין כל בלוק. מעניין אותי אם יש אנשים שעושים 4 בלוקים כאלה או יותר
תאמת שלא ניסיתי.
גם לא ניסיתי לעשות סקוואט מתחת למים תוך כדי לעיסת צ'יפס.
מסיבה פשוטה, אין שום היגיון בזה.

אתה חושב שגילית את הדרך החדשה והטובה להתאמן, אני די בטוח שלא.

אני לא יכול להמשיך את הדיון חסר התועלת הזאת, כמו ש @liavv כתב, תראה לי סרטון שלך עם איזשהו תרגיל מרשים, תמונה של הגוף שלך מפותח, ואמשיך איתך את הדיון. עד אז אתה נשמע כמו גאון מקלדת שחי במרתף של אמא, תסלח לי על הדוגמה.

תאמת שלא ניסיתי.

אני לא יכול להמשיך את הדיון חסר התועלת הזאת, כמו ש @liavv כתב, תראה לי סרטון שלך עם איזשהו תרגיל מרשים, תמונה של הגוף שלך מפותח, ואמשיך איתך את הדיון. עד אז אתה נשמע כמו גאון מקלדת שחי במרתף של אמא, תסלח לי על הדוגמה.
upload_2022-8-3_22-5-15.png

הנה תמונה שלו תמשיך את הדיון בבקשה

• פותח/ת השרשור
@bankplank אני מניאק אם יש לך שתי פלטות על המוט

תאמת שלא ניסיתי.

2 פלטות בבנץ' זה הישג? מי אמר את זה? מאחר ואני מכיר את הטכניקה בבנץ' כמו שצריך - אני בהחלט יכול לתת חזרות עם 100 קילו.

מבחינתי (מדגיש, *מבחינתי*) הישג בתרגילי דחיפה זה לעשות מקבילים עם 80 קילו ל20 חזרות בסט אחד.. קשה בטירוף ואני מניח שאתם לא מצליחים את זה.
ובנוסף גם Overhead press עם 80 קילו ל15 חזרות בסט אחד - עדיין לא הגעתי לרמה הזאת. האם אתם ברמה הזו של overhead press? אם כן אז אתם פשוט תותחים.

מצחיק מאוד שאתה משווה Rest Pause ללעשות סקוואט מתחת למים תוך כדי לעיסה של צ'יפס.. זה רק מוכיח שאתה לא יודע בכלל מה זה Rest Pause Training. כדאי שתצפה בסרטון של Steve Shaw התותח ששלחתי באחת מהתגובות שלי באשכול אחר

בתכלס תראה מה קרה פה - סה"כ שאלתי אותך אם יצא לך להתנסות ב Rest Pause ואם כן אז הייתי רוצה עצה בנושא. התגובה שלך לבקשה שלי היא מגעילה בטירוף ומאוד מתנשאת.. מזכירה לי את הצורת דיבור בפורום fxp

*אין באמור ייעוץ בנושא הכושר.

נערך לאחרונה:
2 פלטות בבנץ' זה הישג? מי אמר את זה? מאחר ואני מכיר את הטכניקה בבנץ' כמו שצריך - אני בהחלט יכול לתת חזרות עם 100 קילו.

מבחינתי (מדגיש, *מבחינתי*) הישג בתרגילי דחיפה זה לעשות מקבילים עם 80 קילו ל20 חזרות בסט אחד.. קשה בטירוף ואני מניח שאתם לא מצליחים את זה.
ובנוסף גם Overhead press עם 80 קילו ל15 חזרות בסט אחד - עדיין לא הגעתי לרמה הזאת. האם אתם ברמה הזו של overhead press? אם כן אז אתם פשוט תותחים.

מצחיק מאוד שאתה משווה Rest Pause ללעשות סקוואט מתחת למים תוך כדי לעיסה של צ'יפס.. זה רק מוכיח שאתה לא יודע בכלל מה זה Rest Pause Training. כדאי שתצפה בסרטון של Steve Shaw התותח ששלחתי באחת מהתגובות שלי באשכול אחר

בתכלס תראה מה קרה פה - סה"כ שאלתי אותך אם יצא לך להתנסות ב Rest Pause ואם כן אז הייתי רוצה עצה בנושא. התגובה שלך לבקשה שלי היא מגעילה בטירוף ומאוד מתנשאת.. מזכירה לי את הצורת דיבור בפורום fxp
יש באמור ייעוץ בנושא הכושר?

האמת שאני ביקשתי ממנו עצה - מאחר והוא אומר שמתאמן כבר מעל עשור ושהוא גם מאמן אנשים אחרים
אלחנן שיפר לי את הדדליפט בכמעט 200 אחוז.. אתה אומר יש מצב שהייתי עושה 2 סטים בכל הבלוקים ומצליח להגיע לאותם משקלי עבודה ואפילו יותר ?

לא באמת משנה לי מה אתה מגדיר הישג, מה שלא יהיה, תשתף אותנו בו כדי שנראה שמה שאתה כותב לפחות עבד לך בפועל.
אם אני לא מסכים איתך זה לא אומר שלא הבנתי אותך.
אני גם סבור שאתה מקשיב למוזרקים ביוטיוב שאין להם סיבה לומר לך את האמת מה שהם עשו בפועל.

• פותח/ת השרשור
אלחנן שיפר לי את הדדליפט בכמעט 200 אחוז.. אתה אומר יש מצב שהייתי עושה 2 סטים בכל הבלוקים ומצליח להגיע לאותם משקלי עבודה ואפילו יותר ?

דווקא בתרגילים שהם יחסית 'טכניים' כמו סקוואט, בנץ' ודדליפט רגיל - אני אישית (מדגיש, *אישית*) מעדיף לא לעשות 2 סטים של Rest Pause

וכל הכבוד על הדדליפט אח, כמה קילו מרים היום ל5 חזרות? בנוסף, מרגיש גם שיפור משמעותי בתרגילים כמו גוד מורנינג ומתח עם משקל?

@bankplank נראה שהבעיה האמיתית שלך בפוסט זה שאתה יוצא מנקדות הנחה שכל התכנון אימונים סובב סביב אימון אחד. מה שאתה לא מבין זה שכל התכנון אימונים סובב סביב ההתקדמות בין אימון לאימון. אני לא אומר את זה בצורה הפשוטה של "תוסיף קילו כל אימון בשביל לעשות progressive overload", אלא ברמה קצת יותר מסובכת.

כל אימון לא אמור לתת התקדמות בפני עצמו, אלא לתת לך מן הכנה לאימון הבא. יש פעמים שנבחר לעבוד בהן קל יותר/ כבד יותר/ עם ואריאציה שונה/ עם נפח נמוך יותר/ עם נפח גבוה יותר וכו.

כשאתה מבין איך תוכניות אימון באמת נראות אתה מבין למה לאימון אחד אין חשיבות בפני עצמו, לא כי ההתקדמות שתקבל ממנה היא קטנה מידי בשביל לראות, אלא כי אתה לא מתחזק/ מתפתח מאימון אחד אלא מהקשר שבין האימונים.

ברגע שאתה אומר "אני חושב ש2 סטים יספיקו לי בגלל שאני מצליח לשבור את עצמי ככה" ברור שאתה חושב שכל המטרה זה לקרוע את עצמך אימון אחד ומהאימון הזה אתה תראה תוצאה, גם אם קטנה בשביל לשים לב, ואז עם הרבה אימונים שיתנו תוצאה קטנה זה יצטבר לתוצאה גדולה.

אז זהו שלא, זה עובד ככה רק למתאמנים מתחילים מאוד, אבל מעבר לחודשיים - חצי שנה מקסימום זה לא יעבוד יותר ותצטרך לבנות תוכנית שבנויה על הקשר בין אימון לאימון.

*יש לראות באמור המלצה בנושא הכושר

דווקא בתרגילים שהם יחסית 'טכניים' כמו סקוואט, בנץ' ודדליפט רגיל - אני אישית (מדגיש, *אישית*) מעדיף לא לעשות 2 סטים של Rest Pause

וכל הכבוד על הדדליפט אח, כמה קילו מרים היום ל5 חזרות? בנוסף, מרגיש גם שיפור משמעותי בתרגילים כמו גוד מורנינג ומתח עם משקל?

חמישיות לא עשיתי מאז אפריל.. עוד חודש וחצי ככה אני אדע. אני מתאמן לפיתוח גוף בעיקר עם התרגילי בסיס ואחת ל.. עושה "בלוק כוח" ככה שהמשקל פחות מדבר אליי

אבל אם כל הסיפור הזה של 2 סטים לא מתאים לתרגילי הבסיס אז מה שווה?

ובנוסף גם Overhead press עם 80 קילו ל15 חזרות בסט אחד - עדיין לא הגעתי לרמה הזאת. האם אתם ברמה הזו של overhead press? אם כן אז אתם פשוט תותח
טבעים במשקל נורמלי אין כאלו בארץ
כנראה שהיה שיפור של 300% עם שני סטים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית