קופונים עדכניים לMP?

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך
ההבדל שמיי פרוטאין מעדיפה רמאים שקונים ממנה על פני אף קונה
שאלת אותם?
אלו מסוג המבצעים שהם מנסים להרוויח יותר מהעצלות של אנשים לפתוח חשבון חדש. בשונה ממכולת שעושה מבצע שבה אין אולי שום רווחים כדי להרוויח עליך בעתיד.
לא הבנתי את החילוק
מה גם שלגנוב זה דבר אחד, למנוע רווח זה משהו אחר
ברצינות?
אישית אני מתעצל להתחכם, אבל לא רואה בעיה ברעיון
תיאורטית אם הייתי שואל את מיי פרוטאין אם זה בסדר לפתוח משתמשים חדשים כל הזמנה והם היו אומרים לי שזה לא מקובל עליהם. אז כן היית רואה בעיה ברעיון?
למה אתה מנסה לחנך אנשים?
למה אתה מתעלם כשאתה רואה עוול מוסרי?
היא לא מעדיפה להיפך היא מתעבת ברמה שהיא חוסמת כל משתמש עם אזכור הכי קטן שלך, באף מקום לא נתקלתי בדבר כזה.

יש טקטיקה מאוד ידועה במכירות שנקראת הפסד לצורך רווח עתידי זאת אומרת שהם מוכנים לספוג עליך את ההפסד של ההזמנה הראשונה רק בשביל להרוויח אותך בתור קונה שימשיך לקנות בעתיד.

המחירים שלהם גם ככה מאוד נמוכים, הרבה יותר נמוכים מהמתחרים. הם טוענים שהם איכותיים באותה רמה והבדיקות שלהם טובות (לפי מה שזכור לי) מה שאומר שהם מלכתחילה עובדים על שולי רווח מאוד קטנים.

מה שאומר שאם הם אכן מפסידים על ההזמנה הראשונה אז זה לא פחות מגניבה, גורם להם להפסיד שוב ושוב בלי להחזיר את ההשקעה שלהם עם הטקטיקה הזו שבנויה על כך שאנשים יהיו הוגנים.

בנוסף אם הם מפסידים מאנשים מסויימים הם צריכים להרוויח יותר מאנשים אחרים מה שאומר להעלות מחירים או לעשות פחות מבצעים לשאר הלקוחות ההוגנים.

הטענה הזאת של: "עחי הם מרוויחים בכל מקרה הם אוהבים גם אנשים שפותחים מיליון משתמשים" היא מוגחכת בעיניי שהרי אין לך נתונים אמיתיים ואין לך מושג על תחזוק עסק בסדר גודל שכזה. בנוסף רואים שהם מנסים לחסום אותם בכל דרך אפשרית.

העלתי נקודה למחשבה

הבהרת יפה מאוד את הנקודה!

היא לא מעדיפה להיפך היא מתעבת ברמה שהיא חוסמת כל משתמש עם אזכור הכי קטן שלך, באף מקום לא נתקלתי בדבר כזה.

יש טקטיקה מאוד ידועה במכירות שנקראת הפסד לצורך רווח עתידי זאת אומרת שהם מוכנים לספוג עליך את ההפסד של ההזמנה הראשונה רק בשביל להרוויח אותך בתור קונה שימשיך לקנות בעתיד.

המחירים שלהם גם ככה מאוד נמוכים, הרבה יותר נמוכים מהמתחרים. הם טוענים שהם איכותיים באותה רמה והבדיקות שלהם טובות (לפי מה שזכור לי) מה שאומר שהם מלכתחילה עובדים על שולי רווח מאוד קטנים.

מה שאומר שאם הם אכן מפסידים על ההזמנה הראשונה אז זה לא פחות מגניבה, גורם להם להפסיד שוב ושוב בלי להחזיר את ההשקעה שלהם עם הטקטיקה הזו שבנויה על כך שאנשים יהיו הוגנים.

בנוסף אם הם מפסידים מאנשים מסויימים הם צריכים להרוויח יותר מאנשים אחרים מה שאומר להעלות מחירים או לעשות פחות מבצעים לשאר הלקוחות ההוגנים.

הטענה הזאת של: "עחי הם מרוויחים בכל מקרה הם אוהבים גם אנשים שפותחים מיליון משתמשים" היא מוגחכת בעיניי שהרי אין לך נתונים אמיתיים ואין לך מושג על תחזוק עסק בסדר גודל שכזה. בנוסף רואים שהם מנסים לחסום אותם בכל דרך אפשרית.

העלתי נקודה למחשבה
הם בקלות יכולים להוריד את ההנחה לנרשמים החדשים, הם בוחרים להשאיר אותו כי הם לא מפסידים מזה.

לפני שהם יעלו מחירים במידה והם מפסידים, הם יורידו את ההנחה הזאת אם היא כל כך מציקה להם. העלת מחירים נובעת מאינפלציה ורצון לעוד כי אפשר.

הרעיון לתת הנחה למשתמשים חדשים קיים בהמון עסקים, ואם אכתוב מנקודת מבטי בהיבט ההלכתי שבדבר, אם תשאל אותם מה אתם מעדיפים, שאקנה בהנחה או שלא אקנה בכלל? רוב החברות שעושים כאלו הנחות יעדיפו שתקנה בהנחה.

למה חוסמים? כי למה לתת לך הנחה כשאפשר לחסום ואז תקנה במחיר מלא מכאן ולהבא.
שאלת אותם?
לא.
קיוויתי שהראש הלמדני שלך יכנס אוטומטית לסוגיה של גזל עכו"ם.
תיאורטית אם הייתי שואל את מיי פרוטאין אם זה בסדר לפתוח משתמשים חדשים כל הזמנה והם היו אומרים לי שזה לא מקובל עליהם. אז כן היית רואה בעיה ברעיון?
לא, כי אדם לא בהכרח נאמן לומר לך משהו רק כדי להוציא ממך עוד כסף.

אני בעצמי לא סגור על ההלכה בעניין, אני רק חושב שיש טעם להתיר. שכל אחד יעשה שאלת רב 😆
בנוסף רואים שהם מנסים לחסום אותם בכל דרך אפשרית.
אייהרב חסם לי את המכשיר כי הזמנתי לחברים מהכרטיסי האשראי שלהם לכתובת שלהם מהחשבון שלי, כולה עשיתי להם טובה, להורים, משפחה וחברים.
הם כנראה חשבו שאני מנהל מהם עסק או משהו, לא יודע.
עכשיו אני אתחיל לחשוב שאייהרב לא רוצים אותי כלקוח?

הם בקלות יכולים להוריד את ההנחה לנרשמים החדשים, הם בוחרים להשאיר אותו כי הם לא מפסידים מזה.

לפני שהם יעלו מחירים במידה והם מפסידים, הם יורידו את ההנחה הזאת אם היא כל כך מציקה להם. העלת מחירים נובעת מאינפלציה ורצון לעוד כי אפשר.

הרעיון לתת הנחה למשתמשים חדשים קיים בהמון עסקים, ואם אכתוב מנקודת מבטי בהיבט ההלכתי שבדבר, אם תשאל אותם מה אתם מעדיפים, שאקנה בהנחה או שלא אקנה בכלל? רוב החברות שעושים כאלו הנחות יעדיפו שתקנה בהנחה.

למה חוסמים? כי למה לתת לך הנחה כשאפשר לחסום ואז תקנה במחיר מלא מכאן ולהבא.

לא.

קיוויתי שהראש הלמדני שלך יכנס אוטומטית לסוגיה של גזל עכו"ם.

אני בעצמי לא סגור על ההלכה בעניין, אני רק חושב שיש טעם להתיר. שכל אחד יעשה שאלת רב 😆

אייהרב חסם לי את המכשיר כי הזמנתי לחברים מהכרטיסי האשראי שלהם לכתובת שלהם מהחשבון שלי, כולה עשיתי להם טובה, להורים, משפחה וחברים.
הם כנראה חשבו שאני מנהל מהם עסק או משהו, לא יודע.
עכשיו אני אתחיל לחשוב שאייהרב לא רוצים אותי כלקוח?
ref זה כלי חזק מידי בשביל לוותר עליו במיוחד בשביל חברה צומחת כמו מייפרוטיין, יותר משתלם להם להשקיע בחסימת ה"רמאים"

הם כבר העלו מחירים וכבר הפסיקו עם הנחות שהיו בעבר (הנחות גדולות יותר)

מפריע לי שאתה קובע "עובדות" למרות שזאת דעה שלך שיתכן מאוד שהיא לא נכונה

אם הם באמת היו חוסמים ועדיין מעדיפים שתקנה אז הם היו משחררים משתמשים מחסימות. אבל אנשים שפנו אליהם בבקשה להוריד את החסימה מדווחים שברגע שאתה חסום המשתמש אבוד מה שאומר שהם לא מעוניינים בך יותר כלקוח. צריך לעבוד ממש קשה בשביל להזמין מהם שוב לפי איך שזה נראה (בעצם לזייף זהות חדשה), ידע שאין לאדם מן השורה.

ספציפית אצל אייהרב הייתה לי תקופה שפתחתי מספר משתמשים וחסמו לי אותם. אך הם בניגוד למייפרוטיין שחררו לי לאחר שביקשתי, רק אמרו לי לא לפתוח יותר משתמשים ולקנות מהקיימים.

קיוויתי שהראש הלמדני שלך יכנס אוטומטית לסוגיה של גזל עכו"ם
תסתכל מה טענתי מלכתחילה.
רמז הטענה שלי הוא ״מוסרית״ לא מותר/אסור.
כמו שאשת יפת תואר מותר, אבל לא מוסרי.
זה ממש שקר במקח וממכר.
״ויראת מאלוקיך אני ה׳״ על מה נאמר?

שאלת אותם?

לא הבנתי את החילוק

ברצינות?

למה אתה מתעלם כשאתה רואה עוול מוסרי?

הבהרת יפה מאוד את הנקודה!

״עוול מוסרי״
אתה משתמש בפלסטיק במקרה?

מפריע לי שאתה קובע "עובדות" למרות שזאת דעה שלך שיתכן מאוד שהיא לא נכונה
קבעתי עובדה?
אם הם באמת היו חוסמים ועדיין מעדיפים שתקנה אז הם היו משחררים משתמשים מחסימות. אבל אנשים שפנו אליהם בבקשה להוריד את החסימה מדווחים שברגע שאתה חסום המשתמש אבוד מה שאומר שהם לא מעוניינים בך יותר כלקוח. צריך לעבוד ממש קשה בשביל להזמין מהם שוב לפי איך שזה נראה (בעצם לזייף זהות חדשה), ידע שאין לאדם מן השורה.

ספציפית אצל אייהרב הייתה לי תקופה שפתחתי מספר משתמשים וחסמו לי אותם. אך הם בניגוד למייפרוטיין שחררו לי לאחר שביקשתי, רק אמרו לי לא לפתוח יותר משתמשים ולקנות מהקיימים.
יכול להיות שכן יכול להיות שלא.
בשם המוסר תחליט מה מנתב לך את המוסר.
אם מוסר זה אמצעי לאושר, אדם יכול לוותר עליו בשביל בנחה נחמדה. אם מוסר מגיע מהתורה וההלכה עלינו לבדוק מה דעתה.

סתם מעניין אותי, מה מנתב את המוסר שלך בקטע של לא לגנוב? והאם לדעתך עליך לכפות את המוסר הזה על אנשים אחרים שלא גונבים ממך?
תסתכל מה טענתי מלכתחילה.
רמז הטענה שלי הוא ״מוסרית״ לא מותר/אסור.
כמו שאשת יפת תואר מותר, אבל לא מוסרי.
מה זה מוסר?
דוד המלך לקח אשת יפת תואר, אפילו כמה אני חושב.
זה לא מוסרי לקחת אישה במלחמה?
זה ממש שקר במקח וממכר.
שקר? תפרט מהו שקר, ומה הבעיה לשקר.
״ויראת מאלוקיך אני ה׳״ על מה נאמר?
לקום בפני זקן.

דוד המלך לקח אשת יפת תואר, אפילו כמה אני חושב.
זה לא מוסרי לקחת אישה במלחמה?

לקחת אישה זה אחלה. לאנוס אישה קצת פחות.
שקר? תפרט מהו שקר, ומה הבעיה לשקר
אתה אומר שאתה משתמש חדש, אתה מטעה אותם, ורק על דעת זה הם מאשרים את המכירה במחיר המוסכם. מה הבעיה בשקר? יש אמרה של קאנט פחות או יותר כך, אם אתה רוצה לדעת אם דבר הוא בסדר או לא, תחשוב מה היה קורה אם כולם היו עושים אותו. תחשוב מה היה קורה אם כולם היו משקרים כל הזמן.
לקום בפני זקן.
ועל מה עוד?

אתה אומר שאתה משתמש חדש, אתה מטעה אותם, ורק על דעת זה הם מאשרים את המכירה במחיר המוסכם.
אתה "מנצל פרצה" בזה שהמבצע למשתמש חדש ופותח משתמש חדש.
מכיוון שלא הוספת להם לקוח חדש אלא זה אתה בתחפושת של מייל אחר אתה עובד על המערכת.

הם מודעים לזה שבני אדם גרידים ויעשו הכל כדי לחסוך 15 שקל ויחליפו vpn ויעברו ספק אינטרנט אם צריך, אז הם חוסמים את העצלנים שלא עושים את זה ולא מרימים מבצע של האינטרפול לחסום את אלה שהולכים עד הסוף ב"תרמית"

עכשיו אם נכנס לפרופורציות, מדובר בחברת ענק עם רווחים אסטרונומים ככה שגם עשרות אלפי ישראלים יעקצו אותם במשתמשים חדשים זה הפסד שולי ביותר.

אתה יכול להיות בטוח שאם זה היה מזיק להם בצורה משמעותית, הם היו מורידים את המבצע הזה.

לגבי מוסריות של לעקוץ חברה שמגלגלת מיליונים.. אל מול מכולת של אדם פרטי שמתפרנס משקל לשקל..תעשה לי טובה.

לקחת אישה זה אחלה. לאנוס אישה קצת פחות.
מי אונס? רומנטיקה אסורה בשטח האוייב, מה יותר יפה מזה?
דוד המלך התחתן עם אמא של תמר ואימץ את תמר כנסיכה, למרות שהוא פגש את שניהם במלחמה.

חייל מתאהב באשה.
אתה אומר שאתה משתמש חדש, אתה מטעה אותם, ורק על דעת זה הם מאשרים את המכירה במחיר המוסכם.
זה יהיה אצילי ויפה מצד אנשים לא להטעות אחרים. אבל מכאן ועד לטעון שמי שמחליט לנצל אופציה קיימת הוא גנב המרחק עצום.
גם אם משהו לא נראה יפה לא אומר שהוא אסור.
אני מאוד אוהב בעלי חיים, ולא אוהב להתעלל ביונים, אבל כמות השילוח הקן שעשיתי והכנתי חביתת ביצי יונים הוא עצום.
מה הבעיה בשקר? יש אמרה של קאנט פחות או יותר כך, אם אתה רוצה לדעת אם דבר הוא בסדר או לא, תחשוב מה היה קורה אם כולם היו עושים אותו. תחשוב מה היה קורה אם כולם היו משקרים כל הזמן.
זה באמת לא יפה לשקר, אם ישאלו אותי אם קניתי מהם בעבר, לא אכחיש.

אגב יש גמרא במסכת נדרים לא זוכר את הדף בדיוק, שאחד האמורים נשבע לאלוהי ישראל שלא יגלה לאף אחד את המרקחת שהרופאה שלו הכינה לו עבור בעיות העיכול שלו.
ולמחרת סיפר לכולם עד לפרט האחרון.
כששאלה אותו הרופאה למה הוא סיפר אחרי שנשבע, ענה לה ששבועה לאלוהים הוא חסר משמעות, לעומת שבוע בשם אלוהים הוא משמעותי מאוד.

למה הוא בדיוק שיקר לה, כמו שיעקב שיקר לאביו ולעשיו אחיו? אפשר להתפלסף המון.

אבל נראה מהמקורות השונים ששקר זה לא האמירה של משהו לא נכון, אלא אמירה אסורה ורעה.
בקיצור, לא כל דבר שהוא לא נכון אסור, יש קונטקסט ואני לא בטוח שפתוח משתמש חדש זה שקר.
ועל מה עוד?
אוב וידעוני

אתה "מנצל פרצה" בזה שהמבצע למשתמש חדש ופותח משתמש חדש.
מכיוון שלא הוספת להם לקוח חדש אלא זה אתה בתחפושת של מייל אחר אתה עובד על המערכת.

הם מודעים לזה שבני אדם גרידים ויעשו הכל כדי לחסוך 15 שקל ויחליפו vpn ויעברו ספק אינטרנט אם צריך, אז הם חוסמים את העצלנים שלא עושים את זה ולא מרימים מבצע של האינטרפול לחסום את אלה שהולכים עד הסוף ב"תרמית"

עכשיו אם נכנס לפרופורציות, מדובר בחברת ענק עם רווחים אסטרונומים ככה שגם עשרות אלפי ישראלים יעקצו אותם במשתמשים חדשים זה הפסד שולי ביותר.

אתה יכול להיות בטוח שאם זה היה מזיק להם בצורה משמעותית, הם היו מורידים את המבצע הזה.

לגבי מוסריות של לעקוץ חברה שמגלגלת מיליונים.. אל מול מכולת של אדם פרטי שמתפרנס משקל לשקל..תעשה לי טובה.

הבנתי. להזיק לאדם עשיר זה יותר בסדר מלהזיק לאדם רגיל. סבבה, דעה לגיטימית. באופן אישי אני חושב ששניהם גרועים באותה המידה.
מי אונס? רומנטיקה אסורה בשטח האוייב, מה יותר יפה מזה?
דוד המלך התחתן עם אמא של תמר ואימץ את תמר כנסיכה, למרות שהוא פגש את שניהם במלחמה.

חייל מתאהב באשה

דיברתי על פרשיית אשת יפת תואר של השבת.
אוב וידעוני

נקל עליך, מה הפירוש של הרמב״ן ל״קדושים תהיו״?
אתה יכול להיות בטוח שאם זה היה מזיק להם בצורה משמעותית, הם היו מורידים את המבצע הזה

אני ממש לא בטוח בזה. יכול להיות שהם מפסידים המון בגלל הקטע הזה, כמו שכבר צוין, אם המחירים נמוכים כנראה שכך גם שולי הרווח.
ייתכן שעדיין משתלם להם במשקפיים של net income לעשות את המבצע בגלל כל הלקוחות המצטרפים, אבל בד בבד התרגיל שעושים פה ממש מסריח ופוגע מאוד בחברה.

הבנתי. להזיק לאדם עשיר זה יותר בסדר מלהזיק לאדם רגיל. סבבה, דעה לגיטימית. באופן אישי אני חושב ששניהם גרועים באותה המידה.
החלק של להזיק לאדם עשיר - חברת מייפרוטאין זה מזיק כמו שעקיצת יתוש מזיקה לבן אדם.
ה" עוקץ" הזה לא שווה את הטרחה של לתפוס אותו ולחסום אותו ולא שווה את התועלת שהמבצע הזה מביא להם כשהם לוקחים בחשבון את זה שיהיו ישראלים שיעקצו אותם

ברמת המוסריות שאתה מציג, אתה בטח גם קראת את התקנון של LBS שנרשמת.
ואם לא קראת את התקנון אבל לחצת שכן אז זה הופך אותך לשקרן?

אני ממש לא בטוח בזה. יכול להיות שהם מפסידים המון בגלל הקטע הזה
כן ממש והם משאירים את המבצע הזה למרות שזה לא כדאי להפ רק כי הם בעד לעזור למועטי היכולת שרוצים לקנות אבקת חלבון, רוצים להנגיש את אבקת החלבון לכולם. איזה מוסריים הם שהם מוכנים לספוג הפסדים כדי שיהיה לנו חלבון בזול.

כן ממש והם משאירים את המבצע הזה למרות שזה לא כדאי להפ רק כי הם בעד לעזור למועטי היכולת שרוצים לקנות אבקת חלבון, רוצים להנגיש את אבקת החלבון לכולם. איזה מוסריים הם שהם מוכנים לספוג הפסדים כדי שיהיה לנו חלבון בזול.

לא. מה שהתכוונתי זה לדוגמא שהטריק של ה15% הנחה מרוויח להם 10000₪ (בגלל שהחברה מרוויחה לקוחות למרות שהיא מפסידה בהזמנה הראשונה שלהם). אמנם בגלל שיש ישראלים שמתחכמים ופותחים משתמשים חדשים הם נשארים עם 500₪ רווח. זאת אומרת שזה פוגע בהם מאוד, אבל עדיין משתלם להם כלפי הלקוחות ההוגנים להשאיר את המבצע של ה15% הנחה הראשונים. אחרי הכל זאת חברה למטרת רווח.
החלק של להזיק לאדם עשיר - חברת מייפרוטאין זה מזיק כמו שעקיצת יתוש מזיקה לבן אדם.
מאיפה לך?
וגם אם כן, נניח והיית מיליונר. אפשר לגנוב ממך 100₪ ככה סתם?
ה" עוקץ" הזה לא שווה את הטרחה של לתפוס אותו ולחסום אותו ולא שווה את התועלת שהמבצע הזה מביא להם כשהם לוקחים בחשבון את זה שיהיו ישראלים שיעקצו אותם
עובדה שהם מאוד מתאמצים למנוע זאת.
ברמת המוסריות שאתה מציג, אתה בטח גם קראת את התקנון של LBS שנרשמת.
ואם לא קראת את התקנון אבל לחצת שכן אז זה הופך אותך לשקרן?

אני יכול לנסח תשובה רצינית פשוט זה יקח לי זמן. אעשה זאת אם זה באמת מעניין אותך ואתה באמת לא רואה את ההבדל.

וגם אם כן, נניח והיית מיליונר. אפשר לגנוב ממך 100₪ ככה סתם?
זה כל הכשל הלוגי אצלך, לא מדובר בגניבה
אתה מתאר את זה כאילו מישהו פורץ למשרדים שלהם וגונבות סטפות
או בהקבלה שלך מישהו דוחף מוצרים מהמכולת לתחתונים ויוצא בלי לשלם

אם בראיית העולם שלך הניצול של המבצע הזה היא בגדר גנבה זה עניין שלך.

לגבי מתאמצים מאוד למנוע את זה אם היית יודע כמה שורות קוד צריך בשביל למנוע את זה לא היית משתמש במילה "מאוד" או "מתאמצים"
סה"כ עשו את המינימום בשביל למנוע בית זונות אחד גדול לגמרי עם המבצע הזה

זה כל הכשל הלוגי אצלך, לא מדובר בגניבה
אתה מתאר את זה כאילו מישהו פורץ למשרדים שלהם וגונבות סטפות
או בהקבלה שלך מישהו דוחף מוצרים מהמכולת לתחתונים ויוצא בלי לשלם

פחח זה הכשל הלוגי אצלי? הכשל הלוגי אצלך זה שאם אתה מתנהל מול אתר אתה חושב שאתה דופק את האתר ולא את הבני אדם שבסופו של דבר האתר זה העסק שלהם.
מה ההבדל בין להגיד לאתר שאתה משתמש חדש למרות שאתה לא, לבין לבוא למכולת שלך ולהגיד שאתה זכאי למבצע למרות שאתה לא.

לגבי השורות קוד, זאת לא הנקודה. הנקודה היא שלאחר שלקחת מהם 15% האשראי שלך אבוד שם. הם ממש לא רוצים אותך כלקוח אחרי שעשית את הקטע עם המשתמש חדש, אז תראה כמה זה חשוב להם.

דיברתי על פרשיית אשת יפת תואר של השבת.
לא מבין את הקשר, אתה טוען שזה לא מוסרי ועדיין מותר? אז גם אם מותר להזמין ממיי פרוטאין עם משתמש חדש זה לא מוסרי?
וזה אמור לשכנע אותי לא לעשות את זה?
נקל עליך, מה הפירוש של הרמב״ן ל״קדושים תהיו״?
שזה מעלה מיוחדת לפרוש ממה שמותר כאשר זה נראה בעיניך לא צודק.
בהחלט מעלה, וכל הכבוד למי שנוהג ככה, אבל מכאן ולומר שמי שקונה ככה הוא גנב יש מרחק.

שזה מעלה מיוחדת לפרוש ממה שמותר כאשר זה נראה בעיניך לא צודק.
בהחלט מעלה, וכל הכבוד למי שנוהג ככה, אבל מכאן ולומר שמי שקונה ככה הוא גנב יש מרחק

שבתורה לא יהיה כתוב לך ״אל תפתח בכל קנייה משתמש חדש ממיי פרוטאין כדי לקבל 15%״ אלא תפעיל את השכל הישר ותעשה את ״הישר והטוב״.
האם לפתוח משתמש חדש זה לעשות את ״הישר והטוב״?

שבתורה לא יהיה כתוב לך ״אל תפתח בכל קנייה משתמש חדש ממיי פרוטאין כדי לקבל 15%״ אלא תפעיל את השכל הישר ותעשה את ״הישר והטוב״.
האם לפתוח משתמש חדש זה לעשות את ״הישר והטוב״?
אתה הפרשן לזה.
מי קובע מה זה ישר וטוב?
אתה חושב שלפתוח משתמש חדש זה לא ישר וטוב, ויכול להיות שאתה צודק, אבל מניין?

סתם שאלה אליך, לאכול בעלי חיים זה חטא? אולי זה לא ישר וטוב, אז אסור?
חוסר מחזור פלסטיק שמוביל להתחממות הגלובלית, זה חטא?

מעניין אותי איפה מתחיל ונגמר הדעה האישית שלך שמעצבת את המותר והאסור.

מי קובע מה זה ישר וטוב?
אתה חושב שלפתוח משתמש חדש זה לא ישר וטוב, ויכול להיות שאתה צודק, אבל מניין?

אני חושב שפה גילית שאתה מגיב על אוטומט עם תבנית קבועה של ״בתוך הגרשיים אשים את המשפט שלו״
ולאחר מכן אערער על כל הנחה וקביעה שהוא אמר עם שימוש במילים שונות שהתוכן שלהם זה ״מי אמר ש..״
מה שאמרתי זה שאין ספר חוקים לכל דבר ועניין וצריך להפעיל היגיון מוסר ורגש בריא. ואז אמרת ״מי אמר ש…״
האם בעיניך זה ישר וטוב?

אני חושב שפה גילית שאתה מגיב על אוטומט עם תבנית קבועה של ״בתוך הגרשיים אשים את המשפט שלו״
ולאחר מכן אערער על כל הנחה וקביעה שהוא אמר עם שימוש במילים שונות שהתוכן שלהם זה ״מי אמר ש..״
מה שאמרתי זה שאין ספר חוקים לכל דבר ועניין וצריך להפעיל היגיון מוסר ורגש בריא. ואז אמרת ״מי אמר ש…״
האם בעיניך זה ישר וטוב?
בלי קשר לפרשנות שלך עלי.
אם לדעתך העניין עם מיי פרוטאין נתון לשיקול אישי, ועל כל אחד לשאול את עצמו האם זה ישר או לא. למה לך לקבוע שזה אסור?
זה דבר שעליך להיות כנה עם עצמך.
יכול להיות שאני לא הייתי עושה את זה ולא רק כי אני מתעצל. אבל גם לא הייתי קובע שזה אסור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית